Achilles Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα γιατί προτιμώ το γύρο και το "πίτα-γύρο" είναι διεθνής ορολογία. Και στα ντονεράδικα στη Γερμανία πιάνει αυτολεξεί.Προχθές ας πούμε που ήμουν σε ένα σουβλατζίδικο-σαντουητσάδικο-τισκατά που είχε μόνο καλαμάκια, ε του παρήγγειλα ένα "πίτα καλαμμμχμ... σουβλάκι". Έτσι. Με αρέσεις. Στη Γερμανία άλλα πράγματα πιάνουν αυτολεξεί. Lucaνικο.
The_Judas Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Ασχετο... αλλά η Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια η πρωτεύουσα των junk-food. Τα γυράδικα-κρεπάδικα-φαγάδικα ανοίγουν κολλητά το ένα στο άλλο. Από ποιότητα άστα να πάνε
Achilles Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Ασχετο... αλλά η Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια η πρωτεύουσα των junk-food. Τα γυράδικα-κρεπάδικα-φαγάδικα ανοίγουν κολλητά το ένα στο άλλο. Από ποιότητα άστα να πάνε Δίκιο έχεις. Λες και υπάρχει μυστικός διαγωνισμός ανάμεσά τους, για το ποιος θα φτάσει την "ποιότητα" του θρυλικού κόκκορα περιοχή Ιπποδρομίου, για όσους τον θυμούνται.
bolec Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 !!!...πού έχεις μπλέξει παιδί μου? Σοβαρά, πάντως, πρέπει να φας αλμυρή κρέπα από Βαλεντίνο στη Ναυαρίνου, στο ύψος του site με τα 'αρχαία'. Οτιδήποτε πέρα από Βαλεντίνο, μία και δύο σκάλες κάτω. Μνιάμμμμ O Βαλεντίνο έχει με διαφορά τις καλύτερες κρέπες της πόλεις.Εγώ γουστάρω τρελά τις γλυκές, μερέντα -λευκή σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο. Όλα τα λεφτά πάντως είναι οι οδηγίες χρήσης που έχει τυπωμένες πάνω στις χαρτοπετσέτες για το πως τρώγεται μια κρέπα: "Πατάς-Ρουφάς-Δαγκώνεις-Δε λερώνεις"
freedubus Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Ειδικά του πολύ βορρά που είμαι τώρα που είναι και τίγκα στους Τούρκους και τρως κάτι άντεργκραουντ λαχματζούνια που σου πατάνε πολλαπλούς στους σιελογόνους. Ξανθη ή Γκιουμουλτζινέ;;; Οταν ήμουν φοιτητης ένα 6μηνο που άντεξα στην Κομοτηνή, είχα ρίξει απο τα καλύτερα φαγητα της ζωης μου, οι τουρκικες σπεσιαλιτε δεν παίζονται, τιμουσα ιδιαίτερα τα τουρκικα εστιατορια, θυμάμαι ένα συγκεκριμένο ήταν πολυ ωραία φάση γυρω γυρω δε φαινοταν τιποτα μονο τοιχος και μια πορτα και μεσα εμπαινες και ηταν στο κεντρο η αυλη και καθοσουν κατω καταχαμα σε μαξιλαρια με χαμηλα τραπεζακια και χλαπακιαζες... Και εκει στα γυρω βουνά Ροδόπη Κέχρο Φωλιά που ειναι κάτι χωριουδάκια που ζουν μονο Τουρκοι ειχα παει κι ειχα φαει... τι γιαγουρτ τορμασι, τι χαβουτς κιοφτεδες, τι γιαουρτοσκορδια, κεμπαμπ, λεχματζουν, κιουνεφε γκανταηφια και μπακλαβαδες....ααχ ωραιες εποχές! Βέβαια τότε είχα πάθει και ενα απο τα μεγαλύτερα κοψίματα της ζωής μου, αλλά απο ποντιακή μαγειρική, σε μια ποντικοτρυπα που ειχα φαει στον ποντιακο μαχαλα στην Εκτενεπόλ...αλλα αυτό δε θέλω να το θυμάμαι
ptsiou Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 χαχα η καλυτερη ιδεα ειναι να μαγειρευεις ή στη τελικη βρες μια κοπελα να το κανει εχουμε φαει τη ζωη μας με τα delivery:)
Garnele Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 θυμάμαι ένα συγκεκριμένο ήταν πολυ ωραία φάση γυρω γυρω δε φαινοταν τιποτα μονο τοιχος και μια πορτα και μεσα εμπαινες και ηταν στο κεντρο η αυλη και καθοσουν κατω καταχαμα σε μαξιλαρια με χαμηλα τραπεζακια και χλαπακιαζες... έλα ρε, για πες. θυμάσαι πού κοντά ήταν; Και εκει στα γυρω βουνά Ροδόπη Κέχρο Φωλιά που ειναι κάτι χωριουδάκια που ζουν μονο Τουρκοι Πομάκοι
Toufas Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 χαχα η καλυτερη ιδεα ειναι να μαγειρευεις ή στη τελικη βρες μια κοπελα να το κανειεχουμε φαει τη ζωη μας με τα delivery:) το μαγειρεμα δεν ειναι δυσκολο οι πιο πολλοι βαριουνται να καθαρίσουν μετα.
