Προς το περιεχόμενο

πιθανότητα εγκυμοσύνης

Alexis407

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί δεν πας με την κοπέλα σου να σας συμβουλεύσει γυναικολόγος? Έτσι θα είστε πλήρως ενημερωμένοι και με το κεφάλι σας ύσηχο...

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάπνισμα + Αντισυλληπτικτά = 2 σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά, οπότε καλό είναι να αποφύγεις τουλάχιστον το ένα.

Οπότε κόβεις το κάπνισμα! :P

Η αύξηση βάρους, είπαμε δεν είναι λόγος για να αποφύγει κανείς τα αντισυλληπτικά.;)

Δημοσ.
Τώρα όσο για το αν παχαίνουν, δεν είναι απόλυτα ανακριβές. Επειδή περιέχουν οιστρογόνα μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος, αλλά είναι μάλλον ασυνήθιστη παρενέργεια...
μια φιλη μου, μου ειπε οτι αυτο ηταν συνηθισμενο στα παλια χαπια, τωρα πλεον κανενα προβλημα. Μαλλον το αντιθετο κανουν αφου σε πολλες κοβουν την ορεξη...
Δημοσ.
Πρώτον, οι γυναίκες την καταλαβαίνουν την ωορρηξία δεν υπάρχει, σίγουρα αντιλαμβανόμαστε κάποια συμπτώματα, οχι όμως και οτι ξέρουμε ακριβώς πότε αρχίζει και πότε τελειώνει.

Είπα μερικές γυναίκες … δεν είπα όλες, και το ξέρω από πρώτο χέρι επίτρεψέ μου. :-)

Και η ωορρηξία δεν έχει αρχή και τέλος…..γίνεται και παραμένει το ωάριο 24 ώρες περίπου στη μήτρα. Μετά από 24 ώρες μπορεί να έχει και 2 η ωορρηξία.

Όσο για το σπέρμα δεν υπάρχουν στάνταρ…και να λέμε ότι διατηρείται 72 ώρες είναι άκρως επικίνδυνο. Μπορεί να διατηρηθεί και 10 μέρες.

Ρε Χιούστον μη λες ανακρίβειες πάλι..

@ republican μου το εξηγείς λίγο αυτό …φιλικά

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τις εξελίξεις με αυτά τα χάπια άλλα δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερη προθυμία για την λύση αυτή.Δεν θα μου φαινόταν σωστό να πιέσω και για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
μια φιλη μου, μου ειπε οτι αυτο ηταν συνηθισμενο στα παλια χαπια, τωρα πλεον κανενα προβλημα. Μαλλον το αντιθετο κανουν αφου σε πολλες κοβουν την ορεξη...

Πράγματι στα παλιά ήταν πιο συνηθισμένο γιατί περιείχαν μεγαλύτερες ποσότητες οιστρογόνων.

Γενικά τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να τα κάνουν με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες. Μάλιστα έχω ακούσει ότι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι κι οι επιδράσεις στο καρδιαγγειακό είναι λιγότερες πλέον..

Δημοσ.

αφήστε τα χάπια ρε σείς... Έχουν ένα σωρό -πιθανά αλλά όχι απίθανα- προβλήματα...

Αν δεν θέλεις προφυλακτικό χρησιμοποίησε καλή όπισθεν... Φτάνει και περισσεύει. Αλλά καλή και έγκαιρη όπισθεν, όχι στο χείλος του γκρεμού...

Δημοσ.
αφήστε τα χάπια ρε σείς... Έχουν ένα σωρό -πιθανά αλλά όχι απίθανα- προβλήματα...

Αν δεν θέλεις προφυλακτικό χρησιμοποίησε καλή όπισθεν... Φτάνει και περισσεύει. Αλλά καλή και έγκαιρη όπισθεν, όχι στο χείλος του γκρεμού...

Τι να σου κάνει η όπισθεν, αν η παρτενέρ σου είναι σε "γόνιμη" ηλικία μπορείς να την πάθεις και με τα προσπερματικά υγρά...

το θέμα είναι οτι αμα δεν την πάθεις δεν μαθαίνεις....

Δημοσ.
Είπα μερικές γυναίκες … δεν είπα όλες, και το ξέρω από πρώτο χέρι επίτρεψέ μου. :-)

Και η ωορρηξία δεν έχει αρχή και τέλος…..γίνεται και παραμένει το ωάριο 24 ώρες περίπου στη μήτρα. Μετά από 24 ώρες μπορεί να έχει και 2 η ωορρηξία.

