Προς το περιεχόμενο

KΟΚ και φιμέ τζάμια!

TeZaS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο πρόσφατη αφέρεσει πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος σε γνωστό μου, μαζί με πρόστημο 80Ε, άρχισα να ψάχνω τί παίζει με τον νέο ΚΟΚ. Η BMW Ε36 που πρόσφατα αγόρασα έχει φιμέ τζάμια, αλλα όχι μεμβράνες. Στον νόμο που βρήκα στο site του υπουργείου αναφέρεται η λέξη ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ. Κατα πόσο είμαι νόμιμος και τί μπορώ να κάνω ετσι ώστε να είμαι? (Σε αστυνομικό τμήμα που ρωτήσαμε ανέφεραν οτι είναι στην κρίση του μπάτσου αν θα "σκίσει" τον οδηγό κι οτι οι περισσότερη αρκούνται σε μια επίπληξη του ασυνήδητου οδηγού που οδηγεί με φιμέ τέθοντας σε κίνδυνο τις ζωες των άλλων.) Μονο Έλεος έχω να πώ παιδιά!!!

Δημοσ.

δεν νομιζω να αφαιρουν πινακιδες αδεια διπλωμα για φυμε οποτε μηπως εκανε κ αλλες παραβασεις κ φορτωσε κ μια κληση ακομη για φυμε?

αν τα φυμε ειναι μαμα κρυσταλλο κ το αναφερει η αδεια δεν ειναι στην κριση του...ειναι νομιμα

Δημοσ.

Από το πρόσφατο ψάξιμο που είχα κάνει διαπίστωσα ότι τα φιμέ τζάμια επιτρέπονται, και πάλι υπό κάποιες τεχνικές προϋποθέσεις που δεν θυμάμαι, μόνο για λόγους υγείας και μετά από ειδική άδεια.Η αιτιολόγηση προφανής, και επαρκής πιστεύω.

Δημοσ.

Αν είναι εργοστασιακός εξοπλισμός, όχι εκ των υστέρων τοποθέτηση, και έχει έγκριση τύπου, πρακτικά δηλαδή όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται νόμιμα στην Ελλάδα, δεν έχει πρόβλημα. Αν έχει τοποθετήσει μεμβράνες, το πράγμα αλλάζει. Πρέπει ο οδηγός να διακρίνεται με άνεση και απαγορεύεται η τοποθέτηση στο παρμπρίζ.

Για λόγους θερμότητας έχω βάλει τις lumar climate, δεν είναι καν φιμέ, αλλά κόβουν πολύ από την ηλιακή ακτινοβολία. Σε έλεγχο που μου έκαναν δεν τις σχολίασαν καν. Για το ΚΤΕΟ τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Μου έχουν δώσει μια βεβαίωση τύπου και το σχετικό άρθρο του ΚΟΚ, αλλά η κρίσιμη ώρα θα έρθει σε καμμιά διετία.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς δεν μπορεί εργοστασιακό αμάξι που αγοράστηκε ή εισήχθη νόμιμα στην Ελλάδα να είναι παράνομο! Ούτε σαν πρόταση δεν στέκει.

Δημοσ.

Άν το αυτοκίνητο έχει απο την κατασκευή του φιμέ τζάμια ούτε 1 στο εκατομμύριο περίπτωση δέν υπάρχει. Νομίζω είναι μεγάλη βλακεία να απαγορεύουν και τις μεμβράνες, δέν υπάρχει κανένας λόγος.

Δημοσ.
δεν νομιζω να αφαιρουν πινακιδες αδεια διπλωμα για φυμε οποτε μηπως εκανε κ αλλες παραβασεις κ φορτωσε κ μια κληση ακομη για φυμε?

αν τα φυμε ειναι μαμα κρυσταλλο κ το αναφερει η αδεια δεν ειναι στην κριση του...ειναι νομιμα

Κι όμως, ισχύει. Το καλοκαίρι, τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νέου ΚΟΚ, φίλος ταξιτζής έχασε άδεια, δίπλωμα και πινακίδες για αυτό το λόγο (το πρόστιμο των 80? ήταν αμελητέο για έναν επαγγελματία που δεν μπορούσε να δουλέψει για 10 μέρες).
Δημοσ.
Άν το αυτοκίνητο έχει απο την κατασκευή του φιμέ τζάμια ούτε 1 στο εκατομμύριο περίπτωση δέν υπάρχει. Νομίζω είναι μεγάλη βλακεία να απαγορεύουν και τις μεμβράνες, δέν υπάρχει κανένας λόγος.

Φυσικά και υπάρχει λόγος, στην πραγματικότητα τουλάχιστον δύο. Ο πρώτος είναι ο έλεγχος αυτοκινήτου και οδηγού από την αστυνομία. Οι επιβαίνοντες πρέπει να είναι ορατοί, για να μην αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και για να μην παρερμηνεύσουν τις κινήσεις τους οι αστυνομικοί. Ο δεύτερος λόγος είναι πως επηρεάζουν την ορατότητα του οδηγού προς τα έξω. Την ημέρα που έχει πολύ ήλιο η επιδείνωση μπορεί να μην είναι ενοχλητική, αλλά το βράδυ τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Αφενός η ορατότητα περιορίζεται στα πολύ καλά φωτισμένα αντικείμενα αφήνοντας τα άλλα στο σκοτάδι (κυριολεκτικά), αφετέρου εμφανίζονται υπό ορισμένες συνθήκες ανεπιθύμητοι αντικατοπτρισμοί, ιριδισμοί κλπ.

Δημοσ.

Η αφαιρεση διπλωματος,αδειας κυκλοφοριας ή/και πινακιδων μη σας φαινεται παραξενο και σπανιο με τον νεο Κ.Ο.Κ. διοτι το 80-90% των παραβασεων προβλεπει ΚΑΙ αφαιρεση μαζι με το προστιμο.

Δημοσ.

ναι τα φιμε τζαμια απο οτι ξερω απαγορευονται.Αλλα για μεμβρανες περιεργο μου φαινεται..Βασικα εμαθα προσφατα και κατι αλλο.Φιλος μου πηγε να περασει το αμαξι του ΚΤΕΟ και δεν τον αφησαν λογο των φιμε τζαμιων.Του παν τραβα αλλαξε τα.Εδω στην Βαρη που ειναι ενα.

Ps.καλοριζικη η 36αρα σου φιλε.Ειμαι φανατιλας μπεμπακιας αλλα με 46αρη θηριο και ψαχνω μια 36αρα.Το λατρευω το σασι της :)

Δημοσ.
ναι τα φιμε τζαμια απο οτι ξερω απαγορευονται.Αλλα για μεμβρανες περιεργο μου φαινεται..Βασικα εμαθα προσφατα και κατι αλλο.Φιλος μου πηγε να περασει το αμαξι του ΚΤΕΟ και δεν τον αφησαν λογο των φιμε τζαμιων.Του παν τραβα αλλαξε τα.Εδω στην Βαρη που ειναι ενα.

Ps.καλοριζικη η 36αρα σου φιλε.Ειμαι φανατιλας μπεμπακιας αλλα με 46αρη θηριο και ψαχνω μια 36αρα.Το λατρευω το σασι της :)

Χτές κατάφερα να κόψω βάση κινητήρα σε μία άτσαλη αλλαγή απο 1η (λιώσιμο) σε δευτέρα. Ευτυχω΄ς που με 50Ε το έφτιαξα με τον father μου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...