Προς το περιεχόμενο

πιθανότητα εγκυμοσύνης

Alexis407

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Παρεδώσε μήπως θα ήταν καλύτερο να γράφεις αυτά που γράφεις χωρίς να ειρωνευτείς?

Απάντησέ μου σε παρακαλώ στις δύο απλές μου απορίες:

1. Έχεις κάνει ποτέ λάθος;

2. Έχεις παραδεχθεί ποτέ σου ότι έκανες λάθος;

[...]ναι, όπως τα τηγάνια του παρεδόσε και τις ταράτσες (?) Λολ βρε παιδιά

Διαβάστε με τα μάτια της λογικής …μη σας πιάνει μένος με τον χιούστον και τον κάθε χιούστον.

Το μένος πού το βλέπεις; Εδώ, φίλτατε, δεν είναι θέμα λογικής, είναι θέμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

• Για τα αντικολλητικά σκεύη γράφεις ότι "στην Αμερική τα αποσύρουν". Σε προσκάλεσα να δώσεις link που αναφέρεται κάτι τέτοιο αλλά... τίποτα.

• Στις πολυκατοικίες γράφεις ότι είναι εκ του νόμου υποχρεωτική η υπογραφή κανονισμού πολυκατοικίας. Αφού σε διέψευσα, σε προσκάλεσα να αναφέρεις το νόμο αλλά... και πάλι τίποτα.
    Αντίθετα με σαφώς ειρωνικότατο ύφος με ρωτάς αν έχω παραστεί σε συμβόλαια - λες και στα 12 χρόνια μου ως επαγγελματίας περιμένω από εσένα να μάθω τα της δουλειάς μου...

• Εδώ μας γράφεις ότι αν πάρεις αντισυλληπτικό δυό μέρες μετά, αποφεύγεις την εγκυμοσύνη και ότι το σπέρμα του άνδρα διατηρείται στην μήτρα για κανά 10ήμερο.
    Σου γράφει ο republican (που σπουδάζει γιατρός!) ότι δεν ισχύει και βγαίνεις κι από πάνω.

Το ζήτημα λοιπόν είναι απλό: όταν οι άλλοι γράφουν μετά λόγου γνώσεως, εσύ πού στηρίζεις αυτά που λανθασμένα υποστηρίζεις; Γιατί δεν μας παραθέτεις στοιχεία ή links; Δεν καταλαβαίνεις ότι η όποια αξιοπιστία σου κρίνεται και κρίνεται αρνητικά;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης ελπίζω, πρώτον προσπάθησε να διαβάζεις προσεκτικά αυτά που σου γράφουν και δεύτερον προσπάθησε να μην γράφεις ό,τι σου έρχεται στο κεφάλι.

Καταρχήν δεν μπορείς να τεκμηριώσεις κάτι το οποίο είναι λάθος. Έγραψες :

Φίλε Alexis407 μη σου φανεί αστείο….το προλαβαίνεις με αντισυλληπτικα αν η επαφή έγινε πριν 2 – 3 μέρες. Συμβουλέψου γυναικολόγο τώρα.

Αυτό είναι λάθος, δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις, απλά πράγματα.

Για το πόσο διατηρείται το σπέρμα στη μήτρα (κοιτά να δεις που το κάναμε θέμα...) σου είπα ότι το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο απ'οσα ξέρω, αλλά δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, θα μπορούσα να κάνω και λάθος.Όχι ότι εσύ μου το τεκμηρίωσες, μην τρελαθούμε κιόλας...

Τέλος σου εξήγησα για ποιο λόγο το χάπι της επόμενης μέρας θεωρείται αντισυλληπτικό (βαριέμαι να τα ξαναγράφω...), όπως σου εξήγησα και για την έννοια της σύλληψης, ότι δεν είναι καθαρά ιατρικός όρος.

Υπάρχει η γονιμοποίηση και η εμφύτευση, δύο κατηγορίες "αντισυλληπτικών" το καθένα απο τα οποία αποτρέπει αντίστοιχα την καθεμία και μία αμφιλεγόμενη έννοια που είναι η σύλληψη, που αν την ταυτίσουμε με την εγκυμοσύνη και στις δύο περιπτώσεις αποτρέπεται. Τι στο καλό δεν καταλαβαίνεις??

Δημοσ.

Φίλε Alexis407 μη σου φανεί αστείο….το προλαβαίνεις με αντισυλληπτικα αν η επαφή έγινε πριν 2 – 3 μέρες. Συμβουλέψου γυναικολόγο τώρα.

Εννοεις με το χαπι της επομενης ημερας? Αυτο πρεπει να το παρει τις πρωτες 24 ωρες χωρις εχει και 100% αποτελεσμα, τη δευτερη μερα μπορει και να μην κανει τιποτα.

