Προς το περιεχόμενο

δεν bootάρει με τίποτα μετά απο διακοπή!

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, πριν λίγο καιρό είχα αναφέρει για ένα πρόβλημα που είχα στα xp, δηλαδή κόλαγε το pc χωρίς λόγο και μετά στην επανεκκίνηση μου έγραφε ότι καταστράφηκε το αρχείο system κλπ... αυτό διορθώθηκε αφαιρώντας ένα σετ λάμπες UV το οποίο τρεμόπαιζε με αποτέλεσμα να παίζει η τάση στους σκληρούς, και ενώ δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ, όταν κάποια στιγμή εγκατέστησα vista, δεν έχουν βέβαια τέτοιου είδους πρόβλημα, αλλά επειδή τις τελευταίες μέρες η ΔΕΗ με έχει ταράξει στις μικροδιακοπές ρεύματος (γ.#@$%.το.$%^#.τους!), όποτε γίνεται διακοπή με το pc ανοιχτό (δεν έχω και ups), στην επανεκκίνηση καταστρέφονται και πάλι αρχεία συστήματος! ευτυχώς στα vista κάνεις επαναφορά συστήματος απο το DVD εγκατάστασης των vista (στα xp η λύση ήτανε format!) έχω αλάξει μέχρι και ide καλώδια απο flat σε στρογγυλά με η/μ θωράκιση αλλά εξακολουθούν να καταστρέφονται κρίσιμα αρχεία συστήματος σε κάθε αποτυχιμένη εκκίνηση ή διακοπή, και δεν βρίσκω με τίποτα τι Φταίει!! και το θέμα είναι ότι αναγκάζομαι ξανά και ξανά να bootάρω απο το DVD, να περιμένω να γίνει η επαναφορά και μετά να μπαίνω internet με το antivirus κλειστό! και να κατεβάζω απο την αρχή(!) ενημερώσεις για το antivirus το οποίο κρεμάει απο την επαναφορά συστήματος! sorry αν σας κούρασα, αλλά βρίσκομαι σε ένα σχετικά απογνωστικό σημείο. Λογικό δεν είναι; τέτοιο πρόβλημα δε συμβαίνει στον καθένα

Δημοσ.

θα σου προτεινα :

1)στο bios πρεπει να υπαρχει μια επιλογη που λεει να ΜΗΝ κανει το pc επαννεκινηση σε διακοπη ρευματος. ενεργοποιησε την ...

2)παρε ενα ups

3)εχεις τσεκαρει τις ram σου?

κοιτα τι θα σου πουν και τα αλλα παιδια..

Δημοσ.

απο μνήμες δεν υπάρχει θέμα, αλλά στη bios (mobo: gigabyte 8IPE1000G, CPU: P4 2,8HT 478, RAM: DDR 2X 1GB 166MHz) όντως υπάρχει κάτι παράξενο: σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει σωστά, αν πατήσω το button παρατεταμένα για να σβήσει ενελώς το pc σβήνει όταν το αφήνω ξαναανάβει! τώρα γιατί το κλείνω έτσι; η απάντηση είναι ότι και το reset αν χρειαστεί να πατήσω, πάλι έχω βλάβη σε αρχεία, και γενικά αν κλείσω το pc χωρίς να κάνει σωστή έκκίνηση ή σωστό τερματισμό πχ μια φορά πήγα να εγκαταστήσω έναν driver για xp απο μία συσκευή και ενώ τερμάτισε κανονικά και ξεκινούσε η επανεκκίνηση όπως ζητήθηκε απο την εγκατάσταση του συγκεκριμένου driver, κατά την εκκίνηση πάλι μου ανέφερε ότι καταστράφηκαν boot αρχεία οπότε και ups να πάρω δε με σώζει απόλυτα σε κάτι τέτοιο, τονίζω ότι αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε vista

Δημοσ.
αν πατήσω το button παρατεταμένα για να σβήσει ενελώς το pc σβήνει όταν το αφήνω ξαναανάβει!

δηλ πατημενο το button 5/6 second και δεν σβηνει τελειως ?

Δημοσ.

Κοίταξε αν έχεις φίλο σου ηλκετρονικό ας κοιτάξετε πρώτα το τροφοδοτικό που είναι ο συνηθης ύποπτος και μετά με ένα πολύμετρο μετρήστε τις τάσεις στην μητρική για να εντοπίσετε το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...