Προς το περιεχόμενο

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων που διεκδικούν υποψηφιότητα για Οσκαρ

GIANNAKOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

''Shrek the Third'', ''Ratatouille'' και ''The Simpsons Movie'' είναι οι επικρατέστερες ταινίες για να είναι υποψήφιες στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων στα φετινά Όσκαρ.

Συνολικά 12 ταινίες διεκδικούν την υποψηφιότητα αλλά μόνο τρεις θα είναι τελικά υποψήφιες για Όσκαρ.

Τα υπόλοιπα φιλμς είναι: ''Alvin and the Chipmunks'', ''Aqua Teen Hunger Force Movie'', ''Bee Movie'', ''Beowulf'', ''Meet the Robinsons'', ''Persepolis'', ''Surf's Up'', ''Tekkonkinkreet'' και ''TMNT''.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιανουαρίου 2008.

galaxy92.gr

Δημοσ.

από αυτά θα μείνουν 2 ''Ratatouille'' και ''The Simpsons Movie''.

αν και θα ήθελα να νικήσει το ''The Simpsons Movie'' (mou αρέσουν οι simpsons)

αλλά το αξίζει το Ratatouille

Δημοσ.

από τα τρία επικρατέστερα, προτιμώ το Ratatouille έξυπνο και πολύ πρωτότυπο

έχω ακούσει καλά λόγια και για το Persepolis και σκέφτομαι να το παραγγείλω...

• Moderators
Δημοσ.
όντως όλοι το εκθειάζουν. Πάντως κάτι screenshots δε με εντυπωσίασαν με τα "γραφικά" του, κάτι που μετράει σε ταινίες κινουμένων σχεδίων

Νομίζω ότι δεν είναι θέμα γραφικών, αλλά ιδιαίτερης τεχνικής (και της ανάγκης να μοιάζει η ταινία με τα graphic novels της Marjane Satrapi). Και απο αυτή την άποψη (και απο το θέμα που άπτεται η ταινία) μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Δημοσ.
Νομίζω ότι δεν είναι θέμα γραφικών, αλλά ιδιαίτερης τεχνικής [...]Και απο αυτή την άποψη (και απο το θέμα που άπτεται η ταινία) μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Νομίζω οτι η ταινία δεν αποσκοπούσε στο να γίνει ένα καλοσχεδιασμένο καρτούν με 3d τεχνικές, animation και τέτοια. Όπως και τα βιβλία της, είναι αυτή η αίσθηση του "φτιαγμένου στο χέρι" και του ασπρόμαυρου που δίνει όλη τη μαγεία. Και φυσικά το θέμα της, το οποίο παρόλο και βαρύ (εως και ασήκωτο) καταφέρνει να το κάνει να μοιάζει με παραμύθι.

Και μιας και το'φερε η κουβέντα για την ταινία, να πω οτι μου άρεσε πάρα πολύ γιατί έβγαζε μια απίστευτη μελαγχολία, έδινε με πολύ ζοφερό τρόπο το κλίμα του πολέμου και ανάμεσα σε όλα αυτά έβαζε ένα κοριτσάκι 10-13 χρόνων. Αυτό που μου έμεινε είναι η ατάκα "δεν ένιωθα ξένη μόνο στη δύση, ένιωθα ξένη και στην ίδια μου τη χώρα".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...