Προς το περιεχόμενο

προσοχή: καποιοι ζητούν χρήματα για να απαντούν στο forum

antemar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

1. Υπάρχουν οι άκυρες ερωτήσεις, που με μια απλή αναζήτηση στο google παίρνεις αμέσως την απάντησή σου, άρα δε μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ ρωτούν εδώ,

2. οι ερωτήσεις που είναι για κάποιο πρόβλημα σε ένα κομμάτι του κώδικα που κάποιος χρήστης έχει κολλήσει και

3. οι ερωτήσεις τύπου έχω μια άσκηση ποιος μπορεί να με βοηθήσει (a.k.a μου παραθέσει την άσκηση λυμμένη, αν γίνεται και αφιλοκερδώς ακόμα καλύτερα!!!)

Αποτέλεσμα:

Στις κατηγορίες 1 και 2, ο χρήστης που θα βοηθήσει άντε να ασχοληθεί κανα τέταρτο-εικοσάλεπτο το πολύ, οπότε σιγά το πράμα.

Στην 3η κατηγορία, κατά πάσα πιθανότητα θα αφιερώσει χρόνο για να "βοηθήσει". Με λίγα λόγια δηλαδή ο προγραμματιστής θα αφιερώσει 1-2 ώρες το λιγότερο, τη στιγμή που το παιδί που ζήτησε βοήθεια μπορεί να πάει για καφεδάκι, σκεπτόμενο ότι όλο και κάποιος θα απαντήσει βρε παιδί μου!

;)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συνάδελφοι υπάρχουν κάποιοι που στέλνουν prive απάντηση σε όσους ποστάρουν ερωτήσεις στο forum. Ιδιαίτερα εάν κάποιος ζητήσει κάποιο κώδικα σαν βοήθεια για ένα πρόβλημά του, αμέσως τρέχουν κάποια λαμόγια και ζητούν χρήματα για να απαντήσουν. Εάν συνεχίσουν θα βγάλω τα ονόματά τους στο forum. Το ίδιο να κάνετε όλοι, είναι ντροπήξ αυτό που συμβαίνει. Το forum είναι χώρος προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων.

antemar

Αφού επιμένεις θα σου πω μια ιστορία....

Κάποτε ήταν ο Βαγγέλης, ο Βαγγέλης λοιπόν μεγάλωσε έγινε ώριμος, τελείωσε το σχολείο και αποφάσισε να μπει σε μια σχολή πληροφορικής. Παρακολούθησε λοιπόν ένα μάθημα προγραμματισμού και ο καθηγητής του όπως και στην υπόλοιπη τάξη έθεσε ως μία εργασία την κατασκευή του Sudoku του διάσημου Ιαπωνικού puzzle που όλοι γνωρίζουμε. Ο Βαγγέλης λοιπόν μέσα στην απελπισία του που εκφραζόταν ως παράγωγο του ότι δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον προγραμματισμό θέλησε να λύσει το πρόβλημα του με μια άλλη πορεία από την καθιερωμένη.Είπε:

"Γιατί δεν ποστάρω την εκφώνηση της άσκησης μου σε ότι προγραμματιστικό forum υπάρχει ζητώντας βοήθεια και σίγουρα κάποιο κορόιδο θα μου την κάνει δεν υπάρχει περίπτωση." Ο Βαγγέλης προχώρησε και παρακάτω όμως.

"Α εδώ στα forum υπάρχουν παιδιά που έχουν γράψει ένα σωρό κώδικα δωρεάν για να βοηθήσουν, να βρήκα έναν ας του στείλω μήνυμα να του ζητήσω βοήθεια για την άσκηση μου."

Αρκετά με το Βαγγέλη. Λοιπόν άκου Βαγγέλη και το δικό μου point of view. Εσείς λοιπόν όλοι που έχετε γεμίσει όλα τα forum ακόμα και τα Αγγλικά με την άσκηση του Sudoku πάρτε ένα καλό βιβλίο για την C και ρίξτε διάβασμα, πολύ διάβασμα όμως και μάθετε C.

Κανείς εδώ δεν είναι υποχρεωμένος να σας απαντάει και να σας κάνει τις ασκήσεις σας για να τις μοιράζεστε και μεταξύ σας και ξέρω πολύ καλά για τι μιλάω. Και αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε γιατί δεν έχετε ασχοληθεί πολύ με C ή γιατί τα περιθώρια στενεύουν να στείλετε ότι έχετε στον καθηγητή σας και θα το εκτιμήσει. Μην κάνετε copy - paste την εκφώνηση της εργασίας σας σε όλα τα forum και να περιμένετε απάντηση - λύση.

