flo1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Γιατρέ μην εκτίθεσαι άλλο … έκτρωση ξέρεις τι σημαίνει ? Ακούς εκεί εκτρωτικό χάπι… Πανω σαυτο, ο republican δεν ειπε ποτε οτι ειναι εκτρωτικο χαπι. Εγω ειπα οτι το βλεπω σαν εκτρωτικο το συγκεκριμενο χαπι, και μου απαντησε (σωστα) οτι "Δεν είναι απόλυτο, όπως έλεγα και πριν *υπάρχει διαφωνία για το αν η σύλληψη ταυτίζεται με τη γονιμοποίηση ή με την εμφύτευση.* Είναι πολύ λεπτό θέμα, επιστημονικό/ηθικό/κτλ, δεν το λύσανε άλλοι κι άλλοι δεν θα το λύσουμε εμείς τώρα...* " Εσυ που ειδες να το λεει αυτος εκτρωτικο?
MiltoZ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Αρχικό μήνυμα απο Houston εσύ φρου2 έγινες 29 χρονών γυναίκα και κάνεις σα παιδί Πολύ μελετημένη επιλογή λέξεων
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 ειπα να μη ξαναγράψω….. αλλά σήμερα είμαι πολύ κεφάτος ... Και σκέφτηκες να μοιράσεις το κέφι σου ξαναγράφοντας. Σου ταιριάζει γάντι ο στίχος του Αισχύλου «ή λέγε τι σιγής κρείτον ή σιγήν έχε» - αλλά δυστυχώς τον αγνοείς. Και μακάρι η άγνοιά σου να περιοριζόταν εκεί. ___ Ας αρχίσουμε από τα βασικά: παρεδώσε σε είχα για κάτι τύπους που κουνούν αυταρχικά το χέρι, αλλά εκτιμούσα το ότι δεν ειρωνεύεσαι. παρεδώσε γλίστρησες… Ειλικρινά με συγκινείς. Εκτός από χημικός, δικηγόρος-συμβολαιογράφος, γυναικολόγος, είσαι και ψυχολόγος. Συγχαρητήρια! να σε ρωτήσω κάτι με όλο το σεβασμό, που σπούδασες? Αφού φτάνουμε επί προσωπικού και το "χοντραίνεις" το παιχνίδι, δεν μας λες κι εσύ τι σπούδασες και πού; Έτσι, αφού ρωτάς τους άλλους, το σωστό είναι να "αποκαλυφθείς" και του λόγου σου. Εμπρός λοιπόν. Περιμένουμε εναγωνίως. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχεις αναφέρει τίποτα περί σπουδών - ενώ ταυτόχρονα κατακεραυνώνεις με περισσή ευκολία τους άλλους για την ελλιπή επιστημονική τους κατάρτιση... [...]εκτρωτικά – κατασταλτικά δεν υπάρχουν. Όλα τα σκευάσματα αυτού του είδους λέγονται αντισυλληπτικά και δρουν προληπτικά. Απαξ και φυτευτεί στη μήτρα, γράψε κύριε ελέησον ή βρες ένα καλό μοντέλο της hoover. Δυστυχώς, εκτός από άσχετος είσαι και επικίνδυνος. Τράβα ρώτα γυναικολόγο ή έστω φαρμακοποιό μπας και μάθεις τι είναι το χάπι της επόμενης ημέρας, αν είναι κατασταλτικό και όχι προληπτικό και αν δρα "άπαξ και φυτευτεί στη μήτρα", όπως με τόση λεπτότητα το θέτεις. [...]Γιατρέ μην εκτίθεσαι άλλο … έκτρωση ξέρεις τι σημαίνει ? Ακούς εκεί εκτρωτικό χάπι… Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις. Κακό είναι να επιμένεις όταν σου έχουν αποδείξει ότι κάνεις λάθος. Ή αλλιώς: όταν περπατάς και βρέχεσαι, δεν είναι απαραίτητο ότι βρέχει - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε φτύνουν κι όλας... 1 επιστημονικό συγκραμα θέλω που να δίνει τέτοιο ορισμο. Εσύ αλήθεια, τι αναφορές έχεις; Μπορείς να μας φέρεις ή να μας υποδείξεις κάποιο επιστημονικό σύγγραμα - εκτός από την αχαλίνωτη φαντασία σου; ακου φίλε μη διαβάζεις ότι ανοησία κυκλοφορεί στο νετ. δε θέλω να στο παίξω ειδίκος, άσε με εμένα, αλλά πήγαινε σε έναν γυναικολόγο με