Προς το περιεχόμενο

eSATA Hotplug?

santeron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...

Είναι το πρώτο thread που ανοίγω μιας και είμαι μέλος περίπου... 3 λεπτά.

Λοιπόν, έχω αγοράσει έναν εξωτερικό δίσκο turbo-x 320GB ο οποίος ήταν ο μόνος στα λεφτά του που είχε eSATA & USB. Το θέμα είναι ότι νόμιζα ότι τα eSATA (external SATA) είναι hotplug, δηλαδή, ενώ δουλεύει το σύστημα, εγώ μπορώ να συνδέσω πάνω τον δίσκο (σαν τα USB). Προφανώς λοιπόν, κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Είναι αρκετά σπαστικό να πρέπει να κάνω restart το μηχάνημα, κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι τον δίσκο, είτε να τον κλείσω για βράδυ είτε να τον πάρω μαζί μου (το μηχάνημα μένει ανοιχτό σχεδόν κάθε βράδυ γιατί κάνω download/upload διάφορα). Από την άλλη, ενώ το USB κάτι τέτοιο το κάνει, είναι αρκετά πιο αργό από το eSATA. Ξέρετε αν φταίει ο δίσκος ή ο controller για το ζήτημα αυτό ή γενικά τα eSATA δεν είναι hotplug; Αν φταίει κάποιο από τα δύο, έχετε κάτι να μου προτείνεται;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω τώρα που έγινα μέλος, να μπορώ να απαντήσω κάποιες από τις δικές σας ερωτήσεις. B)

Δημοσ.

The eSATA hotplug capability and consumer-level price-point combination, however, may result in a larger eSATA market share in the enterprise and server market space than would otherwise be expected.

Source.png Πηγή: Wikipedia

Απ' ότι διαβάζω στη Wikipedia υποστηρίζει!

Δημοσ.

Νομίζω παλιότερα που είχα ξαναψάξει το είχα κοιτάξει αυτό που λες. Απλώς δεν έχω βρει κάποιο προϊόν που να το λέει. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση... ;)

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει κάνει το πείραμα και δουλεύει esata hotplug ας μας το πει γιατί εγώ δεν το έχω τολμήσει ακόμα!!!

Μην πάρουμε το μηχάνημα στα χέρια... :-)

Δημοσ.

Πολύ καλή λύση για αποθήκευση πια (στην εποχή που τα router δίνονται τσάμπα εννοώ) είναι και οι Ethernet σκληροί... Τους κοτσάρεις στο router και έχεις πρόσβαση από οποιοδήποτε PC του δικτύου. Είχαν κυκλοφορήσει και με wifi... :)

Δημοσ.

Το USB είναι στα 480 Mbit/s (USB 2.0) δηλαδή 60Mbyte/s θεωρητικό μέγιστο ενώ το eSATA είναι 3000 Mbit/s δηλαδή 375Mbyte/s θεωρητικό.

Στην ουσία τρομερές διαφορές δεν έχουν γιατί ένας τυπικός σκληρός δίσκος αγγίζει τα 70MByte/s μεταφορά δεδομένων κατά μέσο όρο...

The data transfer rate at the inner zone ranges from 44.2 MB/s to 74.5 MB/s, while the transfer rate at the outer zone ranges from 74.0 MB/s to 111.4 MB/s.

Πάντως σε μεταφορά μεγάλων αρχείων έχω δει φανερές διαφορές με το eSATA. Αν ήταν και hotplug δεν το συζητούσα καθόλου. Βέβαια για να πάρεις eSATA εξωτερικό, πρέπει να βεβαιωθείς ότι η Motherboard σου έχει ενσωματωμένο eSATA controller ή αλλιώς πρέπει να έχεις PCI κάρτα με eSATA controller.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να έχει η μητρική σου e-sata μιας και υπάρχουν στο εμπόριο brackets που κουμπώνουν πάνω σε ένα sata και σου βγάζουν πίσω e-sata. Και αυτό με ένα κοστολόγιο 3 ευρώ αν θυμάμαι καλά...

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο να έχει η μητρική σου e-sata μιας και υπάρχουν στο εμπόριο brackets που κουμπώνουν πάνω σε ένα sata και σου βγάζουν πίσω e-sata. Και αυτό με ένα κοστολόγιο 3 ευρώ αν θυμάμαι καλά...

Να σου πω την αλήθεια δεν είχα δει κάτι τέτοιο. Αν σου περισσεύουν SATA σίγουρα είναι η πιο οικονομική λύση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...