Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 7.04 Login problem

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα προβληματάκι και θα ήθελα την βοήθεια σας. Σορυ για το μεγάλο κείμενο που θα ακολουθήσει αλλά κατα την προσπάθεια μου να λύσω το πρόβλημα έκανα μπόλικες ενέργειες τις οποίες θα καταγράψω παρακάτω.

Λοιπόν:

Έκανα εγκατάσταση στο laptop μου (FS με AMD Turion64,Ati X700, 1gbRam) μέσω VMWare (σε Win XP pro) το Ubuntu 7.04. Όλα καλά, η εκγατάσταση πήγε τέλεια, έιχα και internet και είχα χαρεί απίστευτα! Πάω σε έναν γνωστό μου και περνάμε μαζί Apache2.2, Mysql (& mysqladmin), php5 και ένα framework (το symfony για όσους ξέρουν) για ένα project που κάνω. Επίσης όλα μέχρι εδώ.

Μέχρι που ενώ όλα δούλευαν ρολόι απόφάσισα (@!%@#$%) να βάλω beryl κ xgl για να "δω" κάνα εφε....Τι το ήθελα? Μετά την εγκατάσταση του xgl (xserver-xgl) το σύστημα δεν μπαίνει στο κυρίως session.Δηλαδή, ξεκινάει το gnome μου ζητάει user k pass και μετά εμφανίζεται μια μαυρη οθόνη (την παραθέτω σαν screenshot στο τελος) και μετά πάλι με βγάζει στην οθόνη για login.ξανα και ξανά το ίδιο.

Το πρώτο που έκανα ήταν να βγάλω beryl k xgl αλλά τπτ.

Έψαξα στα forum (σχεδόν παντού) και έκανα τις ακόλουθες ενέργειες (δεν τις βάζω με την σειρά που τις έκανα καθώς δεν θυμάμαι ακριβώς τι έκανα πρώτα και τι μετά...)

1.

sudo dpkg-reconfigure gnome-desktop-data

sudo dpkg-reconfigure gnome-control-center

sudo dpkg-reconfigure gnome-menus

sudo dpkg-reconfigure gnome-system-tools

sudo dpkg-reconfigure gnome-applets

sudo dpkg-reconfigure gnome-session

sudo aptitude reinstall ubuntu-desktop (μετά δοκίμασα να το απεγκαταστήσω πρώτα manual και να το βάλω από την αρχή χωρίς αποτέλεσμα πάλι)

2. Μετά διάβασα εδώ--> http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/704

και εδώ--> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=413975

και εδώ --> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/upstart/+bug/89314

και έκανα ότι λένε τα παιδιά χωρίς αποτέλεσμα (εδώ να σημειώσω ότι στα αρχεία ttyX η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν στην last command: respawn που της άλλαξα θέση. όλα τα άλλα ήταν σωστά)

3. έκανα και reconfigure xserver-xorg και remove κ μετά Install και ξανά reconfigure αλλά πάλι τπτ....

Νομίζω πως αυτά έχω κάνει....να πω ακόμα ότι μπαίνει μόνο σε terminal (καμία από τις άλλες επιλογές δεν μου ανοίγει). Επίσης να πω ΄ότι το screenshot που δίνω είναι το πιο πρόσφατο καθώς μου έβγαζε διάφορετικά στην αρχή και ενώ νόμιζα πως διόρθωνα κάτι....πάλι τα ίδια....

Παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει ας βοηθήσει....

Είμαι ακόμα νέος στο Linux (σχετικά βέβαια) και σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάω! Έχω κάνει ήδη νέα εγκατάσταση μέσω VMWare για να κάνω το project (και κανονική εγκατάσταση Suse 10.3 στο desktop για να δώ κιάλλη διανομή) αλλά θέλω να λύσω το πρόβλημα αυτό που σας λέω.