πείρα να σου πει μέχρι πόσο κρατά το σπέρμα και μη βιάζεσαι να απαντήσεις γιατί εκτίθεσαι, είσαι και νέος γιατρός, δεν κάνει. Αναρωτιέμαι, εσύ έχεις καταλάβει πόσο έχεις εκτεθεί εδώ μέσα; Εκτός αν είσαι ήδη γυναικολόγος ή (gasp!) έχεις κάνει γυναίκα. Τότε δικαιούσαι να αποκτάς δασκαλίστικο ύφος και να διορθώνεις έναν απόφοιτο Ιατρικής. Αλλιώς, στα επιστημονικά ζητήματα, δεν δικαιούσαι να εκφέρεις γνώμη. Όπως σου είπαν και σε άλλο thread: Αν έχεις γνώσεις, μπορείς να έχεις και γνώμη. Δυστυχώς στη μέχρι τώρα πορεία σου στο forum, ιδίως έτσι όπως διαγράφεται από τις τελευταίες σου παρεμβάσεις, ταιριάζει "γάντι" ένας άλλος στίχος, του Σοφοκλή αυτή τη φορά: «Τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματ' ει».
FilipposMD Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπόν, επειδή μπορεί να μας διαβάζει και κόσμος που βαριέται να ψάχνει μόνος του, ας μιλήσουμε με στοιχεία. Άρθρο από το New England Journal of Medicine, ένα από τα σημαντικότερα ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, που έτσι και δεχτούν άρθρο σου, το βάζεις πρώτη μούρη στο βιογραφικό σου (Wilcox AJ, Weinberg CR, Baird DD. Timing of sexual intercourse in relation to ovulation. Effects on the probability of conception, survival of the pregnancy, and sex of the baby. N Engl J Med. 1995 Dec 7;333(23):1517-21.) Αναφέρει τα εξής: Conception occurred only when intercourse took place during a six-day period that ended on the estimated day of ovulation. The probability of conception ranged from 0.10 when intercourse occurred five days before ovulation to 0.33 when it occurred on the day of ovulation itself. There was no evident relation between the age of sperm and the viability of the conceptus, although only 6 percent of the pregnancies could be firmly attributed to sperm that were three or more days old. Με απλά ελληνικά, εγκυμοσύνες στη μελέτη διαπιστώθηκαν μόνο όταν το ζευγάρι είχε κάνει σεξ το πολύ 5 μέρες πριν την ωοθυλακιορηξία (που είναι το σωστό όνομα γι' αυτό που λέμε ωορρηξία). Παρακάτω. Από το βιβλίο "Σύγχρονη Γυναικολογία και Μαιευτική" του Γ.Κρεατσά, καθηγητή Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και νομίζω και αντιπρύτανη του πανεπιστημίου. Εκδόσεις Πασχαλίδης, τόμος 1, σελίδα 365. Τίτλος παραγράφου "16.1.5.3. Το χάπι μετά την επαφή ή morning after pill". Το βιβλίο αυτό είναι η εξεταστέα ύλη στην κλινική της Γυναικολογίας, στο 6ο έτος της Ιατρικής Αθηνών. Για το άλλο θέμα. Η γονιμοποίηση δε γίνεται στη μήτρα. Μετά τη γονιμοποίηση, το γονιμοποιημένο ωάριο μεγαλώνει και ο αριθμός κυττάρων που το αποτελούν πολλαπλασιάζεται. Μετά από μερικά 24ωρα, το μορίδιο εμφυτέυεται στη μήτρα. Με αυτά τα δεδομένα ΥΠΑΡΧΕΙ συζήτηση για το αν το χάπι της επόμενης μέρας είναι εκτρωτικό ή αντισυλληπτικό, διότι διαφέρουν οι απόψεις για το πότε θεωρούμε ότι ξεκινάει η ζωή. Όπως αντιστοίχως υπάρχει συζήτηση για το αν η έκτρωση στον 3ο μήνα π.