Προς το περιεχόμενο

ΑΠΟ 2GB RAM ΣΕ 4GB

johnnyelectro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά όποιος ξέρει ή έχει παρόμοια εμπειρία ας ποστάρει άνετα. Επειδή θέλω καμιά φορά τα μέγιστα από το pc μου αναλόγα το timing, δηλαδή τι υπάρχει στην αγορά και τι υπάρχει στη τσέπη μου :-), σκέφτομαι το εξής: από τα 2gb ram που έχω να βάλω άλλα 2gb και να φτάσω τα 4. Από οικονομικής άποψης οι μνήμες μου ενώ τις είχα αγοράσει κοντά στα 300 ευρώ τώρα έχουν 260. Δεν μπορώ να πω ότι δεν με πονάνε και τα 260 αλλά... Το θέμα είναι που κερδίζεις και με τι διαφορές? Έχει τεράστιες διαφορές ή αμελητέες? Άμα κοτσάρω και 64bit λειτουργικό τι γίνεται? Από ασυμβατότητες μετά που έχω ακούσει για τα 64bit λειτουργικά τι γίνεται, αληθεύουν? Έψαξα λίγο αλλά όλα τα test που βρήκα είναι πάνω σε 2gb ram και με 32bit λειτουργικό. Για πείτε γνώμες, συμφέρει ή όχι. Μήπως δεν αξίζει τώρα που βγήκαν και οι ddr3? Για πληροφορίες σχετικά με το σύστημά μου δείτε την υπογραφή. Thanks σε όσους ασχοληθούν!!!

• Moderators
Δημοσ.

Για να δει το λειτουργικο 4gb ram πρεπει να ειναι 64bit.Για αυτο κ οτι τεστ ειδες μιλουσε για 2 gb.Αν κανεις μια αναζητηση θα δεις αρκετα σχετικα θεματα(4 gb ram κλπ)

Δημοσ.

Υπάρχουν αμελιτέες διαφορές αν αυξήσεις τη RAM σου από 2 σε 4 GB.

Τα Windows 32bit επωφελούνται από αυτή την αύξηση της RAM, καθότι "βλέπουν" μέχρι και 3,2-3,5 GB, ποσότητα αρκετά μεγαλύτερη των 2 GB.

Αν είχες φθινές μνήμες των 25-30 ευρώ ανά GB θα σου πρότεινα λόγω κόστους να πας στα 4 GB, αλλά 260 ευρώ για 2 GB επιπλέον σε ένα σύστημα που ήδη έχει 2 GB είναι πεταμένα λεφτά!

Δημοσ.

Ψαχνω καιρο τωρα να βρω καποιο site που να αναφερει πως επηρεαζεται η αποδοση του dual channel στη περιπτωση που βαλεις 4gb σε 32bit λειτουργικο και βλεπεις τα 3-3.5 και ακομα δεν εχω βρει. Ολοι φαινεται να το αποφευγουν. Γενικως θα το απεφευγα. Μπορεις με σχετικη ασφαλεια να βαλεις αλλο 1gb να πας στα 3 αλλα δεν υπαρχει λογος. Τα 2 gb ειναι υπερ αρκετα.

Υπαρχει και η λυση του PAE (physical address extension) που επιτρεπει στα 32bit λειτουργικα να εχουν μεχρι και 64gb ram. Στα server 2003 που οντως μπορει να χρειαζεσαι πολλη ραμ ειναι ενεργοποιημενο by default. Στα xp pro (home δε το συζηταμε) μπορεις να το ενεργοποιησεις αλλα και παλι σου τρωει απο ταχυτητα οποτε χειροτερα θα εισαι

Δημοσ.

Τι εφαρμογές θες να τρέξεις;

Υπάρχουν εφαρμογές (ιδιαίτερα για μηχανικούς) που κάποιοι βάζουν 16GB.

Π.χ. το Autocad Revit Architecture έχει ως recommended 4GB (συγκριτικά τα windows xp είχαν recommended 128MB)

Δημοσ.

Για αρχή σας ευχαριστώ όλους για τα τις απαντήσεις σας. Το pc μου είναι καθαρά για gaming με σκοπό να παίζω τα πάντα και όλα στο full. Απλά ήθελα την γνώμη σας για το αν θα κερδίσω τίποτα παραπάνω σε αυτό το επίπεδο. Είσασταν όλοι πολλοί κατατοπιστικοί. Χρησιμοποιώ xp pro και vista ultimate και τα 2 σε 32bit απλά με διαφορετικό boot από τους σκληρούς και ήθελα να δω τι παίζει με τα 4gb. Καλό το gaming αλλά αν δεν κερδίζω τίποτα ή ελάχιστα δεν σκοπεύω να τα πετάξω τα λεφτά μου μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω βάλει 4 gb. Αν βρεί κανένας κανένα link με tests σε 2 και 4 gb ram ας το βάλει μπας και δούμε λιγάκι φως!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...