Lucifer Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Βασικά το μόνο θέμα είναι ο χρόνος. Σε στυλ, αν μαγειρέψω συνήθως θα κάνω κάτι γαμάτο να φάω, κάποια σπεσιαλιτέ, η οποία δύσκολα θα πάρει λιγότερο από 1.30-2 ώρες. Και αν πεινάω, το να βάλω να βράσω μακαρόνια ή να δώσω 5 ευρώ για 2 πιτόγυρα και μια κάηζερ δεν είναι και μεγάλο δίλημμα.
livewire Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Γιατι? Επειδη δεν υπαρχει delivery βαφλας? Εκτός από αυτό, που δεν έχει τύχει να δω, η βάφλα είναι και πιο "κυριλέ" είδος. Και πάει περισσότερο προς το γλύκισμα νομίζω. Αυτής της εντύπωσης θύμα πρέπει να έπεσε και ο Lucifer για την κρέπα μάλλον. Για Βαλεντίνο δεν ξέρω κάτι από το παρασκήνιο,αλλά είναι γεγονός ότι αρκετές ώρες της ημέρας βρίσκονται στα crepe-decks κάτι θείτσες και η κρέπα χάνει λίγο από την αύρα της, χεχε. Η καλύτερη ώρα για κρέπα εκεί είναι αργά, με rawk στο τρανζίστορ και τους σήμα κατατεθέν/παοξήδες στο flambάρισμα της κρέπας.
freedubus Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 έλα ρε, για πες. θυμάσαι πού κοντά ήταν; Πομάκοι Το συγκεκριμενο ήταν αν δεν κανω λαθος στο κιρ μαχαλέ πισω απο το τζαμι που ειναι κοντα στο κολυμβητήριο, στα γηπεδα. Απεξω δεν έλεγε κατι, ηταν οπως ολα τα μουσουλμανικα σπιτια (κλειστα γυρω γυρω, 1 εισοδος μονο και η αυλη στο κεντρο). Ο σπιτονοικοκυρης του κολλητου μου, ο Τεκίν, ήταν μουσουλμάνος και γαμω τα ατομα καναμε παρέα κι μ αυτον καναμε το κονε και μας πηγαινε σ΄ολα αυτά τα μέρη, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση. Οι μουσουλμανοι ηταν πολυ καλοι, παντα με σεβασμο βεβαια εμεις απεναντι τους σοβαροι δεν καναμε μαλακιες, και μας σεβονταν κι αυτοι και μας δέχονταν στα μαγαζια τους και καθομασταν συζηταγαμε, πιναμε καφέ, τρώγαμε μαζι κλπ. Πομάκοι μουσουλμάνοι, ναι, το "Τουρκοι" ήταν ακυρη γενικευση της στιγμής. Παρόλο που οι Τούρκοι ιστορικοί, τους θεωρούν Τούρκους, όπως λέει στο λινκ που εδωσες. Εγω δεν το έχω ψάξει τι είναι, παρόλο που ήμουν στο ιστορικο της Κομοτηνης για 6 μήνες τρομάρα μου, δεν ασχοληθηκα καθολου με την ιστορια της περιοχής, μονο με τις απολαυσεις και τον τρυφηλό βίο
N1ghtW0lf Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Εκτός από αυτό, που δεν έχει τύχει να δω, η βάφλα είναι και πιο "κυριλέ" είδος.Και πάει περισσότερο προς το γλύκισμα νομίζω. Αισθανομαι πολυ τυχερος που εχω βαφλιερα τοτε και φτιαχνω βαφλες οποτε γουσταρω
Lucifer Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Το συγκεκριμενο ήταν αν δεν κανω λαθος στο κιρ μαχαλέ πισω απο το τζαμι που ειναι κοντα στο κολυμβητήριο, στα γηπεδα. Απεξω δεν έλεγε κατι, ηταν οπως ολα τα μουσουλμανικα σπιτια (κλειστα γυρω γυρω, 1 εισοδος μονο και η αυλη στο κεντρο). Ο σπιτονοικοκυρης του κολλητου μου, ο Τεκίν, ήταν μουσουλμάνος και γαμω τα ατομα καναμε παρέα κι μ αυτον καναμε το κονε και μας πηγαινε σ΄ολα αυτά τα μέρη, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση. Οι μουσουλμανοι ηταν πολυ καλοι, παντα με σεβασμο βεβαια εμεις απεναντι τους σοβαροι δεν καναμε μαλακιες, και μας σεβονταν κι αυτοι και μας δέχονταν στα μαγαζια τους και καθομασταν συζηταγαμε, πιναμε καφέ, τρώγαμε μαζι κλπ. Πομάκοι μουσουλμάνοι, ναι, το "Τουρκοι" ήταν ακυρη γενικευση της στιγμής. Παρόλο που οι Τούρκοι ιστορικοί, τους θεωρούν Τούρκους, όπως λέει στο λινκ που εδωσες. Εγω δεν το έχω ψάξει τι είναι, παρόλο που ήμουν στο ιστορικο της Κομοτηνης για 6 μήνες τρομάρα μου, δεν ασχοληθηκα καθολου με την ιστορια της περιοχής, μονο με τις απολαυσεις και τον τρυφηλό βίο Ωραία, θα επιδιώξω να το επισκεφθώ μέσα στην επόμενη ώρα. Επίσης ξέρω κάποια που θα γουστάρει τη σχολή σου. =ρ
Garnele Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Το συγκεκριμενο ήταν αν δεν κανω λαθος στο κιρ μαχαλέ πισω απο το τζαμι που ειναι κοντα στο κολυμβητήριο, στα γηπεδα. Απεξω δεν έλεγε κατι, ηταν οπως ολα τα μουσουλμανικα σπιτια (κλειστα γυρω γυρω, 1 εισοδος μονο και η αυλη στο κεντρο). Ο σπιτονοικοκυρης του κολλητου μου, ο Τεκίν, ήταν μουσουλμάνος και γαμω τα ατομα καναμε παρέα κι μ αυτον καναμε το κονε και μας πηγαινε σ΄ολα αυτά τα μέρη, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση. Οι μουσουλμανοι ηταν πολυ καλοι, παντα με σεβασμο βεβαια εμεις απεναντι τους σοβαροι δεν καναμε μαλακιες, και μας σεβονταν κι αυτοι και μας δέχονταν στα μαγαζια τους και καθομασταν συζηταγαμε, πιναμε καφέ, τρώγαμε μαζι κλπ. Πομάκοι μουσουλμάνοι, ναι, το "Τουρκοι" ήταν ακυρη γενικευση της στιγμής. Παρόλο που οι Τούρκοι ιστορικοί, τους θεωρούν Τούρκους, όπως λέει στο λινκ που εδωσες. Εγω δεν το έχω ψάξει τι είναι, παρόλο που ήμουν στο ιστορικο της Κομοτηνης για 6 μήνες τρομάρα μου, δεν ασχοληθηκα καθολου με την ιστορια της περιοχής, μονο με τις απολαυσεις και τον τρυφηλό βίο Χαχ, είναι πραγματικά απίθανοι οι μουσουλμάνοι εδώ, έχουν ανατρέψει κάθε κανόνα, πίνουν μέχρι και ξίδια!! Το έψαξα το μαγαζί που λες και δυστυχώς έχει κλείσει. Μέσα στην Κομοτηνή δεν υπάρχουν επιλογές για ανατολίτικη κουζίνα (αυτό, απ' ότι μου είπαν, ήταν από τις τελευταίες απόπειρες). Επίσης, ανατρέποντας δεδομένα από προηγούμενο ποστ δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα αξιόλογο εντός, το πιο κοντινό φαΐ είναι 20 χιλιόμετρα μακριά. Ή στη λέσχη του ιστορικού (χάνεις )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.