χ. είναι φόνος. Αυτά είναι ιδεολογικά ζητήματα και δεν υπάρχει λόγος να τα κουβεντιάσουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το χάπι της επόμενης μέρας είναι κάτι διαφορετικό από τα συνήθη αντισυλληπτικά και δεν πρέπει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να είναι η προτεινόμενη μέθοδος αντισύλληψης. Είναι χρήσιμη μόνο για περιπτώσεις ατυχήματος. Επίσης, δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα ούτε όταν ληφθεί αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή. Μετά τις πρώτες ώρες (ας πούμε το πρώτο 24ωρο), η αποτελεσματικότητά του μειώνεται σημαντικά. Οπότε, αν σας συμβεί κάτι, ψάξτε το αμέσως, μην περιμένετε να περάσει 1-2 μέρες, γιατί οι πιθανότητες να προλάβετε την εγκυμοσύνη μειώνονται.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Ενδιαφέρον αυτό που γράφει για το 6% που αποδίδεται με βεβαιότητα σε σπέρμα τριών ή περισσοτέρων ημερών. Τελικά, από περιέργεια ρωτάω, έχουμε κάποια πληροφορία για το πόσες μέρες μπορεί να μείνει (θεωρητικά) ενεργό το σπέρμα;
FilipposMD Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Snoob, περισσότερες από 3 μέρες, αλλά μέχρι 5, έτσι; Όπως το καταλαβαίνω εγώ, επιζεί το σπέρμα σημαίνει εγκυμοσύνη. Διότι αν επιζεί 1 σπερματοζωάριο από τα εκατομμύρια, το οποίο δεν μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο, δεν μας νοιάζει κιόλας. Λίγο που έψαξα, όλες οι μελέτες μετρούσαν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης σε διάστημα 6 ημερών, όπως αυτή που παραθέτω. Επομένως, με τους περιορισμούς των επιστημονικών μελετών, νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, εγκυμοσύνη με σπέρμα ηλικίας άνω των 3 ημερών είναι δύσκολη και πάνω από 5-6 ημερών, είναι εξαιρετικά απίθανη.
Φρού-Φρού Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Να κάνω εγώ μια ερώτηση .. Houston αν το "χάπι της επόμενης ημέρας" είναι αντισυλληπτικό δλδ προληπτικό όπως ισχυρίζεσαι τότε γιατι το λένε έτσι και δεν το λένε "χάπι της προηγούμενης μέρας" ή "χάπι πρίν το πήδημα" ξερωγω ???
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Snoob, περισσότερες από 3 μέρες, αλλά μέχρι 5, έτσι; Όπως το καταλαβαίνω εγώ, επιζεί το σπέρμα σημαίνει εγκυμοσύνη. Διότι αν επιζεί 1 σπερματοζωάριο από τα εκατομμύρια, το οποίο δεν μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο, δεν μας νοιάζει κιόλας. Λίγο που έψαξα, όλες οι μελέτες μετρούσαν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης σε διάστημα 6 ημερών, όπως αυτή που παραθέτω. Επομένως, με τους περιορισμούς των επιστημονικών μελετών, νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, εγκυμοσύνη με σπέρμα ηλικίας άνω των 3 ημερών είναι δύσκολη και πάνω από 5-6 ημερών, είναι εξαιρετικά απίθανη. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και μια ακόμη ερώτηση, αν δεν καταχρώμαι της καλοσύνης σου: πώς είναι δυνατόν να παραμείνει στο σώμα της γυναίκας ικανή ποσότητα σπέρματος τόσες μέρες;
