djapal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Νομίζω ότι έχετε παρεξηγήσει το θέμα. Όταν ζητάς από κάποιον να σου φτιάξει κάτι από την αρχή ως το τέλος, εννοείτε πως έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις αντάλλαγμα. Αν και προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ. Θεωρώ όμως τουλάχιστον υποκριτικό και ανέντιμο να σου ζητά κάποιος μια μικρή βοήθεια κάποια στιγμή που έχει κολήσει και να του απαντάς, ότι προτίθεσαι να τον βοηθήσεις ζητώντας κάποιο αντάλλαγμα. Έλεος, αν όλα έχουν μια τιμή, τότε δυστυχώς παιδιά χάσαμε το νόημα.... Όχι εντάξει, σε αυτό συμφωνώ. Αν είναι όντως έτσι όπως το λες, τότε κι εγώ μαζί σου. Βέβαια... συνήθης τακτική Έλληνα... Παίρνει την απάντηση και Λάκης μετά. Ούτε τυπικό ευχαριστώ!! Μου έχει συμβεί ΟΥΚ ολίγες φορές!!!
Directx Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Καταρχήν είναι εντυπωσιακό πως κάποιοι συμμετέχοντες κυνηγάν οι ίδιοι τους «πελάτες τους» - συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, ο απελπισμένος (ή αποτυχημένος) φοιτητής ψάχνει να βρει εκείνον που πιστεύει πως θα του λύσει την άσκηση και συνήθως προσφέρει κάποιο χρηματικό πόσο για να τον πείσει.. -οπότε εδώ ταιριάζει το «Ω Καιροί! Ω Ήθη» των Λατίνων! Μετά από αυτή την μικρή διαπίστωση για τα νέα ήθη.. ας δούμε το θέμα ψυχρά και απλά.. Είναι ηθικό αυτό ως πρακτική; Λοιπόν, η γνώμη μου είναι πως ελεύθερη αγορά έχουμε, αν θες ψωνίζεις αν δεν θες πάει στο καλό δεν ψωνίζεις. Βέβαια οι πλασιέ είναι πάντα ενοχλητικοί αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει κάπως να ζήσουν Τώρα όσον αφορά αυτούς που κατέχουν την γνώση, ο καθένας την χορηγεί όπως νομίζει καλύτερα, άλλοι δωρεάν (Πχ. Open Source) - άλλοι με χρήματα (Commercial Libraries) και .. άλλοι Καθόλου (Commercial Software + Patent Pending ) -διότι η γνώση είναι δύναμη. Αυτά τα ολίγα απ' εμού.. Υ.Γ. @alex2005: Σωστές οι αιτιάσεις σου @antemar: Να υποθέσω antemar ότι μιλάς εκ πείρας; (http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=223117) ... δηλαδή σου ζήτησαν λεφτά; ή γνωρίζεις κάποιον από εδώ που στα 'ξομολογήθηκε; έχεις και λίγα Posts.. .. κατά την γνώμη μου ... δεν μας τα λες καλά (ή ολόκληρα) ... antemar!
antemar Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Καταρχήν καλό είναι να κρατήσουμε ένα επίπεδο στην συζητηση, νομίζω ότι έτσι θα είναι πιο γόνιμη. Σε ότι έχει να κάνει με το μήνυμα του alex2005, θα ήθελα να σημειώσω πως εάν κάνετε το κόπο και διαβάσετε το προηγο'υμενο μήνυμά μου θα δείτε ότι επί της ουσίας δεν διαφωνω. Τώρα αν κάποιοι θέλουν το forum, χώρο για να βγάζουν το χαρτζιλίκι τους με γειά τους με χαρά τους. Εγώ θεωρώ ότι το forum είναι χώρος προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων. Βεβαίως διαφωνώ με αυτούς που ποστάρουν την εκφώνηση της άσκησης τους και περιμένουν από κάποιους άλλους, να την λύσουν.
StavrosD Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Στους κανονισμούς του forum δεν αναφέρεται τίποτα για αμοιβές, οπότε επιτρέπεται. Αν κάποιος στείλει μήνυμα μόνο σε όσους ζητάνε κάτι συγκεκριμένο, τότε δεν τίθεται και θέμα spam. Δεν το εγκρίνω, αλλά δεν το θεωρώ ανήθικο. Το insomnia είναι forum για να ανταλλάσουμε απόψεις και να λύνουμε απορίες για να μαθαίνουμε. Αν κάποιος ζητάει έτοιμη την άσκηση, προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Όποιος θέλει να μάθει την λύνει μόνος του. Όποιος θέλει να καλοπερνάει και να γυρίζει για καφέδες, και ψάχνει για ένα κορόιδο να του την λύσει τότε δεν είναι στο σωστό forum. Όσοι είμαστε χρόνια στο χώρο, καταλαβαίνουμε με την πρώτη ματιά αν κάποιος θέλει βοήθεια για να ξεκκολήσει ή θέλει κάποιον να του κάνει όλη την δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση, ας ζητήσει χρήματα όποιος θέλει.
