Προς το περιεχόμενο

dell ή sony?

staur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκέφτομαι να αγοράσω ένα λαπτοπ dell inspiron 1720 στα 2.4 ghz, 2gb ram,250 σκληρό, κάρτα γραφικών 8600gt και την ultra sharp οθόνη με ανάλυση 1920χ1200 (πήρα τιμή γύρω στα 1800-1900). το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δει την οθόνη από κοντά και δεν ξέρω αν και πόσο διαφέρει από την αντίστοιχη sony με dual lamp σε φωτεινότητα καο απόδοση. αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει την γνώμη του.

Δημοσ.

φιλε μου εγω εχω dell vostro 1500 - 15.4ιντσες αλλα σε αναλυση 1280χωρις truelife, πιστευω οτι η οθονη των vaio ειναι καλυτερη απο το δικο μου, απο αυτη που θα βαλεις εσυ δεν ξερω, αν δε δεις δυστυχως διπλα και τις 2 δυσκολο να πεις.

Επισης εχω διαβασει οτι το truelife της DELL αντανακλα πολυ δες και reviews στο net, αλλα και παλι θα διαλεγα dell λογω της 3ετους εγγυησης του σκληρου στις 7200 στροφες(δεν ξερω τι εβαλες στην προσφορα σου).

Δεν ξερω επισης και για πιο sony μιλας το οποιο σιγουρα θα θελει 260? για επεκταση στα 3 χρονια και θα εχει νομιζω σαφως πιο αδυναμη καρτα γραφικων και το πιο πιθανο δισκο στις 4200 αν ειναι μεγαλος. Περα απο αυτα ειναι πανεμορφα ομως

Δημοσ.

Αν μενεις Αττικη συμφερει ντελ διοτι θα εχεις το σερβις στην οικια σου, εξαλλου δινει περισσότερα χρόνια εγγυηση απο την Σονυ...

Δημοσ.

Exo to XPS gen 2 tis Dell me tin ultra sharp othoni me 1920χ1200 edo kai dio xronia kai apla einai teleia . Den eida sigkekrimena pio kali othoni kai pio sharp , kai antanaklasi sxedon katholou!!! Ti sinisto anepifilakta ...

Δημοσ.
σκέφτομαι να αγοράσω ένα λαπτοπ dell inspiron 1720 στα 2.4 ghz, 2gb ram,250 σκληρό, κάρτα γραφικών 8600gt και την ultra sharp οθόνη με ανάλυση 1920χ1200 (πήρα τιμή γύρω στα 1800-1900). το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δει την οθόνη από κοντά και δεν ξέρω αν και πόσο διαφέρει από την αντίστοιχη sony με dual lamp σε φωτεινότητα καο απόδοση. αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει την γνώμη του.

Οι οθόνες της SONY είναι πολύ εντυπωσιακές και δεν παίζονται σε φωτογραφία και βίντεο...παρόλα αυτά εμένα με κούραζαν σε κείμενα/ιντερνετ λόγω φωτεινότητας και κοντραστ.

Πάντως αν σε ενδιαφερει και το service η dell είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Απλά να έχεις υπόψιν σου οτι τι ινσπιρον ειναι η φθηνη λυση απο την ντελ, εγω έχω το ινσπιρον 6400 εδω κ 1 χρονο και 4 μηνες και ειναι προς το παρων οκ. τα πλαστικα του ομως ειναι πολυ ευαίσθητα, γδέρνονται πολύ εύκολα

Δημοσ.
Απλά να έχεις υπόψιν σου οτι τι ινσπιρον ειναι η φθηνη λυση απο την ντελ, εγω έχω το ινσπιρον 6400 εδω κ 1 χρονο και 4 μηνες και ειναι προς το παρων οκ. τα πλαστικα του ομως ειναι πολυ ευαίσθητα, γδέρνονται πολύ εύκολα

Πάντως η σειρά XPS που έχω εγώ είναι πολύ καλή σε υλικά και το κάσωμα μαγνησιου αντέχει σε γρατσουνιές και κακουχίες.

Δημοσ.

Δε ξέρω τι διαφορά έχουν τα 2 μοντέλα που λες πάντως εγώ ένα Dell Inspiron 8100(μοντέλο του 2001 ή 2002 δε θυμάμαι ακριβώς) και έχει βγει σκυλί.Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα:-DΟπότε όσον αφορά αξιοπιστία μάλλον θα έλεγα Dell.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μαλιστα ακουω πολυ καλα λογια για τη Dell...επειδη ενδιαφερομαι και εγω για αγορα, αν παρω απο εδω θα εχω τη δυνατοτητα για service στο εξωτερικο που λεω πως θα ειμαι μελλοντικα? επισης σκεφτομαι να παρω λαπτοπ με 17αρα οθονη, ενω ολοι μου λενε να δωσω αυτη τη διαφορα των χρηματων που θα υπαρχει για να παρω καλυτερο επεξεργαστη ή σκληρο δίσκο, απλα θελω την 17αρα για να βλεπω ταινιες πιο ευχαριστα σε περιπτωση που δεν εχω τη δυνατοτητα να συνδεσω το λαπτοπ με HDMI στην τηλεοραση...αυτο που ειπατε για την ποιοτητα κατασκευης με προβληματισε λιγο, γιατι δεν ειμαι και πολυ προσεκτικος!! ποια η γνώμη όσων εχουν dell για αυτα που ρωτησα???