Προσωπικά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος λόγω εργασίας, δυσκολεύομαι να τα φέρω βόλτα, γνωρίζω κάποια πράγματα απο C/C++ και μπορώ να βοηθήσω. Σε αυτό το forum λοιπόν κύριε Βαγγέλη εγώ και κάποια άλλα άτομα όχι μόνο έχουμε βοηθήσει με έτοιμο κώδικα αλλά έχουμε λύσει σωρεία ασκήσεων για πανεπιστήμια - τει και ότι άλλο να ναι.

Προσωπικά έχω διαθέσει ένα σωρό χρόνο για άλλων άγνωστων προβλήματα και τους έχω δώσει έτοιμο τον κώδικα. Όταν όμως μου ζητηθεί να αναλάβω μία εργασία όπως είναι το Sudoku γιατί να μην ζητήσω χρήματα; Αν πήγαινε αυτός σε κάποιον καθηγητή για να του κάνει ιδιαίτερα σε C και να του λύσει το Sudoku δεν θα έδινε πάλι λεφτά;

Όταν πας σε ένα γιατρό και του λες θέλω βοήθεια είμαι άρρωστος δεν σκας λεφτά;

Όταν σου χαλάει το αυτοκίνητο και λες βοήθεια δεν έχω αυτοκίνητο δεν σκας λεφτά;

Δηλαδή ο άλλος να ασχοληθεί με το πρόβλημα σου, να σου στείλει κώδικα από το μηδέν και να μην κερδίσει για τον κόπο του ένα χαρτζιλίκι;

Και συνεχίζεις και λες ότι αυτό είναι ντροπή; Σώπα ρε φίλε άντε να το πεις και στον γιατρό και σε όποιον άλλον χρειαστείς τις υπήρεσίες του ότι είναι ντροπή να ζητάει χρήματα για τον κόπο του, για τις γνώσεις του για όλα αυτά. Και στο φινάλε είναι ντροπή δική σου που μπαίνεις σε ότι forum βρίσκεις και γίνεσαι ζητιάνος για την άσκηση σου.

Πρόσεχε γιατί έχω και εγώ ονόματα για το τι κάνετε με τις ασκήσεις και πως κοροιδεύετε τα άτομα εδώ μέσα στο forum που έχουμε βοηθήσει κατά καιρούς ένα σωρό άτομα. Ένας λοιπόν ποστάρει κάτι εδώ και ενώ φαινόταν το παιδί ότι δεν είχε ιδέα από προγραμμάτισμό μέσα σε μία νύχτα γράφει 500 γραμμές κώδικα έτσι λέει δηλαδή, μου τους στέλνει και μου έλεγε να του κάνω κάτι γελοία πράγματα που άν τα είχε κάνει αυτός κανονικά δεν θα μου έλεγε τίποτα. Παρόλα αυτά τον βοήθησα και αυτόν ενώ δεν έπρεπε....

Αυτό λοιπόν που έχω να σου προτείνω είναι να γράψεις στο google την φράση rent a coder για να βρεις κάποιον να κάνεις την δουλειά σου. Όντως το forum είναι περιοχή συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων δεν είναι περιοχή λύσεων των ασκήσεων για τα πανεπιστήμια και τα τει, αν είναι έτσι παραδέχομαι κάτι παιδιά που έχουν το θάρρος και δίνουν το ακριβές link της εργασίας τους και λένε ότι την έχω για τότε.

Get a life....

Bokarinho!!!!

Δημοσ.
Όντως το forum είναι περιοχή συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων δεν είναι περιοχή λύσεων των ασκήσεων για τα πανεπιστήμια και τα τει, αν είναι έτσι παραδέχομαι κάτι παιδιά που έχουν το θάρρος και δίνουν το ακριβές link της εργασίας τους και λένε ότι την έχω για τότε.

Ε ναι ανταλλαγή απόψεων, όχι στέλνω την εκφώνηση και η ανταλλαγή είναι η λύση της!!! :P

Ακριβώς, γιατί τότε θα φανεί σε ποια σχολή και για ποιο μάθημα ζητούν επίλυση άσκησης! ;)

Δημοσ.

