Προς το περιεχόμενο

Help! Get client MAC address

random

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υποψιάζομαι οτι ζητάω αδύνατα πράγματα, εως μαλ***ς, αλλα ας ζητήσω αποψη κανενός έμπειρου:

Υπάρχει τρόπος να πάρω την MAC Address ενος client , σε εφαρμογή web?

Δηλαδή με χρήση java/jsp/asp/php/html/javascript, κλπ...

Ο client θα έχει μονο browser. τιποτα εγκατεστημενο στο δισκο του.

mac address, (αλλιώς ethernet address) ειναι ενας αριθμος τύπου 00-E0-7Α-95-21-B2, που αντιστοιχή στην κάρτα δυκτίου σου.

Τον βρίσκεις δίνοντας "C:\>ipconfig /all", όπου λέει Physical Address.

Δημοσ.

"all java net-io stuff is ON TOP of the IP-Stack. so you cant get it"

jGuru

Και σε περιπτωση που πρεπει να την βρεις απο Java πρεπει να κανεις κληση σε WinAPI και να το παρεις με την βοηθεια καποιου GUID.Αλλα ολα αυτα προηποθετουν οτι εχεις access στο μηχανημα.

Στην περιπτωση που ρωτας κατα 99% δεν νομιζω να γινεται αυτο που θες.

Δημοσ.

ναι το βρηκα το θεμα στο jguru, αλλα...

αν πας σε αυτή τη σελίδα

http://stealthtests.lockdowncorp.com/

και μπεις σε αυτο το seurity test

http://stealthtests.lockdowncorp.com/cgi-bin/macaddress

Ισχυρίζεται οτι θα βρει την mac σου. Σε εμένα δεν παίζει, γιατι ειμαι πισω απο firewall,

αν μπεις απροστάτευτος ή απο modem, τι θα γίνει?

Επισης βρηκα post όπου λένε οτι η mac address, που μπορείς να βρείς μεσα απο το Blackice, είναι άχρηστη οταν προερχονται απο χρήστες modem dial-up γιατι η mac ειναι μια virtual για όλους ίδια.

Ενω σε άλλες περιπτωσεις, εμφανιζεται η mac του isp's router, και οχι του pc εισβολέα.

Επισης, η ανίχνευση που ζητάω, δεν θα γίνεται κρυφά απο τον client. Δηλ. αν του εμφανιστει καποιο prompt τυπου "this applet tries to... Yes/No", δεν με πειράζει.

Δημοσ.

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω οι τυποι πως το κανουν στην σελιδα αυτη,...το βραδυ αποτο σπιτι θα κλεισω το firewall και θα το ξαναδώ .Αν και δεν εχει νοημα γιατι δεν εχω καρτα δικτυου οπως ανεφερες και εσυ θα μου δωσει μαλλον το ΜΑC καποιου router.

Τωρα για να επανελθουμε στο θεμα της Java...οπως ειπαμε ειναι σχεδον αδυνατον..ποσο μαλλον απο ενα applet που γυρω του εχει το Java SandBox και το περιριζει να κανει οτιδηποτε στον client .Να τρεξει malicious κωδικα px ( ενα C++ utility) που θα φανερωνει την ΙP .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...