Δημοσ.

T kalitero 8a tan na ta deis apo konta alla dn kserw an 8a breis magazi me dell +sony mazi.t Sony exun poly fwteines o8ones alla auto dn ine panta kalo eidika stis apoxrwseis tu asprou+anoixtu gri>> blepe eggrafa, browser,perihghshsh stus fakelus klp! An t 8es g oikiakh pio poly xrhsh+multimedia ta sony ine kala alla prosekse mn su pa8ei kati shmantiko px kamia ptwsh.. gt tn ebapses t service ine t leigotero 2 bdomades mporei mhnas +poles fores ta xwneis wraia g mikroproblimata ,epishs ksexnas

fthna upgrades gt ektos apo ddr ta alla upgrades kapoies fores 8a s dhmiurghsun problimata symbatothtas .Twra g tn dell t na pei kaneis exei kali poiothta ,eppagelmatikh metaxeirish pelatwn+apsogo ap 'oti exw akusei service.Alla sxediatika ta laptop ts ine ligo gomaria(apopsh m).Koita an t dn t 8es g polles metakinhseis pare Sony +an mporeis zhta XP (pu dn nomizw na s dwsun alla tespa)

Δημοσ.

- Οθόνη:

Πιστεύω ότι 15.4" είναι η πρακτικότερη διάσταση στην οποία μπορείς να βρείς και αναλύσεις 1680χ1050 (όχι σε sony όμως). Από εκεί και πέρα οι οθόνες της SONY είναι πολύ φωτεινές και με πολύ καλό contrast και θα μείνεις σουπερ ευχαριστημένος για ταινίες και φωτογραφία όχι όμως για κείμενα και σερφάρισμα, όπου θα σε κουράσουν αρκετά ακόμη και σε minimum φωτεινότητα.

- Στο τομέα του service η dell υπερέχει με διαφορά. Σε καλύπτει περισσότερα χρόνια και με service κατ' οικον, χωρίς να χρειάζεσαι να μπλέκεις με εξωτερικό (ΒΕΛΓΙΟ) και κούριερ.

- Στο design θεωρώ ότι είναι αντικειμενικά ομορφότερα τα SONY (προσωπική μου γνώμη είναι τα ομορφότερα laptop που κυκλοφορούν).

- Η ποιότητα κατασκευής είναι εξίσου καλή και στις δύο εταιρείες.

- Η Dell έχει το πλεονέκτημα του built to order ενώ στη SONY τα μοντέλα είναι συγκεκριμένα (πχ στη SONY είσαι αναγκασμένος να παρεις μοντέλα με δίσκους στους 4200rpm όταν η dell σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις κατευθείαν 7200rpm).

Όπως κατάλαβες όλα έχουν τα υπερ και τα κατά τους και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι θα σου καλύπτει τις ανάγκες σου.

Δημοσ.
- Οθόνη:

Πιστεύω ότι 15.4" είναι η πρακτικότερη διάσταση στην οποία μπορείς να βρείς και αναλύσεις 1680χ1050 (όχι σε sony όμως). Από εκεί και πέρα οι οθόνες της SONY είναι πολύ φωτεινές και με πολύ καλό contrast και θα μείνεις σουπερ ευχαριστημένος για ταινίες και φωτογραφία όχι όμως για κείμενα και σερφάρισμα, όπου θα σε κουράσουν αρκετά ακόμη και σε minimum φωτεινότητα.

- Στο τομέα του service η dell υπερέχει με διαφορά. Σε καλύπτει περισσότερα χρόνια και με service κατ' οικον, χωρίς να χρειάζεσαι να μπλέκεις με εξωτερικό (ΒΕΛΓΙΟ) και κούριερ.

- Στο design θεωρώ ότι είναι αντικειμενικά ομορφότερα τα SONY (προσωπική μου γνώμη είναι τα ομορφότερα laptop που κυκλοφορούν).

- Η ποιότητα κατασκευής είναι εξίσου καλή και στις δύο εταιρείες.

- Η Dell έχει το πλεονέκτημα του built to order ενώ στη SONY τα μοντέλα είναι συγκεκριμένα (πχ στη SONY είσαι αναγκασμένος να παρεις μοντέλα με δίσκους στους 4200rpm όταν η dell σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις κατευθείαν 7200rpm).

Όπως κατάλαβες όλα έχουν τα υπερ και τα κατά τους και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι θα σου καλύπτει τις ανάγκες σου.

η δυνατοτητα κατασκευης λαπτοπ με τα δικα μου χαρακτηριστικα που προσφερει η dell της δινει ενα πλεονεκτημα...και για service απ'οτι λετε ειναι κορυφαιο....μαλιστα θα ψαξω και θα προτινω μοντελα να μου πειτε τη γνωμη σας οσοι εχετε παρομοια η εχετε ερθει σε επαφη με αυτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...