Προς το περιεχόμενο

BlAcK__MetaL

blashyrkh+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Cut your flesh.Εντάξει καλό είναι για ένα ξέσπασμα σε underground live.Κατά τη ταπεινή μου άποψη το raw είναι ένα επαναλμβανόμενο και ανούσιο riffing.Πιο πολύ σατανίλα παρά μουσική.

• Απαντ. 379
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα διαφωνήσω μαζί σου οι Antaeus είναι κορυφή και όχι μόνο για ένα απλό ξέσπασμα, έχουν πολλά να δώσουν και να πουν. Αν και στο De Principi μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα φωνητικά του Mkm. Αντίθετα τους Gorgoroth δεν τους θεωρώ τίποτα ιδιαίτερο . Βρίσκω τις συνθέσεις του εντελώς ανέμπνευστες, μην αναφέρω και για τους στίχους τους που καλά κάνουν και δεν τους δημοσιεύουν. Αυτοί είναι εντελώς απαίσιοι και παιδικοί, ακόμα και αν εξαιρέσουμε τα σοβαρά συντακτικά λάθη που κάνουνε. Τους βρίσκω πάντως πολύ μελωδικούς. Οι Trelldοm είναι πολύ καλύτεροι.

Δημοσ.

οι Gorgoroth ειναι εντελως επιδειξιομανεις και προσπαθουν να τραβαν το ενδιαφερον χωρις να εχουν κατι τιποτα το ιδιαιτερο ,απο που να πιασω απ'οτι βγαινει ο ενας και μπαινει ο αλλος φυλακη,απ'τη μουσικη τους που ειναι ενα βαρετο συνολο συνηθισμενων τονων....τεσπα.Το raw black παντως ειναι πολυ υιοθετημενο απο συγκροτηματα οχι ιδιαιτερα αξιολογα αλλα υπαρχουν τρελα bands με πολυ καλη μουσικη και βαθος για παραδειγμα οι inquisition κ.α

Δημοσ.

@Ereshkigal: Δε βλέπω να δίνουν κάτι διαφορετικό.Αίμα, μπογιά, σατανίλα και anti-christianity.Καλά όλα αυτά αλλά δε παίζουν μουσική.Μελωδικούς δε θα τους έλεγα και πολύ τους Gorgoroth (μάλλον μέχρι εκεί είναι τα όρια που μπορεί να ακούσει το αυτί μου...:/) πάντως είναι καλό νομίζω να υπάρχει και λίγη μελωδία μόνο και μόνο για να ξεχωρίζεις το ένα τραγούδι απ' το άλλο.

@blashyrkh+: Αναφέρθηκα στο ντεμπούτο των Gorgoroth.Το τι είναι δεν έκατσα να το ψάξω ιδιαίτερα.Τι το διαφορετικό βρίσκεις στους Inquisition που δε μπορείς να το βρεις σε μια άλλη συνηθισμένη black metal μπάντα;

Δημοσ.

οι inquisition ειναι ενα παραδειγμα οτι το raw black δεν ειναι απλα σατανιλα,δεν ειναι και το γαματο συγκροτημα αλλα εχει μια violent ταση και αν και με απλη μελωδια μεταδιδει δυναμη.καλα για τους Gorgoroth τι να σου πω ,ειναι απλα ενα συγκροτημα που δεν συμπαθω καθολου καμια πρωτοτυπια ,πολυ κακο για το τιποτα με λιγα λογια.Αλλα raw black που αξιζει να αναφερθουν ειναι Horna ,Last Hours Of Torment (πολυ διασημοι βεβαια για τα γουστα μου:P ),Satanic WarMaster (!!) ,Arcona ,Clandestine Blaze κλπ

Δημοσ.

Κοίτα, ωραίοι οι Horna, αλλά όχι τοσο raw, δλδ οι Satanic Warmaster ειδικά, είναι γιομάτοι μελωδίες, τελείως άλλο πράγμα, εγώ λέω αν θέλετε πραγματικό raw, 2007 πράγμα, δεν μιλάω για De Frysete Norderiket και Havohej (ακούσατε το νέο; ) και τέτοιο, απλά λέω :

IAD - Penitentiam Agite!

Είναι γερμανός, μην πτοηθείτε, κατέχει το αντικείμενο.

Τα άλλα που είπατε γενικώς ωραία τα είπατε.

Δημοσ.

Επίσης τα φωνητικά των Inquisition και ΜΟΝΟ, αρκούν για να τους βγάλουν έξω από οποιαδήποτε τυπικότητα όσον αφορά στο μουσικό τους σκέλος.

Δημοσ.
@Ereshkigal: Δε βλέπω να δίνουν κάτι διαφορετικό.Αίμα, μπογιά, σατανίλα και anti-christianity.Καλά όλα αυτά αλλά δε παίζουν μουσική.Μελωδικούς δε θα τους έλεγα και πολύ τους Gorgoroth (μάλλον μέχρι εκεί είναι τα όρια που μπορεί να ακούσει το αυτί μου...:/) πάντως είναι καλό νομίζω να υπάρχει και λίγη μελωδία μόνο και μόνο για να ξεχωρίζεις το ένα τραγούδι απ' το άλλο.

