Προς το περιεχόμενο

PHP και MySql πόσο δύσκολο είναι;

ezDate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι νέος στο forum και νέος στον προγραμματισμό.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους που έχουν ασχοληθεί με PHP και My Sql, πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που δεν έχει τελειώσει κάποια σχολή πληροφορικής, σαν κι εμένα, και που ασχολείται βέβαια πολλά χρόνια με υπολογιστές και ιντερνετ, ερασιτεχνικά, να μάθει να προγραμματίζει σε PHP και να χρησιμοποιεί βάσεις δεδομένων MySql;

Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, δεν είμαι εντελώς άσχετος, έχω βασικές γνώσεις SQL και γνωρίζω από Database design εκείνο που μου διαφεύγει είναι να οργανώσω τις γνώσεις που έχω και να αρχίσω να κάνω πρακτική εφαρμογή αυτών που ξέρω αλλά και να μάθω κι άλλα στην πορεία.

Απο που πρέπει να αρχίσω και με ποιο τρόπο να δουλέψω για να έχω ένα αποτέλεσμα;

Δημοσ.

Μην μασάς, εύκολο είναι :-)

Μʼαρέσει ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις… δηλαδή ότι διαθέτεις κάποιες έστω μικρές θεωρητικές/πρακτικές βάσεις. Άρα θα σου πρότεινα άμεσα να hackeψεις λίγο έτοιμο κώδικα. Δηλαδή, βρες έτοιμο κώδικα και προσπάθησε να του κάνεις μερικές απλές μετατροπές. Βουτά στα βαθιά που λένε και κάποιοι. Αν έχεις δε λίγη εμπειρία στην οποιαδήποτε άλλη απλή γλώσσα προγραμματισμού (scripting, batch files, pascal etc.) είμαι σίγουρος ότι θα σου έρθει εύκολα.

Γενικά παντός θα χρειαστείς και γνώσεις HTML. Ώστε το οπτικό αποτέλεσμα να είναι παρουσιάσιμο και όχι απλά text.

Όσον αφορά πλατφόρμα ανάπτυξης, μπορείς εύκολα σχετικά να βάλεις LAMP(Linux, Apache, MySQL, PHP) στo PC σου. Αν δεν θες να μπλέκεις με partitions, βάλε κάνα έτοιμο linux vmware image. Στο Linux forum θα βρεις και σχετικά threads :-)

Και μην ξεχνάς ότι όσο αναπτύσσεις τις θεωρητικές βάσεις και όσο αποκτάς πρακτική εμπειρία τόσο καλύτερα θα είναι :-)

Happy hacking :-)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ tmjuju για το θάρρος που μου δίνεις.

Για να πω την αλήθεια HTML ξέρω και έχω άρκετή εμπειρία σε αυτό ( ήταν η πρώτη μου επαφή με το ιντερνετ). Σε ότι αφορά το hackεμα, προσπάθισα αρκετές φορές με έτοιμο κώδικα αλλά χάθηκα. Θα μου πείς η έλειψη εμπειρίας, μάλλον.

Εχω στήσει έναν Apache server στο PC μου κατω απο windows και έχω εγκαταστήσει την PHP 5 και MySql 4.1 Σε κάποιες δοκιμές που έκανα με τα παραδοσιακά "Hello World" ολα πάνε ρολόϊ. Θεωρείς ότι πρέπει να γυρίσω σε linux?

Επίσης, υπάρχει κάποια μεθοδολογία, δηλαδή, πως στηνεται μια εφαρμογή, ποιά βήματα πρέπει να κάνεις ή το ξεκινάς και όπου βγεί;

Δημοσ.

File mou de 8ewrw oti einai aparaithto na gyriseis se linux, afou sou leitourgoun ola sta windows eisai mia xara.