To an kapoios 8elei na dwsei lefta to apofasizei aytos, eidika an einai h douleia tou kai 8a bgalei lefta apo thn boh8eia kapoiou de nomizw na einai toso kako na amoif8ei gia ayto opoios dinei boh8eia. Twra bebaia an zhtoun lefta gia blakeies tote opoios ta dinei xwris na psa3ei apo monos tou kala na pa8ei...

Δημοσ.
Συνάδελφοι υπάρχουν κάποιοι που στέλνουν prive απάντηση σε όσους ποστάρουν ερωτήσεις στο forum. Ιδιαίτερα εάν κάποιος ζητήσει κάποιο κώδικα σαν βοήθεια για ένα πρόβλημά του, αμέσως τρέχουν κάποια λαμόγια και ζητούν χρήματα για να απαντήσουν. Εάν συνεχίσουν θα βγάλω τα ονόματά τους στο forum. Το ίδιο να κάνετε όλοι, είναι ντροπήξ αυτό που συμβαίνει. Το forum είναι χώρος προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων.

antemar

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ !!!!Ανατριχιασα.Ντροπη τους.

Δημοσ.

Αν και πιστεύω ότι έχουμε βγει offtopic θα πω τη παροιμία:

"God help those who help themselves"

Θες βοήθεια φίλε μου για το Sudoku? Πες μας που κολάς να σε βοηθήσουμε. Δείξε μας ότι το έχεις σκεφτεί κιόλας. Προσωπικά θεωρώ το να κάνει post κάποιος την εκφώνηση μιας άσκησης και να περιμένει κάποιος να τη κατεβάσει, να τη διαβάσει και να κάνει post τη λύση τουλάχιστον ανήθικο, γελείο, εγωϊστικό, κουτοπόνηρο και τεμπέλη. Γι' αυτό το λόγο δεν απαντάω ποτέ σε τέτοια post ενώ σε άλλα μπορεί να κάτσω να το ψάξω αρκετά και ας μην ξέρω. Αυτοί που έχουν λίγο περισσότερο ήθος θα προσεγγίσουν τον χ,ψ και θα τον ρωτήσουν αν μπορεί να κάνει μια άσκηση επί πληρωμή. Δηλαδή εμείς που τελιώσαμε τις σχολές μας χωρίς forum και μερικά βιβλία από τον Παπασωτηρίου βγήκαμε χαμένοι?

Σχετικά με τα προσωπικά μηνύματα που στέλνει κάποιος αν και είναι πρακτική που δεν θα την έκανα δεν το βρίσκω παράλογο όταν ζητάει κάποιος πάρα πολύ βοήθεια μέχρι και τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος.

Δημοσ.
Δηλαδή εμείς που τελιώσαμε τις σχολές μας χωρίς forum και μερικά βιβλία από τον Παπασωτηρίου βγήκαμε χαμένοι?

Προφανώς και βγήκες χαμένος. Έχει γεμίσει η Ελλάδα απόφοιτους που "ξέρουν κουμπιούτερ" και αρχίδια κουμπιούτερ ξέρουν, αλλά μαζεύουν τα ίδια μόρια με σένα, με αποτέλεσμα κάποιοι που πράγματι ξέρουν να περιμένουν στις ουρές παραδίδοντας πίτσες.

Και για τον ιδιωτικό τομέα, βγαίνει ο άλλος κι ανοίγει τόπικ αναρωτώμενος "γιατί του έκαναν δύσκολες τεχνικές ερωτήσεις στη συνέντευξη, ενώ έχει τόσες περγαμηνές"...

Τι να πει κανείς... :/

Δημοσ.

proswpikh gnwmh gi auto to thema einai oti den einai swsto kai eimai kata giati kai se ena frontistirio na phgaines an eixes kapoia aporia tha se bohthousan xwris na zitisoun xrhmata...anthrwpia einai auto...

an theleis kai ksereis boithas den se anaggazei kaneis...

Δημοσ.
proswpikh gnwmh gi auto to thema einai oti den einai swsto kai eimai kata giati kai se ena frontistirio na phgaines an eixes kapoia aporia tha se bohthousan xwris na zitisoun xrhmata...anthrwpia einai auto...

an theleis kai ksereis boithas den se anaggazei kaneis...

