Προς το περιεχόμενο

Ψυξη 8800gt στους 50 βαθμους load !

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η ψύκτρα που φαίνεται στη φωτό είναι από επεξεργαστή... ΕΛΕΟΣ!!

Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας...

Ρε παιδιά, πως αντέχει τόσο βάρος η κάρτα, όταν τη βάζετε στη μητρική?

Μπράβο για το εγχείρημα πάντως...

δεν είναι βαριά έχει χάλκινη βάση και τα φύλα της είναι από αλουμίνιο αλλα και πέρα από αυτό φαντάσου ότι η ψήκτρα της 8800 Gtx/Gtx/Ultra είναι πολύ πιο βαριά

Δημοσ.
ακουγετε που ακουγετε αν ανεβασει και στροφες....θα χρειαστουμε οτοασπιδες:lol::lol::shock:

Το μοτεράκι της κάρτας δουλεύει σταθερά στο 29% αθόρυβα χωρίς να ανεβάζεο στροφές ανάλογα με την θερμοκρασία. Είναι γνωστό πρόβλημα που έχει αναφερθεί αρκετά σε ξένα forums. Αν το αφήσεις έτσι και παίξεις Crysis χτυπάς 90 βαθμούς με θερμοκρασία περιβάλλοντος 20 βαθμούς. Η λύση είναι να κατεβάσεις και να βάλεις το RivaTuner και να ακολουθήσεις τον οδηγό που μπορείς να βρεις εδώ. Κάνεις τα προφίλ ανάλογα με τις απαιτήσεις σου σε θόρυβο και είσαι έτοιμος. Προσωπικά δεν θέλω να ακούγεται σφύριγμα, οπότε έχω βάλει να πιάνει 52% max στους 80οC. Ενδεικτικά, στο PES2008 έχω θερμοκρασίες 60-65οC, και στο Crysis που είναι και το πιο απαιτητικό 78-80 σταθερά.

Οποιαδήποτε άλλη μόντα θα σου πιάσει θέσεις καρτών επέκτασης, χάνεις την εγγύηση της αντπροσωπείας αν σου πάθει κάτι, και προσωπικά δεν έσκασα 220? για να κάνω πειράματα. Το μόνο που θα έβαζα επιπλέον θα ήταν ένας ανεμιστήρας κουτιού (πάνω στο κουτί εννοείται, όχι πάνω στην κάρτα) να χτυπά προς την κάρτα για να διώχνει τον ζεστό αέρα που μαζεύται, και θα αφαιρούσα το έλασμα από την ακριβώς από κάτω θύρα στο κουτί.

Δημοσ.

Με την Ζalman vf-1000 έχω στο Pro 2008 46-47 και στο Crysis 54-55.

Και το fan τo έχω στο 60%. Το παίρνεις 32 ευρώ και αθόρυβο και ξέγνοιαστος για τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.
Το μοτεράκι της κάρτας δουλεύει σταθερά στο 29% αθόρυβα χωρίς να ανεβάζεο στροφές ανάλογα με την θερμοκρασία. Είναι γνωστό πρόβλημα που έχει αναφερθεί αρκετά σε ξένα forums. Αν το αφήσεις έτσι και παίξεις Crysis χτυπάς 90 βαθμούς με θερμοκρασία περιβάλλοντος 20 βαθμούς. Η λύση είναι να κατεβάσεις και να βάλεις το RivaTuner και να ακολουθήσεις τον οδηγό που μπορείς να βρεις εδώ. Κάνεις τα προφίλ ανάλογα με τις απαιτήσεις σου σε θόρυβο και είσαι έτοιμος. Προσωπικά δεν θέλω να ακούγεται σφύριγμα, οπότε έχω βάλει να πιάνει 52% max στους 80οC. Ενδεικτικά, στο PES2008 έχω θερμοκρασίες 60-65οC, και στο Crysis που είναι και το πιο απαιτητικό 78-80 σταθερά.

Οποιαδήποτε άλλη μόντα θα σου πιάσει θέσεις καρτών επέκτασης, χάνεις την εγγύηση της αντπροσωπείας αν σου πάθει κάτι, και προσωπικά δεν έσκασα 220? για να κάνω πειράματα. Το μόνο που θα έβαζα επιπλέον θα ήταν ένας ανεμιστήρας κουτιού (πάνω στο κουτί εννοείται, όχι πάνω στην κάρτα) να χτυπά προς την κάρτα για να διώχνει τον ζεστό αέρα που μαζεύται, και θα αφαιρούσα το έλασμα από την ακριβώς από κάτω θύρα στο κουτί.

