entre Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Το Cashflow (Χρηματοροή) είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που διδάσκει το παιχνίδι των χρημάτων. Αποτελούσε για πολύ καιρό παιχνίδι των πλουσίων, αλλά τώρα μπορούν να το παίξουν όλοι και στην Ελλάδα. Εκτός απο την αλλαγή νοοτροπίας, διδάσκει με βιωματικό τρόπο αντικείμενα όπως γενική λογιστική, χρηματοροές, επενδύσεις, διαχείρηση ακινήτων, επιχειρηματικότητα, φιλανθρωπία και άλλα. Το παιχνίδι βασίζεται στο βιβλίο το οποίο βρίσκεται για 6 χρόνια στην λίστα των best-sellers των New York Times (ο τίτλος του βιβλίου είναι “Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς: Τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα- και τι δεν τους διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι”). Σύμφωνα με τον «Πλούσιο Μπαμπά» ο βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είναι ότι, παρόλο που αρκετά χρόνια της ζωής τους τα πέρασαν στο σχολείο, δεν έμαθαν τίποτα για το χρήμα. Το σχολείο επικεντρώνεται στην ακαδημαϊκή και την επαγγελματική κατάρτιση, αλλά όχι στην οικονομική. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έχει μάθει να δουλεύει για το χρήμα, ... αλλά δεν έμαθε ποτέ να βάλει το χρήμα να δουλέψει για λογαριασμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος Οργάνωσης-Διοίκησης του τμήματος Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης που διδάσκει οικονομικές εφαρμογές σε τεχνικούς και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο management το 1993 (KPMG) έχει εντάξει το παιχνίδι Cashflow στη διδακτέα ύλη των εργαστηρίων και το σπουδαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής και Ολικής Ποιότητας, ενώ παράλληλα και άλλα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ετοιμάζονται να εντάξουν το παιχνίδι στην διδακτέα ύλη τους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους New York Times το παιχνίδι Cashflow είναι καλύτερο απο το Monopoly. Τέλος να πούμε ότι υπάρχει και η Ελληνική Κοινότητα του Cashflow η οποία αποτελείται απο τα κατά τόπους Cashflow Clubs (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις, καθώς επίσης και σε επίπεδο ελληνικής ομογένειας ). Τα Clubs αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνουν Cashflow game meetings δηλ. συναντήσεις για να παίξουν το παιχνίδι. Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοικτές για όλους και μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για να μάθετε πιο είναι το πλησιέστερο Club στην περιοχή σας ούτως ώστε να ενημερωθείτε πότε θα λάβει χώρα το επόμενο Cashflow game meeting μπορείτε να επισκεφθείτε το blog της Ελληνικής Κοινότητας του Cashflow στο http://helleniccashflowclub.wordpress.com
Praetorianos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Ασχολείται κανείς από εδώ με αυτό το παιχνίδι? Το βρήκα χθες και από τότε έχω κολλήσει, όντως πολύ ανώτερο από την Monopoly.
kostas25 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Aπο που μπορώ να το κατεβάσω αυτο το παιχνίδι? Ειμαι οικονομολόγος και μου αρέσουν ολα αυτά
Praetorianos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Έχεις pm. Το αυθεντικό παιχνίδι μπορείς να το αγοράσεις από το richdad.com ή από Amazon κτλ. Επίσης για να παίξεις διαδικτυακά με άλλους παίκτες πρέπει να πληρώνεις συνδρομή στο richdad.com, αλλά πρέπει να εξασκηθείς καλά στο single αλλιώς είναι δύσκολο
Dr_adre Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ρε μπλιέτ εξηγήσε/εξηγήστε παραπάνω.. Δηλαδή τι σόι παιχνίδι είναι.Πως παίζεται.Στο ίντερνετ πως.Στο σινγκλ πως το παιζεις κλπ κλπ . Υ.γ. διαθέτω κι εγώ πμ χχααχχα
gerr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Αν είναι εύκολο και σε εμένα pm γιατί φαίνεται ενδιαφέρον..
Praetorianos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Τελειώνω σε λίγες μέρες την εξεταστική και μετά θα ασχοληθώ περισσότερο. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γιατί δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα για το παιχνίδι, μόνο δοκιμαστικά, πάντως είναι σαν την Monopoly αλλά πιο περίπλοκο και πιο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου, πρέπει να κρατάς ισολογισμούς, έσοδα-έξοδα να εκμεταλεύεσαι ευκαιρίες κτλ. Κανονικά είναι επιτραπέζιο αλλά έχει βγει και σε ηλεκτρονική μορφή. Υποτίθεται ότι σου διδάσκει την αληθινή αγορά και την σημερινή οικονομία, μάλιστα ο δημιουργός του έχει βγάλει και μια σειρά γνωστών οικονομικών βιβλίων. Όπως με κάθε παιχνίδι το επιτραπέζιο θεωρείται κλάσης ανώτερο καθώς ανταγωνίζεσαι κανονικούς ανθρώπους με αληθινές συμπεριφορές, αλλά αν θες κάτι γρήγορο ή δεν έχεις αρκετούς "πρόχειρους" συμπαίκτες καλό είναι και το e-game. Περιμένω εντυπώσεις...
Dr_adre Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 χχααχχαχαχαχααχαχαχχαχα αχχαχααχχααχχαχαχαχαχα αστεία η όλη φάση. άντε να δούμε οι γνώσεις από το uni αν θα μας βοηθήσουν..
InsertCoinToJoi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 και εγω και εγω παιδια ΠΜ αν καποιος παρει απαντηση ας ενημερωσει και εμας με ΠΜ
Missionary Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Σπουδάζω Ασοεε και μόλις είδα την περιγραφή φτιάχτηκα κάπως Pm me plz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.