Δημοσ.
Εννοεις με το χαπι της επομενης ημερας? Αυτο πρεπει να το παρει τις πρωτες 24 ωρες χωρις εχει και 100% αποτελεσμα, τη δευτερη μερα μπορει και να μην κανει τιποτα.

εγώ νομίζω (και δεν θα επιμείνω γιατί δεν είμαι γιατρός :-) ) οτι αμα το πάρεις και σου προκαλέσει περίοδο τότε είσαι εντάξει. Εκτός αν υπάρχουν παραπάνω απο ένα χάπια "της επόμενης μέρας" που δεν γνωρίζω.

Δημοσ.
εγώ νομίζω (και δεν θα επιμείνω γιατί δεν είμαι γιατρός :-) ) οτι αμα το πάρεις και σου προκαλέσει περίοδο τότε είσαι εντάξει. Εκτός αν υπάρχουν παραπάνω απο ένα χάπια "της επόμενης μέρας" που δεν γνωρίζω.

Κάπως έτσι είναι, εμποδίζει την εμφύτευση γιατί περιέχει ορμόνες που διακόπτουν τον κύκλο και προκαλούν την εμφάνιση περιόδου. Αλλά επειδή το ήδη γονιμοποιημένο ωάριο παράγει τις "αντίθετες" ορμόνες, υπάρχει ενδεχόμενο να μην το προλάβεις..

Δημοσ.

Βλέπω πως πολλοί έχουμε περάσει τα άγχη του topic starter και έχουμε τις σχετικές εμπειρίες... Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας συνειδητοποιήσουμε πως οι ερωτικές σχέσεις και οι επιπτώσεις τους δεν είναι παιχνίδι που απλά κάνεις reload, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Είτε το αποτέλεσμα είναι ένα παιδί, είτε ένα αφροδίσιο (ή μη) νόσημα κλπ κλπ...

Καλά να περνάμε αλλά και με προφυλάξεις.

Δημοσ.
Κάπως έτσι είναι, εμποδίζει την εμφύτευση γιατί περιέχει ορμόνες που διακόπτουν τον κύκλο και προκαλούν την εμφάνιση περιόδου. Αλλά επειδή το ήδη γονιμοποιημένο ωάριο παράγει τις "αντίθετες" ορμόνες, υπάρχει ενδεχόμενο να μην το προλάβεις..

Υπαρχει και η περιπτωση να εχει γονιμοποιηθει και να υπαρξει περιοδος, (το εχω ακουσει αυτο). Ειναι πιο σπανιο ομως ε?

Δημοσ.

Φρού-Φρού φιλικά στο λέω, η χρήση ονομάτων εδω μέσα δεν αφορουν ουτε εσενα ούτε εμενα ούτε κανέναν σε προσωπικό επίπεδο.. Οταν αναφέρομαι στον Φρού-Φρού, paredwse, republican αναφέρομαι στους users ενος φόρουμ που εκφέρουν την όποια γνωμη τους η οποία μπορεί να αντιπροσωπεύει ενα μικρό ή μεγάλο μέρος των χρηστών/αναγνωστών.

Αν παρεξηγήθηκες σόρρυ Τα γραφόμενα σου σχολιάζω όπως μπορείς να κάνεις και εσυ στα δικά μου όποτε μην τσιμπάς οκ? :X

1. Έχεις κάνει ποτέ λάθος; ΝΑΙ ….. Την γνώμη μου λέω δεν θέλω να την επιβάλω.

2. Έχεις παραδεχθεί ποτέ σου ότι έκανες λάθος; Πολλές φορές και έχω ζητήσει και συγνώμη

Το μένος πού το βλέπεις; Γιατί ότι πω πέφτετε όλοι πάνω μου αφήνοντας κατά μέρος την λογική που πιστεύω ότι την διαθέτετε σε μεγάλο βαθμό….

Για τα αντικολλητικά σκεύη εσύ έμεινες στο λινκ? Αυτό σε πείραξε? Δε κάθομαι να ψάξω στο νετ για να αποκτείσω γνώσεις. Το έγραψα πρώτο: αυτά άκουσα/διάβασα αυτά λέω μη σας πάρω στο λαιμό μου.

Ακου φίλε – γιατί απ ότι κατάλαβα δεν αντιλαμβάνεσαι τα γραφόμενά μου, τον τρόπο μου κτλ – εγώ να βοηθήσω ήθελα….γιατι κάποιος να το χρησιμοποιεί εν αγνοία του? Νομίζεις έχω κάποιο όφελος από τα τηγάνια?

