blashyrkh+ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Prokeitai enas kollitos mu na paei taksidi Amerikh se liges meres.Mias +twra psaxnw g laptop ida oti me symferi na parw ena macbook apo Amerikh ka8ws ine sedon 190 e f8inotero..8a exi kapoia diafora me oti an t epairna apo edw?h glwssa dn m apasxolei milaw g eggysh,power adaptor tetoia pragmata..!Euxaristw ek tn proterwn!
lamarko Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 νομιζω πως θα έχεις πρόβλήμα με το ρευμα καθώς στην αμερική εχουν αλλες μπρίζες και πιστευω πως θα έχεις και προβλήμα με την εγγύηση...Δεν είμαι σίγουρος
aragorn Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Με το ρεύμα σίγουρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Για την εγγύηση όμως τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν global guarantees. Άρα εξαρτάται από την εταιρεία. Δεν ξέρω την πολιτική της Apple στο θέμα αυτό, αλλά έχω την αίσθηση ότι δε δίνει τέτοιο πράγμα. Αν αυτό ισχύει, τότε σίγουρα δεν έχεις ούτε εγγύηση.
michalis2610 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Με το ρεύμα δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι όπως γράφεις έναν απλό αντάπτορα για τη πρίζα με 2 ευρώ και αυτό είναι όλο. Για το θέμα της εγγύησης το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τη Rainbow και να μάθεις τι ισχύει. Πάντως προσωπική μου άποψη είναι πως δεν αξίζει να πας για macbook. Είναι πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν. Αφου έχεις τη δυνατότητα να φέρεις κάτι από ΗΠΑ πηγαινε για Thinkpad T61 14''. Πολύ ανώτερα μηχανήματα συνολικά. Στα ίδια χρήματα θα πάρεις κάτι πιο ποιοτικό και πιο γρήγορο. Βέβαια θα έχει "παράθυρα" αλλά αυτό διορθώνεται...
21century Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Αν και δεν νομιζω οτι θα υπαρχει διεθνης εγγυηση, εδω καλα καλα δεν παρεχουν Πανευρωπαικη...
nojipa Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Εχω παρει απο την Αμερική ενα Lenovo t60, δεν υπαρχει ουτε προβλημα με το ρευμα ο Φορτιστής δουλευει και στο ευρωπαικο ρευμα. Οσο για την εγγύηση την χρησιμοποιησα, χαλασε ο σκληρος στην Γερμανια και μονο με τον S/N και το ονομα μου την επομέηνη μερα ηρθε νεος σκληρος.
@sterios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Προσοχή στο τελωνείο, γιατί αν θυμάμαι καλά για πράγματα αξίας πάνω από 160 ευρώ πληρώνεις φόρο, ο οποίος υπολογίζεται βάση της τιμής που έχει το laptop στην Ελλάδα. Ο έλεγχος που κάνουν οι τελωνιακοί είναι τυχαίος, σε πτήσεις που έρχονται από χώρες εκτός schengen (αν έρθει μέσω άλλης χώρας λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα). Βέβαια αυτό μπορείς να το λύσεις αν πεις τον φίλο σου να βάλει το laptop σε μία τσάντα και βγάλει τις ζελατίνες. Οπότε σε ενδεχόμενο έλεγχο λέει ότι το είχε από Ελλάδα και τελειώνει το θέμα εκεί. Εμένα προσωπικά δεν μου κάνανε έλεγχο.
iorulezz Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Επίσης για το θέμα του ελέγχου σε περίπτωση που δεν θέλεις να ανοιχτεί απο το φίλο σου μπορείς να του πεις να το τυλίξει σαν δώρο. Σ'αυτή την περίπτωση θα το περάσουν απο ακτίνες Χ για να δουν ότι δεν είναι βόμβα. Αν είναι βόμβα την πάτησε. Αν δεν είναι θα περάσει χωρίς φόρο. Οι ακτίνες Χ δε θα το βλάψουν.
StavrosD Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Την περασμένη βδομάδα παράγγειλα ένα laptop από αμερική (ebay). Κόστος: 275?+60? μεταφορικά Σήμερα μου τηλ από UPS: Δασμοί 120?+80? αμοιβή εκτελωνιστή
mindtrapper Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Αεροδρόμιο δεν δικαιούσαι laptop/φωτογραφική σαν χειραποσκευές; Τι τελωνείο, θα πει το παιδί ότι είναι το laptop του και το έχει πάντα μαζί του. Έχουν αλλάξει τα πράγματα; Πως θα αποδείξουν ότι το αγόρασε στο ταξίδι αυτό;
basilis5 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Αεροδρόμιο δεν δικαιούσαι laptop/φωτογραφική σαν χειραποσκευές; Τι τελωνείο, θα πει το παιδί ότι είναι το laptop του και το έχει πάντα μαζί του. Έχουν αλλάξει τα πράγματα; Πως θα αποδείξουν ότι το αγόρασε στο ταξίδι αυτό; οπως τα λες ειναι θα το εχει πανω του ανοιχτο μεσα σε τσαντα λαπτοπ και δεν θα ρωτησει κανεις τπτ εχω 2 λαπτοπ απο αμερικη για μενα παρε τοσιμπα καθως και κωλοσυμφερουν με την ισοτιμια δολαριο ευω και εχουν και παγκοσμια εγγυηση
PasxosC Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Ακόμη και απο e-bay π.χ Dell Inspiron 1720 κανένα πρόβλημα με τελωνείο αρκεί να είναι με USPS και μόνο με αυτήν (καλά είναι να αναγράφει πάνω και Pc Parts μετά απο επισκευή,και να έχεις έρθει σε επαφή με τον πωλητή)
StavrosD Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 To UPS Worldwide Expedited υποθέτω είναι διαφορετικό από το USPS, καθώς μου αλλάξαν τα φώτα (το έχω σε πολλά post, μου κάθισε άσχημα).
PasxosC Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Το USPS είναι η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Η.Π.Α όπως σε εμάς τα ΕΛΤΑ. ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ: ΠΟΤΕ ΜΕ COURIER απο Αμερική μόνο USPS.
neXTgen Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 κι εγώ φίλοι μου την πάτησα με ένα macbook που ήρθε με UPS από αμερική, με έσκισαν στο τελωνείο του BENIZELOS....πείτε μου κάτι επειδή θέλω να ξαναπαραγγείλω, οκ τους λέω USPS... θα έρθει δηλαδή μέσω ΕΛΤΑ ? δε θα με πάρουν δηλαδή από τελωνείο πάλι τηλέφωνο ? δεν εκτελωνίζονται τα μέσω ΕΛΤΑ, ή περνάνε στη ζούλα ή ΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ τέλος πάντων συμβαίνει με το συνδυασμό USPS-ΕΛΤΑ ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.