alex2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Χαίρετε παιδιά. Δεν συνηθίσω να χρησιμοποιώ τον όρο τρελάθηκε καθώς συνήθως αυτός που είναι τρελός είναι ο ιδιοκτήτης του δίσκου.Αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν καταλαβαίνω τι παίζει. Στο θέμα μας Ο δίσκος είναι αυτός http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=219 Αν διαβάσετε τις λειτουργίες έχει μία που υποτίθεται ότι έχει την ιδιότητα να ανοίγει και να κλείνει μόνος του ο δίσκος όταν χρειάζεται (sleep mode). Τους τελευταίους μήνες που τον έχω είμαι ευτυχής με αυτήν την λειτουργία του. Τώρα όμως κάνει το εξής: Δεν μπορεί να ανακάμψει από το sleep mode....δηλαδή όταν κλείνει πολύ απλά δεν ξανα ανοίγει....θα μου πείτε τώρα ΧΑΛΑΣΕ Ακούστε λοιπόν την ιστορία: Μένω σε εστία και έχω την δυνατότητα να βαράω πόρτες και να δοκιμάζω σε πολλούς υπολογιστές την κατάσταση. Οπότε.... κλείνει ο δίσκος στο δικό μου pc το βουτάω και το πάω στον Κώστα δίπλα και όλα complet μετά το βάζω στον δικό μου και ξανα δουλεύει.... Μπαίνει σε sleep mode και δεν ξανά ανοίγει Μετά το πάω πάλι στον Κώστα δίπλα μου και πάλι δεν δουλεύει Το πάω στον Phil που είναι παραδίπλα μου....και δουλεύει Τον φέρνω σε μένα και ξανά δουλεύει....sleep mode πάλι και ξανά τα ίδια Και στην συνέχεια η αντίθετη διαδικασία....δηλαδή δεν δουλεύει στον Phil και δουλεύει στον Κώστα Αυτό είναι και το σημείο που τα παράτησα και αποφάσισα να γράψω αυτό το περιστατικό εδώ μπας και καταλάβετε τι γίνεται. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Lemuria Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Ή μας κάνεις πλακα....ή δεν έχεις καταλαβει οτι και στους 3 σας τη μια δουλευει και την αλλη οχι....βαζω στοιχημα οτι δεν εκατσες και πολλη ωρα στους αλλους 2 οταν ειδες οτι δουλευει οκ....οποτε δεν προλαβες να τον δεις να βγαζει σφαλμα....Πηγαινε τσεκαρε τον σε ενα service και ασε τα πειραματα
alex2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 To ότι και στους 3 την μία δουλεύει και την άλλη όχι είναι προφανές. Το διαβολικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η λειτουργία έχει μία λογική. Τι θέλω να πω: Όσες φορές και να δοκιμάσω να τον λειτουργήσω στον δικό μου τον υπολογιστή μετά το πρώτο κλείσιμό του δεν θα δουλέψει με τίποτα.Από την στιγμή που θα δουλέψει σε άλλον είναι 100% σίγουρο ότι θα δουλέψει και στον δικό μου. Και πίστεψέ με δεν το δοκίμασα μία ή δύο φορές τις τελευταίες 4-5 ώρες έχω γίνει Βέγγος. Μετά το πρώτο κλείσιμο στον δικό μου είναι σίγουρο πως δεν θα δουλέψει στον προηγούμενο υπολογιστή που το έβαλα αλλά σε κάποιον άλλον.Πίστεψέ με ούτε αυτό το δοκίμασα μία ή δύο φορές. Η λογική μου λέει ότι κάτι το οποίο συμπεριφέρεται βάσει κάποιας λογικής πρέπει να έχει και κάποια λογική εξήγηση. Αυτό ελπίζω να βρω ανοίγοντας αυτό το thread, και πίστεψέ με όχι για να κάνω πλάκα.
amorealex Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δοκίμασε να του δώσεις manual γράμμα μέσα από το disk management και κατά προτίμηση κάποιο "μεγάλο" πχ O: ή P:
alex2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Του έχω βάλει ήδη το G! Τώρα αγόρασα DVD για να κάνω backup και όταν κατάφερα να τον βάλω μπρος ανακάλυψα ότι το DVD write δεν γράφει αυτά τα δισκάκια. Firmware έχω το τελευταίο! Δεν με πάει καθόλου ΕΛΕΟΣ!!!!
