Razor333 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δοκίμασε άραγε κανείς να υπερχρονίσει στις 8800 τα ALUs περισσότερο από ότι τον πυρήνα; Εξαρτάται βέβαια από κάθε χωριστή περίπτωση, αλλά πριν πάει κανείς σε εξωτικές λύσεις ψύξης μιας 8800 είναι προτιμότερο να κοιτάξει πρώτα αν υπερχρονίζονται τα ALUs κάτα μεγαλύτερο ποσοστό από ότι ο πυρήνας και αν ναι κατά πόσο και πόσο παραπάνω επιδόσεις μπορεί να φέρει. Αν υποθετικά υπερχρονίσεις τον πυρήνα και την μνήμη κατά 10% για παράδειγμα θα έχεις μια αύξηση επιδόσεων περίπου 8% μέσο όρο. Αν όμως σε αφήνει να χτυπήσεις ένα 20% στα ALUs ταυτόχρονα έχουν ανέβει πάλι κατά ένα ποσοστό οι επιδόσεις. Αληθεια το shader clock στις ΑΤΙ πως ανεβαινει?
Ailuros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ανεξάρτητος χρονισμός για τα ALUs στις Radeon. Να τονίσω το "μέχρι σήμερα";
gdp77 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Και οι δυο κάρτες έχουν κορυφαία σχέση κόστους/απόδοσης. Θέλεις να δώσεις μέχρι 200? ; Παίρνεις την 3870. Μπορείς να δώσει 50? παραπάνω; Παίρνεις την σαφώς γρηγορότερη 8800GT.
Sting3r Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Ναι η σαφώς γρηγορότερη GT που βγάζει +4 FPS στο Crysis σε Stock speeds. Μια γρήγορη ιστοριούλα (και εδώ να τονίσω οτί ποτέ δεν ήμουν Fanboy, πάντα ψωνίζω με βάση του τι αποδίδει καλύτερα την δεδομένη στιγμή). Για να μην μακρυγορώ έψησα ενα φιλαράκι μου για 3870 (φανατικός νβιντιάκιας) που είχε 8600GT και ήθελε να πάει σε 8800GT. Με το που την εγκατέστησε χτύπησε το τηλ.. και μου λέει.. "ρε μαλάκα και εγω νόμιζα πως βλέπω χρώματα τόσο καιρό.." Με λίγα λόγια αν τις βάλεις δίπλα δίπλα η διαφορά στο μάτι φένεται κατευθείαν. Εξάλλου έχει βουήξει ο τόπος για τα μαγειρέματα που κάνει η Nvndia στους drivers για να κερδίσει FPS.. Αλήθεια, κανεις απο εσας τους ξεροκέφαλους, έχει κάνει ποτέ Rename το crysis.exe σε whatever.exe ? Κάντε το θα βρεθείτε προ εκπλήξεως... ΥΓ. Και στην τελική καταναλωτής είμαι, δεν έχω συμφέροντα σε καμία εταιρία απλα καταθέτω τις προσωπικές μου εμπειρίες για να βοηθήσω και τους υπόλοιπους καταναλωτές να αποκτήσουν μια ποιο σφαιρική άποψη.
totalius Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Ξέρει κανείς αν η ATI θα βγάλει καμιά καλύτερη κάρτα απο τη 3870 μέσα στις γιορτές ή θα αρκεστεί στη mid range αγορά.Πάντως εγώ δε θυμάμαι τέτοιο σκηνικό εδώ κ χρόνια.Δηλαδή να παίζει στις δυνατές κάρτες μόνη της η μια εταιρία κανά 8μηνο τώρα κ η άλη να κοιμάται.
