gRim Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Γεια σας! Τώρα τελευταία άρχισα να ψάχνω για laptop το οποίο για κανένα χρόνο θα αντικαταστήσει desktop. Οι απαιτήσεις μου είναι πάνω κάτω αυτές: οθόνη από 15 ιντζες και πάνω επεξεργαστής intel από T7500 (2.2) και πάνω 2gb ram σκληρό δίσκο τουλάχιστον 5400 στροφών και χωρητικότητας 160gb και πάνω. κάρτα γραφικών επιπέδου 8600 και πάνω. θύρα HDMI και μπορώ να διαθέσω μέχρι 1500ευρώ. Κοίταξα όλα τα branded laptops εκτός από acer και αν και έβρισκα αρκετά αξιόλογα συστήματα συνήθως δεν είχαν hdmi ή ο σκληρός ήταν στις 4200 στροφές. Προς το παρών έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο συστήματα: Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428-004 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1025945 HEWLETT PACKARD PAVILION DV9680EV KC215EA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900283 Το hp έχει οθόνη 17'' σε αντίθεση με το fs που έχει 15'' ενώ το hp έχει επεξεργαστή 2.2GHz σε αντίθεση με του fs που έχει 2.4. Επίσης έχουν και μια διαφορά στην τιμή γύρω στα 200 ευρώ. Θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη πριν πάω για αγορά και γιατί όχι αν θέλετε να μου προτείνεται και κάτι άλλο. Θα περιμένω ακόμα άλλη μία βδομάδα να δω και το καινούριο λάπτοπ της DELL το XPS M1530 αν και φοβάμαι ότι θα είναι πολύ ακριβό. Κάτι τελευταίο. Αξίζει να δω και τι λαπτοπς κυκλοφορούν Αγγλία και να παραγγείλω από εκεί; Για παράδειγμα μπήκα στο site της hewlett packard στην Αγγλία και είδα ότι έχουν τελείως διαφορετικές σειρές από εμάς στην Ελλάδα με καλύτερα συστήματα στις ίδιες τιμές. Μπας και εδώ μας σπρώχνουν παλιά μοντέλα; Τι λέτε αξίζει να δω κι από Αγγλία; Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά έχω πελαγώσει λιγάκι και ανυπομονώ να πάρω το λαπτοπ γιατί έχω μείνει χωρίς pc τώρα και 2 βδομάδες
gRim Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Ρε παιδιά καμιά γνώμη όσον αφορά το θέμα αγοράς από το εξωτερικό; Φοβάμαι μην υπάρχει κάτι που δεν το έχω σκεφτεί και το μετανιώσω..
xalivt Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 λιοπον φιλε , κ εγω ψαχνω ενα τελειο λαπτοπ που θα΄χω το κεφαλι μου ησuχο τουλαχιστον για αλλα 4 χρονια ,γ'το θα παρω ενα σονυ οτι κ αν κοστιζει γιατι στο τελοσ μετραει η ποιοτητα πανω απο ολα . αυτο που θα σου που μονο κα ελπιζω να μ'ακουσεσ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ"ΤΟ FUJITSY. για το αλλο μου φανηκε καλυτερο ,κατσε να δουμε οι ειδικιοι εδω ποια αποψη εχουνε και δεσ μετα....
Nomikaria Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Εγω παντως αν ηταν να διαθεσω ενα μεγαλο ποσο για υπολογιστη και να επενδυσω σε κατι που θα κρατησει οσο γινεται πιο πολυ θα επαιρνα Alienware.Βεβαια,δεν ξερω ακριβως τι γινεται με την εγγυηση ή το service αφου ειναι απο Αμερικη.Ειναι φοβερα λαπτοπ ομως...
michalis2610 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Νομίζω ότι το ΗΡ που έχεις δεί είναι η καλύτερη επιλογή. Μόνο φρόντισε σε όποιο φορητό και να καταλήξεις τελικά να αγοράσεις και την επέκταση εγγύησης. Να μην το λέμε συνέχεια έτσι ...
costas_st Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Apo afta ta dio poy protines oti se endiaferoyn gia agora, 1) Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428-004 2) HEWLETT PACKARD PAVILION DV9680EV KC215EA tha soy protina na paris to HEWLETT PACKARD....
koulis@4 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Και τα 2 είναι πολυ καλα εχω το Xi 2428 3 χρονια εγγυηση!!!
Bakxos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 εγω ειμαι κατα της 17 οθονης διοτι τοτε δεν ειναι φορητος αλλα γινεται επιπονη ημεταφορα. αν το θες μονο για σπιτι πηγαινε σε σταθερο. και ενα δευτερο μακρια απο siemens
michalis2610 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 εγω ειμαι κατα της 17 οθονης διοτι τοτε δεν ειναι φορητος αλλα γινεται επιπονη ημεταφορα. αν το θες μονο για σπιτι πηγαινε σε σταθερο. και ενα δευτερο μακρια απο siemens Εδώ θα συμφωνήσω με τον Βάκχο. Επειδή ήμουν κάτοχος 17'' φορητού θεωρώ ότι το μέγιστο μέγεθος οθόνης, ΕΑΝ ΔΕΝ υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ για εργασία σε μεγάλη οθόνη, πρέπει να είναι 15,4''. Η πρότασή μου για το dv9680ev είναι επειδή είσαι μεταξύ αυτού και κάποιων άλλων. Γενικά πιστεύω ότι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση συνολικά είναι το dv6680 στα 1000-1100 ευρώ (ανάλογα από που το αγοράζεις) συν 100-120 για επέκταση εγγύησης και με σύνολο 1100-1200 ευρώ έχεις μια εξαιρετική λύση, με πολλές δυνατότητες και το κεφάλι σου ήσυχο για 3 χρόνια.
