privateer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Μόλις το 7% -από 4% το 2006- φτάνει η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, ενώ χαμηλό εξακολουθεί να είναι και το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο Internet, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 2% το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο Internet, από 23% σε 25%. Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά σύνδεσης στο Internet εμφανίζουν η Ολλανδία (83%), η Σουηδία (79%) και η Δανία (78%) και τα χαμηλότερα η Βουλγαρία (19%), η Ρουμανία (22%) και η Ελλάδα (25%). Στην ΕΕ το 2007 το 54% των νοικοκυριών έχουν σύνδεση στο Internet (από 49% το 2006). Σε ό,τι αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ολλανδία (74%), τη Δανία (70%) και τη Σουηδία (67%) και τα χαμηλότερα στη Ρουμανία (8%) και την Ελλάδα (7%). Στην ΕΕ το 42% των νοικοκυριών είναι συνδρομητές με ευρυζωνική σύνδεση (από 30% το 2006). Σύμφωνα με τη Eurostat, το 36% των νοικοκυριών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κάποια μηχανή αναζήτησης στο Internet (έναντι 57% στην ΕΕ), το 26% κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (50% στην ΕΕ), το 13% προστατεύουν τον υπολογιστή τους από ιούς (30% στην ΕΕ), το 12% αναζητούν, «κατεβάζουν» και εγκαθιστούν προγράμματα (27% στην ΕΕ), το 11% συμμετέχουν σε συζητήσεις (24% στην ΕΕ), το 6% κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Internet (15% στην ΕΕ), το 9% ανταλλάσσουν οπτικά και ηχητικά αρχεία (13% στην ΕΕ) και το 5% δημιουργούν δική τους ιστοσελίδα (10% στην ΕΕ). Πηγή: news.in.gr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 same shit...different year...
Panahs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 το 9% ανταλλάσσουν οπτικά και ηχητικά αρχεία (13% στην ΕΕ).... 13%..? Μόνο?? Μας δουλεύουν?
xolloth Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 εγω πιστευω οτι αυτο το γκαλοπ δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα. αs δουνε παρεμφερη γκαλοπ που γινονται στα φορουμs και αs βγαλουν συμπερασματα.
S.M.Greek Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 εγω πιστευω οτι αυτο το γκαλοπ δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα.αs δουνε παρεμφερη γκαλοπ που γινονται στα φορουμs και αs βγαλουν συμπερασματα. +1 Επίσης λογικό είναι και οι χώρες που πρόσφατα ενταχθηκαν στην εε όπως η βουλγαρία και η ρουμανία να είναι σε αυτά τα επίπεδα καθως το ιτνερνετ τους είναι παρα πολύ πιο φτηνό. Οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη τα σκάνε γερά (20 30 40 50 ευρώ τον μήνα για ιντερνετ) Αν στην βπουλγαρία και στην ρουμανία είχαν αυτές τις τιμές θα ήταν κάτω απο το 10% ολης της χώρας τους. Όλα δηλαδή είναι μια αλυσίδα δεν αρκει απλα να βγάζουμε μπακαλίστικα αποτελέμσματα και αυτό ήταν. ΥΓ Μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Ιταλία (πάλι καλα να παριγορούμαστε )
arial Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δεν μπορώ ν'αμφισβητήσω την εγκυρότητατων συγκεκριμένων μετρήσεων αλλά πιστεύω ότι σε λίγους μήνες με τους ρυθμούς που γίνονται οι νέες συνδέσεις θα έχουν αλλάξει τα ποσοστά δραματικά. Μπορεί να αργήσαμε λίγο να ξεκινήσουμε αλλά τρέχουμε με γρήγορους ρυθμούς!
xolloth Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 μα ειναι δυνατον το 12% να κατεβαζει και να εγκαθιστα εφαρμογεs; πεστε μου ενα χρηστη που να μην εχει κατεβασει εστω και μια εφαρμογη. η το 36% σερφαρει. εκτοs εαν το υπολογιζουνε οχι επι των χρηστων,αλλα επι ολου του πληθυσμου.
cosmosfera Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 λοιπον τυχαινει να τη ξερω πολυ καλα την ερευνα και πριν αρχισετε να κραζετε τη eurostat(ελεος!) μαθετε να διαβαζετε πρωτα.τα ποσοστα αναφερονται στα νοικοκυρια (ο ορος αναφερεται σε σπιτι/νοικοκυριο ειτε ζει τετραμελης οικογενεια ειτε αντρογυνο ειτε εργενης ειτε η γιαγια στο χωριο)λοιπον στο 36% των νοικοκυριων ψαχνουν σε μηχανη αναζητησης.που ειναι το παραλογο?εχετε κατι αλλο να προτεινεται?και αν ναι καλο θα ηταν να εχετε δεδομενα απο 10,000 νοικοκυρια πανελλαδικα για να το υποστηριξετε οπως η συγκεκριμενη ερευνα. δειτε και αυτο να παρετε μια ιδεα για το οτι οι δουλειες αυτες δεν ειναι της πλακας: http://www.observatory.gr/files/meletes/Report%20%ED%EF%E9%EA%EF%EA%F5%F1%E9%FE%ED%202006-EL.pdf ας βαλω και κατι αλλο: http://stats.observatory.gr/pxweb2006/Database/eEurope/1_noikokyria/1_Periferia-ekpaideysi-fylo/1_Periferia-ekpaideysi-fylo.asp http://stats.observatory.gr/pxweb2006/Database/eEurope/1_noikokyria/2_astikotita-epagelma-eisodima/2_astikotita-epagelma-eisodima.asp
21century Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Aπο την μια μελέτη μας αναφέρουν οτι έχουμε αλματώδη αύξηση στις ευρυζωνικές συνδέσεις κάθε μήνα και απο την άλλη μελέτη οτι ειμαστε τελευταιοι των τελευταιων...μαλλον ή έχουμε μπλεξει τα μπούτια μας ή κάτι άλλο συμβαίνει στην ανάποδη χώρα...
