Προς το περιεχόμενο

καρτα γραφικων μεταχειρισμενη

nikoskourtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειμαι ο τυπος που παιζει παιχνιδια στον υπολογιστη. παιζω σπανια και πολυ επιλεγμενα παιχνιδια.

Εχω λοιπον το καινoυριο παιχνιδι Asterix at the olympic games. Δυστυχως ομως με την ati 9200se 64Mb που εχω παιζει μονο σε αναλυση 640Χ480. απο κει και πανω αργει πολυ. Δε φταιει ο επεξεργαστης μου αφου εχω Athlon 2600+ και η απαιτηση του παιχνιδιου ειναι 1 GHz. θελω λοιπον να αγορασω μια μεταχειρισμενη φθηνη για να παιξω το συγκεκριμενο παιχνιδι. Ψαχνοντας βρηκα οτι η geforce 4 Ti 4200 ειναι πιο γρηγορη απο πολλες μεταγενεστερες και μαλιστα πιο φθηνη. Ομως βλεπω οτι η συγκεκριμενη ειναι DX8 με 64MB μνημη ενω εχω βρει μεταγενεστερες μεχρι 256MB μνημη και DX9. Υπαρχει περιπτωση παρολο που η καρτα αυτη ειναι πιο γρηγορη να μην παιζει το παιχνιδι λογω μνημης και DirectX και να παιζει με μια μεταγενεστερη πιο αργη αλλα με μεγαλυτερη μνημη και DX9;

• Moderators
Δημοσ.

Xαλαρωσε βρε παιδι μου, σε λαθος θρεντ εισαι! (στον after απευθυνομαι).

Λοιπον η 4 Ti ειναι ηδη 4 γενιες πισω! Ειναι ακομα πιο παλια απο την 9200SE σου (αλλα πολυ πιο δυνατη).

Πες μας το συστημα σου και ποσα λεφτα διαθετεις για καρτα να σου κανουμε πμια πολυ καλυτερη προταση.

Δημοσ.
Xαλαρωσε βρε παιδι μου, σε λαθος θρεντ εισαι! (στον after απευθυνομαι).

Oυτε και εγω δεν ξερω πως καταφερα απο προσωπικο μυνημα, να κανω ποστ....:confused:

• Moderators
Δημοσ.

Καλα, δε σε σφαξαμε κιολας, να χαλαρωσεις ειπαμε. :-)

Ουτε να σβησεις το μηνυμα σου.

Απλα αναφερθηκε ποιο θα ηταν το σωστο.

Αντε, και παρολο που βλεπω οτι εισαι γραμμενος απο το 2005, τα 2 απο τα 3 ποστ σου συνολικα ειναι εδω, οποτε... Καλωσηλθες! :P

Δημοσ.

Η μνημη στις vga δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο στην ταχυτητα, οταν συγκρίνεις κάρτες ιδιας γενιάς. πχ μια με 64, με μια 128αρα.

Συγκριση 64 με 512 δεν γίνεται, αφου η 512 προφανώς ειναι μια απο τις νεώτερες κάρτες, ενω η 64άρα παλια. διαφέρουν σε πολύ περισσότερα πράγματα περα απο τα Mb μνήμης.

οταν λες "φτηνή", πόσο θελεις να δώσεις, και ποσο νομιζεις θα παρεις την 4200 ?

πληροφοριακά, στο emarket έχει:

4200 με 20-25 ε

6600GT me 45

kai 7600GS me 55,

οι 2 τελευταίες, χαοτικά καλύτερες της 4200, αρκει να μην εχει προβλημα το τροφοδοτικό σου.

εδώ δες συγκριση των ati 9200 vs gf 4200 σε παλιά παιχνίδια (αν και καμια απο τις δυο δεν εχει μέλλον), η 4200 ειναι καλύτερη, αλλα όχι εξωπραγματικές διαφορές.

και εδώ τις 6600, και 7600

Δημοσ.

κατι καταλαβα.

Συνεπως αν σας ελεγαν να επιλεξετε μεταξυ της Radeon 9800SE με 256ΜΒ και της Radeon 9800pro με 128MB θα επιλεγατε την pro κι ας εχει πιο λιγη μνημη;

Το μεγεθος της μνημης που παιζει ρολο;

Αν θελω να παιξω ενα παιχνιδι σε μεγαλη αναλυση (π.χ. 1280x1024) θα ειναι αρκετα τα 128 MB μνημης;

να θεσω αλλιως το ερωτημα: τα 128ΜΒ ειναι αρκετα για τις δυνατοτητες της 9800pro ή θα μενει απο μνημη; Η 9800SE ειναι αρκετα δυνατη για να εκμεταλευτει τα 256ΜΒ ή τσαμπα τα εχει;

Το συστημα μου ειναι:

Sempron 2600+

512MB DDR

Εχω 2 τροφοδοτικα 250W το καθενα, παραλληλα συνδεμενα. Πιστευω να σηκωνουν την καρτα.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς καμία μεταχειρισμένη 6600GT. Είχε περάσει μια από τα χέρια μου και ήμουν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος.

Δημοσ.
κατι καταλαβα.

Συνεπως αν σας ελεγαν να επιλεξετε μεταξυ της Radeon 9800SE με 256ΜΒ και της Radeon 9800pro με 128MB θα επιλεγατε την pro κι ας εχει πιο λιγη μνημη;

Το μεγεθος της μνημης που παιζει ρολο;

Αν θελω να παιξω ενα παιχνιδι σε μεγαλη αναλυση (π.χ. 1280x1024) θα ειναι αρκετα τα 128 MB μνημης;

να θεσω αλλιως το ερωτημα: τα 128ΜΒ ειναι αρκετα για τις δυνατοτητες της 9800pro ή θα μενει απο μνημη; Η 9800SE ειναι αρκετα δυνατη για να εκμεταλευτει τα 256ΜΒ ή τσαμπα τα εχει;

Το συστημα μου ειναι:

Sempron 2600+

512MB DDR

Εχω 2 τροφοδοτικα 250W το καθενα, παραλληλα συνδεμενα. Πιστευω να σηκωνουν την καρτα.

Ξεχνα τις ατι 9*** καθως και τις x8** δεν υποστηριζουν shadder 3.0 που σημαινει πως θα φας πορτα σε ορισμενα παιχνιδια, κοιταξε για (απο πιο αδυναμη σε πιο δυνατη) x1300/6600/7300gs/6600gt/6800gs/7300gt/1650pro/6800gt/7600gs η για καινουργια x2600pro.

Δημοσ.

χτυπησα στο emarket την 9800pro 128MB με 30 ευρω.

Το asterix at the olympic games θελω να παιξω τις ελευθερες ωρες μου. Το επομενο παιχνιδι που θα παιξω μπορει να ειναι σε ενα χρονο οποτε δε με ενδιεφερε να παρω καρτα που θα την εχω για καιρο. Εξαλλου το προηγουμενο παιχνιδι που ειχα παιξει ηταν πριν απο ενα χρονο σχεδον και επαιζε μια χαρα με την 9200se που ειχα.

Δημοσ.

τι εννοεις; μηπως με νεους drivers παιζει με την καρτα που εχω;

Εβαλα κι επαιζε καλυτερα αλλα σε αναλυση 640x480. Σε 800χ 600 πηγαινει αργα.

Η βλακεια ειναι οτι δεν απενεργοποιειται το antialiasing σε αυτο το παιχνιδι. Αν μπορουσα να το απενεργοποιησω ισως θα επαιζε. Το εχω κανει σε παλιοτερο παιχνιδι που πηγαινε αργα με antialiasing.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...