Προς το περιεχόμενο

πιθανότητα εγκυμοσύνης

Alexis407

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φιλικά και γω στο λέω δεν υποστηρίζω τίποτα με σιγουριά άλλωστε αν θα πρόσεξες πάνω απ όλα του λέω να συμβουλευτεί γυναικολόγο.

Όσο για τα αντισυλληπτικά,

συγνώμη αλλά είχα την εντύπωση ότι το χάπι της επόμενης μέρας λέγεται αντισυλληπτικό χάπι επόμενης μέρας.

Οχι, δεν ειναι αντισυλληπτικο και ειναι η τελευταια λυση, δεν μπορεις να το παρεις και πανω απο 1-2 φορες το χρονο.

Δημοσ.
Μην το λες, υπάρχει πολύ ενημέρωση και οι γυναίκες το ψάχνουν.Πολλές δεν σε αφήνουν να πλησιάσεις καν ακάλυπτος.Μάλλον αυτά έβλεπε ένας φίλος και τα έφτιαξε με σαραντάρα, οι μεγαλύτερες για κάποιο λόγο ανέχονται περισσότερο το ρίσκο.Και κακά τα ψέμματα, άλλο πράμα ρε παιδιά.

Φίλε μου, γι'αυτό μιλάω για "γόνιμες ηλικίες" εννοώντας τα 22 έως τα 27 χρόνια. Για να γονιμοποιήσεις μία σαραντάρα θα πρέπει να κάνεις αγώνα! ειδικά αν δεν έχει κάνει παιδί μέχρι τότε θεωρώ απίθανο να έχεις πρόβλημα αν η ίδια δεν κάνει θεραπείες γονιμότητας.

Δημοσ.
Μην το λες, υπάρχει πολύ ενημέρωση και οι γυναίκες το ψάχνουν.Πολλές δεν σε αφήνουν να πλησιάσεις καν ακάλυπτος.Μάλλον αυτά έβλεπε ένας φίλος και τα έφτιαξε με σαραντάρα, οι μεγαλύτερες για κάποιο λόγο ανέχονται περισσότερο το ρίσκο.Και κακά τα ψέμματα, άλλο πράμα ρε παιδιά.

Και τι δηλαδή? Οι σαραντάρες δεν φοβούνται μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη? Και πες παίρνει χάπια, δεν φοβάται νομίζεις τα μεταδιδόμενα νοσήματα?

Το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που προσβάλλονται απο τον ιο του AIDS είναι απο 30 και πάνω.

Γενικά δεν είναι μόνο η εγκυμοσύνη που πρέπει να μας φοβίζει αλλά τα τόσα χιλιάδες νοσήματα που μπορεί να κουβαλάει ο/η σύντροφος μας και εμείς να μην έχουμε ιδέα...

Είναι τόσα πολλά και τα περισσότερα δεν έχουν εμφανή σημάδια.

Προσοχή λοιπόν, για να μην αναθεματίζουμε αργότερα την καυτή νύχτα που ζήσαμε με την Σούζη απο τα Τρίκαλα...

Houston το χάπι της επόμενης μέρας εμποδίζει κατα κύριο λόγο την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στην μήτρα.

Δημοσ.
Φιλικά και γω στο λέω δεν υποστηρίζω τίποτα με σιγουριά άλλωστε αν θα πρόσεξες πάνω απ όλα του λέω να συμβουλευτεί γυναικολόγο.

Όσο για τα αντισυλληπτικά,

συγνώμη αλλά είχα την εντύπωση ότι το χάπι της επόμενης μέρας λέγεται αντισυλληπτικό χάπι επόμενης μέρας. Έτσι το λεν στα φαρμακεία.

Μήπως λέω μήπως κάνετε λάθος, ότι δεν είναι αντισυλληπτικό αλλά είναι κάτι άλλο? Και αν ναι πως λέγεται? Τι πάει να πει χάπι επόμενης μέρας?

Φίλε republican από τι ξέρω τα αντισυλληπτικά αναστέλλουν την σύλληψη μέσω της αναστολής της ωορρηξίας.

Τα αντισυλληπτικά χάπια της επόμενης μέρας αναστέλλουν την σύλληψη μετά την γονιμοποίηση. Γιατρέ republican ρωτώ: γονιμοποίηση συνεπάγεται σύλληψη ? Είναι ταυτόσημες οι έννοιες?

