karlos77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 καλημερα σε ολους μολις γυρισα απο γλεντι , και στο θεμα μας γλυκο κρασι σαμου απο μοσχατο αμπελι
AFANIS_ Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Vinsanto Αργυρού....(και για κόκκινες σάλτσες) ;-) Syrah N. Lazaridis ΔΙΑΠΟΡΟΣ κυρ - Γιάννης και απο χύμα.........της Ε.Α.Σ. Λήμνου..... στην υγειά μας.....
peravrexei Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 καλημερα σε ολους μολις γυρισα απο γλεντι ,και στο θεμα μας γλυκο κρασι σαμου απο μοσχατο αμπελι Μην πίνεις πολύ από αυτό γιατί ''χτυπάει'' άσχημα Στο σπίτι πίνω καθημερινά 2-3 ποτήρια από το δικό μου κρασί φτιαγμένο πε παραδοσιακό τρόπο χωρίς συντηριτικά και φάρμακα.Τώρα όταν βγούμε έξω κάνα αγιωρίτικο.
kaiowas Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Αυτα περι αρωμάτων,μπαχαρικών και λοιπών γιατί έχω δοκιμάσει διάφορα με παρόμοιες υποσχέσεις και δεν τα καταλαβαίνω μήπως είναι μόνο για γευσιγνώστες;Ή είναι ένα πράγμα σαν τα τσιγάρα που έχουν 1.000.000 γεύσεις και είναι όλα μια αηδία κ μισή; Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος καταποσης για να καταλαβεις τις γευσεις που εχει ενα κρασι. Κυκλοφορουν βινεο απο διαφορους sommelier σχετικα με αυτο το θεμα. Επισης λογω κακης αποθηκευσης απο τα μαγαζια πολλες φορε οι γευσεις των περισσοτερων κρασιων χαλανε και μοιωνονται αισθητα. Αν θελεις να δοκιμασεις πραγματικα τις διαφορες γευσεις παρε μερος σε ενα wine tasting σεμιναριο η πανε εκδρομη σε κανενα μεγαλο παραγωγο. Για να αναγνωριζεις τις γευσεις και τις μυρωδιες ενος κρασιου κυκλοφορουν κατι μικρα μπουκαλακια σε σετ που εχουν αποσταγμα απο υλικα που συνηθως μπαινουν σε κρασια (απο φρουτα μεχρι ξυλο, κοπρια, χορτα κτλπ). Μυριζοντας τα εξοικειωνεσε με τις μυρωδιες αυτες και αναγνωριζεις τι περιπου περιεχει καθε κρασι.
Draculina Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Επισης λογω κακης αποθηκευσης απο τα μαγαζια πολλες φορε οι γευσεις των περισσοτερων κρασιων χαλανε και μοιωνονται αισθητα. +1...Και στα μαγαζιά και στο σπίτι (αμα χώσεις στο ψυγείο για ώρες το κόκκινο ή στην κατάψυξη το άσπρο να παγώσει γρήγορα...) Αγαπημένη ποικιλία: ασύρτικο Αγαπημένα κρασια: θέμα Παυλίδη λευκό Θαλασσίτης Αβατον Γεροβασιλείου ( το κρασί που πίνουν τα ξωτικά του δάσους!!!) καλά φτηνά κρασιά: Ψηλές κορφές (ΕΟΣ Σαμου), Δαμασκηνός καπνιστός (Βαένι), Ραψάνη Τσάνταλη, Νάουσα + Μοσχοφίλερο Μπουτάρη, Ορεινό Σπυρόπουλου Μην έχουμε παράπονο, και ποικιλίες καλές εχουμε και παραγωγούς και καλά προσιτά κρασιά....
leftermann Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 ξεθάβω. έχω ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, πεντάλιτρο για την ακρίβεια, φτηνό, vaeni νάουσα, ηλικίας τουλάχιστον 15 ετών. Μπορεί και 20. Έχει καμιά πιθανότητα να πίνεται; Είναι σε γυάλινη νταμιτζάνα με μεταλλικό καπάκι, και ήταν στο σκοτάδι όλα αυτά τα χρόνια. Να το σουτάρω να μην μου τρώει χώρο;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 ξεθάβω. έχω ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, πεντάλιτρο για την ακρίβεια, φτηνό, vaeni νάουσα, ηλικίας τουλάχιστον 15 ετών. Μπορεί και 20. Έχει καμιά πιθανότητα να πίνεται; Είναι σε γυάλινη νταμιτζάνα με μεταλλικό καπάκι, και ήταν στο σκοτάδι όλα αυτά τα χρόνια. Να το σουτάρω να μην μου τρώει χώρο; Δεν έχεις καμία τύχη! Πρέπει να πέρασε και το στάδιο του ...ξυδιού!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 και τι έγινε; Άζαξ για πατώματα; Μπορεί και νέα μορφή ζωής! Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλά ήταν σφραγιστό (έστω και με μεταλλικό καπάκι)!
nogoso Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Οι πιθανότητες να πίνετε είναι μηδενικές. Αν δεν ήτανε σε νταμιτζάνα αλλά σε μπουκάλι το οποίο ήτανε πλαγιασμένο, σε σκιερό, δροσερό μέρος κλπ κλπ επειδή είναι VAENI( πιθανότατα απο την ποικιλία Ξινόμαυρο ) τα 15 χρόνια δεν είναι πάρα πολλά. Θα μπορούσε όχι μόνο να πίνετε αλλά να είναι και εκπληκτικό.
leftermann Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 ήταν σε δροσερό σκιερό, αλλά όχι πλαγιασμένο. Και είναι και πεντάλιτρο. Το ανοίγω τώρα. Αν κάνω πάνω από 10 λεπτά να ποστάρω εντυπώσεις, στείλτε το εκαβ στην διεύθυνσή μου. ---------- Προσθήκη στις 15:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:59 ---------- δεν είναι ξύδι. Έχει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα, σχεδόν μαύρο, και πολύ δυνατή γεύση, ολίγον στυφή. Δεν ξέρω την τύφλα μου από κρασιά. Δεν με τρέλανε κιόλας. τι το κάνω τώρα που το άνοιξα ο μαλάκας;
nogoso Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Απόλαυσε το. Άστο ανοιχτό το μπουκάλι ώστε να μπει οξυγόνο, να βγάλει τα αρώματα του. Μέχει να γίνει αυτό προλαβαίνεις να ψήσεις κανένα κοψίδι για να το συνοδεύσεις. Άσε το φορουμ και πιες το!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.