@ngelaki Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Γεια σας!!! Μιας και είμαι νέα στο Linux και συγκεκριμένα στο Ubuntu που πόσφατα εγκατέστησα, θα ήθελα να με βοηθήσετε ως προς το πως θα προγραμματίσω σε C με χρήση sockets στα ububtu. 'Εχω βάλει τα αρχεία μου μέσα στο home folder και προσπαθώ να τα κάνω compile me to gcc αλλά πετάει λάθος γιατί από ότι κτάλαβα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες βιβλιοθήκες. Νομίζω πως δεν αναγνωρίζει και την stdio... Μπορείτε να μου πείτε πως θα βάλω βιβλιοθήκες για sockets και ότι χρειάζεται η C ;;;
pinball_elf Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Μπορείς να μας πεις ποιά είναι ακριβώς τα λάθη που σου πετάει ο gcc compiler?
kondisb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Γεια σας!!! Μιας και είμαι νέα στο Linux και συγκεκριμένα στο Ubuntu που πόσφατα εγκατέστησα, θα ήθελα να με βοηθήσετε ως προς το πως θα προγραμματίσω σε C με χρήση sockets στα ububtu. 'Εχω βάλει τα αρχεία μου μέσα στο home folder και προσπαθώ να τα κάνω compile me to gcc αλλά πετάει λάθος γιατί από ότι κτάλαβα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες βιβλιοθήκες. Νομίζω πως δεν αναγνωρίζει και την stdio... Μπορείτε να μου πείτε πως θα βάλω βιβλιοθήκες για sockets και ότι χρειάζεται η C ;;; Kαλησπέρα σου. Ανοίγεις κονσόλα και δίνεις sudo apt-get install build essential (ελπίζω να θυμάμαι σωστά την εντολή..αλλιώς δοκίμασε sudo apt-get install build essentials...). Έτσι θα λειτουργεί "σωστά" το gcc στα arxeia.c Ελπίζω να σε βοήθησα,.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.