Αντισυλληπτικό στα απλά νέα ελληνικά= αντί+σύλληψη, δηλαδή χάπι που εμποδίζει τη σύλληψη. Σύλληψη τι ακριβώς σημαίνει? Προφανώς το να μείνει μία γυναίκα έγκυος. Δεν θα έλεγα όμως ότι είναι ακριβώς ιατρικός όρος.

Το αντισυλληπτικό της επόμενης μέρας (γιατί πράγματι έτσι λέγεται) δε μπορεί να εμποδίσει την ωορρηξία όπως το κλασικό χάπι, αλλά εμποδίζει την εμφύτευση του ήδη γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Αν δεν γίνει η εμφύτευση δεν προχωράει η εγκυμοσύνη (γι'αυτό και αντισυλληπτικό), απλά πράγματα.

Τώρα το αν η γονιμοποίηση ταυτίζεται με τη σύλληψη (= έναρξη εγκυμοσύνης) είναι λίγο ευαίσθητο θέμα. Κάποιοι λένε ότι η σύλληψη ταυτίζεται με τη γονιμοποίηση, άλλοι ότι ταυτίζεται με την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Δε θα το λύσουμε εδώ όμως αυτό...

Ελπίζω να στο ξεκαθάρισα πλέον...

• Super Moderators
Δημοσ.
Προσοχή λοιπόν, για να μην αναθεματίζουμε αργότερα την καυτή νύχτα που ζήσαμε με την Σούζη απο τα Τρίκαλα...

Γιατί, έχεις ακούσει κάτι για τη Σούζη;

(Sorry, είμαι σε τρελή off-topic διάθεση).

• Super Moderators
Δημοσ.
Είπα μερικές γυναίκες … δεν είπα όλες, και το ξέρω από πρώτο χέρι επίτρεψέ μου. :-)

Θα τρελλαθώ! Εκτός από χημικός, δικηγόρος-συμβολαιογράφος, έχεις διατελέσει και... γυναίκα; :shock:

[...]

Όσο για το σπέρμα δεν υπάρχουν στάνταρ…και να λέμε ότι διατηρείται 72 ώρες είναι άκρως επικίνδυνο. Μπορεί να διατηρηθεί και 10 μέρες.

Και κανά τρίμηνο μπορώ να σου πω. Έτσι είχαμε πολλές εγκυμοσύνες όταν οι σύζυγοι έλειπαν για πολύ καιρό (ναυτικοί, στρατιωτικοί κλπ): "Μωρό μου, το σπέρμα σου διατηρήθηκε στη μήτρα μου - και μαύρισε κι όλας... Θαύμα, θαύμα!" :P

[...]

Συγνώμη έχεις πάρει ειδικότητα?

Το ότι είσαι γιατρός δε σημαίνει ότι κατέχεις το αλάθητο. Έχω ενημέρωση από εξειδικευμένους για το αντίθετο. Φιλικά στο λέω δε θέλω να ισχυριστώ το λόγο μου αλλά αυτό το πάλι δε μου άρεσε καθόλου και δε μου το εξηγείς κιόλας.

Έτσι, ζήτα του και τον βαθμό πτυχίου του. Γιατί πού ξέρουμε ότι δεν αντέγραφε στην Ιατρική; Μπορεί να είχε βύσμα και να πήρε το πτυχίο χαριστικά...

Εδώ δεν ξέρεις τι είναι το χάπι της επόμενης ημέρας και... προσπαθείς να κάνεις μάθημα στους επαΐοντες;

Ειλικρινά: Έχεις παραδεχτεί ποτέ σου ότι κάνεις λάθος; Έστω και μία (1) φορά;

Ή έχεις το αλάθητο;

Δημοσ.

Καλέ δεν άκουσες τις προάλλες που δήθενμου τάχαμου πήγε στην Αθήνα για δουλειές? Σε γιατρό πήγε να την εξετάσει για τις φαγούρες της. Mου το' πε μενα η Κώσταινα :P:p

(εγω πάντα είμαι χεχεχεχχεχε)

Τι πίνει ο πάρε-δώσε? Ενα κερασμένο απο μένα !!!! :-)

Δημοσ.

Επίσημα δεν προκειται κανένας να υποστηρίξει οτι συνειδητά δεν εχει χρησιμοποιησει προφυλακτικό με την συντροφό του, και αυτο για ευνόητους λόγους οπερ και ειναι το σωστό. Βάλε οπισθεν αν τύχει ποτέ να το αφήσεις στο συρτάρι μην μείνεις μέσα και πεις ξέρω γω "δεν γμιεται"... πρόσεχε την επαναληπτική όμως , αμα πάτε σε επόμενο γύρο μπορεί να πληρώσετε τα σπασμένα του πρώτου.