FilipposMD Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Ευχαριστώ για την απάντηση. Και μια ακόμη ερώτηση, αν δεν καταχρώμαι της καλοσύνης σου: πώς είναι δυνατόν να παραμείνει στο σώμα της γυναίκας ικανή ποσότητα σπέρματος τόσες μέρες; Αν μείνει ξαπλωμένη με τα πόδια ψηλά! (Όχι εντάξει, αλλά κάτι τέτοια δεν έλεγαν παλιά; ) Γενικά, μετά το σεξ, κάποια απ'την ποσσότητα του σπέρματος μεταφέρεται προς τη μήτρα και τις σάλπιγγες, είτε παθητικά, είτε με κινήσεις των τοιχωμάτων κτλ. Αναλόγως με το σημείο που θα βρεθεί το σπέρμα, σε κάποια κοιλότητα των τοιχωμάτων π.χ. μπορεί να βρει κατάλληλες συνθήκες και να μείνει ζωντανό για κάποιες μέρες. Προφανώς, οι συνθήκες εντός του γυναικείου γεννητικού συστήματος ευνοούν, ως ένα βαθμό, την παρουσία σπερματοζωαρίων. Λεπτομέρειες δεν ξέρω, δυστυχώς, δηλαδή αν το pH επηρεάζει και πώς και άλλα σχετικά, οπότε δεν ξέρω και να πω πότε ευνοείται η παρατεταμένη επιβίωση του σπερματοζωαρίου. Πάντως, ξέρω ότι ένα σπερματοζωάριο δεν είναι αρκετό για την γονιμοποίηση. Ένα κάνει τη δουλειά βέβαια, αλλά υποτίθεται ότι μερικές εκατοντάδες πρέπει να φτάσουν ως το τέλος και "συνεργάζονται" για να γίνει η γονιμοποίηση. Ε, μερικές εκατοντάδες στα 100 εκατομμύρια, δεν είναι πολλά, μερικά φαίνεται ότι αντέχουν στις κακουχίες.
gus Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Ξεκαθαρίζω πως δεν συμφωνώ με τον τρόπο του Χιούστον. Πάραυτα... Emergency contraception (EC), or emergency postcoital contraception, refers to contraceptive measures that, if taken after sex, may prevent pregnancy. Forms of EC include: Emergency contraceptive pills (ECPs)—sometimes simply referred to as emergency contraceptives (ECs) or the "morning-after pill"—are drugs that act both to prevent ovulation or fertilization and possibly post-fertilization implantation of a blastocyst (embryo). ECPs are distinct from medical abortion methods that act after implantation.[1] Intrauterine devices (IUDs)—usually used as a primary contraception method, but sometimes used as emergency contraception. As its name implies, EC is intended for occasional use, when primary means of contraception fail. Since EC methods act before implantation, they are medically and legally considered forms of contraception. Some pro-life groups define pregnancy as beginning with fertilization, and consider EC to be an abortifacient (See Mechanism of action section). http://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_contraception contraception = αντισύλληψη
FilipposMD Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Gus, εντάξει, στα αντισυλληπτικά εντάσσονται συνήθως. Αυτό που έλεγε και ο republican είναι ότι επειδή λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο (ή, αν θες, ΚΑΙ με διαφορετικό τρόπο), είναι αμφιλεγόμενο αν είναι αντισυλληπτικά ή εκτρωτικά. Στο βιβλίο που ανέφερα πριν, και μια ουσία που προκαλεί τεχνητή διακοπή της κύησης, στο κεφάλαιο των αντισυλληπτικών την έχει. Αλλά επεμβαίνουν σε διαφορετική φάση. Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι πώς θα το πούμε, το θέμα είναι να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα και ποια πρέπει να είναι η χρήση της επείγουσας αντισύλληψης.