εννοείτε ότι αν κρατήσεις το stock coolerακι της κάρτας δεν χάνεις τίποτα αν σου χαλάσει και δεν χαλάσει από μαλακια του χρηστη της ( τοποθέτηση/ψήσιμο ) ;)

Δημοσ.
εννοείτε ότι αν κρατήσεις το stock coolerακι της κάρτας δεν χάνεις τίποτα αν σου χαλάσει και δεν χαλάσει από μαλακια του χρηστη της ( τοποθέτηση/ψήσιμο ) ;)

Εννοείται! Όποιος θέλει να ανεβάσει χρονισμούς κτλ στην κάρτα γραφικών τότε πρέπει να κοιτάξει για άλλες λύσεις ψύξης, γιατί χωρίς υπερχρονισμό αν είσαι στους 80, καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει αν ανεβάσεις τα ρολόγια και μπορείς εύκολα να την ψήσεις όπως αναφέρεις! Αν και νομίζω ότι αντέχει μέχρι και 100οC, αλλά δεν την αφήνεις να πάει τόσο.

• Super Moderators
Δημοσ.

antexei kai parapanw...ase pou akoma kai na pa8ei kati apo o/c exeis eggyhsh...den prokeitai na katalavoun kati an den exeis flasharei to bios...

Δημοσ.

Τελικα λογω μεγεθους προτιμησα την zalman vf1000

Με stock cooler ειχα μετα απο μιση ωρα στο cod4 πανω απο 85 βαθμους ,ενω με σκληρη χρηση επιανε και τους 90+

Με την zalman πηγε 45 !

Τελικα η stock πρεπει να ειναι πολυ χαλια.

Επιβαλεται η aftermarket ψυκτρα ,οταν μαλιστα εχεις πληρωσει 220 ευρω για την καρτα που το καλοκαιρι σιγουρα θα ψηνεται στους 100 βαθμους

Δημοσ.

Οσοι θελετε την zalman vf1000 για την 8800gt :

Θα πρεπει να παρετε και εξτρα ψυκτρακια για μνημες γιατι αυτα της συσκευασιας της zalman δεν φτανουν, χρειαζονται ακομα 4 για να ψυξουν αυτα τα τσιπακια:

Κατω δεξια πρεπει να μπει ενα λιγο λοξα ή να παρετε 1 μακροστενο ψυκτρακι

Η μαμισια ψυκτρα βγαινει ευκολα ,ειναι 12 βιδες που την κρατανε στο πισω μερος της καρτας

επισης για να κολλησουν καλα τα ψυκτρακια θα πρεπει να εχετε καθαρισει καλα μνημες και τα τσιπ και την GPU με πανακι και καθαρο οινοπνευμα

Προσοχη μην βαλετε πολη πιεση στα τσιπ και μνημες οπως τα καθαριζετε ,υπαρχει κινδυνος ζημιας

post-23533-12906295676_thumb.jpg

post-23533-129062956763_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγκατέστησα κι'εγώ επιτέλους τη TT Duorb στην Albatron 8800GT. Εύκολη εγκατάσταση, χρειάζεται όχι παραπάνω απο 20 λεπτά. Η συσκευασία μέσα έχει και ψυκτράκια για τις μνήμες τα οποία έχουν κόλλα απο κάτω. Δε την εμπιστεύομαι όμως και έβαλα Arctic Silver Adhesive. Κόλλησαν μια και καλή τώρα :P Επίσης καλό είναι να βάλουμε ψυκτράκια και εκεί που αναφέρει ο φίλος πάνω στη φωτογραφία (έχει μπόλικα η συσκευασία...)

Δεν πρόλαβα να την τεστάρω πολύ ακόμα αλλά σε idle έχω 35 βαθμούς (απο 60 που ήταν πριν). Αντυπωσιακό είναι επίσης οτι έπαιξα Crysis για κανα μισάωρο με την κάρτα σε συχνότητες 730/2000 (απο 600/1800 που είναι default) και δεν έκανε κιχ, δεν κόλλησε καθόλου και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω απο 55 βαθμούς.

Και όλα αυτά σε καλή σχετικά τιμή, στα 30? απο το e-shop.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...