Συμπερασματικά η πρώτη λύση ειναι το καπελάκι , ε αμα τώρα τύχει ... Τραβήξου !

Δημοσ.

Συγνώμη έχεις πάρει ειδικότητα?

Το ότι είσαι γιατρός δε σημαίνει ότι κατέχεις το αλάθητο. Έχω ενημέρωση από εξειδικευμένους για το αντίθετο. Φιλικά στο λέω δε θέλω να ισχυριστώ το λόγο μου αλλά αυτό το πάλι δε μου άρεσε καθόλου και δε μου το εξηγείς κιόλας.

Καταρχήν μην κάνεις συνέχεια έντιτ στα μυνήματα σου, χάνω πάντα κάτι απο αυτά που γράφεις.

Όχι δεν έχω πάρει ειδικότητα. Αλλά αυτό είναι άσχετο. Δε θα μου μάθουν στην ειδικότητα πόσες μέρες διατηρείται το σπέρμα στη μήτρα...:rolleyes:

Όχι δεν υποστήριξα ότι είμαι αλάθητος επειδή είμαι γιατρός. Απλά τυχαίνει λόγω σπουδών να γνωρίζω κάποια πράγματα ελαφρώς καλύτερα απο κάποιους άλλους.

Στο συγκεκριμένο ναι μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά το θεωρώ δύσκολο (από τα λίγα που ξέρω τεσπα) να συμβαίνει.

Τέλος το πάλι, το είπα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζεις κάτι χωρίς να μπορείς στη συνέχεια να το τεκμηριώσεις, Για πολλοστή φορά, στο λέω φιλικά, μην το κάνεις, για σένα δεν είναι καλό.

Δημοσ.
Φίλε μου, γι'αυτό μιλάω για "γόνιμες ηλικίες" εννοώντας τα 22 έως τα 27 χρόνια. Για να γονιμοποιήσεις μία σαραντάρα θα πρέπει να κάνεις αγώνα! ειδικά αν δεν έχει κάνει παιδί μέχρι τότε θεωρώ απίθανο να έχεις πρόβλημα αν η ίδια δεν κάνει θεραπείες γονιμότητας.

Καταλαβαίνω άλλα δεν είναι μόνο αυτό.Λιγότερο γόνιμη μεν, η συγκεκριμμένη έχει και δυο παιδιά, αλλά δεν νομίζω να είναι λιγότερο τρομακτική ιδέα να έχει παιδί στην εφηβεία και να είναι εξήντα χρονών.Απλά πρέπει να είναι λιγότερο συνειδητοποιημένες με την έννοια ότι οι σημερινές εικοσάρες στα σαράντα τους θα προσέχουν περισσότερο.Πως πήγαινε εκείνη η ατάκα του Αγγελάκα στην ταινία του Νικολαΐδη... ανήκω στην προνομιούχα εκείνη γενιά που όταν πηδάει δεν φοράει ποτέ καπότα...

Δημοσ.

Φίλε republican απ ότι είδες τεκμηρίωσα όσο μπορούσα αυτά που είπα. Τώρα έρχεσαι να μου πεις αφού πρώτα διαφώνησες μαζί μου ότι ναι μπορεί να κάνω και λάθος για το σπέρμα και ότι το χάπι της επόμενης μέρας είναι αντισυλληπτικό αφού γονιμοποίηση δε συνεπάγεται σύλληψη…. τεσπα στις οδηγίες του χαπιού αντισυλληπτικό γράφει.

Παρεδώσε μήπως θα ήταν καλύτερο να γράφεις αυτά που γράφεις χωρίς να ειρωνευτείς?

Για σένα Φρουτούμπα δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ άλλο.

δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζεις κάτι χωρίς να μπορείς στη συνέχεια

ναι, όπως τα τηγάνια του παρεδόσε και τις ταράτσες (?) Λολ βρε παιδιά

Διαβάστε με τα μάτια της λογικής …μη σας πιάνει μένος με τον χιούστον και τον κάθε χιούστον.

Δημοσ.

πολύ φιλία εδω μέσα, δεν την αντέχω... :P

φιλικά Houston, διάβασε τα πόστς σου απο την αρχή και δές τι βλέπουμε εμείς.. φιλικά ετσι?

Επίσης θα σε παρακαλούσα στο εξής οταν και εφόσον αναφέρεσαι στο νικ μου να το λές όπως το διαβάζεις και όχι με χαριτωμένα υποκοριστικά που με κάνουν και ανακατεύομαι, φιλικά πάντα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...