Για τις πολυκατοικίες σου είπα: μένεις στις λεπτομέρειες. Λοιπόν στο ξαναλέω δεν υπάρχει πολυκατοικία χωρίς κανονισμό. Εσύ ψάχνεις να βρεις νομικές λεπτομέρειες να τσιμπήσεις τον χιούστον. Αυτό ήταν το θέμα μας? το γράμμα του νόμου? ή να βοηθήσουμε τον άνθρωπο?

Σου γράφει ο republican (που σπουδάζει γιατρός!) ότι δεν ισχύει και βγαίνεις κι από πάνω.

Και άλλοι έχουν σπουδάσει γιατροί και έχουν διαφορετική άποψη … στην ιατρική δεν υπάρχουν στάνταρ.

republican η τεκμηρίωση αφορούσε το χάπι της επόμενης μέρας…..όλα τα καταλαβαίνω δεν είναι εκεί το θέμα αλλά ξέφυγες αγαπητέ μου. Γιατι τόσος ντόρος για το πώς αποκάλεσε ο Χιούστον το χάπι της επόμενης μέρας? Κανείς σας δεν σκέφτηκε να το πει του ανθρώπου, το είπα …. θα βρω και τον μπελά μου? Το θέμα μας τεσπά ήταν αυτό? Πες μου που έκανα λάθος? Αντισυλληπτικό δε γράφει στη συσκευασία?

Υπαρχει και η περιπτωση να εχει γονιμοποιηθει και να υπαρξει περιοδος, (το εχω ακουσει αυτο). Ειναι πιο σπανιο ομως ε?

Ρε τι είναι αυτά που γράφεις….ότι σου κατέβει στο κεφάλι μας λες? Πως το τεκμηριώνεις? Έχεις σπουδάσει ιατρική ? loooool

Δημοσ.

Δεν θα είναι περίοδος, θα είναι αιμόρροια π.χ. λόγω της εμφύτευσης του ωαρίου στη μήτρα. Πολύ μικρότερη ποσότητα και διάρκεια όμως.

republican η τεκμηρίωση αφορούσε το χάπι της επόμενης μέρας…..όλα τα καταλαβαίνω δεν είναι εκεί το θέμα αλλά ξέφυγες αγαπητέ μου. Γιατι τόσος ντόρος για το πώς αποκάλεσε ο Χιούστον το χάπι της επόμενης μέρας? Κανείς σας δεν σκέφτηκε να το πει του ανθρώπου, το είπα …. θα βρω και τον μπελά μου? Το θέμα μας τεσπά ήταν αυτό? Πες μου που έκανα λάθος? Αντισυλληπτικό δε γράφει στη συσκευασία?

Που έκανες λάθος? Θα σου πω. Όταν κάποιος όπως ο τόπικ στάρτερ, σε κατάσταση προβληματισμού προφανώς, σου λέει αυτωθήκαμε χωρίς προφύλαξη σε γόνιμες μέρες, και τώρα τι κάνουμε, κι εσύ του λες πες την κοπελιά να πάρει αντισυλληπτικά 2-3 μέρες μετά και μη σου φαίνεται παράξενο έχει αποτέλεσμα, αυτό είναι παραπλάνηση αγαπητέ όταν όλοι ξέρουμε τι ακριβώς είναι τα αντισυλληπτικά.

Το θέμα δεν είναι πως αποκαλείς εσύ το χάπι της επόμενης μέρας ή πως τα γράφει πάνω στο κουτάκι, σημασία έχει όταν κάποιος σου ζητάει μια γνώμη να μην γράφεις μαμακίες γιατί υπάρχει και κόσμος που μπορεί να κάνει και μαμακίες (αλλά προφανώς δε σε νοιάζει και πολύ).

Αυτά και τέλος...

Δημοσ.

republican το θέμα είανι πως λέγεται στην ιατρική ή πως λέγεται στην καθομιλουμένη? Αν πας στο φαρμακείο και πεις για το χάπι ….θα σου πούνε: και αυτό ρε παιδί αντισυλληπτικό είναι. Βγες πρώτα στο κουρμπέτι και δες ότι η πράξη απέχει πολύ από την θεωρία.. Ακους εκεί χάπι επόμενης μέρας λολ.

- Παρακαλώ ένα χάπι επόμενης μέρας….

- ε …το θέλετε τώρα ή θα το πάρετε αύριο?

Looooooooool

Παραπλάνηση? Το να λέω να συμβουλευτεί γυναικολόγο είναι παραπλάνηση? Ουτε καν φαρμακοποιό δεν είπα γιατι πολλοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται…άσε που έχουν και υπάλληλους. Από κει και πέρα ο ειδικός θα είναι σε θέση να του πει για το είδος του αντισυληπτικού,.

Rep έχεις ορκιστεί?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...