titikos46 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Στους κανονισμούς του forum δεν αναφέρεται τίποτα για αμοιβές, οπότε επιτρέπεται.Αν κάποιος στείλει μήνυμα μόνο σε όσους ζητάνε κάτι συγκεκριμένο, τότε δεν τίθεται και θέμα spam. Δεν το εγκρίνω, αλλά δεν το θεωρώ ανήθικο. Το insomnia είναι forum για να ανταλλάσουμε απόψεις και να λύνουμε απορίες για να μαθαίνουμε. Αν κάποιος ζητάει έτοιμη την άσκηση, προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Όποιος θέλει να μάθει την λύνει μόνος του. Όποιος θέλει να καλοπερνάει και να γυρίζει για καφέδες, και ψάχνει για ένα κορόιδο να του την λύσει τότε δεν είναι στο σωστό forum. Όσοι είμαστε χρόνια στο χώρο, καταλαβαίνουμε με την πρώτη ματιά αν κάποιος θέλει βοήθεια για να ξεκκολήσει ή θέλει κάποιον να του κάνει όλη την δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση, ας ζητήσει χρήματα όποιος θέλει. Σωστη η αποψη σου.
unre@l Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Apolita logiko... 8es etoimo kodika? plirose! 8a mou peis alloi to kanoun tsampa.. e nai alloi to kanoun tsaba giati den exoun anagki ta lefta. Episis. O XRISTOS kai i PANAGIA ama psakseis sto google vriskeis 2342342543 luseis gia SUDOKU! tespa... kala kanoun kai zitane money.. exoun ka8e dikeoma!
random Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Προσωπικά, δεν θεωρώ ανήθικο να ζητάς χρήματα για οτιδήποτε. η αποψη μου δεν εκφράζει το insomnia.gr ολη η επικοινωνία γίνεται μεσω pm ή email, οποτε δεν ειναι δυνατόν (ή δεν ειναι σωστό, αν ηταν δυνατό) να εχουμε ελεγχο απο τους mod για το τι παιζεται μεταξυ χρηστών σε ιδιωτικες επικοινωνίες.. υπάρχουν και εξοφρενικές περιπτώσεις, πχ,. καποιος που πουλάει ενα install cd του ubuntu για 20 ευρώ (το οποιο κατεβασε δωρεάν, ή βρηκε σε περιοδικό των 5 ευρώ), ε, πρεπει και ο ενδιαφερόμενος/ πιθανος πελάτης να έχει μια στοιχειώδη γνώση για τον κόσμο στον οποίο ζεί. Οπως ξερει οτι στα φανάρια περνάς με πράσινο και οχι με κόκκινο, ετσι απαιτώ απο τον καθένα, (τον ενδιαφερόμενο να εγκαταστησει linux, όχι τη γιαγιά μου) να ξερει οτι το ubuntu ειναι δωρεάν, και το πολύ-πολύ αν δεν εχω dsl, να πληρώσω 30 λεπτά, για το κοστος του cd, σε καποιον να μου το κατεβάσει. Αν δώσει τα 20 ε, με γειά του με χαρά του... και το alert post του antemar ειναι χρήσιμο, μπας και το δει κάποιος αρχάριος, και ξυπνίσει. Το σωστό ειναι, (οπως κανουν πολλοί στο hardware, να πάρω αυτη τη συνθεση με 900 ευρώ? ), μολις λαβει μια προσφορά για κώδικα/βοήθεια, να κανει νεα απαντηση στο σχετικο τοπικ που άνοιξε, και να γραψει : "κάποιος, (ασχετα αν ειναι απο το φορουμ), θελει αυτο το Χ ποσό για να με βοηθήσει να γράψω ενα FOR LOOP. ειναι καλά, ή τον πιάνω κορόιδο; να του δώσω παραπάνω; " η αποψη μου δεν εκφράζει το insomnia.gr
danaos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Αυτός είναι ο παραλογισμός - αλλά και η ομορφιά - του διαδικτύου. Ο καθένας ζητάει ό,τι θέλει και το κοστολογεί όσο θέλει, ανάλογα με τις αρχές του ή με την ταρίφα του. Το τρελό - και ανησυχητικό - είναι ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι που δέχονται τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είμαστε μακριά από εκείνους τους αδαείς τύπους που αγόραζαν παλιότερα από αετονύχηδες τον πύργο του Άιφελ ή το άγαλμα της Ελευθερίας. (Σχετικά με τον κώδικα, συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να κοστολογείται... Και βέβαια, μιλάω για κώδικα και όχι για κωδικούς)
Wise_One Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Χαίρομαι που πολύς κόσμος συμμερίζεται την ίδια άποψη με μένα. Στις περιπτώσεις που ζητάται ολόκληρος κώδικας πολύ καλά θα κάνει αυτός που έχει απαντήσει να ζητήσει χρηματικό αντάλλαγμα. (Τ)όσο χρόνο έχασε να κάνει το πρόγραμμα.... Ναι είπαμε ότι στα fora δίνεται βοήθεια αλλά το πράγμα έχει ξεφύγει ελαφρώς.