gRim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς με τις απαιτήσεις που έχω σε hardware δεν κατάφερα να βρω κάτι σε 15αρά και branded εκτός από το f-s το οποίο και άρχισα να ξεχνώ... Με προβληματίζει η 17αρα αν και εχθές που είδα από κοντά το HP πιστεύω ότι παλεύεται η μεταφορά και έτσι κι αλλιώς δεν σκοπεύω να το μεταφέρω κάθε μέρα εκτός σπιτιού. Είναι και σχετικά ελαφρύ. Ωραίο το dv6680 αλλά είναι με κάρτα γραφικών 8400 και όχι 8600 και είναι μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο κάρτες. Κοίταξα και σε μάρκες όπως Toshiba και sony και γενικά είδα πολύ αξιόλογα συστήματα αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική τους να βάζουν δίσκους με 4200 στροφές και εννοείται ότι το θεωρώ βλακεία να πάρω καινούριο λαπτοπ και να του αλλάξω τον δίσκο(δεν ξέρω και τι παίζει με την εγγύηση σε αυτό το θέμα). Πάντως κάθε πρόταση δεκτή Εγω παντως αν ηταν να διαθεσω ενα μεγαλο ποσο για υπολογιστη και να επενδυσω σε κατι που θα κρατησει οσο γινεται πιο πολυ θα επαιρνα Alienware.Βεβαια,δεν ξερω ακριβως τι γινεται με την εγγυηση ή το service αφου ειναι απο Αμερικη.Ειναι φοβερα λαπτοπ ομως... Ωραία μηχανήματα τα Alienware αλλά πολύ ογκώδη, ακριβά και θα μπλέξεις με τελωνεία αλλά έχουν φοβερά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι το ΗΡ που έχεις δεί είναι η καλύτερη επιλογή. Μόνο φρόντισε σε όποιο φορητό και να καταλήξεις τελικά να αγοράσεις και την επέκταση εγγύησης. Να μην το λέμε συνέχεια έτσι ... Εννοείται ότι θα αγοράσω και επέκταση εγγύησης...Κοστίζει κάτι παραπάνω από 100 ευρώ αν δεν κάνω λάθος και είναι για 3 χρόνια.
alex2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Εγω παντως αν ηταν να διαθεσω ενα μεγαλο ποσο για υπολογιστη και να επενδυσω σε κατι που θα κρατησει οσο γινεται πιο πολυ θα επαιρνα Alienware.Βεβαια,δεν ξερω ακριβως τι γινεται με την εγγυηση ή το service αφου ειναι απο Αμερικη.Ειναι φοβερα λαπτοπ ομως... Νομίζω πως αυτή είναι μακράν η καλύτερη λύση. Επειδή το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά να πάρω ένα Alienware μήπως τυχόν έχεις να μας πεις το οτιδήποτε σε σχέση με την διαδικασία αγοράς....τυχόν support στην Ελλάδα και οτιδήποτε άλλο??? Ευχαριστώ
Nomikaria Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δυστυχως δεν γνωριζω κατι...Βεβαια πριν καιρο κατι ειχα ακουσει,οτι εκπροσωπειται και στην Ελλαδα(??)Αλλα το λεω με καθε επιφυλαξη,αν καποιος εχει πιο σιγουρες πληροφοριες,ας μας πει.
g10rg0- Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Η Alienware έχει εξαγοραστεί εδώ και 1 1/2 χρόνο από την Dell. Το θέμα του τελωνείου το ξεπερνάς αγοράζοντας από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία που τα Alienware είναι διαθέσιμα, δεν νομίζω όμως να υπάρχει υποστήριξη στην Ελλάδα.
pp6210 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 παοδιά να ρωτήσω κάτι σχετικό, τι γίνεται με τις εγγυήσεις στα laptop? Πως και όλοι έχουν πια 1 χρόνο εγγύηση (εκτός της Toshiba)? Δεν ισχύει το μίνιμουμ 2 χρόνια που λένε οι περίφημοι νόμοι??? Και καλά, τα branded πες οτι δεν είναι ευθύνη των ΠΛΑΙΣΙΟ και Multirama, τα δικά τους όμως δεν θα έπρεπε να έχουν 2 χρόνια εγγύηση όπως όλες οι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές?
gRim Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Κάπου διάβασα ότι υπάρχει ένα παραθυράκι στο νόμο που τους επιτρέπει να έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Θυμάστε που σας έλεγα ότι σκεφτόμουν και τον dell xps m1530 αλλά δεν είχε κυκλοφορήσει; Τελικά κυκλοφόρησε και πήρα σήμερα τηλέφωνο να δω για τιμή. Η σύνθεση που είπα ήταν 2.2GHz , 160gb hard στις 5400, nvidia 8600 GT, 2048GB ram. Τιμή???? 2420 ευρώ !!!! :shock: Μιλάμε τρελάθηκα όταν άκουσα το ποσό...Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα..Από Αγγλία το βρίσκεις 1500 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.