gdp77 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Ξέρει κανείς αν η ATI θα βγάλει καμιά καλύτερη κάρτα απο τη 3870 μέσα στις γιορτές ή θα αρκεστεί στη mid range αγορά.Πάντως εγώ δε θυμάμαι τέτοιο σκηνικό εδώ κ χρόνια.Δηλαδή να παίζει στις δυνατές κάρτες μόνη της η μια εταιρία κανά 8μηνο τώρα κ η άλη να κοιμάται. Η 3870 midrange? Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις.... Υπολείπεται ελάχιστα της 8800GT. Βέβαια αν θέλεις να παίξεις crysis 1280χ1024 όλα full, τότε όλες οι κάρτες midrange είναι. Ναι η σαφώς γρηγορότερη GT που βγάζει +4 FPS στο Crysis σε Stock speeds. Μια γρήγορη ιστοριούλα (και εδώ να τονίσω οτί ποτέ δεν ήμουν Fanboy, πάντα ψωνίζω με βάση του τι αποδίδει καλύτερα την δεδομένη στιγμή). Για να μην μακρυγορώ έψησα ενα φιλαράκι μου για 3870 (φανατικός νβιντιάκιας) που είχε 8600GT και ήθελε να πάει σε 8800GT. Με το που την εγκατέστησε χτύπησε το τηλ.. και μου λέει.. "ρε μαλάκα και εγω νόμιζα πως βλέπω χρώματα τόσο καιρό.." Με λίγα λόγια αν τις βάλεις δίπλα δίπλα η διαφορά στο μάτι φένεται κατευθείαν. Εξάλλου έχει βουήξει ο τόπος για τα μαγειρέματα που κάνει η Nvndia στους drivers για να κερδίσει FPS.. Αλήθεια, κανεις απο εσας τους ξεροκέφαλους, έχει κάνει ποτέ Rename το crysis.exe σε whatever.exe ? Κάντε το θα βρεθείτε προ εκπλήξεως... ΥΓ. Και στην τελική καταναλωτής είμαι, δεν έχω συμφέροντα σε καμία εταιρία απλα καταθέτω τις προσωπικές μου εμπειρίες για να βοηθήσω και τους υπόλοιπους καταναλωτές να αποκτήσουν μια ποιο σφαιρική άποψη. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να είναι 4 FPS ταχύτερη, σε άλλα είναι πολύ περισσότερο ταχύτερη. To σίγουρο είναι ότι σε κανένα παιχνίδι δεν είναι ταχύτερη η 3870. Άσε που προσωπικά δεν αγοράζω ATI γιατί δεν τη γουστάρω την εταιρεία λόγω του άθλιου Linux support.
raven3x7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Θα βγαλει διπλη Hd3870 στο ιδιο PCB που απ'οτι φενετε θα ειναι τεραστιο. Οσο για το αθλιο linux support η κατασταση αλλαζει πολυ γρηγορα και η κινηση με τοθς OpenDrivers ειναι σιγουρα εξερετικα θετικη. BTW η ΗΔ3870 eixan same day ypostirijh
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 diplo chip sto idio pcb kai katanalwsh panw apo 200-220w... epishs 8a leitourgoun se fash crossfire nomizw kai oxi san mia karta...ara einai 8ema uposthri3hs paixnidiwn kai pali opws me to crossfire kai to sli... kai sto kapaki sou erxetai mia 9800 ton Fevrouario/Martio pou 8a thn pataei xamo kai 8a klaime ta lefta mas...
