Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Κατ' αρχην Χαιρετω ολα τα Members του Foroum βλεπω οτι εχεται κανει πολυ καλη δουλιτσα και τωρα που εγινα μελος θα βοηθησω και εγω οσο μπορω. Ας Ερθουμε στο θεμα που αφορα αυτο το Topic. Μηπως εχει ασχοληθει κανεις με το Oracle SQL Developer? Τι ειναι αυτο? Το Oracle SQL Developer ειναι ενα λογισμικό πελάτη (client) της Oracle με το οποίο γίνεται εφικτή η διαχείριση δεδομένων τα οποία είναι καταχωρημένα σε διάφορες (μάλιστα: ανομοιογενείς) σχεσιακές βάσεις δεδομένων. Εκμάθηση, εγκατάσταση και επίδειξη του λογισμικού (ειναι το αντικειμενο τις εργασιας μου και πραγματικα δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο το προγραμμα) Download Link: http://www.oracle.com/technology/products/database/sql_developer/index.html Καθε βοηθεια Δεκτη, Ευχαριστω!!!
Bspus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Καταρχην για να μην μπερδευομαστε, αλλο το Oracle Developer, αλλο το SQL Developer και αλλο το JDeveloper (ολα oracle ειναι). Το SQL Developer ειναι ενα πολυ συμπαθητικο περιβαλλον για να σε βοηθησει να χτισεις το database tier μιας εφαρμογης. Σου επιτρεπει να κανεις οτι μπορεις να κανεις απο γραμμη εντολων sql συν καποια γραφικα βοηθηματα για την πλοηγηση στη δομη της βασης δεδομενων και φυσικα ενα IDE για τη συγγραφη κωδικα SQL και PL/SQL. Επισης επιτρεπει να γλυτωσεις συγγραφη βαρετων κομματιων κωδικα οπως για τον ορισμο πινακων και απλων views φτιαχνοντας τα με GUI, σαν MS access ενα πραγμα (αλλα οχι τοσο φιλικο) Συνεργαζεται εκτος απο oracle και με SQL Server (microsoft) και MySQL. Ειναι δωρεαν και γραμμενο σε java, οποτε δουλευει σε οποιοδηποτε λειτουργικο και δεν θελει εγκατασταση (μονο αντιγραφη). Αν θες κατι πιο συγκεκριμενο πες. Το χρησιμοποιω περιπου ενα χρονο για να κανω αυτα τα πραγματα που ανεφερα και εχει κανει τη ζωη μου πιο ευκολη. Πιθανως βεβαια να εχει και αλλα advanced features που αγνοω. Φυσικα, σαν οποιοδηποτε περιβαλλον τετοιου ειδους, δεν προσφερει λειτουργικοτητα που δεν την εχει κανεις απο απλη γραμμη εντολων sql, απλως σου γλυτωνει χρονο.
random Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δεν εχω ασχοληθεί με αυτό το πρόγραμμα, απλα το εγκατεστησα μια φορά για να το δώ, και μου φάνηκε ανώριμο ακόμα, και με λιγότερες δυνατότητες απο το TOAD. βεβαια εχει ενα συν, οτι ειναι δωρεάν, αλλα οταν πρέπει να κάνεις δουλειά κοιτάς να πάρεις το καλύτερο εργαλείο, και το toad τα αξίζει τα λεφτά του. Λοιπόν, στο Oracle SQL Developer. αυτο το πρόγραμμα, μόνο του δεν κάνει τίποτα. Πρεπει να εγκαταστήσεις την oracle database για να το δουλέψεις. και για να κανεις επίδειξη το ίδιο. ειτε θα εχεις ορακλ στο pc σου, ειτε σε ενα άλλο που να το βλέπεις μέσω δικτύου. χωρις Βάση, ειναι σα να εχεις joystick, και να μην έχεις παιχνίδια η πιό light βάση της ορακλ, ειναι η έκδοση XE, δωρεάν, κάπου 160 mb. επίσης πρέπει να μαθεις μερικά βασικά για την Oracle , για να καταλαβεις και τι μπορει να κάνει ο sql developer
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Ευχαριστω παιδια θα το κοιταξω και αν εχω καποια απορια θα σας ξαναρωτησω, εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρουσιασω ολα τα Feauture του προγραμματος, αυτο σημαινει οτι πρεπει να εγκαταστησω Oracle ,MySQL.... και αλλες γλωσσες ωστε να μπορω να κανω Query και αλλες εργασιες απο την μια βαση στην αλλη χωρις να υπαρχει προβλημα συμβατοτητας, δηλαδη το SQL Developer της Oracle πρεπει να λειτουργει σαν ενα προγραμμα "ομπρελα", τουλαχιστον αυτο καταλαβα απο το θεμα της εργασιας, θα τα εγκαταστησω μια ολα αυτα και τα ξαναλεμε αν ειναι! Χιλια Ευχαριστω!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.