Προς το περιεχόμενο

νεκρανασταση με λίνουξ ενός Compaq Armada 100s

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Κι εγώ ανέστησα ένα παροπλισμένο Toshiba Satellite Celeron 1,33GHz , 512 MB ram , 4200 rpm δισκο.

του έβαλα ένα ubuntu και για τα βασικά (surfing, office και ταινίες) είναι άψογο χωρίς να σέρνεται πλέον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν ....μια αναένωση επί της προόδου....

parsifal... Lemuria....όντως είναι παλιό λαπτοπ... δεχεται pcmcia και ένω έχω μια pcmcia lan card, δυστυχώς αυτή βρίσκεται σε ένα συρτάρι στο εξοχικό....

alkisg το σιντι ειναι μια χαρά.... δυστυχώς αυτό που προτείνεις δε γίνεται για πολλούς λόγους.

parsifal 2 .... δυστυχως... no go....δεν είναι το πρόβλημα οι kernel parametres

Alexzzz.... για να είμαι ακριβής μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει 14 διανομές αλλά ας μη καθομαι να γραφω το τι συνεβει με την κάθε μια.... βαριεμαι και θα βαρεθείτε και εσείς. Ο εξωτερικος σκληρός φουλάρει.... ευτυχώς χρησιμοποιώ dr-rw.

Τώρα επί της προοδου....

Εβαλα το SaxenOS... πολύ καλό γενικά... αλλα ειδικά επί της καρβουνομηχανής ....βαρύ και ασήκωτο...

τώρα κατεβαζω το absoloute (χθες έπεσε η γραμή λόγω ΔΕΗ στη μέση) και το ορκιζομαι :mad::mad::mad::mad:ότι θα είναι η τελευταία προσπάθεια....

μεχρι στιγμλης πάντως ο μεγάλος νικητής είναι οοοοοοοοοοοο

PUPPYLINUX 3.1.

παίδες το μηχανάκι έιναι ταχύτατο και σταθερό ....έχω ήδη ελληνικά.... το έχω ψιλορυθμίσει.... πρεπει να βάλω java kai flash αλλά διατίθενται ως .pup οπότε η εγκατάσαση θα είναι εύκολη.... Παρεπιπτόντως εχει ωραίο σύστημα διαχείρησης πακέτων....Κατεβάζω από το ένα pc μεταφέρω στο άλλο και με διπλό κλικ.... ετοιμο

Το μόνο hardware που δεν ρυθμίστηκε είναι το winmodem.. (που σιγά την απώλεια άλλωστε δεν περίμενα και τίποτα) αλλά και η θύρα υπερυθρων.

Του έβαλα χθές enlightenment 16.8 αλλά δε μου άρεσε καθόλου και το έβγαλα... τώρα κατεβάζω xfce 4.4.1και θα το βάλω... θέλω να δω κατά πόσο ποιο βαρύ θα ειναι το μηχανακι ....

Ααααα κατέβασα και μια πααιότερη έκδοση του AUSTRUMI 1.1 greek remastered.... αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα... εγκαταλείπω οριστικά.

αυτά προς το παρόν

Ως δωράκι σας έχω και δυο φωτο...

μια screeshot και μια φωτογραφια...

χαιρετώ

Hasodikis

post-42350-12906295679_thumb.jpg

post-42350-129062956794_thumb.jpg

Δεν έλεγα για το cd, έλεγα για το bios, επειδή είναι παλιό μπορεί να μην υποστηρίζει όλα τα extensions του πρωτοκόλλου el torito και γι' αυτό να μην μπουτάρει από cd το austrumi.

gtroza.... μπα.... μην το λες.... .

Το pavilion μου δεν το αλλαζω....

κοιτα κατά καιρους κάτι με πιανει.... δεν ξέρω κάτι σαν ανάγκη για γυμναστική και επειδή είμαι σοβαρό παιδί... αντί να παρώ τα γυμναστήρια, τους διαδρόμους και τα οργανα, βαζω ένα Jameson με παγο και αρχιζω τα φορματ....

Συνήθως η περίοδος αυτή κράταει για ενα τριήμερο αλλά μετά είναι και πάλι καλά... .... πες το ξεμουδιασμα....

... μεχρι στιγμης εχω τεσσερα πισι τα τρια λαπτοπ . και τα τεσσερα καποια στιγμη τρεχανε λινουξ. Τωρα μόνο το ενα δυστυχώς (το desktop στο γραφειο winxp για τον πατερα, τον δοκιμασα με λινουξ και παραλιγο να τον χασω με εγκεφαλικο παρά το ότι προσπάθησα να κανω to pclos να μοιαζει σχεδόν σε όλα με win. To turbox λαπτοπ το έχω δώσει στη μανα... εκει να δεις γέλιο αμα βάλω λινουξ!!!! Το pavilion μου τρεχει pclos κυρίως μετά LinuxMint (εεε ενταξει μωρέ έκανα και εγώ μια υποχώρηση προσ το ubuntu και τους επιγόνους του....sorry xixixix), και το καρβουνι που μόλις σε λιγακι θα του περάσω Absoloute)

λοιπόν σταυρώστε χερια.... μολισ καηκε το δισκάκι....

Hasodikis

παρένθεση... ρε παίδες αυτό το slackel mini από που στο δαίμονα θα το κατεβάσω... μονο σε τορρεντ το βρισκω και εχει ενα σιντερ...

ξερει κανείς?

Θα μπορούσατε να μου στείλετε τα Drivers για το laptop?

το θέμα είναι ότι το βρείκα χθες τον Η/Υ από εναν γνοστό που δεν το ήθελε και δεν θημόταν που είχε βαλει τα Drivers :/

Alex D link...

kανινικά το armada έχει 64 mb ram από τα οποία 8 παίρνει η κάρτα γραφικών, εγώ απλά είχα προσθέσει και άλλα 128.

απο την εμπειρία μου μετά από πολλές μέρες πρηξίματος πάνω από το μηχανάκι και λαμβάνοντας υποψη

1. ότι δεν έχεις πολύ μνήμη

2. ότι μπορεί να μην έχεις και πολύ εμπειρία σε linux (p.x. δεν θέλει drivers)

θα σου πρότεινα το puppy ή το DSL

Hasodikis

Σε ευχαριστώ

Μείλισα σήμερα με τον καθηγιτή που μου κάνει Λ.Σ. και θα μου δώσει ενα Λειτουργικό που όπος μου είπε χρισημοποιεί ίδιους παραμέτρους με τα Linux

Τα 12MB RAM που μου λείπουν έχουν καεί :/

Εγώ βρείσκομαι Ρόδο, μήπος ξέρεις από που θα μπορούσα να βρω SODIMM 144-pin RAM?

Σε ευχαριστώ και πάλυ Hasodiki

Alex D Lind

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...