Προς το περιεχόμενο

Είναι αντιληπτή η διαφορά στον ήχο μεταξύ των διάφορων καρτών??

Lefteris29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια καρτα ηχου Realtec AC97 και προσφατα ειδα οτι το πλασιο προσφερει εξωτερικες καρτες ηχου οπως την Creative SoundBlaster 5.1 Surround

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978225&product=952222

Οταν γινεται αναβαθμιση καρτας ηχου υπαρχει αντιληπτη διαφορα στον ηχο η απλως υπαρχει διαφορα αν γινει αλλαγη και στα ηχεια , δηλαδη απο 3 ηχεια (2 απλα και ενα subwoofer) περασει σε 4-5 ηχεια??

Αν μεινει καποιος με τα ιδια ηχεια, οπως εγω με τα 3, θα παρατηρησει διαφορά?

• Moderators
Δημοσ.

Δε θα παρατηρησεις διαφορα.

Εχω απο μια παλια 2.0 Onboard σε Terratec 5.1 (παλι 2.0 καναλια ενεργα) και ενισχυτη Yamaha και ηχεια Roister (συνολο καμια 1500?) δεν ειδα διαφορα στην αναπαραγωγη...

Πιο πολυ σου κοβει η συμπιεση mp3 παρα η καρτα ηχου. (στην αναπαραγωγη και μονο ε).

Δημοσ.

Γενικά, σε συζητήσεις/σκέψεις για την «ποιότητα ήχου», θα ανακαλύψεις ότι ολόκληρη η αλυσίδα αναπαραγωγής ήχου έχει μεγάλη σημασία.

Ξεκινώντας με την ποιότητα της ηχογράφησης και του μέσου έγγραφης (wav vs mp3 vs vinyl)

Μετά με την ποιότητα υλοποίησης του DAC (ή phono stage ή άλλο preamp)

Συνεχίζοντας με κάθε σύνδεση και βύσμα (RCA, interconnect)

Μετά με τον ενισχυτή και τα components του (πυκνωτές, διάταξη κ.ο.κ.)

Και τέλος με τα ηχεία.

Όλα τα παραπάνω τα λέω αλυσίδα γιατί το χειρότερο component της αλυσίδας θα είναι αυτό που θα σου δημιουργεί και τα μεγαλύτερα προβλήματα στην πιστότητα της αναπαραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να έχεις μια καλύτερη κάρτα ήχου. Εδώ κυρίως θα κερδίσεις στο DAC και στα καλύτερα βύσματα.

Αλλά αν είναι να παίζεις με ηχεία των 15euro τότε είναι κρίμα να αγοράσεις κάρα ήχου…

Δημοσ.

Pou 3ereis oti den einai 5.1 ? gia psa3e to ligo kalytera, einai enswmatwmenh sto motherboard logika afou les AC97. Eidika an den einai poly palio montelo mallon 8a prosferei anaparagwgh 5.1 . Des ti bysmata exei sto pisw meros, polla prosferoun 2 leitourgies, p.x h eisodos mikrofwnou se leitoyrgia 5.1 mporei na ginei e3odos gia allo ena zeygari hxeia kok...

Δημοσ.

Ειναι σχετικα καινουργιος ο υπολογιστης, ενος χρονου, και εχει 6 βυσματα απο πισω, ενα απο τα οποια εχω συνδεσει τωρα τα ηχεια μου.Λετε να ειναι 5.1 και να μην εχω παρει χαμπαρι?

Δημοσ.

νομίζω έχεις "μητρική με ενσωματωμένη καρτα ήχου",

όχι "κάρτα ήχου σε pci"

αν μαντευω σωστα, ανοιξε το manual της μητρικης, πρεπει να το εχεις σε pdf, μεσα στο cd με τους drivers,

αλλιως μπες στο σαιτ της μητρικής να δεις τα χαρακτηριστικά.

Δημοσ.

υπαρχει ομως καποιος αλλος τροπος να σιγουρευτω (καποιο προγραμμα..?) για να μην παω και δωσω αδικα χρηματα σε 5.1 ηχεια και τελικα δεν μου παιζουν.

Δημοσ.
νομίζω έχεις "μητρική με ενσωματωμένη καρτα ήχου",

όχι "κάρτα ήχου σε pci"

αν μαντευω σωστα, ανοιξε το manual της μητρικης, πρεπει να το εχεις σε pdf, μεσα στο cd με τους drivers,

αλλιως μπες στο σαιτ της μητρικής να δεις τα χαρακτηριστικά.[/QUOT

Random εψαξα στο manual του motherboard (ειναι το P5N32-SLI SE DELUXE της ASUS) και το μονο που βρηκα που ισως να λεει κατι ειναι οτι.. provides 8-channel audio. Αυτο μηπως λεει κατι?

Δημοσ.
νομίζω έχεις "μητρική με ενσωματωμένη καρτα ήχου"' date='

όχι "κάρτα ήχου σε pci"

αλλιως μπες στο σαιτ της μητρικής να δεις τα χαρακτηριστικά.[/QUOT

Random εψαξα στο manual του motherboard (ειναι το P5N32-SLI SE DELUXE της ASUS) και το μονο που βρηκα που ισως να λεει κατι ειναι οτι.. provides 8-channel audio. Αυτο μηπως λεει κατι?[/quote']

Nai leei oti i karta sou den ine 5.1 alla 7.1 opote mporeis na syndeseis kai 5.1 ixeia alla kai 7.1 !!!

• Moderators
Δημοσ.

Oπα να που βρηκαμε τη σωστη λυση!

Εχεις 7.1 audio με 6 Ι/O s απο πισω, αρα συνδεεις χαλαρα ειτε 2 ηχεια ειτε 4 ειτε 5.1 ειτε 7.1! :-) Με μια απλη ρυθμιση απο το control panel της καρτας ηχου σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...