Aν έχεις απορία, μπορεί και να σε βοηθήσουν όπως είπες. Αν ζητήσεις επίλυση ασκήσεων, θα ζητήσουν πληρωμή και δεν ζητάνε λίγα.

Δημοσ.

Το θέμα θα λυνόταν εάν ο κάθε καθηγητής καθόταν και εξέταζε έναν έναν τους φοιτητές του πάνω στην άσκηση. Γιατί είτε τσάμπα είτε με πληρωμή δώσει κάποιος έτοιμο κώδικα φαίνεται από μίλια μακριά ποιος ασχολήθηκε και ποιος όχι.

Δημοσ.

Κύριοι.

Το παρόν forum σε όλες τις κατηγορίες του στηρίζεται στον ανιδιοτελή χαρακτήρα των μελών του, και στον εθελοντισμό.

Φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν είναι καθώς υπάρχει η επιλογή στο αν και σε τί θα απαντήσουμε.

Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες των Αγγελιών, Προσφορά & Ζήτηση.

Όποιος επιθυμεί χρηματικές απολαβές για την εργασία του ή αγορά προϊόντων & υπηρεσιών μόνο στις συγκεκριμένες 2 κατηγορίες.

Τα μέλη που αποδεδειγμένα στήσουν "μαγαζάκια" στο forum, θα απομακρυνθούν μόνιμα.

Μεγάλο παζάρι δεν θα γίνουμε.

/sc

Δημοσ.
Κύριοι.

Το παρόν forum σε όλες τις κατηγορίες του στηρίζεται στον ανιδιοτελή χαρακτήρα των μελών του, και στον εθελοντισμό.

Φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν είναι καθώς υπάρχει η επιλογή στο αν και σε τί θα απαντήσουμε.

Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες των Αγγελιών, Προσφορά & Ζήτηση.

Όποιος επιθυμεί χρηματικές απολαβές για την εργασία του ή αγορά προϊόντων & υπηρεσιών μόνο στις συγκεκριμένες 2 κατηγορίες.

Τα μέλη που αποδεδειγμένα στήσουν "μαγαζάκια" στο forum, θα απομακρυνθούν μόνιμα.

Μεγάλο παζάρι δεν θα γίνουμε.

/sc

Αξιότιμε Moderator,

Το θέμα είναι απλό, στο forum γράφονται άτομα μόνο και μόνο για να ποστάρουν την άσκηση τους "ψαρεύοντας" απαντήσεις και έτοιμο κώδικα από χρήστες που έχουν βοηθήσει κατά καιρούς πολλά άτομα στο να λύσουν τα προβλήματα τους και συνεχίζουν να το κάνουν. Όσα λοιπόν από αυτά τα άτομα που αλλοιώνουν την νοοτροπία του forum και επιδιώκουν μέσω προσωπικών μηνυμάτων ή ακόμα χειρότερα ποστάροντας να λάβουν έτοιμη την ασκησούλα τους θα πρέπει να απομακρύνονται. Απεναντίας κάποια άτομα σαν και αυτά βγαίνουν στην αντεπίθεση και κατηγορούν ότι τους ζητήθηκαν χρήματα για την εργασία τους που κατά τη γνώμη μου είναι θεμιτό διότι ο κόπος του καθενός οφείλει να πληρώνεται. Ένας φίλος από το forum μαζί με πολλούς άλλους έγραψε ότι δεν γίνεται να πίνει ο φιλαράκος μας καφέ και εμείς να ασχολούμαστε με την άσκηση του και να μπαίνει κάθε λίγο και λιγάκι στο insomnia για να δει αν έχουμε ποστάρει την απάντηση.

Όπως σωστά αναφέρατε δεν είμαστε υποχρεωμένοι καν να απαντάμε, αυτό το λάθος έκανα και εγώ αντί να γράφω όποιον μου στέλνει prive στα @@ρια μου...

Δημοσ.

Αν απαντάτε το κάνετε γιατί θέλετε να βοηθήσετε κάποιον.

Όχι γιατί θέλετε να βγάζετε λεφτά.

Στο φινάλε μην τους δίνετε μασημένη τροφούλα, έτοιμο κώδικα etc.

Δώστε απλά ΑΝ θέλετε μια γενική κατεύθηνση όπως μπορεί να σας βοηθήσανε και εσάς όταν δυσκολευόσασταν με κάποια εργασία.

Κατα τα άλλα με έχει καλήψει πλήρως η απάντηση του συναδέλφου madsc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...