cosmosfera Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Aπο την μια μελέτη μας αναφέρουν οτι έχουμε αλματώδη αύξηση στις ευρυζωνικές συνδέσεις κάθε μήνα και απο την άλλη μελέτη οτι ειμαστε τελευταιοι των τελευταιων...μαλλον ή έχουμε μπλεξει τα μπούτια μας ή κάτι άλλο συμβαίνει στην ανάποδη χώρα... η εκθεση της eurostat ειναι αυτη που αντικατοπτριζει τη πραγματικοτητα.και σκεψου και αυτο:οταν καποιος σου λεει οτι αυξηθηκαν κατα 75% σε ενα χρονο οι ευρυζωνικες συνδεσεις λες τρομερη αναπτυξη κτλ. οταν ομως συνειδητοποιησεις οτι οι ευρυζωνικες αυξηθηκαν απο το 4% στο 7%(75% αυξηση) των νοικοκυριων προσγειωνεσαι στη πραγματικοτητα.
S.M.Greek Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 ARIAL XOLOTH 21CENTURY συμφωνώ μαζί σας έτσι είναι
xolloth Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 θα προτιμουσα να μαs εβγαζαν μια εκθεση που να λεειποσο αυξηθηκαν οι ευρυζωνικεs μεταξυ αυτων που εχουν pc. εκει πιστευω θα φανει η αυξηση . η ταδε κυρα Κατινα των 70 ετων ουτε ειχε pc ,ουτε θα παρει ποτε για να μπει σε ενα ευρυζωνικο δικτυο . η αυξηση θα φανει μεσα απο το συνολο των χρηστων και οχι του συνολικου πληθυσμου τηs χωραs.
cosmosfera Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 θα προτιμουσα να μαs εβγαζαν μια εκθεση που να λεειποσο αυξηθηκαν οι ευρυζωνικεs μεταξυ αυτων που εχουν pc.εκει πιστευω θα φανει η αυξηση . η ταδε κυρα Κατινα των 70 ετων ουτε ειχε pc ,ουτε θα παρει ποτε για να μπει σε ενα ευρυζωνικο δικτυο . η αυξηση θα φανει μεσα απο το συνολο των χρηστων και οχι του συνολικου πληθυσμου τηs χωραs. αυτο που λες ειναι κατι πολυ απλο απλα αντικαθιστας το γενικο πληθυσμο με τους χρηστες υπολογιστη και βρισκεις την ποσοστιαια μεταβολη στις ευρυζωνικες συνδεσεις που εχουν.αν εκανες το κοπο να δεις τα λινκ που εχω δωσει θα εβλεπες οτι υπαρχουν δεδομενα ανα ηλικια,φυλο,νομο,οικονομικη κατασταση,μορφωτικο επιπεδο,επαγγελμα,περιοχη που μενουν,ποσοι χρησημοποιουν το διαδυκτιο για δουλειες με δημοσιες υπηρεσιες,ποσες ωρες ειναι στο διαδυκτιο κατα μεσο ορο τη μερα,το,την εβδομαδα,το μηνα, και πολλα αλλα πολυ πιο αναλυτικα στατιστικα.θα σου εδινα και ακριβες ποσοστο αλλα δεν εχει περαστει ακομα η ερευνα του 2007 εδω: http://stats.observatory.gr/pxweb2006/Database/eEurope/databasetree.asp επισης εσενα μπορει να σε ενδιαφερουν μονο οι χρηστες υπολογιστη αλλα οι δεικτες πρεπει να αναφερονται σε ολους τους ελληνες οπως αναφερονται σε ολους τους ισπανους,ολλανδους κτλ καλο θα ειναι να μη κραζουμε παντως αμα δεν εχουμε ιδεα πανω στο θεμα δες και του 2007 αν ξερεις αγγλικα http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page?_pageid=1073,46587259&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_product_code=KS-QA-07-023
xolloth Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 πρωτον δεν κραζω κανεναν και τιποτα,και δευτερον εμενα προσωπικα με ενδιαφερει ποσοι χρηστεs υπολογιστων υπαρχουν στην Ελλαδα,και ποσοι απο αυτουs εν συγκρισει με περισυ που δεν υπαρχε κινηση στα ευρυζωνικα δικτυα,εχουν μεταφερθει σε αυτα. αν θυμαμαι καλα πρεπει καπου να ειχα διαβασει οτι το ποσοστο ειναιηδη αρκετα μεγαλο με τασειs ταχυτατηs ανοδου για τον επομενο χρονο. οσον αφορα την μεριδα του πληθυσμου που δεν εχει ασχοληθει ποτε με τα κομπιουτερs και λογω ηλικιαs η μη ενδιαφεροντοs να ασχοληθει με αυτα,ειναι αρκετα μεγαλη αλλα δημιουργει μια πλασματικη εικονα σαν συνολο στο πραγματικο ποσοστο που ηδη ειναι σε ευρυζωνικα δικτυα η θα ειναι αργοτερα. δεν αμφιβαλλω οτι οι μετρησειs ειναι ιδιεs για ολεs τιs χωρεs,αλλα δεν συμφωνω με τον τροπο μετρησηs. υπαρχει ενα ποσοστο ανω του 50% που δεν θα ασχοληθει ποτε με αυτο το χομπυ η δουλεια οπωs θελειs πεστο. αυτο το ποσοστο κατ εμενα δεν πρεπει να προσμετραται στο τελικο αποτελεσμα,παρα μονο το ποσοι ασχολουνται ενεργα. αυτα κατα την γνωμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα