Προς το περιεχόμενο

Delivery φαγητο....Αξιζει?

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το μαγειρεμα δεν ειναι δυσκολο

οι πιο πολλοι βαριουνται να καθαρίσουν μετα.

μια και καλη στο τελος του μηνα (να'ναι και τεταρτη):-D

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οσοι ειστε στη Θρακη μην παραλειψετε να φατε γλυκα απο το Νεντιμ (καπως ετσι πρεπει να λεγεται) ειδικα το Καζαν Ντι Πι που φτιαχνει πρεπει να ειναι με διαφορα το καλυτερο στο συμπαν!!! Μεχρι και ταξιδακι ως Ξανθη-Κομοτηνη αξιζει για ΚαζανΝτιΠι και μετα πισω παλι.

Δημοσ.
Οσοι ειστε στη Θρακη μην παραλειψετε να φατε γλυκα απο το Νεντιμ (καπως ετσι πρεπει να λεγεται) ειδικα το Καζαν Ντι Πι που φτιαχνει πρεπει να ειναι με διαφορα το καλυτερο στο συμπαν!!! Μεχρι και ταξιδακι ως Ξανθη-Κομοτηνη αξιζει για ΚαζανΝτιΠι και μετα πισω παλι.

Παίζει να είμαι ο μοναδικός Κομοτηναίος που δεν έχω φάει ποτέ Καζαν Ντι Πι κι ακόμα κι αν το δω δεν θα ξέρω ότι είναι Καζαν Ντι Πι αυτό που κοιτάω...

Νεντίμ πάντως όντως τα σπάει,αλλά έχουμε γίνει Γιαννιώτες και γουστάρουμε μόνο γιαννιώτικα εδέσματα,τέλος.

Δημοσ.

Την καλημέρα μου σε όλους,

γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει εστιατόριο

στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας

με παραδοσιακό σπιτικό φαγητό για διανομή κατʼ οίκον?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Απο οσα ξερω ομως στο γλυκο πρεπει να μπαινει ζωμος απο κοτοπουλο αλλα μαλλον κανεις δεν το κανει.

Υπάρχει και με ίνες από κοτόπουλο, αλλά όσες φορές έφαγα δεν το ένιωσα στη γεύση -το βουβαλίσιο γάλα υπερνικά τα πάντα (ταουκ κιοκσού λέγεται και είναι πιο κρεμώδες)

Δημοσ.

Θα μπορούσα να πεταχτώ μέχρι την κομοτηνή για ένα ταούκ κιοκτσού. Από εκείνο το καταπληκτικό ζαχαροπλαστείο, δεν θυμάμαι πως το λένε, αλλά πάντα κάνω στάση όταν περνάω από κομοτηνή (σπάνια πλέον).

Για ένα φαρούκ δε, θα ερχόμουν και με τα πόδια. Ε, εντάξει, υπερβάλλω:-)

Δημοσ.

Το καζάν ντιπί είναι γλυκό, φτιαγμένο από βουβαλίσιο γάλα και πήρε το όνομά του επειδή είναι αυτό που μένει στον πάτο του καζανιού, όταν ο τούρκος ζαχαροπλάστης φτιάχνει το ταούκ κιοκτσού. Γευστικά, φαντάσου μια ανατολίτικη κρημ μπριλέ.

Ο Νεντίμ (αυτό πρέπει να εννοείς leftermann) είναι το σήμα κατατεθέν της Κομοτηνής και ένα από τα καλύτερα/αγαπημένα μου ζαχαροπλαστεία.

Ελπίζω να σε διαφώτισα :-)

Δημοσ.
Θα μπορούσα να πεταχτώ μέχρι την κομοτηνή για ένα ταούκ κιοκτσού. Από εκείνο το καταπληκτικό ζαχαροπλαστείο, δεν θυμάμαι πως το λένε, αλλά πάντα κάνω στάση όταν περνάω από κομοτηνή (σπάνια πλέον).

Για ένα φαρούκ δε, θα ερχόμουν και με τα πόδια. Ε, εντάξει, υπερβάλλω:-)

garnele, σε ευχαριστω για την απαντηση σου, αλλα

Για αυτα τα 2 ρωτουσα βασικα, το καζαν ντιμπι ξερω τι ειναι, δεν εχω δοκιμασει και δεν θελω κιολας (σιχαινομαι το γαλα).

