xpapias Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Γειά χαρά. Έχω ένα σπίτι στην επαρχία, στο οποίο και πηγαίνω 2-3 φορές το χρόνο. Όχι παραπάνω από μήνα συνολικά. Το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή είναι μακριά από τηλεοπτικούς αναμεταδότες - επομένως μου είναι αδύνατο να πιάσω κάποιο κανάλι αξιοπρεπώς. Πιάνω ΝΕΤ μόνο, και αυτή με πολλά χιόνια. Ήθελα να ρωτήσω τι λύσεις έχω. Προφανώς θα πρέπει να στραφώ σε δορυφορική τηλεόραση, έτσι; Επειδή δεν με συμφέρει να έχω κάποια συνδρομή, με σκέτο τον εξοπλισμό μπορώ να πιάσω τα κρατικά κανάλια έστω; Ο εξοπλισμός πόσο εύκολο είναι να εγκατασταθεί. Μπορώ να το κάνω και μόνος μου;
ata1983 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Λίγο εντύπωση μου κάνει και εμένα το χωριό μου απομακρυσμένο είναι αλλά τηλεόραση πιάνει. Μήπως φταίει στην κεραία σου κάτι γιατί όσο να'ναι χρειάζονται καλύτερης ποιότητας από αυτές που 'εχουμε στην πόλη. Δορυφορική θα πιάσεις πολλά ξένα κανάλια δωρεάν και μερικά ελληνικά που εκπέμπουν δορυφορικά όπως alpha, ant1 κτλ. Η εγκατάσταση είναι και εύκολη και δύσκολη. Πρέπει να ευθυγραμμίσεις το πιάτο σου με το δορυφόρο και ίσως χρειαστείς βοήθεια ή ζήτησε αναλυτικές οδηγίες
DaddyCool Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Νομίζω ότι ένας ενισχυτής σήματος για την κεραία θα σου λύσει το πρόβλημα! Μπορείς να τον προμηθευτείς από οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά. Επίσης να σιγουρευτείς οτι το "τόξο" της κεραίας σου "βλέπει" προς τους κοντινότερους αναμεταδότες. Εδώ θα πάρεις μια ιδέα για το που είναι οι αναμεταδότες. Συνήθως είναι κοινοί για τα περισσότερα κανάλια.
xpapias Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Νομίζω ότι ένας ενισχυτής σήματος για την κεραία θα σου λύσει το πρόβλημα! Μπορείς να τον προμηθευτείς από οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά. Επίσης να σιγουρευτείς οτι το "τόξο" της κεραίας σου "βλέπει" προς τους κοντινότερους αναμεταδότες. Εδώ θα πάρεις μια ιδέα για το που είναι οι αναμεταδότες. Συνήθως είναι κοινοί για τα περισσότερα κανάλια. Ενισχυτή έχω ήδη. Αλλά δεν κάνει τίποτα...
ata1983 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Ενισχυτή έχεις και πάνω στην κεραία και κάτω ή μόνο κάτω στην τηλεόραση. Γιατί οι δεύτεροι δεν κάνουν και πολύ δουλειά
theoritikos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Έχει δίκιο το παιδί. Υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές στην επαρχία (και μέσα σε πόλεις μάλιστα!) που δεν φτάνει το σήμα των αναμεταδοτών. Η μόνη λύση είναι η nova..