Ευχαριστώ πολυ όποιον απαντήσει....:-D:-D:-D:-D

ubuntulogin1cp2.th.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό που θα πώ, αλλά εφόσον λές οτι μπορείς και κάνει login μόνο σε ένα terminal, τότε μάλλον θα έιναι κάποιο πρόβλημα στον gdm και δεν ξέρει ή δεν μπορεί να βρεί κάποιον desktop/window manager για να τον σηκώσει.

Ευχαριστώ για την απάντηση pinball_elf.

Τι μπορώ να κάνω για το συγκεκριμένο?

Όπως λέω και πάνω έχω βάλει-βγάλει-βάλει και το gdm και το γραφικό περιβάλλον (xserver-xorg) χωρίς κάποιο αποτέλεσμα...

Οποια ιδέα αποδεκτή για έλεγχο....

Και πάλι δεν είμαι σίγουρος αλλά για κοίταξε τα παρακάτω αρχεία σου μήπως υπάρχει καποιό πρόβλημα:

>
/etc/gdm/gdm.conf 
/etc/gdm/gdm.conf-custom
/etc/X11/gdm/Sessions
/etc/X11/xdm/Xsession
/usr/share/xsessions

Υ.Γ.:Δεν μπορώ να σου πώ μα σιγουριά διότι χρησιμοποιώ KDE. Αλλά έχω την εντύπωση πωσ το αντίστοιχο πρόγραμμα του KDE, kdm είναι παραπλήσιο του gdm.

Θα τα κοιτάξω λίγο αργότερα (μόλις καταφέρω να τρέξω τον apache στο άλλο install....) μήπως και βρω κάνα ψεγάδι. Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση.

Όποιος άλλος ξέρει τπτ παρακαλώ πολύ ας δώσει τα φώτα του.

Και πάλι δεν είμαι σίγουρος αλλά για κοίταξε τα παρακάτω αρχεία σου μήπως υπάρχει καποιό πρόβλημα:

>
/etc/gdm/gdm.conf 
/etc/gdm/gdm.conf-custom
/etc/X11/gdm/Sessions
/etc/X11/xdm/Xsession
/usr/share/xsessions

Υ.Γ.:Δεν μπορώ να σου πώ μα σιγουριά διότι χρησιμοποιώ KDE. Αλλά έχω την εντύπωση πωσ το αντίστοιχο πρόγραμμα του KDE, kdm είναι παραπλήσιο του gdm.

Τα κοίταξα αλλά δεν βρήκα κάτι στραβό....θα ψάξω στο forum του ubuntu να βρω πως θα έπρεπε να είναι τα αρχεία μήπως και δεν βλέπω κάτι....

Καμιά άλλη ιδέα μπα ε?Κανείς?

Ξεκινάει ο υπολογιστής, φορτώνει στο gnome και η login screen.Βάζω username/password και μετά μου βγάζει την οθόνη που έχω στο screenshot και μετά πάλι την οθόνη του gnome για login.

Από τις επιλογές που έχει (safe Gnome, new X session, Terminal, last session) μου ξεκινάει μόνο αυτή που με βγάζει σε Terminal και έτσι κάνω τις δοκιμές μου....

Ξεκινάει ο υπολογιστής, φορτώνει στο gnome και η login screen.Βάζω username/password και μετά μου βγάζει την οθόνη που έχω στο screenshot και μετά πάλι την οθόνη του gnome για login.

Από τις επιλογές που έχει (safe Gnome, new X session, Terminal, last session) μου ξεκινάει μόνο αυτή που με βγάζει σε Terminal και έτσι κάνω τις δοκιμές μου....

Από ότι μας λες φαίνεται ότι ο gdm δεν μπορεί να βρεί τον Gnome Window Manager (δηλαδή δεν υπάρχει) ή δεν ξέρει πώς να τον βρεί! Για δοκίμασε να κάνεις login στο terminal session, να μπείς σε runlevel 3 ( $ telinit 3) και μετά να δώσεις startx.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...