Twra oso afora thn boutia se etoimo kwdika kalo 8a htan na ri3eis mia matia alla an den exeis empeiria se programmatismo mhn perimeneis na ma8eis etsi, eidika gia thn PHP pou einai kapws periergh sthn synta3h ths. To kalytero pou exeis na kaneis einai na breis ena biblio gia arxarious kai na arxiseis siga kai sta8era kai oti ma8aineis na to efarmozeis kai na to prosarmozeis "paizontas", etsi 8a ma8eis pragmatika ayto pou 8es. Ri3e mia matia edw gia biblia exei ta panta : http://www.dbebooks.info/

Δημοσ.

Kai kati allo, gia thn me8odologia pou les, eidika otan milame gia efarmoges me databases, to pan einai na sxediaseis kala thn bash dedomenwn, o kwdikas kai oi leitourgies ths efarmoghs apo thn stigmh pou 8a ma8eis mia glwssa 8a sou fainontai poly apla. Giati omws den koitas kai se kapoia allh platforma gia anapty3h web efarmogwn ? Kalh h PHP sigoura alla einai ligo polyplokh kai den prosferei toses eykolies, 8a sou elege na koita3eis kati se platforma ASP.NET pou mporeis na xrhsimopoihseis kai VisualBasic h opoia gia arxarious einai idanikh, epishs yparxoun polla ergaleia poy aplopoioun polles ergasies ka8ws kai grafiko periballon me etoima components. Ri3e mia matia sto site ths microsoft, prosferei kai dwrean poly kala ergaleia

Δημοσ.
File mou de 8ewrw oti einai aparaithto na gyriseis se linux, afou sou leitourgoun ola sta windows eisai mia xara.

Twra oso afora thn boutia se etoimo kwdika kalo 8a htan na ri3eis mia matia alla an den exeis empeiria se programmatismo mhn perimeneis na ma8eis etsi, eidika gia thn PHP pou einai kapws periergh sthn synta3h ths. To kalytero pou exeis na kaneis einai na breis ena biblio gia arxarious kai na arxiseis siga kai sta8era kai oti ma8aineis na to efarmozeis kai na to prosarmozeis "paizontas", etsi 8a ma8eis pragmatika ayto pou 8es. Ri3e mia matia edw gia biblia exei ta panta : http://www.dbebooks.info/

Απο βιβλία έχω ξεκινήσει το PHP & MySql for dummies. Μέχρι στιγμής με έχει κατατοπίσει σε πολλά πράγματα. Αισθάνομαι όμως ότι υπεραπλουστεύει κάποια θέματα και φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να καλύψω κάποια κενά μετά.

Με την ευκαιρία, καμιά πρόταση για διάβασμα;

Δημοσ.
Kai kati allo, gia thn me8odologia pou les, eidika otan milame gia efarmoges me databases, to pan einai na sxediaseis kala thn bash dedomenwn, o kwdikas kai oi leitourgies ths efarmoghs apo thn stigmh pou 8a ma8eis mia glwssa 8a sou fainontai poly apla. Giati omws den koitas kai se kapoia allh platforma gia anapty3h web efarmogwn ? Kalh h PHP sigoura alla einai ligo polyplokh kai den prosferei toses eykolies, 8a sou elege na koita3eis kati se platforma ASP.NET pou mporeis na xrhsimopoihseis kai VisualBasic h opoia gia arxarious einai idanikh, epishs yparxoun polla ergaleia poy aplopoioun polles ergasies ka8ws kai grafiko periballon me etoima components. Ri3e mia matia sto site ths microsoft, prosferei kai dwrean poly kala ergaleia

Θα σου φανεί περίεργο αλλά έχω μια αλλεργία στη Microsoft και προτιμώ το ανοιχτό λογισμικό. Ενας λόγος που προτίμησα PHP και MySql. Τώρα θα μου πείς, γιατί χρησιμοποιώ Windows στο PC μου; Η αλήθεια έιναι ότι έχω και Linux Εγκστεστημένο, αλλά κακά τα ψέματα, υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στο linux , τουλάχιστον τόσο έυκολα.

Δημοσ.

Cooooooooooool!

Οχι μην πας σε Λιnux αν εχεισ τα παντα να δουλευουν σωστα! Αστ για άλλη στιγμή.

