@_zerocool Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Γεια σας, Θέλω να συνδέσω δυο ΝΕΤ καφέ μέσου vpn για lan games. Hardware λύσεις και στατική ip αποκλείω για αυτή την δουλειά. Υπάρχει δηλαδή κάποιο software (εκτός του Hamachi) δωρεάν κατά προτίμηση για αυτό; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
poscaman Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 χωρις static IP ειναι πολυ μπλεξιμο.... γιατι αποκλειεις το Hamachi?
nske Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Αν θέλεις κάτι σοβαρό και αξιόπιστο χρησιμοποίησε το OpenVPN πάνω από κάποια λιτή διανομή Linux (π.χ. gentoo ή archlinux), FreeBSD ή OpenBSD. Στα πολλά θετικά του συμπεριλαμβάνεται και το ό,τι μπορεί να χειριστεί καλά και αυτοματοποιημένα την αλλαγή της διεύθυνσης (ώστε απλά να παγώσει το VPN για λίγα δευτερόλεπτα κατά την αλλαγή).
@_zerocool Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το openVPN το έχω κοιτάξει αλλά δεν ασχολήθηκα με το στήσιμο ακόμα. Γιατί να το βάλω σε linux; Όσο για hamachi δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω γιατί το μηναίο κόστος για 60 clients μου φαίνετε υψηλό. Έχω δυο cisco router των 836 και 837 που είχα την εντύπωση πως δεν κάνουν για vpn, αλλά κοίταξα σήμερα το SDM του 836 και έχει επιλογές για κάτι τέτοιο. Θα δουλέψει μέσου αυτό και υπάρχει κάποιο help file για αυτό, πέραν τα πολυσέλιδα της cisco? ΥΓ: Γιατί μου εμφανίζει υπογραμμισμένο το hardware στο πρώτο post και μετά μου λέει ότι απαγορεύεται η πρόσβαση;
nske Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Γιατί να το βάλω σε linux; Είναι καλύτερο λειτουργικό γι' αυτή τη δουλειά από ότι τα windows γιατί επιτρέπει ένα ελάχιστο περιβάλλον λειτουργίας, το οποίο συνεισφέρει θετικά στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και τις επιδόσεις (τα σημαντικότερα πράγματα για έναν router). Επίσης έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες χειρισμού και φιλτραρίσματος του traffic.
MY80- Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 To VPN exei megaloutsiko overhead. Gia sygkekrimena ports, pithanotata na se voleyei perissotero na paixeis me ip helpers
screwman Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Μα και το ip helpers δεν θέλει static ip? Ψηφίζω και εγώ υπέρ του openvpn πάντως... πολύ καλή και free/open λύση... Εάν θες βοήθεια, μπορούμε να ασχοληθούμε και παρέα...
MY80- Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Μα και το ip helpers δεν θέλει static ip? Ψηφίζω και εγώ υπέρ του openvpn πάντως... πολύ καλή και free/open λύση... Εάν θες βοήθεια, μπορούμε να ασχοληθούμε και παρέα... Fysika. San enallaktikh tou vpn to ethesa, oxi san katholikh lysh sto sygkekrimeno provlhma. Ti stigmh pou mpainei to linux (kai to dyndns) sthn exiswsh, den einai tromera dyskolo na allazoun oi helpers kathe fora pou allazei h ip tou allou akrou.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.