koulouri Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Το PC Μου το εχω 6 μηνες..πριν κανα 2 μηνο ειχα ανοιχτο War3 και PRO6 + winamp ( συγχρωνος ) και επαιζα PRO6 1024*768 high details και πηγαινε σφερα.. Και τωρα αν ανοιξω μονο το PRO6 και το windows media player παιζω καρε καρε... Καμια αλλαγη hardware,ανασυγκροτηση+updates τακτικα!
chrisimone Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 γενικα ο υπολογιστης σαν υλικο δεν φθειρεται ... αυτο που βαραινει ειναι το λειτουργικο ολο αυτο το διαστημα ποσα προγραμματα εχεις βαλει; Αρκετα απο αυτα φορτωνουν και στην μνημη οταν φορτωσει την επιφανεια εργασιας ... θυμασαι ποση μνημη ειχες τοτε και ποση τωρα (ελευθερη μολις μπουταρει το μηχανημα Ενα κλασικο παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι να εχεις αγορασει πχ τωρα τελευταια ενα πολυμηχανημα και να εχεις εγκαταστησει τον οδηγο απο το σιντι , ελα ομως που μαζι φορτωνει και πολυ πραμα σε βοηθητικα προγραμα στην πλειψηφια τους αχρηστα .... και ολα αυτα στη μνημη ραμ του συστηματος ... Επισης αν βαζεις βγαζεις προγραματα και τα αφαιρεις απο την προσθαφαιρεση προγραμματων παντα μενουν υπολειματα στην registry ...
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Χωρις να ειμαι σιγουρος οχι μονο οι εγκαταστασεις προγραμματων αλλα και οι απεγκαταστασεις (ειδικα αν δεν γινουν σωστα) αφηνουν τα...ιχνη τους και επηρεαζουν την αποδοση του υπολογιστη μας. Αν κανεις ενα format θα δεις οτι ειναι οπως πριν ο υπολογιστης σου.
oneofthem Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 όπως τα είπαν οι προλαλήσαντες, άνοιξε το task manager και δες πόσα apps τρέχουν επίσης υπάρχουν άλλες 4 πιθανές αιτίες, τις γράφω γενικότερα για να υπάρχει μια λίστα - αν υπάρχει βλάβη πχ σε μνήμες - κακές κόπιες των windows που βγάζουν προβλήματα, δύσκολο να το εξακριβώσεις εάν έχεις ένα pc, αλλά σίγουρα δεν είναι μύθος αυτό το πρόβλημα - windows updates που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιο μικροπρόβλημα, μέχρι να βγει το επόμενο διορθωτικό, συνήθως βέβαια δε δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα - υπάρχουν κι άλλες πιο δυνατές περιπτώσεις πχ με blow, δλδ ένα startup πρόγραμμα (system και όχι user εκτός αν το pushάρεις ο ίδιος) αρχίζει να κάνει loop και να καταλαμβάνει προοδευτικά όλο και περισσότερη μνήμη μέχρι να γίνει blow κάμια στιγμή - - μέχρι να γίνει το blow το πρόβλημα προφανώς θα είναι αντιληπτό αλλά δεν θα φαίνεται από που έρχεται - - τέτοια προγράμματα μπορεί να είναι οποιαδήποτε ακόμη και user αν τα pushάρεις πολύ, όπως τα svchost, τα help files κλπ - - ακόμη και το ff δλδ το έχω δει να ξεκινά να τρώει μνήμη χωρίς σταματημό μέχρι το crush σε περίπτωση που του έχεις βγάλει την παναγία δεν είναι καθόλου σπάνιες οι τελευταίες 4 περιπτώσεις (τις έχω δει όλες χωρίς να είμαι κανένας guru) αλλά υποθέτω πως είναι το πρώτο, δλδ έχει μπουκώσει το σύστημα - - αν η μισή μνήμη φορτώνει στα πρώτα δευτερόλεπτα τότε έχεις πολύ λιγότερη για να χρησιμοποιήσεις στις δικές σου εφαρμογές, έτσι
MrSeanKon Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Ομοιως συμφωνω με τα υπολοιπα μελη. Δηλαδη οταν στηνεις και ξεστηνεις ενα σωρο προγραμματα ολο και κατι γαργαλανε στη registry τωρα τα καθαριστηρια κανουν καλη δουλεια γενικως αλλα ειναι κι επικινδυνα σε ορισμενες περιπτωσεις. Για τους λογους αυτους στον Η/Υ που κανω σοβαρες δουλειες δε στηνω τιποτε περισσοτερο απο τα εντελως αναγκαια. Εχω το δευτερο και του αλλαζω τα φωτα.
S2Katana Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Ολοι ειναι ολοσωστοι. Ψαξε και στο νετ για registry cleaners, κανε defragmentation στον σκληρο, κανε και ενα disk cleanup.