Όσο για το σπέρμα δεν υπάρχουν στάνταρ…και να λέμε ότι διατηρείται 72 ώρες είναι άκρως επικίνδυνο. Μπορεί να διατηρηθεί και 10 μέρες.

@ republican μου το εξηγείς λίγο αυτό …φιλικά

Φιλικά και ειλικρινά Χιούστον, απλά έχεις μια τάση να υποστηρίζεις με πολύ σιγουριά πράγματα, για τα οποία δεν είσαι είτε σωστά ενημερωμένος, είτε απλά δεν είσαι σίγουρος. Μην το κάνεις, φιλικά και ειλικρινά στο λέω πάντα...

Λοιπόν, η ωορρηξία έχει και αρχή και τέλος. Με απλά λόγια ωορρηξία σημαίνει την απελευθέρωση του ωαρίου από ένα ωοθυλάκιο που έχει ωριμάσει, το οποίο γίνεται μία φορά το μήνα, κατά προσέγγιση στην 14η μέρα του κύκλου. Αυτό γίνεται στις ωοθήκες και όχι στη μήτρα. Απο εκεί και πέρα το ώριμο ωάριο παραμένει για κάποιες μέρες (στις σάλπιγγες) και αν δεν γονιμοποιηθεί υποστρέφεται και εκφυλίζεται. Αν γονιμοποιηθεί τότε μετά από μία βδομάδα περίπου κατεβαίνει στη μήτρα όπου και εμφυτεύεται.

2η ωορρηξία μπορεί να συμβεί παράλληλα με την πρώτη, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Όσο για το αν το σπέρμα διατηρείται για 10 μέρες στη μήτρα, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, 3-4 μέρες το πάρα πολύ...

Δημοσ.
Τι να σου κάνει η όπισθεν, αν η παρτενέρ σου είναι σε "γόνιμη" ηλικία μπορείς να την πάθεις και με τα προσπερματικά υγρά...

το θέμα είναι οτι αμα δεν την πάθεις δεν μαθαίνεις....

Μην το λες, υπάρχει πολύ ενημέρωση και οι γυναίκες το ψάχνουν.Πολλές δεν σε αφήνουν να πλησιάσεις καν ακάλυπτος.Μάλλον αυτά έβλεπε ένας φίλος και τα έφτιαξε με σαραντάρα, οι μεγαλύτερες για κάποιο λόγο ανέχονται περισσότερο το ρίσκο.Και κακά τα ψέμματα, άλλο πράμα ρε παιδιά.

Δημοσ.
Φιλικά και ειλικρινά Χιούστον, απλά έχεις μια τάση να υποστηρίζεις με πολύ σιγουριά πράγματα, για τα οποία δεν είσαι είτε σωστά ενημερωμένος, είτε απλά δεν είσαι σίγουρος. Μην το κάνεις, φιλικά και ειλικρινά στο λέω πάντα...

Φιλικά και γω στο λέω δεν υποστηρίζω τίποτα με σιγουριά άλλωστε αν θα πρόσεξες πάνω απ όλα του λέω να συμβουλευτεί γυναικολόγο.

Όσο για τα αντισυλληπτικά,

συγνώμη αλλά είχα την εντύπωση ότι το χάπι της επόμενης μέρας λέγεται αντισυλληπτικό χάπι επόμενης μέρας. Έτσι το λεν στα φαρμακεία.

Μήπως λέω μήπως κάνετε λάθος, ότι δεν είναι αντισυλληπτικό αλλά είναι κάτι άλλο? Και αν ναι πως λέγεται? Τι πάει να πει χάπι επόμενης μέρας?

Φίλε republican από τι ξέρω τα αντισυλληπτικά αναστέλλουν την σύλληψη μέσω της αναστολής της ωορρηξίας.

Τα αντισυλληπτικά χάπια της επόμενης μέρας αναστέλλουν την σύλληψη μετά την γονιμοποίηση. Γιατρέ republican ρωτώ: γονιμοποίηση συνεπάγεται σύλληψη ? Είναι ταυτόσημες οι έννοιες?

Όσο για το αν το σπέρμα διατηρείται για 10 μέρες στη μήτρα, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, 3-4 μέρες το πάρα πολύ...

Συγνώμη έχεις πάρει ειδικότητα?

Το ότι είσαι γιατρός δε σημαίνει ότι κατέχεις το αλάθητο. Έχω ενημέρωση από εξειδικευμένους για το αντίθετο. Φιλικά στο λέω δε θέλω να ισχυριστώ το λόγο μου αλλά αυτό το πάλι δε μου άρεσε καθόλου και δε μου το εξηγείς κιόλας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...