bells Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 καλημερα εχω το ubuntu 7.10 και οταν δινω cd home/ μου λεει οτι δεν υπαρχει τετοιο αρχειο η φακελος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 λογικό μου ακούγεται μιας και όντως δεν υπαρχει δοκίμασε cd /home/<username here> αυτό είναι το πραγματικό σου home directory:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 οταν δινω cd home/ μου λεει οτι δεν υπαρχει τετοιο αρχειο η φακελος Αν το όρισμα που θα δώσεις στη cd δεν ξεκινάει απο "/", θεωρεί ότι της δίνεις διαδρομή καταλόγου σχετική με την τρέχουσα στην οποία βρίσκεσαι. Για να δεις ποια είναι η τρέχουσα στην οποία βρίσκεσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή pwd(1) ή να τυπώσεις την τιμή της μεταβλητής περιβάλλοντος $PWD. Π.χ. >nske@duke ~ $ pwd /home/nske nske@duke ~ $ echo $PWD /home/nske Αν το όρισμα ξεκινάει από "/", τότε η cd ερμηνεύει τη διαδρομή σαν απόλυτη, ξεκινόντας από τη ρίζα του filesystem ("/"). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.