111111 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 99% είναι πρόβλημα software και κάποια στιγμή το αντιμετωπίζουμε όλοι. Μόνη και σίγουρη λύση είναι το format του υπολογιστή και εγκατάσταση όλων από την αρχή. Προσωπικά κάθε 3-6 μήνες κάνω format ή εάν έχεις δεύτερο δίσκο (δεν προτείνω το τεμάχισμα του μοναδικού δίσκου) εγκαθιστάς ξανά τα windows στον δεύτερο δίσκο και μπουτάρεις από εκεί.
kostasSTi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Καμια αλλαγη hardware,ανασυγκροτηση+updates τακτικα! Δεν είναι πάντα απαραίτητα τα updates, μάλιστα κάνουν κακό σε πολλές περιπτώσεις (όπως αυτό που έπαθες εσύ). Καλό είναι να κάνεις μόνο αυτά που χρειάζεσαι...
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Καποια προγραμματα εγκαθιστανται απο μονα τους και στην εκκινηση. Πηγαινε στο Εναρξη γραψε msconfig και απο την καρτελλα εκκινηση ξεκλικαρε με προσοχη οτι δεν χρειαζεται να φορτωνεται στην εκκινηση.Θα δεις διαφορα !!!!
gizmo78 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Για xp υπαρχουν πολλα ωραια προγραμματακια που τα τρεχεις και ρυθμιζεις το τι θα τρεχει στην εκκινηση του υπολογιστη. Στα vista η λειτουργια αυτη ειναι πλεον ενσωματωμενη στο λειτουργικο πολυ πιο χρηστικη απο το msconfig των xp. Για να δεις με μια ματια περιπου που βρισκεσαι κοιτα ποσα εικονιδια υπαρχουν διπλα στο ρολογακι κατω δεξια. Σε εμενα ποτε δεν ειναι πανω απο 2 μαζι με το εικονιδιο δικτυου!! Κυριως αυτα που τρεχουν στην εκκινηση κανουν την ζημια και καποια γνωστα βαρια antivirous παρα τα υπολειματα στην registry. Α! και πολλη προσοχη με τους registry cleaners πολλες φορες κανουν ζημια.
koulouri Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Βασικα εχω τα πολυ βασικα προγραμματα installed και δεν εχω κανει ουτε καν το winamp να φανταστειτε ( για το λογο του να διατηρω το PC μου σε καλη κατασταση ) Εκανα με το Vista manager registry clean και οντως ειδα μια αισθητη διαφορα μεχρι και στην ταχυτητα που ανοιγουν τα παραθυρα αν και γω τα φοβαμαι τα registry :$ Επισης ειπαμε δεν ειμαι τοσο ασχετος,στο startup τρεχει μονο το antivirus και με το msconfig εχω βγαλει σχεδον τα παντα απο την αυτοματη εκεινηση ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ολους σας παντως
chrisimone Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 βασικα το τοπικ κατεληξε σε μια γενικη συζητηση .... τωρα στο θεμα σου ... ετσι για να μου φυγει η ιδεα θα δοκιμαζα αν φυσικα ειχα εναν αλλο δισκο καθαρη εγκατασταση με τους τελευταιους οδηγους και θα εκανα τις δοκιμες μου ... εκει πιστευω θα εβγαιναν αρκετα συμπερασματα ....
oneofthem Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 αν είναι έτσι τότε θέλει ψάξιμο στα υπόλοιπα εγώ αυτή τη στιγμή έχω ένα pc που όταν μπαίνει xp δεν κουνιέται τπτ το cpu usage στο task manager είναι μόνιμα στο 100% και όταν πας στο process tab να κοιτάξεις ποιο πρόγραμμα πιάνει το cpu σου δίνει μόνο το idle κλασσικά τπτ άλλο το πρόβλημα είναι στην κάρτα δικτύου, κάνω disable-enable (παίρνει κάτι χρόνια αφού τπτ δεν κουνιέται) και μετά το cpu usage στα κανονικά του και το pc επανέρχεται χαλαρό οπότε κοιτάς ένα ένα τα application μήπως σου κάνει κάτι τέτοιο μετά πας στο πιο συνηθισμένο, hardware, εκεί πριν σου βγάλει συγκεκριμένο πρόβλημα δε υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τι παίζει βέβαια, μπορεί να είναι οποιοδήποτε κομμάτι τι να πω δεν ξέρω αν βοήθησα
desolatorXT Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Το PC Μου το εχω 6 μηνες..πριν κανα 2 μηνο ειχα ανοιχτο War3 και PRO6 + winamp ( συγχρωνος ) και επαιζα PRO6 1024*768 high details και πηγαινε σφερα.. Και τωρα αν ανοιξω μονο το PRO6 και το windows media player παιζω καρε καρε... Καμια αλλαγη hardware,ανασυγκροτηση+updates τακτικα! Αν δεν τον συντηρείς ισχύει... Και όταν λέω συντήρηση δεν εννοώ να τον ξεσκονίσεις, αλλα να κάνεις κανα defrag, κάνα registry clean up κτλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.