Προς το περιεχόμενο

cpu overclock

murcielago580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αυξηση συχνοτητας του επεξεργαστη.πρεπει να ανεβει οπωσδηποτε και η vcore η μονο με το fsb μπορεις να ανεβασεις την συχνοτητα?ρωταω γιατι απο τα bios το vcore ειναι κλειδωμενο.ευχααριστω.

Δημοσ.

οχι δν ειναι απαρετητο το vcore.

Απλα απο ενα σημειο και μετα θα γινει ασταθες το συστημα σου και τοτε θα χρειαζεσε παραπανω ρευμα.

Δημοσ.

χωρις να ανεβασεις vcore διαφορα σε θερμοκρασιας θα δεις μονο σε full load...

Αν εχεις κανεναν Core CPU και με στοκ ψυκτρα ανεβενουνε αρκετα καλα.

@kosmasgr:Μετα απο ενα σημειο αν δν δωσεις παραπανω ρευμα στον επεξεργαστη αρχιζει να γινετε ασταθες.

Δοκιμασε πχ:να ανεβασεις τον δικο σου οσο παει με στοκ vcore μεχρι εκει που παει και μετα να δωσεις λιγο ακομα(θα δεις οτι θα γινει ασταθες)αλλα αν δωσεις λιγο ρευμα θα ξαναγινει σταθερο(αν και παιζει ρολο και το motherboard σε αυτο το θεμα)

• Moderators
Δημοσ.
μπορεις με καποιο τροπο να ξεκλιδωσεις την vcore απο τα bios ετσι ωστε να μπορεις να την ανεβασεις?

Τι μητρικη εχεις?

Το vcore δεν ειναι κλειδωμενο.Διαλεγεις εσυ τι τιμη θα του δωσεις περα απο το auto στο οποιο ειναι default.Απλα ανεβαζεις λιγο το ρευμα και προσοχη στις θερμοκρασιες που θα εχει ο επεξεργαστης μετα.

Δημοσ.

Υπάρχουν μητρικές που έχουν lockαρισμένο VCore ;) βέβαια ας μάθουμε και το βoard ποιο είναι :P

murcielago580 μπες στο Bios ξεκίνα να ανεβάζεις FSB κλείδωσε το PCi-e στα 101 Mhz και πρόσεχε μην σου φύγουν οι μνήμες και δεν είναι σταθερές όταν βρείς οτι δεν πάει άλλο με stock ρεύματα τότε τα λέμε πάλι

Δημοσ.

η μητρικη ειναι ths asrock.οσο για την θερμοκρασια ειναι ηδη πολυ ψηλη,50 βαθμουσ χωρις να κανει τπτ prescott ειναι.προς το πραον απο 3 το πηγα 3.3 ghz.θα δειξει αν θα μεινει σταθερο.thanks για την βοηθεια παιδια.

• Moderators
Δημοσ.
Υπάρχουν μητρικές που έχουν lockαρισμένο VCore ;)
Μy bad,γι αυτο ρωτησα και για την μητρικη:wink:

Prescott..Κ@λο cpu απο αποψη θερμοκρασιας.Πριν απο τον conroe ειχα(κ εχω ακομα)εναν prescott.Τι ψυξη εχεις?Stock?Αν μπορεις αγορασε μια καλυτερη ψυκτρα αν θελεις να τον ανεβασεις λιγο παραπανω.

Δημοσ.

murcielago580 ποιο της asrock

Gi0 μην κολλάς και εγώ στην αρχή νόμιζα πως έχει AMD το παιδί και έγραψα για το HT τώρα πως το συμπέρανα αυτό δεν έχω ιδέα :lol:

Δημοσ.

την 775v88+.ναι την μαμα ψυκτρα εχω και ενω καθε καλοκαιρι κανει θορυβο δεν εχω αξιωθει να την αλλαξω....παντως φετος μαλλον θα αλλαξω pc απλα ρωταω για o/c για οσο θα μεινω με αυτο το pc μηπως και μπορεσω και παιξω κανα παιχνιδακι καινουριο.υπαρχει τροπος να αλλαξει το vcore που ειναι κλειδωμενη η μητρικη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...