Vatos_locos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 δεν πρέπει να υπάρχει γιατί οι δίσκοι σε raid αναγνωρίζονται σαν ένας από το λογισμικό υπάρχουν εργαλεία διαχειρίσεις του raid και monitor υγείας όχι temps κλπ αν νομίζεις οτι ψήνονται οι δίσκοι σου απλά βάλε ένα θερμόμετρο και τσέκαρέ τους και έναν ανεμιστήρα να τους φυσάει SPARTAN-480-SS μπες στο μενού του κοντρολερ σου και δες σε ποιους δίσκους κάνει raid
poscaman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 υπάρχουν εργαλεία διαχειρίσεις του raid και monitor υγείας καμμια προταση???τωρα χρησιμοποιω το HDTune.Αν εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο,ριχτο:mrgreen: ευχαριστω μπα....η ψυξη μου ειναι ιδανικη.εχω κι εναν 300αρη Maxtor που πραγματικα τηγανιζες αυγα πανω του,αλλα τωρα πανω απο 30 δεν ανεβαινει ΠΟΤΕ. thanks Thermaltake!
SPARTAN-480-SS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 ok thanks mesa ston ianouario me fevrourio pou tha ta exo pari ola tha to kano me leitourgiko vista premium 64 bit
Vatos_locos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 τα εργαλεία του ίδιου του κοντρόλερ πιστεύω πως είναι τα καλύτερα δεν έχω ασχοληθεί πολύ για να σου πω με σιγουριά
poscaman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 τα εργαλεία του ίδιου του κοντρόλερ πιστεύω πως είναι τα καλύτερα δεν έχω ασχοληθεί πολύ για να σου πω με σιγουριά καλως.ευχαριστω μωρε χρησιμοποιω το NVIDIA MediaShield το οποιο ειναι μια αηδια και μιση
SPARTAN-480-SS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 vrika kales thikes 5,25 gia sklirous 3,5 kai exoun 2 anemistirakia mesa gia na tous psixoun apo http://www.zero1.gr des ta isos se endiaferoun kai sena afta .... tha ta patentaro kala
Vatos_locos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 πολύ φασαρία για το τίποτα με ένα 12άρι μπροστά θα είσαι μια χαρά
SPARTAN-480-SS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 anagastika prepei na ta paro giati to asus vento 3600 exei mono 2-3 slot gia sklirous ... telika den kanei gia hard core pc afto to case kani mono gia medium power gamers... mono emfanisi orea exei
santeron Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Αν θυμάμαι καλά, οι δίσκοι από μόνοι τους, πάνω από 70-80MB/s δεν πιάνουν (σε συνεχόμενα δεδομένα).
Vatos_locos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 ένας μονός δίσκος όταν παίζεις σε raid και θες να πάρεις ενα αρχείο 80mB απο 2 δίσκους ταυτόχρονα τι γίνετε
santeron Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Αν κατάλαβα καλά εννοείς αν τραβήξω από ένα δίσκο δεδομένα από το raid. Ναι τότε λογικά είναι να πέφτεις στην ταχύτητα του χαμηλότερου δίσκου... δηλαδή του μονού. Όταν όμως στέλνεις στην μνήμη που μιλάμε για bandwidth μεγέθους GB/s τότε κερδίζεις στο έπακρο αυτή την διαφορά...
Vatos_locos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 όχι λες εσύ στο προηγούμενο πόστ σου οτι θεωρητικά ένας απλός δίσκος μόνος του έχει 80Mb/sec μεταφορά (σε συνεχόμενα δεδομένα). οπότε αν λέμε τώρα έπαιρνες από έναν δίσκο ένα αρχείο 80Mb θα ήθελες 1sec αν όμως πάρουμε άλλον έναν απλό δίσκο και τον κάνουμε Raid 0 με τον άλλον και πάμε και του τραβήξουμε ένα αρχείο 80Μb θεωρητικά πάντα το τονίζω θα θέλουμε 0,5sec γιατί η ταχύτητα των δίσκων θα μείνει στα 80Mb/sec ( θεωρητικά ) για τον καθένα αλλά το αρχείο θα έχει χωριστεί σε 2 part 40-40 οπότε εμείς θα το πάρουμε στον μισό χρόνο οπότε αν αρχίσουμε και προσθέτουμε δίσκους στο raid το αρχείο μας χοντρικά και μπακαλίστικα θα αρχίζει να γίνετε split σε τόσα part όσος είναι ο αριθμός των δίσκων μας συνεπώς και η ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης θα μειώνετε αναλογικά όλα αυτά στην θεωρία το ξανά λέω γιατί πολλοί θα το πάρουν σαν απόλυτο και δεν είναι έτσι γιατί στην πράξη απέχουμε πολύ από τα 80Mb/sec για κάθε δίσκο στην ουσία στο Raid 0 δεν μεγαλώνουμε τις ταχύτητες από τους δίσκους μας απλά κάνουμε split τα αρχεία μας σε part/drive και έτσι τα παίρνουμε πιο γρήγορα έτσι τα ξέρω εγώ αν κάπου είμαι λάθος ευχαρίστως να ακούσω το σωστό
rallis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 μάλλον μερικοί δεν έχετε δει raid 0 με 6+ δίσκους για αυτό λέτε ότι είναι τρύπες και άλλες μπούρδες το κόστος του συμφέρει πολύ περισσότερο από τους raptor και αν κάποτε πρέπει να πας σε γρήγορους δίσκους καλύτερα να τα στάξεις σε σκάσει 15k παρα σε raptor 6 x WD 120GB Sata-II σε Maximus Formula δεν θυμάμαι τι controler έχει Ελπίζω το raid 0 με 6 σκληρούς:shock: να μην αναφέρεται σε οικιακό σύστημα ,αλλά σε κάποιον επαγγελματικό server γιατί το κόστος του είναι πάρα πολύ υψηλό , όπως και το ρίσκο του να χαθούν δεδομένα για έναν οικιακό χρήστη.Οσο για τα benchmarks που παραθέτεις συμφωνώ οτι είτε για 6 ειτε για 2 δίσκους δείχνουν μια κάποια (μικρή ή μεγάλη) διαφορά ,αλλά ενώ στους 6 δίσκους η διαφορά θα είναι εμφανής έως και εκπληκτικη(φαντάζομαι) στον απλό χρήστη ,στους 2 δίσκους δεν θα καταλάβεις τίποτα ουσιαστικό. Υ.Γ.Αν με το ''καλύτερα να τα στάξεις σε σκάσει 15k παρα σε raptor'' εννοείς δίσκο scsi των 15,000rpm συμφωνώ απόλυτα αν λάβεις υπόψiν και το αυξημένο κόστος λόγω controller.
Vatos_locos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 το bench είναι με 6χ120 Gb 40 ευρώ ο καθένας για τους scsi αυτό λέω
asterix73 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Παιδιά το raid παίζει με οποιουσδήποτε ίδιους δίσκους? ο WD 250GB RAID EDITION τι διαφορά έχει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.