Προς το περιεχόμενο

Recording Time για DVD;

Harp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται έχω ένα Dvd και αναφέρει ότι έχει δυνατότητα εγγραφής από 60 λεπτά έως 360(HQ 60min,SP120,LP180,EP240,SLP360).Τι ακριβώς εννοεί με αυτό;Αναφέρεται σε εγγραφή ήχου ή σε βίντεο;Και πως είναι δυνατόν ένα αρχείο λόγου χάρη 1GB να γραφτεί με υψηλή ποιότητα ή χαμηλή απο τη στιγμή που θα καταλάβει το 1GB από τα 4.7GB που έχει το Dvd;Και κάτι ακόμα,πως μπορώ στο Nero να το εφαρμόσω αυτό;

(δηλώνω άσχετος με το θέμα για αυτό θα παρακαλούσα οι όποιες διευκρινήσεις να είναι απλές και αναλυτικές) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:o

Δημοσ.

μιλαει για ωρα video με βαση την ποιοτητα του videο και μιλαει για video που θα γραψεις απο την tv για παραδειγμα, ολα τα dvd-recorders εχουν επιλογες για την ποιοτητα του video που θα αντιγραψουν και μιλαμε παντα για dvd video format

Τη 2η ερωτηση με το 1GB video δεν την καταλαβα αλλα ουτε και την 3η

edit: Μαλλον μπερδευεις τα διαφορα format συμπιεσμενων αρχειων video το οποιο ειναι μια μεγαλη υποθεση, αν εχεις πχ ενα αρχειο video η ποιοτητα του ειναι αυτη που ειναι, μπορεις να το μετατρεψεις σε διαφορα format, οπως και να το μετατρεψεις σε dvd video format οπως τα δισκακια που νοικιαζουμε, αλλα η ποιοτητα του δε θα αλλαξει προς το καλυτερο το μονο που μπορει να παθει ειναι να χασει ποιοτητα, αλλα σιγουρα δε θα δεις βελτιωση στην ποιοτητα.

Αν δεν καταλαβαινεις κατι ξαναρωτα ισως κατι πιο συγκεκριμενο

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου,αλλά έχω τις εξής απορίες:

α)Σκέφτομαι αν μπορώ να επιμυκήνω τις ώρες εγγραφής ,ενός απλού βίντεο, όπως γίνεται και στο VHS με την επιλογή SP ή LP.

β)Τι είναι το format;

γ)Αν θελήσω να δημιουργήσω ένα DVD ήχου-μουσικής (όχι δεδομένων ή mp3), πόση χρονική δειάρκεια θα χωρέσει αν είναι 4.7GB;

δ)Τα 360 λεπτά είναι το ανώτερο όριο εγγραφής για ένα DVD 4.7GB όπως στο CD των 700 MB είναι τα 80 λεπτά;

Επιφυλάσομαι.

Δημοσ.

α)δεν εισαι ξεκαθαρος στο τι θες να κανεις δωσε μου παραδειγμα, αν εννοεις να γραψεις απο τηλεοραση επιλεγεις μεταξυ HQ LP SP...

β)format σημαινει διαμορφωση και ενοουμε με αυτο τις διαμορφωσεις, κωδικοποιησεις δεδομενων

γ)Τα cd που ακουμε ειναι cd-audio format δε γινεται να γραψεις τετοιο format σε dvd, αντιστοιχα υπαρχει το dvd-audio το οποιο ειναι αλλη μεγαλη ιστορια οποτε ξεχνα αυτο που εχεις στο μυαλο σου

d)Εδω εχουμε κατι παρομοιο με το προηγουμενο ερωτημα τα 360 λεπτα ειναι για video σε LSP σε DVD δισκακι, τα 80 λεπτα που αναφερονται στα CD αφορουν ηχο, δε γραφεται video στα cd με το format που γραφεις στα dvd. Μπορεις ομως να φτιαξεις super video cd

Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο ειναι ακρετα πολυπλοκο το ολο θεμα

Δημοσ.

α)Αφορά εγγραφή σε ήδη αποθηκευμένο αρχείο βίντεο(συγκεκριμένα θέλω να δημιουργήσω εφεδρικά αρχεία-buck up από τον σκληρό δίσκο).

δ)Για τον σκοπό που αναφέρω στο α) τα 360 λεπτά είναι το ανώτερο όριο εγγραφής ή μπορεί να χωρέσει απεριόριστα λεπτά μέχρι να συμπληρωθεί το μέγεθος των 4.7GB?Τα βίντεο CD ανήκουν σε άλλη κατηγορία απο αυτή των απλών CD-R που χρησιμοποίούμε συνήθως?

Τελικά πόσα είδη CD και DVD υπάρχουν?

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :-D

Δημοσ.

Τα αποθηκευμενα αρχεια βιντεο που εχεις ειναι μια εντελως αλλη ιστορια και μην το μπερδευεις με το recording time των dvd, πες μου τι αρχεια εχεις να σου πω, εσυ θα σκεφτεσαι με τη χωρητικοτητα που ειναι το βιντεο σου και οχι με τα λεπτα.

Υπαρχει το CD και το DVD, εγω ανεφερα το SVCD(super video cd) το οποιο ειναι ενα format εγγραφης video στο CD.

Δημοσ.
α)Αφορά εγγραφή σε ήδη αποθηκευμένο αρχείο βίντεο(συγκεκριμένα θέλω να δημιουργήσω εφεδρικά αρχεία-buck up από τον σκληρό δίσκο).

δ)Για τον σκοπό που αναφέρω στο α) τα 360 λεπτά είναι το ανώτερο όριο εγγραφής ή μπορεί να χωρέσει απεριόριστα λεπτά μέχρι να συμπληρωθεί το μέγεθος των 4.7GB?Τα βίντεο CD ανήκουν σε άλλη κατηγορία απο αυτή των απλών CD-R που χρησιμοποίούμε συνήθως?

Τελικά πόσα είδη CD και DVD υπάρχουν?

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :-D

O xronos poy dini h ka8e etairia (ayto poy anagrafete pano sthn etiketa) einai ka8orismenos analoga me thn poiotita poy 8a diale3is sto dvd-rw (home oxi pc),

sto pc tora an pareis backup mia tainia o hxos meni opos einai (den exw brei prog poy na ton alazi p.x. apo ac3 se dikanalo, kai an yparxei den 3ero poso a3izi ton kopo)kai to programa soy alazi to bitrate tis eikonas, me apotelesma na mporeis na baleis mexri 360min video, alla

me xalia eikona, an (leme an) kataferesi kai 3eperasis ta 360min poly fobame oti ayto poy 8a exis grapsi 8a fenete xeirotera (an fenete tpt dld)apo mia VHS se LP mode.

Apo prosopiki empeiria mporo na po oti mexri dyomisi wres eisai ok, apo poio pano arxizoun h ypoxorisis sthn poiotita eikonas.

Yparxoun cd kai dvd, apla to dvd exei data/audio/video eno to cd mporei na exei data/audio/vcd/svcd/mixed/extra, mhn mperdeyese me ayta, to meso san meso einai idio, to teliko apotelesma einai ayto poy alazi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...