djapal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Επίσης να επισημάνω το εξής: Ζητούν πολλές φορές μπόλικα πράγματα, σε 1-2 μέρες να είναι έτοιμα, support και επίλυση αποριών μέχρι να την παραδώσουν (δε συζητώ για άκυρες ερωτήσεις) και όταν τους λες ένα ποσό (διψήφιο συνήθως), λένε...αααα είμαι φοιτητής δεν έχω να δώσω πολλά!
Wise_One Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Πες τα ρε djapal! Έτσι όπως το εννοούν πρέπει να είμαστε μες στο φόρουμ 24 ώρες για να τους λύσουμε τη μια ερώτηση μετά την άλλη.
desolatorXT Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Nai????Kai oi ilithioi pane kai dinoun xrimata? E!! tote Bravo sta lamogia pou tous ta pernoun. Milame simera h ilithiotita kai h vlakeia den exoun oria. Για έλα στην θέση κάποιου που έχει π.χ. αύριο να παραδώσει εργασία για κάποιο μάθημα? -------------------------- Ευτηχώς ή δυστηχώς κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί την γλώσσα που χρησιμοποιώ εγώ, εδώ μέσα, οπότε δεν πρόκειται να μπώ ποτέ σε τέτοιο δίλημα... Από την άλλη βέβαια γιατί να μην ζητήσουν χρήματα? Δουλειά ενός προγραμματιστή είναι να προγραμματίζει, εφόσον λοιπόν κάνει τη δουλειά του γιατί να μην πληρωθεί? Θα κάτσει και θα ασχοληθεί με κάτι που εσύ χρειάζεσαι, για ώρες ίσως, οπότε δεν βλέπω κανένα λόγο να μην βάλει χρηματικό αντίτιμο γι' αυτό... Και στο κάτω κάτω, αν θες πληρώνεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς... Το φόρουμ εδώ είναι μεν χώρος ανταλλαγής απόψεων, αλλά δεν είναι και φιλανθρωπικό ίδρυμα.
pinball_elf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Το φόρουμ εδώ είναι μεν χώρος ανταλλαγής απόψεων, αλλά δεν είναι και φιλανθρωπικό ίδρυμα. Τότε θα πρέπει να δίνεται και ενα ποσοστό από τον εν λόγο χρηματισμό και στους ιδιοκτήτες του forum, διότι χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε καν θέμα χρηματισμού! Και επίσης κάθε ένας που δίνει διάφορες συμβουλές στο forum θα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει και αυτός χρηματικό αντάλαγμα!
JOHNX2 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 To thema einai aplo.... Ops tolmai o kathenas edo mesa na apeti na tou lisoun askisis me kodika kai e.t.c.... etsi kai i antitheti meria tolmai kai zitai xrimatiki amivi. KAI KALA KANEI...
desolatorXT Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Τότε θα πρέπει να δίνεται και ενα ποσοστό από τον εν λόγο χρηματισμό και στους ιδιοκτήτες του forum, διότι χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε καν θέμα χρηματισμού! Και επίσης κάθε ένας που δίνει διάφορες συμβουλές στο forum θα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει και αυτός χρηματικό αντάλαγμα! Το forum βγάζει χρήματα απο τις διαφημίσεις, αυτό είναι το αντίτιμο που παίρνει το admin team, για να μου δίνει την δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με "πελάτες" και δεύτερον το ότι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν πάει να πεί ότι είναι και οικονομικό ίδρυμα... Εγώ π.χ σου δίνω συμβουλές γιατί το θέλω, χωρίς να σου ζητάω χρήματα, όπως και κάθε άλλο μέλος... Αν τώρα κάποιος θέλει να σου ζητήσει χρήματα για να σου δώσει μια οποιαδήποτε συμβουλή, ας το κάνει... Απλα όπως είναι φυσικό, δεν θα τον πληρώσει κανείς, γιατί η πλειοψηφία των χρηστών, οπως εμένα, εσένα κτλπ, θα βοηθήσει κόσμο χωρίς αντάλαγμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.