republican Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ FilipposMD για τισ απαντήσεις που έδωσες γιατί κάποιοι εδώ μέσα εκτός από άσχετοι αποδεικνύουν ότι είναι και κομπλεξικοί. Στα περισσότερα με κάλυψες, απλά επειδή κάποιοι φαίνεται ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα αντίληψης θα διευκρινήσω τα εξής: -Για το αν τα αντισυλληπτικά και το χάπι της επόμενης μέρας ανήκουν στην ίδια κατηγορία φαρμάκων. Το χάπι της επόμενης μέρας έχει πάρει έγκριση ως "χάπι επείγουσας αντισύλληψης". Τονίζω το επείγουσας που μπήκε για να διακρίνει το χάπι από τα αντισυλληπτικά. Και αυτό γιατί υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά: δρουν μετά την γονιμοποίηση και η δράση τους δεν εντοπίζεται πάνω στις ωοθήκες αλλά πάνω στη μήτρα. Τι σημαίνει αυτό: ότι δεν προλαμβάνουν την γονιμοποίηση όπως τα κοινά αντισυλληπτικά, προλαμβάνουν το επόμενο στάδιο που είναι η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Μιλάμε για μία τελείως διαφορετική δράση και επομένως για μία διαφορετική κατηγορία φαρμάκων. Δε μπορείς να μιλάς για αντισυλληπτικά και να εννοείς το χάπι της επόμενης μέρας. Σε όποιον γιατρό ή φαρμακοποιό το πεις αυτό θα σε πάρει με τις πέτρες, τελεία και πάυλα. -Για το αν τα χάπια μπορεί να θεωρηθούν εκτρωτικά. Καταρχήν εγώ πουθενά δεν ανέφερα ότι συμμερίζομαι αυτήν την άποψη, εντούτοις υπάρχει. Είπα εκατοντάδες φορές ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το τι ορίζεται ως σύλληψη. Ενώ παλιότερα κυριαρχούσε ότι γονιμοποίηση=σύλληψη, τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της εφαρμογής της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει αρχίσει να καθιερώνεται ότι η εμφύτευση και όχι η γονιμοποίηση είναι η έναρξη της κύησης. Οι όροι προσαρμόζονται στις εποχές, και ο νοών νοείτο. Τις προσωπικές επιθέσεις τις θεωρώ ανάξιες λόγου να σχολιαστούν. Το ποιος έχει και ποιος δεν έχει τρόπους νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανές επίσης. Τις καλησπέρες μου στο υπόλοιπο φόρουμ...
Houston Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι πώς θα το πούμε, το θέμα είναι να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα και ποια πρέπει να είναι η χρήση της επείγουσας αντισύλληψης. Τώρα μίλησες σωστά. Στην αρχή το ανέφερα έτσι για τον starter του topic επειδή το σκεύασμα δεν γράφει πουθενά για ''εκτρωτικά'' ή ''χάπια επόμενης μέρας'' κτλ. Γράφει αντισυλληπτικά – επείγουσα αντισύλληψη όπως το έγραψες. Και επειδή το παίρνεις χωρίς συνταγή μη πάθει όταν δει αντισυλληπτικά… καταλαβαίνεις. Από κει και πέρα υπάρχουν χημικές εκτρώσεις με χάπια…αυτά τα χάπια τα οποία δεν κυκλοφορούν - κι ας λέει το νετ ότι θέλει, σε όποιο φαρμακείο και να πας θα γελάσουν είναι τελείως διαφορετική φαρμακευτική αγωγή με νοσηλεία κτλ. …άλλο εκτρωτικά άλλο αντισυλληπτικά (????) republicanπρολαμβάνουν το επόμενο στάδιο που είναι η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Μήπως καταστέλλουν και την ωορρηξία? Κάποτε τα κυρακατινάκια της γειτονιάς έλεγαν ότι αν πάρεις μια χούφτα τακτικά αντισυλληπτικά έχεις μια είδους επείγουσα αντισύλληψη, που πολλές φορές είχε αποτέλεσμα (αυτό δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο για να το πεις ε?) Προφανώς, και εξήγησέ το μας σαν ειδικός ή ο FilipposMD, εμπόδιζε την ωορρηξία ''μετά την επόμενη μέρα''. Φρου Φρου Houston αν το "χάπι της επόμενης ημέρας" είναι αντισυλληπτικό δλδ προληπτικό όπως ισχυρίζεσαι τότε γιατι το λένε έτσι και δεν το λένε "χάπι της προηγούμενης μέρας" ή "χάπι πρίν το πήδημα" ξερωγω ??? Eeeeeeeeeeeeeek Φρου2 τα χάπια - του είδους γενικώς - αφορούν την σύλληψη όχι την συνουσία. Η γονιμοποίηση μπορεί να επέλθει αρκετές ώρες μετά την επαφή συνεπώς ενδιάμεσα το χάπι μπορεί να καταστείλει την ωορρηξία και να δράσει προληπτικά σε ενδεχόμενη σύλληψη… έλα εύκολο είναι .
