NiTroGen Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Οι ακτινοβολίες ραδιοσυχνοτήτων και μικροκυμάτων που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα αυξάνουν σαφώς τον κίνδυνο του καρκίνου των σιελογόνων αδένων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ισραηλινούς ερευνητές. Οι κίνδυνοι να αναπτύξει κάποιος καρκινικό όγκο στους αδένες αυτούς είναι σχεδόν κατά 50% υψηλότεροι μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν συχνά κινητά τηλέφωνα (22 ώρες το μήνα), σύμφωνα με την έρευνα αυτή που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Επιδημιολογίας. Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος αν οι χρήστες τοποθετούν τη συσκευή στο ίδιο αυτί ή αν δεν διαθέτουν ακουστικό ή αν βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές. "Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει σχέση αιτιότητας ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και την ανάπτυξη όγκων στους σιελογόνους αδένες", καταλήγουν οι ερευνητές. Σε μια ομάδα 460 ασθενών, 58 ανέπτυξαν καρκινικούς όγκους και 402 καλοήθεις όγκους στους σιελογόνους αδένες. Την έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ο δρ. Σιγκάλ Σαντέτσκι του ιατρικού κέντρου Τελ Χασομέρ του Τελ Αβίβ, χρηματοδότησε η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πηγή: ΕΡΤ3
klainmaingr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Bad news... Αλλα αναμενόμενα κατα τα άλλα... Αυτο που με κάνει να ελπίζω είναι οι 22ώρες το μήνα που αναφέρουν σαν "συχνά" και είναι κάπως μακριά απο τις ώρες μου... Κατα τα άλλα το msg το γράφω γιατί δεν αντέχω... Τελ ΧΑΣΟΜΕΡ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 hm apo pote ta mikrokumata einai karkinogenh? apo oti 8ymamai sthn fysikh tou lykeiou oi yperiwdeis aktinovolies einai karkinogeneis...ta mikrokumata einai apo thn allh pleura tou fasmatos... as me dior8wsei kapoios an kanw la8os...
tzoykas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Είναι προς τη μεριά της ιονίζουσας ακτιβοβολίας που επίσης είναι καταστροφική (alpha, beta, gamma radiation). Το πόσο κοντά είναι είναι μια άλλη ιστορία. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι το 100% στην γέννηση όγκων .... μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στη μελέτη;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 dld kai oi fournoi mikrokumatwn einai karkinogeneis?
corsakias Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος αν οι χρήστες τοποθετούν τη συσκευή στο ίδιο αυτί ή αν δεν διαθέτουν ακουστικό ή αν βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές. το αν βίσκονται σε γεωργικές περιοχές τι διαφορά έχει απο το αστικες?
xolloth Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 και τα bluetooth κατ'επεκτασιν να συμπερανω;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 as arxizoume na vazoume kai to wi-fi mesa kai tis keraies ths TV
disqualified Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 dld kai oi fournoi mikrokumatwn einai karkinogeneis? οι ερευνες γινονται για ολων των ειδων ηλεκτρικων πεδιων και το ποσο επικινδυνο ειναι ενα πεδιο εξαρταται απο τη συχνοτητα και την ισχυ που εκπεμπει και φυσικα ποια ειναι η δικη σου θεση σε σχεση με αυτο
nzeppos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Είναι προς τη μεριά της ιονίζουσας ακτιβοβολίας που επίσης είναι καταστροφική (alpha, beta, gamma radiation). Το πόσο κοντά είναι είναι μια άλλη ιστορία. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι το 100% στην γέννηση όγκων .... μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στη μελέτη; Εγώ πάλι θα έλεγα ότι η μικροκυματική ακτινοβολία είναι... από την άλλη μεριά. Κι εμένα στο Τελ Χασομέρ πήγε αμέσως το μάτι μου
S.M.Greek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 χα! τα κινητά είναι πολύ πιο επικύνδυνα απ'οσο μας λένε. Αυτό δεν είναι νέο. Όλος ο κόσμος το ξέρει και με το να λέει κάνω καλή χρήσή ή έχω hands free παριγορείτε. Η ακτινοβολία των κινητών είναι πολύ καρκινο΄νη όπως και τα wireless routers αν έχετε στο δομάτιο σας (όπως εγώ...)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ πάλι θα έλεγα ότι η μικροκυματική ακτινοβολία είναι... από την άλλη μεριά. Κι εμένα στο Τελ Χασομέρ πήγε αμέσως το μάτι μου kai egw auto 8ymomoun gia auto para3eneuthka...
Freakster Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 dld kai oi fournoi mikrokumatwn einai karkinogeneis? Απο αυτα που εχω ακουσει, ναι, ειδικα οι φθηνοι χωρις καλες μονωσεις κ.τ.λ. Δεν το εχω ψαξει παραπανω γιατι επελεξα να μην αγορασω τελικα. Θελω να ακουσω τι τρεχει και με wifi, bluetooth, 3g σημα κ.τ.λ.
21century Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Αλλη ερευνα τώρα που θα μας κάνει να τρελλαθούμε. ΤΟ έχω ξαναπεί ότι ισχύει πάντοτε το παν μετρον άριστον...αυτό γιατί η υπερβολή πολλές φορές σκοτώνει..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Απο αυτα που εχω ακουσει, ναι, ειδικα οι φθηνοι χωρις καλες μονωσεις κ.τ.λ. Δεν το εχω ψαξει παραπανω γιατι επελεξα να μην αγορασω τελικα. Θελω να ακουσω τι τρεχει και με wifi, bluetooth, 3g σημα κ.τ.λ. egw pantws apo ka8hghth fysikhs exw akousei oti sto fasma twn ypery8rwn (kai pio "aristera) den yparxoun vlaveres...mono twn yperiwdwn (kai pio "de3ia")...kai ta mukrokumata anhkoun sthn prwth kathgoria...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα