GIANNAKOS Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 · Είδος: Δραματική · Παραγωγής: 2007 · Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 6 Δεκεμβρίου 2007 · Διάρκεια: 114' · Διανομή: UIP · Γλώσσα: Αγγλικά · Συντελεστές : Cate Blanchett Clive Owen Geoffrey Rush Eddie Redmayne Samantha Morton H συγκλονιστική ιστορία μιας ολόκληρης εποχής: η σταυροφορία μιας γυναίκας για να αποκτήσει τον έλεγχο στον έρωτα, να συντρίψει τους εχθρούς της και να εξασφαλίσει τη θέση της ως μια ακαταμάχητη φιγούρα του Δυτικού κόσμου. Έχοντας επίγνωση των θρησκευτικών και πολιτικών αλλαγών στην κεντρική Ευρώπη στα τέλη του 16ου αιώνα, η Ελισάβετ I συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται ευθέως από τον Ισπανό Βασιλιά, Φίλιππο ΙΙ, που φέρεται να συμμαχεί με τη ξαδέρφη της, Μαρία Στιούαρτ. Κι ενώ ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο για να υπερασπιστεί την Αυτοκρατορία της, τα τρυφερά αισθήματα που νιώθει για τον Σερ Ουόλτερ Ράλεϊ, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση…
konnak Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Μόνο εγώ βαριέμαι να δω ταινία που περιέχει το όνομα Elizabeth στον τίτλο; Ούτε την πρώτη άντεξα ποτέ να την βάλω να την δω, πολύ καταναγκασμός ρε παιδί μου. ΥΓ: Τώρα διάβασα και το plot outline, οκ, είναι ό,τι πρέπει για να στείλουμε τις γκόμενες να το δουν σε βραδιά Champions League .
nigiana Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Μόνο εγώ βαριέμαι να δω ταινία που περιέχει το όνομα Elizabeth στον τίτλο; Ούτε την πρώτη άντεξα ποτέ να την βάλω να την δω, πολύ καταναγκασμός ρε παιδί μου. ΥΓ: Τώρα διάβασα και το plot outline, οκ, είναι ό,τι πρέπει για να στείλουμε τις γκόμενες να το δουν σε βραδιά Champions League . Eλεγα να την δω αυριο στο golden class.δεν αξίζει η ταινία;Το όνειρο της Κασσανδρας το έχει δει κανείς;
konnak Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δεν ξέρω αν λέει τίποτα, απλά εξέφρασα τη ... βαρεμάρα που με πιάνει στο άκουσμα τέτοιων ταινιών. Αλλά ως γνωστός WoodyAllenικός, θα προτιμούσα την Κασσάνδρα.
porco_rosso21 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Εγω παλι,Cateblanshetικος,ανυπομονω να το δω,μιας κ το πρωτο μου αρεσε τρελα κ η Blanchett εδωσε ερμηνεια δεκαετιας!!!Εχω ακουσει βεβαια πως δεν ειναι τοσο καλο οσο το πρωτο,πως γενικοτερα ειναι μετριο,αλλα κ παλι,γουσταρω τρελα...εχει κ γ@μ@το καστ,sounds good to me....
Dr.Strangelove Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Η πρώτη ταινία ήταν πολύ καλή, αλλά δε βλέπω το νόημα ενός sequel 9 χρόνια μετά. Εγώ σίγουρα προτιμώ Woody Allen (έστω και σε δράμα) από μια ταινία εποχής.