Δημοσ.

Είναι ανατολίτικα γλυκά. Τούρκικα δηλαδή. Το ταούκ κιοκτσού είανι στην ουσία μια κρέμα από χυλό ρυζιού, γάλα και στήθος κοτόπουλου (αλεσμένο, αλλά όπως είπε πριν η garnele αν δεν το ήξερες, δεν θα έλεγες ποτέ ότι έχει κοτόπουλο μέσα). Το φαρούκ είναι φύλο σφολιάτα με σοκολάτα και καρύδια. Εγώ, σαν αυθεντικός σοκολατομανής, τρελαίνομαι για φαρούκ.

Αν δεν σου αρέσει το καζάν, μάλλον δεν θα σου αρέσει ούτε το ταούκ...

Δημοσ.
Ο Νεντίμ (αυτό πρέπει να εννοείς leftermann) είναι το σήμα κατατεθέν της Κομοτηνής και ένα από τα καλύτερα/αγαπημένα μου ζαχαροπλαστεία.

Νεντίμ; Κατι μου λεει...Μηπως εννοείτε ένα γαμάτο ζαχαροπλαστείο που είναι απέναντι απο την πλατεία με τα πολλά καφέ και εχει και κατι τράπεζες εκει κοντα και διπλα ειναι ενα φαρμακειο ;

Y.Γ. Σορι για το οφ τοπικ, αλλα σας παρακαλω πείτε μου εσεις οι Κομοτηνιώτες....το VALHALLA υπάρχει ακόμα;;;;

Δημοσ.
Είναι ανατολίτικα γλυκά. Τούρκικα δηλαδή. Το ταούκ κιοκτσού είανι στην ουσία μια κρέμα από χυλό ρυζιού, γάλα και στήθος κοτόπουλου (αλεσμένο, αλλά όπως είπε πριν η garnele αν δεν το ήξερες, δεν θα έλεγες ποτέ ότι έχει κοτόπουλο μέσα).

ουτε για αστειο μαλλον δεν θα το δοκιμαζα. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να ειναι ωραιο ή γαματο ή οτιδηποτε, απλα το γαλα με αηδιαζει, οπως και το ρυζι μαζι με γαλα, κοινως ριζογαλο.

Το φαρούκ είναι φύλο σφολιάτα με σοκολάτα και καρύδια. Εγώ, σαν αυθεντικός σοκολατομανής, τρελαίνομαι για φαρούκ.

Αν δεν σου αρέσει το καζάν, μάλλον δεν θα σου αρέσει ούτε το ταούκ...

Τωωρα μαλιστα, συνεννοουμαστε μια χαρα, αυτο θα το τσακιζα με ευχαριστηση!

Δημοσ.
Νεντίμ; Κατι μου λεει...Μηπως εννοείτε ένα γαμάτο ζαχαροπλαστείο που είναι απέναντι απο την πλατεία με τα πολλά καφέ και εχει και κατι τράπεζες εκει κοντα και διπλα ειναι ενα φαρμακειο ;

Πίσω από την πλατεία προς τη μεριά της πυροσβεστικής. Είναι τίγκα στα σιροπιαστά!

Y.Γ. Σορι για το οφ τοπικ, αλλα σας παρακαλω πείτε μου εσεις οι Κομοτηνιώτες....το VALHALLA υπάρχει ακόμα;;;;

Ναι και βασιλεύει.

Δημοσ.
ουτε για αστειο μαλλον δεν θα το δοκιμαζα. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να ειναι ωραιο ή γαματο ή οτιδηποτε, απλα το γαλα με αηδιαζει, οπως και το ρυζι μαζι με γαλα, κοινως ριζογαλο.

Τωωρα μαλιστα, συνεννοουμαστε μια χαρα, αυτο θα το τσακιζα με ευχαριστηση!

κανω εμετο οταν πιω γαλα, αλλα η κρεμα που ειπανε πιο πανω (σε οποια μορφη ανα χωρα) δεν εχει καμια σχεση με γαλα.

και το καλο ρυζογαλο, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εχουν δοκιμασει τα πιο πολλα παιδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...