madsc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 @ Houston Εκτός από κακότροπος, αγενής και ξερόλας ισχυρογνώμον, είσαι και ανεύθυνος. Και εξηγούμαι. Γράφεις ανακρίβειες, μπαλώνοντας τα με edit όταν σε ξεμπροστιάζουν, προσπαθώντας με γλωσσικά τεχνουργήματα να αποδείξεις ως δίκιο την ημιμάθεια σου, και όλα αυτά πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σε δημόσια θέα. Επειδή τα έχεις μπλέξει στο μυαλό σου αρκετά και επειδή εδώ πρόκειται για ευαίσθητο θέμα παιδείας των νεότερων μελών του forum -και όχι μόνο- θα προτιμήσω να σου στερήσω το προνόμιο πρόσβαση στο forum αν επιθυμήσεις να συνεχίσεις τη συμμετοχή σου στο παρόν thread, παρά αυτό που βλέπω. H ουσία εδώ είναι πως να μεταδώσουμε σωστές πληροφορίες όχι αν έχεις δίκιο ή όχι. @all Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Όπως καταλάβατε δεν χρειάζετε να παίρνετε στα σοβαρά τα γραφόμενα του μέλους Houston. 2. Οι -14 ημέρες, +-72 ώρες για τη γόνιμη μέρα κοκ ακόμη και σε "καρφί" 28άρι κύκλο είναι στατιστικοί αριθμοί. Αυτό σημαίνει πως από άνθρωπο σε άνθρωπο, από συνθήκες σε συνθήκες διαφέρουν. Μην τους εμπιστεύεστε. Προφυλακτικά, χάπια και καλή σας διασκέδαση. 3. Τα forum είναι εδώ για να προσφέρουν "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις/συμβουλές, όχι επιστημονικές, και σε καμία περίπτωση ιατρικές. Η βαρύτητα που θα τους δίνετε είναι η ίδια όπως όταν συζητάτε με την παρέα σας. Επίσκεψη στο γυναικολόγο σας και σύζήτηση και οι 3ις για την πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε ως ζευγάρι είτε είστε μαζί 1 εβδομάδα είτε 1 χρόνο. Καλημέρα all. /sc
Houston Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 καλημέρα madsc, (χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης) Όπως καταλάβατε δεν χρειάζετε να παίρνετε στα σοβαρά τα γραφόμενα του μέλους Houston. Αυτό το δέχομαι…δεν είπα ποτε οτι είμαι ειδικός επί του θέματος. Την άποψη μου είπα, απο κει και πέρα ο καθένας έχει κρίση. Γράφεις ανακρίβειες, μπαλώνοντας τα με edit όταν σε ξεμπροστιάζουν, Αυτο δεν έχεις δικαίωμα να το λες και σε παρακαλω να το πάρεις πίσω. Τα edit αφορούσαν, είτε συμπληρώσεις, είτε διορθώσεις συντακτικών, ορθογραφικών λαθών, παραλειψεων κλπ ….σε καμιά περίπτωση αλλαγή θεσεων απόψεων. και οχι, δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω, άλλωστε υπάρχουν ειδικοί. ps. madsc σε καμια περίπτωση δε θέλω να το παίξω ξερόλας. Ακόμη και αν ξέρω κάτι είναι της ιδιοσυγκρασίας μου να ρωτώ….όλα γίνονται στο πλαίσιο μιας χαλαρής κουβέντας που μπορεί να προσφέρει ένα φορουμ….κάποιες στιγμες έντασης είναι λογικό να προέλθουν οταν αποδίδονται υβριστικοί - απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί. Από τη μερια μου δεν ήθελα να θίξω ή να προσβάλλω κάποιον, αν ωστόσο αυτό έγινε παρά τη θέλησή μου να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από όποιο μέλος αισθάνεται ότι τον έθιξα. προσπαθώντας με γλωσσικά τεχνουργήματα να αποδείξεις ως δίκιο την ημιμάθεια σου αυτό, με όλη την καλοσύνη και αν έχεις χρόνο, θα με ενδιέφερε να το εξηγήσεις φιλικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.