chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Eδώ και πέντε μήνες έχω δύο μνήμες αυτές εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=880663 σε dual channel στην μητρική asus P5N32-sli με το 680i chipset.Mέχρι εδώ κανένα πρόβλημα και γενικά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες.Τώρα τελευταία είπα να πάρω άλλα δύο ακριβώς dimm να τα ανεβάσω την μνήμη στο σύστημα στα 4g.Δυστηχώς αν βάλω και τα 4 dimm δεν μπορώ να μπω καν σε linux,xp έχω freezes και το memtest βγάζει πάντα σφάλματα.Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα με κάποιο dimm γιατί όταν αφαιρέσω κάποιο από τα τέσσερα το σύστημα δουλεύει μια χαρά αλλά και το memtest δεν βγάζει σφάλματα. Τώρα για λύση τι προτείνετε?Και για ποιό λόγο υπάρχει πρόβλημα αφού στο manula της μιτρηκής λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας σε αυτήν την διάταξη. Να προσθέσω ότι έχω τον 6600 επεξεργαστή.
outlaw star Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 εαν χρησιμοποιείς 32bit λειτουργικό τότε είναι πιθανό ωα προέρχεται απο εκεί το πρόβλημά σου αφού τα 32μπιτα λειτουργικά βλέπουν μόνο μέχρι 3,2gb μνήμης.Μόνο σε 64 bit μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις τόση μνήμη αλλά δηστυχώς υπάρχει το θέμα των drivers....sorry mate!!
epitropos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 ...xp έχω freezes και το memtest βγάζει πάντα σφάλματα. Το ιδιο γινόταν και σε μένα.Εβγαλα το 1 dimm και ησύχασα.Τώρα εχω 3 gb.Ετσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις και πολλά με το dual channel.
JOHNX2 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 File chek2fire dokimase na anavathmisis to bios tis mitriki sou. Enalaktika prepi na katsis kai na tsekaris tin simperifora ton mnimon se diafores sixnotites kai tasis litourgias.... to 680i einai ligo idiotropo se auta !! Theli psaksimo, ean eixes STRIKER tha sou elega pio BIOS tha evazes kai tha isoun ok....
chek2fire Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Εβγαλά το ένα dimm και είναι μια χαρά τώρα αλλά το θέμα είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να την έπερνε.Θα κοιτάξω να κάνω αναβάθμιση το bios στην τελευταία beta έκδοση που βγήκε πριν λίγες μέρες.
ultraxmode Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Σε ποιά slots τις είχες βάλει ?? Προσπάθησες να βάλεις (ανάλογα με την φουρνιά μνημών που πήρες) σε 1-3 και 2-4 ?? Μάλλον ναι ε? Απλά μια ιδέα εκφράζω.. γιατί και 4GB να βάλεις το σύστημα πρέπει να παίζει (κι ας έχεις Windows XP που βλέπουν μέχρι 3,14 GB ..)
chek2fire Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δοκίμασα όλα τα slot αλλά μάταια.Σίγουρα θα είναι ασυμβατότητα μια και το πρόβλημα βγαίνει πριν καν ξεκινήσει οποιοδήποτε σύστημα κάνοντας στο test με το memtest.Μάλλον θα περιμένω να βγάλουν το stable bios να κάνω την αναβάθμιση μήπως δω κάποια αλλαγή.Πάντως είναι πολύ ασχημο να συμβαινεί αυτό το πράγμα.Αυτή την μιτρηκη την πείρα ακριβώς γιαυτό τον λόγο για να μπορώ να την αναβαθμίζω.Η βλακεία είναι ότι τα άσχημα λόγια για τα 680 τα άκουσα αφού την είχα αγοράσει. Εχω κάνει και μια ερώτηση στο forum της asus μήπως πάρω κάποια απάντηση.Τα αγγλικά μου είναι λίγο άθλια βέβαια http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20071206045126780&board_id=1&model=P5N32-E%20SLI&SLanguage=en-us
chek2fire Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Φένετε τελικά ότι το έλυσα το πρόβλημα.Αρχικά έκανα ένα bios update στην τελευταία beta έκδοση.Τρέχοντας το memtest αν και δεν είχα αυτό τον χαμό με τα error που γινότανε πριν το update όμως μου έβγαζε δύο error στο πρώτο pass.Πήρα μια ιδέα από αυτό εδώ το post http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070511113652890&board_id=1&model=Striker+Extreme&page=1&SLanguage=en-us που μιλάει για ρύθμιση των volt της μνήμης μέσω bios για να διορθώσουμε το πρόβλημα.Στην αρχή έβαλα το voltage στα 1.87 αλλά είχα ακόμα δύο error πρίν τελειώσει το πρώτο pass στο memtest.Mετά έβαλα το voltage στα 1.85,έτρεξα το memtest το άφησα να κάνει 2 pass και ούτε ένα error Aν μου βγεί κάποιο πρόβλημα θα ενημερώσω πάντως το έχω δοκιμάσει αρκετή ώρα και δεν φένετε να υπάρχει prob.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.