tzotzo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 φιλαρακι κανε το Back up σου,και μετα επεστρεψε τον,παρε ενα πιστωτικο και παρε αλλης μαρκας σκληρο.
amorealex Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Του έχω βάλει ήδη το G! Δοκίμασες με "μεγαλύτερο"? Βάλε το P
alex2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 φιλαρακι κανε το Back up σου,και μετα επεστρεψε τον,παρε ενα πιστωτικο και παρε αλλης μαρκας σκληρο. Το πλαίσιο το κάνει αυτό?Δηλαδή να σου δίνει πίστωση για να πάρεις κάτι άλλο?Και αν ναι σου δίνει όλο το ποσό της αγοράς ή ένα μέρος? Αν όχι αναγκαστικά πρέπει να το στείλουν στην WD για να μου τον αλλάξουν.Το θέμα είναι πως σε αυτήν την περίπτωση είμαι σίγουρος πως θα με βγάλουν τρελό καθώς θα το συνδέσουν σε ένα pc και θα δουν ότι δουλεύει.Σιγά μην κάτσουν να περιμένουν να πέσει από μόνος του σε sleep mode έτσι ώστε να παρατηρήσουν ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν ξανά ανοίγει. Καμία συμβουλή.... το γράμμα που κολλάει ; Η αλήθεια είναι πως και εγώ θα ήθελα να μάθω τον λόγο.
Vatos_locos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 όλο το ποσό παίρνεις στο πιστωτικό αν δεν σου δώσουν ίδιο δίσκο
alex2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Ωραία σε ευχαριστώ Vatos_locos θα σταματήσω να το ταλαιπωρώ το ζήτημα και παράλληλα και τον εαυτό μου και θα περιμένω τα Χριστούγεννα να γυρίσω στα πάτρια εδάφη και να επισκεφτώ το Πλαίσιο. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
amorealex Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Επειδή στο παρελθόν την είχα πατήσει μ' ένα φλασάκι, το γράμμα κολλάει στο εξής: Βάζοντας το φλασάκι ή το δίσκο στο PC, παίρνει αυτόματα ένα γράμμα (πχ F). Δεν θυμάμαι ακριβώς το λόγο, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να πάρει γράμμα που ήδη υπάρχει κι επειδή αυτό είναι αδύνατο, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει στο disk management, αλλά να μη φαίνεται στον explorer. Δίνοντάς του λοιπόν manual γράμμα (μεγάλο κατά προτίμηση), λογικά θα δουλέψει. Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν βέβαια ο δίσκος δεν έχει κάποια βλάβη.
manos426f Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Aχ,WD,μεγαλη η "χαρη" τους.... Οχι ευχαριστω,δεν θα (ξανα)παρω...
Vatos_locos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Επειδή στο παρελθόν την είχα πατήσει μ' ένα φλασάκι, το γράμμα κολλάει στο εξής:Βάζοντας το φλασάκι ή το δίσκο στο PC, παίρνει αυτόματα ένα γράμμα (πχ F). Δεν θυμάμαι ακριβώς το λόγο, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να πάρει γράμμα που ήδη υπάρχει κι επειδή αυτό είναι αδύνατο, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει στο disk management, αλλά να μη φαίνεται στον explorer. Δίνοντάς του λοιπόν manual γράμμα (μεγάλο κατά προτίμηση), λογικά θα δουλέψει. Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν βέβαια ο δίσκος δεν έχει κάποια βλάβη. οκ όλα αυτά που λες αλλά το παλικάρι λέει οτι ο δίσκος δεν άνοιγε καν μετά αφού έπεφτε σε sleep mode οπότε άκυρο αυτό με το γράμμα δεν είναι θέμα οτι το pc βλέπει τον δίσκο και δεν τον δείχνει στο "Ο Υπολογιστής μου" αλλά οτι το pc δεν τον βλέπει καν
amorealex Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Έχεις δίκιο Vatos. Διάβασα βιαστικά το αρχικό post και ιδού το αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.