alt10 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπερα, πηγα καιι εγω στα 23 μου στον οφθαλμιατρο γιατι νομιζα οτι δεν εβλεπα τελικα ειχα ενα μικρο εστιγματισμο με 0,4 στο ενα ματι δλδ δεν ηταν κατι το ανυσηχητικο οπως με διαβεβαιωσε αλλα μου εγραψε να παρω γυαλια μετα απο δικη μου παρεμβαση μιας και δεν ειχα ξαναπαρει μου ειπε να τα φοραω μονο οταν βλεπω σε κατι πολυ μικρο στο θεμα μας τωρα: ενας φιλος μου που εχει ΙΚΑ παιρνει καθε 3 χρονια αυτες τις επιδοτησεις μιας που εχει και αυτος ενα μικρο εστιγματισμο αυτα τα παραπεμτικα και παει και παιρνει γυαλια ηλιου τωρα θα ηθελα να ρωτησω αν και εγω μπορω να το κανω αυτο και ποσο ειναι περιπου η εποιδοτηση? ευχαριστω.
ata1983 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Νομίζω είναι 50-60 ευρώ η επιδότηση. Για το άλλο θα πρέπει να συμφωνήσει και ο οπτικός να γράψει αστιγματισμού και να σου πουλήσει ηλίου γιατί δεν είναι και τόσο νομότυπο
sam sam Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 στο ταμειο ανοικουν οι γονεις σου ή εσυ? ρωταω γιατι μετα τα 16 χρονια αλλαζουν καποια πραγματα π.χ. δεν εχεις δωρεαν ιατρικη παρακολουθηση μετα τα 16 (και εγω συμερα το εμαθα (στα 19 μου) και εχω κατι επιφυλαξις μεχρι τωρα πηγαινα κανικα) στο λεω αυτο για να το ψαξεις λιγο αν δικαιουσε γιατι πρωτα πληρωνεις τον οπτικο και μετα σου δινουν τα χρηματα καλυτερα απο ολα ειναι να κανεις ενα τηλ στα γραφεια του ταμειου (ή μποστα ή πισω απο το βιβλιαριο πρεπει να υπαρχουν ολα τα τηλεφωνα)
leftermann Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Η συνασφάλιση των παιδιών με τον γονέα στο τεβε (και η δωρεάν ιατρική περίθαλψη από το ταμείο) ισχύει μέχρι την ενηλικίωση, και παρατείνεται για όσο χρονικό διάστημα το παιδί παραμένει υπό την προστασία του γονέα, όπως πχ αν σπουδάζει. Πριν μερικά χρόνια που πήρα εγώ επιδότηση (με την οποία πήρε γυαλιά η γυναίκα μου, εγώ δεν φοράω), ήταν 55 περίπου ευρώ. Οι οπτικοί δεν έχουν πρόβλημα συνήθως, αυτοί λεφτά θέλουν να πάρουν... Θα του το ξηγηθείς όμως από την αρχή...
alt10 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 οχι εγω ειμαι 23 και σπουδαζω αρα ειμαι ακομα στο ΤΕΒΕ καλα εγω σπουδαζω και σε αλλη χωρα για βολτιτσα ειμαι Ελλαδα δλδ να ξανερθω στην ελλαδα θελω αλλα δεν το βλεπω με τα φραφεικρατικα αλλο θεμα και αυτο και ειπα να παρω και κανα γυαλικο θα παω αυριο να παρω τοτε η διαδικασια ποιοα ειναι στον οπτικο?
leftermann Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 καταρχήν πρέπει να βεβαιώσεις στο τεβε ότι είσαι φοιτητής (με σχετική βεβαίωση από την σχολή, και δεν ξέρω αν χρειάζεται και κάτι άλλο). Μετά πας σε οφθαλμίατρο (συμβεβλημένο με το τεβε) και του ζητάς να σου γράψει γυαλιά. Μετά πας στο τεβε για θεώρηση της συνταγής του οφθαλμίατρου από τον ελεγκτή ιατρό (αυτό μπορεί και να μην είναι απαραίτητο, δεν είμαι σίγουρος). Μετά πας σε οπτικό και παίρνεις τα γυαλιά. Μετά με τη απόδειξη και με την συνταγή ξαναπάς στο τεβε και παίρνεις μια επιταγή με το ιλιγγιώδες ποσό των 55 ευρώ. Μετά πας στην τράπεζα να το εισπράξεις. Άντε, σε καλή μεριά...
alt10 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 και κατι ακομα τελικα το εψαξα λιγο ακομα και εστειλα και την μανα μου και τον πατερα μου να πανε στον οφθαλμιατρο και τους εγραψε και σε αυτους για γυαλια τρα λεω να τους παρω το χαρτι και να παω να παρω ενα καλο γυαλι τους γωνεις μου δεν τους νοιαζει και μου το δωσανε γιατι και οι δυο εχουν λιγο εστιγματισμο και λεω ναπαρω ενα γυαλι αλλα με 3 παραπεμτικα γινετε?
leftermann Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 γίνεται. Αν δεν έχει πρόβλημα ο οπτικός. Αν έχει, πας σε άλλον που δεν έχει...
alt10 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 μα εσυ μου ειπες στο προηγουμενο ποστο οτι ακολουθω μια διαδικασια δλδ οτι παω την αποδειξη στον ελενκτη γιατρο πως θα γινει αυτο σε 3 ατομα?
leftermann Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δεν πας την απόδειξη στον ελεγκτή. Πας τις συνταγές πριν πας να αγοράσεις γυαλιά. Αλλά μπορεί να μην χρειάζεται, δεν είμαι σίγουρος. Τις αποδείξεις, μαζί με τις συνταγές, θα τις πάς στο ταμείο για να εισπράξεις. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να πάτε όλοι μαζί παρέα, μπαμπάς, μαμά και γιός στο τεβε.
alt10 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 οχι αλλα ο οπτικος τι θα κωψει αποδειξη σε 3 ατομα και μηδενικες η σε ενα
leftermann Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 o οπτικός θα κόψει μία απόδειξη για τον καθένα, από 55-60 ευρώ. Εννοείται ότι θα ψωνίσεις γυαλιά ακριβότερα από 3χ60=180 ευρώ. Και μετά θα πάρεις 3 αποδείξεις και 3 συνταγές και θα πας να εισπράξεις. Αν και ίσως έχεις πρόβλημα να εισπράξεις για λογαριασμό άλλων, ίσως θέλει εξουσιοδότηση, ρώτα τους καλύτερα...
alt10 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 δεν πειραζει θα παει η μανα μου που ειμαστε ολοι ασφαλισμενοι απο αυτη !!!
optostyle Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 χεχε μη μπερδευεσαι..απο την στιγμη που σας εγραψε ο γιατρος συνταγη για γυαλια,αρα μπορεις να παρεις ....πας σε εναν οπτικο και αν θελει , σου κοβει αποδειξεις και πας και τα παιρνεις...το νικ μου φυσικα δειχνει την ιδιοτητα μου αν καταλαβες...
alt10 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 εισαι οπτικος? αν ναι ολα αυτα εσυ τα βλεπεις καθημερινα? πως γινετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.