Chrisxxx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 οχι ρε παιδια σχεδον παντου εχει σημα. Μια κεραια πανω στη σκεπη και ενας ενισχυτης κατω φτανουν. Εγω το προβλημα που περιγραφει ο xpapias το συνανταω οταν το καλωδιο της κεραιας δεν κανει καλη επαφη με τον ενισχυτη. Οι γειτονες εχουν σημα;
Neurotic_Fest Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Ραδιόφωνο, dvd player και εθελοντική αποχή τρεις οικομικότατες λύσεις.Τώρα άμα δεν αντέχεις σιγουρέψου αν δεν το έχεις κάνει ήδη ότι η κεραία βρίσκεται στην ιδανικότερη θέση ως προς τα κανάλια που θα ήθελες να πιάνεις περισσότερο.Ψάξτο και για μια καλύτερη κεραία και ενισχυτή/καλωδίωση ειδικά αν είναι παλιά αν δεν το έχεις κάνει ήδη επίσης.Εφόσον τα έχεις δοκιμάσει αυτά μάλλον η μόνη λύση είναι η δορυφορική, στους δορυφόρους που έχουμε βάλει εμείς πάντως δεν έχεις τα "μεγάλα" κανάλια, ertsat, Βουλή,extra kai tvmagic θυμάμαι ανάμεσα σε εκατοντάδες ξένα με αδιάφορο πρόγραμμα ως επί το πλείστον.Ο Ταξιτζής σε Αζέρικη μεταγλώττιση ξέρω γω και άλλα καθηλωτικά.Αν πάρεις μεγαλύτερο (και ακριβότερο) πιάτο μπορεί να πιάνεις και άλλα, δεν γνωρίζω τους δορυφόρους γιατί δεν έκανα εγώ τους συντονισμούς.
21century Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Υπάρχουν ειδικές κεραίες λήψης στα καταστήματα με 3 στοιχεία για καλυτερη εικόνα αλλά καλύτερα να συμβουλευθείς στη περιοχή εκεί κάποιο ηλεκτορνικό, φυσικά ίσως χρειαστει να βάλεις μεγαλύτερο ιστό. Σε μερικες περιοχές εχω δει ιστούς μέχρι 10-12 μέτρα! Κουφαθήκατε? Φίλος μου που δουλεύει τεχνικός σε κανάλι στο σπίτι τις μάνας του έχει βάλει 30 μέτρα καλώδιο για λήψη από κοντινο σπίτι...
Neurotic_Fest Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Παίζει και αυτό αν και με λίγη υπομονή μπορεί να πιάσει και με τον υπάρχον εξοπλισμό εφόσον υπάρχει σήμα τέλος πάντων.Ορεινή Κρήτη με πειραματισμούς θέσεων και με αυτοσχέδια κεραία είχαμε πιάσει και Λιβύη .
xpapias Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Το θέμα είναι ότι έχω πάει σε καταστήματα με ηλεκτρονικά - κεραίες κλπ στην περιοχή και μου λένε ότι είναι χαμένος κόπος. Το σπίτι επίσης απέχει αρκετά οπότε για ψιλο-δουλειές (κεραία) δεν έρχεται κανείς. Την τελευταία φορά που είχα πάει μου είχαν δώσει δυό κεραίες ώστε να τις δοκιμάσω και να κρατήσω όποια μου έκανε. Τελικά δεν βγήκε κάποια άκρη (με εσωτερικό ενισχυτή) αν και κράτησα τη μία από αυτές για να πιάνω τη ΝΕΤ... Αυτό που μου είπαν είναι ότι από το 2008 θα εκπέμπουν και τα κρατικά μέσω δορυφόρου οπότε αυτό θα μου έλυνε το πρόβλημα. Ισχύει όμως; Για τον Αlpha που είπε κάποιος;
Neurotic_Fest Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ αμφιβάλω για το αν θα είναι ελεύθερα αυτά τα κανάλια με το πρόγραμμα που παίζουν ως επίγεια αναλογικά.Το ertsat για παράδειγμα δείχνει συγκεκριμένες εκπομπές και γενικά παραγωγές δικές τους, δεν έχει ποτέ ταινίες ή μπάλα ας πούμε γιατί ο δορυφόρος καλύπτει και άλλες χώρες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Εγω ναξο απο τη πλευρα του βουνου που κοιταει Τουρκια πιανω: Καλα (80%+): ΝΕΤ, Αλτερ, TR1, TR2, TR3, TR4, TRSport. Μετρια (50%): Et1, Mega Αναλογα με τη διαθεση τους: Ant1, Alpha. Αυτα.... Ο ενισχυτης εφτιαξε λιγο το σημα, τπτ αλλο...
ata1983 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Για alpha αυτή εδώ την είδηση θυμάμαι http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=3837 που σημαίνει ότι έχει κάλυψη αλλά δεν νομίζω να έχει το ίδιο πρόγραμμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.