@blashyrkh+: Αναφέρθηκα στο ντεμπούτο των Gorgoroth.Το τι είναι δεν έκατσα να το ψάξω ιδιαίτερα.Τι το διαφορετικό βρίσκεις στους Inquisition που δε μπορείς να το βρεις σε μια άλλη συνηθισμένη black metal μπάντα;

Σε αυτό που μου αναφέρεις χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Gorgoroth που παίρνουν και το βραβείο ποζεριάς. Πάντως δεν τους θεωρώ black metal συγκρότημα (με την πραγματική έννοια του όρου όπως πρέπει να ήτανε) ούτε σαν μουσική ούτε σαν στάση. Τώρα όσον αφορά τους Antaeus εξαρτάται από το τι ψάχνεις στην μουσική που ακούς, αν θέλεις μελωδία, σίγουρα αυτό δεν είναι το σωστό συγκρότημα για σένα. Οι Antaeus είναι ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα στο συγκεκριμένο χώρο, οι οποίοι χαίρουν εκτίμηση από πολλούς. Το Blood Libels και το De Principii Evangelikum , αν και διαφορετικά, μου αρέσουν ιδιαίτερα.

Θα συμφωνήσω γενικώς σε αυτά που λέει ο carlmikaze.

Δημοσ.
Επίσης τα φωνητικά των Inquisition και ΜΟΝΟ, αρκούν για να τους βγάλουν έξω από οποιαδήποτε τυπικότητα όσον αφορά στο μουσικό τους σκέλος.

σωστα και ολη η ζοφερη ατμοσφαιρα που δημιουργουν .

Δημοσ.

για depressive black τι λετε ?εμενα σαν ειδος μου αρεσει αρκει να μην το παρατραβαει οσον αφορα στα πολυ και καλα μισανθρωπέ και μισοζωέ videos (βλ. youtube )κλπ .Καταλαβαινετε τι εννοω ,οτι εχει σχεση

δηθεν τωρα με καταθλιψη πουλαει και αρα μακρυα..Δν θα παρω.πανω κατω θα σας προτεινα να ακουσετε Elysian Blaze (top) Forgotten Tomb ,Mourning Beloveth (doom αλλα πολυ καλοι) ,Nocturnal Depression ,Beatrik (μμμ ισως απο τα πιο αγαπημενα μου συγκροτηματα αλλα δεν ειναι depressive εκτος απο λιγα κομματια),Aäkon Këëtrëh (!) ,Abyssic Hate μμμ και Leviathan αν δεν εχετε ακουσει ηδη.Για Lyrinx τι γνωμη εχετε?

Δημοσ.

@Ereshkigal: Το πρώτο album από Gorgorth μου αρέσει, νομίζω αυτό αρκεί.Όσο για τη ποζέρια όσο πιο violent ''γίνεσαι'' (βλέπε raw) τόσο πιο πολύ μούρη και ''μαυρίλα'' πουλάς παρά μουσική.Εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στο λέω.Ακούω black metal πολύ επιλεκτικά.

Δημοσ.
@Ereshkigal: Το πρώτο album από Gorgorth μου αρέσει, νομίζω αυτό αρκεί.Όσο για τη ποζέρια όσο πιο violent ''γίνεσαι'' (βλέπε raw) τόσο πιο πολύ μούρη και ''μαυρίλα'' πουλάς παρά μουσική.Εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στο λέω.Ακούω black metal πολύ επιλεκτικά.

Σε αυτό που γράφεις εν μέρει θα συμφωνήσω. Αυτό όμως ισχύει για κάποια συγκρότηματα που έχουν αυτό ως αυτοσκοπό, δηλαδή να δημιουργήσουν αυτό το μουσικό ιδίωμα μόνο και μόνο για να το παίξουν "μούρη" όπως αναφέρεις. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ίδιο καζάνι.

Δημοσ.

η μαυριλα δεν εχει να κανει τις περισσοτερες φορες με προβολη αλλα με εξωτερικευση συναισθηματων.Στο κατω κατω για να νιωσεις τη μαυριλα και την απαισιοδοξια πρεπει να ψαξεις στιχους ,να ακουσεις μουσικη αρα δεν ειναι αμεση προβολη.Το να μπαινοβγαινεις στη στενη και να το παιζεις τρελο αλανι και το δεξι χερι του σατανα ειναι πολυ πιο κραυγαλεο και δεν ειναι αποδεκτο εφοσον ανηκεις σε ενα ειδος μουσικης το οποιο εχει να κανει με τη δουλεια και το χαρακτηρα του καλλιτεχνη και οχι με την προβολη του.Η προβολη του καλλιτεχνη επηρρεαζει ειδη οπως η pop....:eek:

Δημοσ.

epic black metal:

Summoning

Bal Sagoth+)βορκναγαρ (μπλλιαχχχχ)

brynjard

moonsorrow

emperor (hmmm not that epic )

nazgul

δεν μου ρχονται αλλα οι marduk ειναι?νομιζω οτι και το folk μοιαζει αρκετα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...