Προς το περιεχόμενο

Laptop από Αμερική

blashyrkh+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τις ίδιες απορίες και καθώς έχω γνωστούς στις ΗΠΑ που μπορούν να μου στείλουν το φορητό με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.
Αεροδρόμιο δεν δικαιούσαι laptop/φωτογραφική σαν χειραποσκευές; Τι τελωνείο, θα πει το παιδί ότι είναι το laptop του και το έχει πάντα μαζί του. Έχουν αλλάξει τα πράγματα; Πως θα αποδείξουν ότι το αγόρασε στο ταξίδι αυτό;

Συνήθως είναι όπως τα λες και εχεις δίκιο ,αλλά αν μπλέξεις και το ψάξουν το πράγμα φαίνεται πολύ εύκολα οτι το αγόρασες το λάπτοπ στις ΗΠΑ.Βγαίνοντας από την Ελλάδα περνάς από το τελωνείο και δηλώνεις τι έχεις μαζί σου.Σου δείνουν ενα χαρτί κι ετσι αποδεικνύεις οτι το είχες το λάπτοπ από πρίν και δεν το αγόρασες στο εξωτερικό.Αν στο γυρισμό στο ζητήσουν το χαρτί και δεν το έχεις....)

Δημοσ.
κι εγώ φίλοι μου την πάτησα με ένα macbook που ήρθε με UPS από αμερική, με έσκισαν στο τελωνείο του BENIZELOS....πείτε μου κάτι επειδή θέλω να ξαναπαραγγείλω, οκ τους λέω USPS... θα έρθει δηλαδή μέσω ΕΛΤΑ ? δε θα με πάρουν δηλαδή από τελωνείο πάλι τηλέφωνο ? δεν εκτελωνίζονται τα μέσω ΕΛΤΑ, ή περνάνε στη ζούλα ή ΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ τέλος πάντων συμβαίνει με το συνδυασμό USPS-ΕΛΤΑ ??

Εχω τις ίδιες απορίες και καθώς έχω γνωστούς στις ΗΠΑ που μπορούν να μου στείλουν το φορητό με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για περισσότερη ενημέρωση ρίξτε μια ματιά στο αντίστοιχο θέμα για το ebay

Δημοσ.

Το καλοκαίρι είχα παραγγείλει ένα εξάρτημα για την ψηφιακή μου κόστους 600$. Το e-shop με ενημέρωσε απο μόνο του για να αποφύγουμε το τελωνείο, το δέμα θα σταλεί, όχι με την επωνυμία της εταιρίας αλλά με αυτό ενός ιδιώτη και με την ένδειξη gift. Το έστειλε με usps και ήρθε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Βγαίνοντας από την Ελλάδα περνάς από το τελωνείο και δηλώνεις τι έχεις μαζί σου.Σου δείνουν ενα χαρτί κι ετσι αποδεικνύεις οτι το είχες....)

Καλησπέρα.

Αυτό ισχύει σίγουρα? Και πάντα? Κι αν ναι το χαρτί αυτό τι μπορεί να λέει? Την αξία του προϊόντος? Και πώς την ξέρουν αυτοί εφόσον αυτός που ταξιδεύει φαντάζομαι πως δεν είναι υποχρεωμένος να φέρνει απόδειξη αγοράς από όποιο προϊόν ετοιμάζεται να πάρει μαζί του στο εξωτερικό... :fear:

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να αναφέρεις αξία του προιόντος.Απλάς αναφέρεις οτι κουβαλάω μαζί μου αυτά τα είδη πχ. ενα λάπτοπ.Αρα όταν ξαναγυρίσεις δεν το αγόρασες από το εξωτερικό ,άρα δεν θα πληρώσεις τελωνείο για αυτό.

Δημοσ.

δηλαδή με άλλα λόγια πας μόνος σου στο τελωνείο να δηλώσεις πριν φύγεις για να μην έχεις τυχόν μπλεξίματα μετά. μααααάλιστα! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...