Panathinaikara Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δεν ξέρω αν λέει τίποτα, απλά εξέφρασα τη ... βαρεμάρα που με πιάνει στο άκουσμα τέτοιων ταινιών. me too!! Κάτι τέτοιες ταινίες με 8000 ονόματα και 3000 κίνητρα πίσω από κάθε πράξη απλά δεν είναι για μένα
Moderators Praetorian Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Παντως παρά το ότι η πρώτη ταινία δεν με ενθουσίασε, βλεπόταν. Θυμάμαι ομως χαρακτηριστικά ότι στο σημείο που τελείωσε γύρισα στην παρέα μου και ρώτησα "τι έγινε ρε παιδιά τελείωσε; Πάνω που άρχισε να γίνεται ενδιαφέρον; ". Μου φάνηκε πολύ απότομο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ σημαντικό πρόβλημα θεωρώ και την ηλικιακή διαφορά της Μπλάνσετ (38) με το χαρακτήρα που υποδύεται. Η Ελισάβετ πρέπει να ήταν 55+ την εποχή εκείνη και από τις φωτογραφίες που έχω δει η Μπλάνσετ δε μοιάζει με τίποτε τόσο. Καλά τα κοστούμια (τι καλά, άψογα) αλλά αν δεν πείθουν τα πρόσωπα... Πάντως, το βασικό πλεονέκτημα της πρώτης ταινίας ήταν ότι πραγματευόταν μια εποχή άγνωστη στον πολύ κόσμο επομένως και πιο ενδιαφέρουσα. Σε κάθε περίπτωση, χίλιες φορές ο Όουεν για εραστής παρά ο χλεχλές ο Φάινς...
porco_rosso21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Εγω ειδα χτες την ταινια,κ εχω να πω πως μου αρεσε παρα πολυ,ισως κ παραπανω απο τις προσδοκιες μου...πρωταγωνιστες αψογοι,κουστουμια-σκηνικα πραγματικα απο αλλη εποχη,καθως κ το σεναριο,αν κ δεν εφτανε το αντιστοιχο της πρωτης ταινιας(που ηταν κορυφη),ηταν παρα πολυ καλο με σωστες δοσεις περιπετειας,αισθηματος,αγωνιας κτλ....μου αρεσε δε παρα πολυ η σκηνοθεσια,που σε συνδιασμο με το καταπληκτικο soundtrack,ωρες ωρες με εκανε με τον κολλητο μου να ψιλοχαζευουμε...τωρα δεν ξερω,αν σε καποιον δεν αρεσε η πρωτη ταινια,αυτη μην τη δει σιγουρα...κατα τη γνωμη μου,δεν πιανει την πρωτη ταινια(προσωπικα την εχω πολυ ψηλα στην εκτιμηση μου),αλλα ειναι μια συνεχεια επαξια, πολυ ανω του μεσου ορου,που σιγουρα πιστευω οι οπαδοι της πρωτης θα την δουν με πολυ καλο ματι κ θα ενθουσιαστουν...υπηρξαν βεβαια σημεια που μου φανηκαν καπως,οπως ο αρκετα γραφικος ''κακος'' βασιλιας της ισπανιας,κ η μη επαρκης τονιση του Ντρεικ,που ιστορικα αυτος στην ουσια συνεθλιψε την ισπανικη αρμαδα ,αλλα η ταινια,παρολη την (οχι τελειως φυσικα)ελλειψη του σκοτεινου εκεινου υφους,που ειχε η πρωτη-σαφεστατα πιο ''φωτεινη'' αυτη-,με εκανε να γουσταρω τρελα...μου αρεσουν οι ταινιες εποχης,κ σαν αυτην πιστευω δυσκολα βγαινουν πια σημερα παρομοιες,κ ειδικα τοσο καλες....Cate Blanchett,σταθερη αξια,τα ισοπεδωνει ολα,κ επιτελους απεναντι της βρεθηκε κ ενας αντρας που απεπνεε βαρβατιλα ρε παιδι μου(ο Clive)...τι εχει γινει με αυτον πια,κοντευει να φτασει σε επιπεδα Τζον Μακλεην αντριλας κ θε'ι'λας...οκ,το παλικαρι τα σπαει,οπου κ αν παιζει πλεον..Τζεφρυ Ρας,οπως κ στο πρωτο,μορφη...προσωπικες γνωμες οι απο πανω,οποιανου αρεσε το πρωτο,σιγουρα θα του αρεσει κ το δευτερο,μπορει να μην το φτανει,αλλα σιγουρα το ακολουθει απο πολυ κοντα...χαλαρα το ξαναεβλεπα...:mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.