Μαλιστα μετα και απο αυτά που λές, θα συμφωνίσω με τον johnny... θες βιβλιαρακι και συστηματικό διάβασμα. Θα βοηθίσει πολύ να βρείς και κάποιον με εμπειρία / φιλαράκι που να βοηθάει που και που.

Δημοσ.

xexexe IRC το καναμε... δεν προλαβενω να απαντίσω :-)

Ta for-dummies είναι αρκετά καλά βιβλία σας σειρά. Απο όσο καταλαβένω ψαχνεις για περισσότερο βάθος...

Εδω πραγματικά είναι δύσκολο να προτείνω ετσι απλά κάποια βιβλία. ΜΑλων θεσ ένα καλήτερο για SQL και βάσεις, και ίσωσ βιβλία του τύπου "programming multilayer applications" "analysis d& design of client server apps"

Για πεσ περισσότερα... τι ψαχνεις κυρίωσ αυτή την εποχή ?

Δημοσ.
xexexe IRC το καναμε... δεν προλαβενω να απαντίσω :-)

Ta for-dummies είναι αρκετά καλά βιβλία σας σειρά. Απο όσο καταλαβένω ψαχνεις για περισσότερο βάθος...

Εδω πραγματικά είναι δύσκολο να προτείνω ετσι απλά κάποια βιβλία. ΜΑλων θεσ ένα καλήτερο για SQL και βάσεις, και ίσωσ βιβλία του τύπου "programming multilayer applications" "analysis d& design of client server apps"

Για πεσ περισσότερα... τι ψαχνεις κυρίωσ αυτή την εποχή ?

Κοίτα, για την ώρα έχω διαβάσει το "Database analysis and design" και τελειώνα το PHP & MySQL for dummies. Απο εκεί και πέρα θα ήθελα να βάλω τις θεωρηστικές αυτές γνώσεις σε ένα καλούπι. Δηλαδή, περισσότερο τον τρόπο σκέψης προκειμένου να αναπτύξεις μια εφαρμογή. Μεθοδολογία δηλαδή. Επειδή δεν έχω βγάλει σχολή πληροφορικής, μου λείπει αυτό, το απο που ξεκινάμε, πως σκεφτομαστε όταν έχουμε να αναπτύξουμε μια εφαρμογή. Δεν ξέρω αν τα λέω σωστά ή αν ψάχνω το σωστό πράγμα, αλλά αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή έχω σκορπιες γνώσεις οι οποίες δεν μπορούν να με βοηθήσουν στο να φτιάξω κάτι απο την αρχή.

Δημοσ.
Ολα ειναι ευκολα αμα ασχοληθεις παντος ειναι πολυ ενδιαφερον και επικαιρο

Σίγουρα com_hs! Αυτό θέλω κι εγώ. Να ασχοληθώ και να μάθω κάτι που μου αρέσει ! Δε θέλω όμως να το κάνω στραβά. Γι αυτό απευθύνομαι σε εσάς εδώ γιατί διαθέτετε την εμπειρία και σίγουρα είναι πολύ καλύτερα να έχω τη βοηθειά σας παρά να παλεύω στα τυφλά.

Δημοσ.

Psa3e sto site pou sou edwsa, exei tis panagias ta matia. Twra gia thn stash sou sthn microsoft, katalabainw thn nootropia sou alla de symfwnw me aythn. Giati otan mporeis kati pou 8es 2 selides kwdika se PHP na mhn to kaneis me 2 click ? Kai epishs an ma8eis VB mporeis na ftiaxneis kai efarmoges windows mhn to 3exnas ayto. Apla h gnwmh mou. Synexise me PHP afou ayto 8es. Kai bale sto myalo sou ena project kai arxise na efarmozeis oti ma8aineis se ayto. Ase einai kati aplo sthn arxh, 8a deis oti oso ma8aineis toso 8a sou erxontai idees gia na to e3eliseis kai na efarmozeis oti kainourgio ma8aineis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...