Προς το περιεχόμενο

Νέος στην ADSL-Eρωτήσεις/προβλήματα/Firewall/P2P.

Kain Origin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν ελπίζω να κάνω το θέμα στη σωστή ενότητα.

Δοκίμασα να κάνω search αλλά δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό.

Λοιπόοον... Πρώτη μου μέρα με ADSL στο σπίτι και χρειάζομαι λίγη βοήθεια σχετικά με πολλά θέματα, κυρίως peer 2 peer. Όποιος φιλότιμος νέος μπορεί ας μου χαρίσει τα φώτα του...

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Pendium 3 στο 1 GHz, 256 Mb RAM, Modem Thomson 780. Σύνδεση Vivodi στα 10 Mbps.

1) Έχω κανονικά internet και τηλέφωνο, αλλά κάτω δεξιά στην οθόνη δεν μου βγάζει το εικονίδιο "Έγινε σύνδεση", ενώ στην κατάσταση δεν μπορώ να δω την ταχύτητα (μου γράφει "Μη διαθέσιμο"). Μήπως κάτι τρέχει;

2) Πριν που είχα 56k το DC++ λειτουργούσε κανονικά. Τώρα δεν μπορεί να μου κατεβάσει λίστα των Public Hubs.

3) Ο κολλητός με 24άρα σύνδεση όταν κατέβαζε από μTorrent το internet σερνόταν κυριολεκτικά. Πήγα να χρησιμοποιήσω κι εγώ το ίδιο πρόγραμμα και διαπίστωσα πως συμβαίνει και σε εμένα το ίδιο (έχω την έκδοση 1.5). Υπάρχει λύση; Αν όχι, μπορείτε να μου προτείνετε άλλον client;

4) Μπορείτε να μου προτείνετε κανένα καλό Firewall / Antivirus που να είναι δωρεάν;

5) Υπάρχει κάποια ειδική ιστοσελίδα για να μετρήσω την ταχύτητα της σύνδεσής μου;

Αυτά για την ώρα... Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
Καταρχήν ελπίζω να κάνω το θέμα στη σωστή ενότητα.

Δοκίμασα να κάνω search αλλά δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό.

Λοιπόοον... Πρώτη μου μέρα με ADSL στο σπίτι και χρειάζομαι λίγη βοήθεια σχετικά με πολλά θέματα, κυρίως peer 2 peer. Όποιος φιλότιμος νέος μπορεί ας μου χαρίσει τα φώτα του...

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Pendium 3 στο 1 GHz, 256 Mb RAM, Modem Thomson 780. Σύνδεση Vivodi στα 10 Mbps.

1) Έχω κανονικά internet και τηλέφωνο, αλλά κάτω δεξιά στην οθόνη δεν μου βγάζει το εικονίδιο "Έγινε σύνδεση", ενώ στην κατάσταση δεν μπορώ να δω την ταχύτητα (μου γράφει "Μη διαθέσιμο"). Μήπως κάτι τρέχει;

2) Πριν που είχα 56k το DC++ λειτουργούσε κανονικά. Τώρα δεν μπορεί να μου κατεβάσει λίστα των Public Hubs.

3) Ο κολλητός με 24άρα σύνδεση όταν κατέβαζε από μTorrent το internet σερνόταν κυριολεκτικά. Πήγα να χρησιμοποιήσω κι εγώ το ίδιο πρόγραμμα και διαπίστωσα πως συμβαίνει και σε εμένα το ίδιο (έχω την έκδοση 1.5). Υπάρχει λύση; Αν όχι, μπορείτε να μου προτείνετε άλλον client;

4) Μπορείτε να μου προτείνετε κανένα καλό Firewall / Antivirus που να είναι δωρεάν;

5) Υπάρχει κάποια ειδική ιστοσελίδα για να μετρήσω την ταχύτητα της σύνδεσής μου;

Αυτά για την ώρα... Ευχαριστώ προκαταβολικά.

1)αφου εχεις ιντερνετ εχει γινει συνδεση οποτε χ3σ3 το εικονιδιο,και οσο για την ταχυτητα μπες στο interface/σελιδα του ρουτερ να δεις που συνχρονιζεται και για να μετρησεις την ταχυτητα 5) http://speedtest.net/ τωρα για το dc++ ξαναεγκατεστησε το μην εχει γινει καμμια πατατα 3)ειναι φυσιολογικο αλλα επειδη δε χρησιμοποιω torrent ας σου πει καποιος αλλος περισσοτερα 4)θα σου ελεγα της comodo αλλα για το μηχανακι σου και την απλοτητα των ρυθμισεων προτεινω antivirus http://www.free-av.com/ και firewall http://www.pctools.com/firewall/ αυτα απο μενα

Δημοσ.

1) To 780 είναι ένα εξειδικευμένο κομπιούτερ, ένας τύπος ρούτερ (δρομολογητή) που, εκτός από ρούτερ, περιλαμβάνει και ένα μόντεμ. Τη σύνδεση στο ίντερνετ την αναλαμβάνει το ίδιο το 780 λοιπόν, καλώντας μέσω του δικού του μόντεμ. Γι' αυτό εσύ δεν βλέπεις τίποτα στο κομπιούτερ σου: από τη στιγμή που έχεις μια τέτοια συσκευή (residential gateways λέγονται -- θα το δεις και στο εγχειρίδιο, αν το κοιτάξεις), η συνδεσιμότητα στο ίντερνετ δεν είναι πλέον υπόθεση ενός προσωπικού υπολογιστή.

Το 780, όσο είναι στην πρίζα, έχει μονίμως ίντερνετ -- και με το που συνδέεις πάνω του μια συσκευή, η συσκευή αυτή: 1. παίρνει κατευθείαν ίντερνετ και 2. μπορεί επίσης να επικοινωνήσει με τις υπόλοιπες συσκευές του τοπικού δικτύου.

2) Δεν έχω ιδέα.

3) Μάλλον θες κόφτη στο ΑΝΕΒΑΣΜΑ. Δες το υπόμνημα για τα τόρρεντ στην ενότητα Software.

4) Δες τη δημοσκόπηση των αντι-ιικών στην ίδια ενότητα. Θα βρεις εκεί λινκ και για τη δημοσκόπηση προγραμμάτων firewall -- αλλά μην αγχώνεσαι πολύ: το πολύ πολύ ένα αντι-ιικό χρειάζεσαι. Τα Windows, από το XP SP2 και μετά, έχουν ενσωματωμένο firewall, που δουλεύει μια χαρά. Και τώρα έχεις βέβαια και το firewall του 780. (Δες στο εγχειρίδιο.)

5) Ψάξε στον γούγλη για dsl speed test. Έχει πολλές.

Δημοσ.

Thanx παίδες, κάποια πράγματα διορθώθηκαν.

Το DC++ τελικά το έφτιαξα, κατέβασα το αντιβιοτικό και το firewall (αύριο θα το ψάξω και λίγο παραπάνω), και έβαλα κόφτη στο μTorrent.

Για το τελευταίο μόνο έβαλα 600 upload limit στο πρόγραμμα κάνοντας μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς και κατάφερα την ταχύτητα να ανεβοκατεβαίνει. Για την ώρα ή θα πηγαίνει στο Internet όλη η ταχύτητα ή θα πηγαίνει στο μTorrent... Θα πειραματιστώ λιγάκι ακόμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...