Ailuros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Ναι η σαφώς γρηγορότερη GT που βγάζει +4 FPS στο Crysis σε Stock speeds. Αν πάρει κανείς ένα σεβαστό αριθμό πρόσφατων παιχνιδιών η διαφορά ανάλογα με την χρησιμοποιούμενη ανάλυση και με εξομάλυνση είναι μεταξύ 10 και 20%. Στην περίπτωση που ένας χρήστης πέφτει στην ανάλυση που η διαφορά είναι περίπου στο 10%, είναι λογικότερο να πάρει μια 3870 μιας και η διαφορά τιμής υπερτερεί σαφώς και το 10% διαφορά δύσκολα φαίνεται σε πραγματικό χρόνο. Τα 20% ωστόσο είναι αισθητά διαφορά. Μια γρήγορη ιστοριούλα (και εδώ να τονίσω οτί ποτέ δεν ήμουν Fanboy, πάντα ψωνίζω με βάση του τι αποδίδει καλύτερα την δεδομένη στιγμή). Για να μην μακρυγορώ έψησα ενα φιλαράκι μου για 3870 (φανατικός νβιντιάκιας) που είχε 8600GT και ήθελε να πάει σε 8800GT. Με το που την εγκατέστησε χτύπησε το τηλ.. και μου λέει.. "ρε μαλάκα και εγω νόμιζα πως βλέπω χρώματα τόσο καιρό.." Με λίγα λόγια αν τις βάλεις δίπλα δίπλα η διαφορά στο μάτι φένεται κατευθείαν. Την υποτιθέμενη αντικειμενικότητά σου θα έλεγα να την αφήσεις να την κρίνουν άλλοι και όχι δεν αποτελεί θέμα συζήτησής καν. Στο προκείμενο λοιπόν: οι εργοστασιακές ρυθμίσεις όσων αφορά τις διάφορες κάρτες γραφικών πάντα διέφεραν και εγώ προσωπικά δεν έχει περάσει ούτε ΜΙΑ GPU από τα χέρια μου από την αυγή των έγχρωμων οθονών για υπολογιστές που να μην έκανα προσαρμογές όσων αφορά τις εκάστοτε ρυθμίσεις χρωμάτων, γάμμα και τα συναφή (είτε μέσω οδηγών ή αν δεν ήταν επαρκείς οι ρυθμίσεις μέσω τρίτων εφαρμογών). Στην εποχή της ψηφιακής απεικόνισης η πιστότητα της απεικόνισης ακόμα και σε φωτογραφικές ψηφιακές μηχανές μπορεί να αλλιωθεί σοβαρά και εξαρτάται πάντα από την ποιότητα του φακού του φωτισμού του περιβάλλοντος και ένα σωρό άλλους παράγοντες. Αν τώρα πάρεις μια υψηλής ποιότητας ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και φωτογραφίσεις ένα κομμάτι του χώρου που βρίσκεται ο υπολογιστής θα πρέπει το αποτέλεσμα (δηλ. η φωτογραφία) να είναι χρωματικά όσο πιο κοντά γίνεται με αυτό που βλέπεις στην πραγματικότητα. Αν τώρα μεταφέρεις την φωτογραφία αυτή στον υπολογιστή και το βάλεις σαν wallpaper στην επιφάνεια εργασίας, αυτό που βλέπεις πάλι δεν θα πρέπει να απέχει από την πραγματικότητα. Οι εκάστοτε επεμβάσεις είτε μέσω εργοστασιακών ρυθμίσεων είτε άλλες μπούρδες τύπου "digital vibrance" στην πλειοψηφία τους είναι πιο κοντά στον "ψηφιακό θόρυβο" παρά σωστή αναπαραγωγή χρωμάτων. Φυσικά γούστο του και καπέλο του τι χρησιμοποιεί ο καθένας ή αν του αρέσουν οι ψυχεδελικές απεικονίσεις, αλλά για όλες τις περιπτώσεις οι οδηγοί αμφότερων εταιριών παρέχουν εκτενείς ρυθμίσεις για την δισδιάστατη απεικόνιση. Κοντός ψαλμός αλληλούια: χωρίς επεμβάσεις στις ρυθμίσεις δεν πλησιάζεις αυτό που θα έπρεπε να βλέπει το μάτι σου. Για οτιδήποτε πιο "ζωηρό" ή πιο "έντονο" μπορεί ο κάθε χρήστης να φέρει την απεικόνιση στα μέτρα του και είναι γελοίο να χρησιμοποιείται αυτή η καραμέλα στην εποχή μας. Εξάλλου έχει βουήξει ο τόπος για τα μαγειρέματα που κάνει η Nvndia στους drivers για να κερδίσει FPS.. Παράδειγμα και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση να χαρείς. Και δεν συζητάμε φυσικά αποδεδειγμένες απόπειρες του παρελθόντως όπως με την FX5800 και το 3dmark τότε (και ναι το ότι χρησιμοποίησαν τότε clipping planes ήταν εγκληματική ενέργεια), αλλά για τα σημερινά δεδομένα. ΄Οταν και εφόσον καταλήξουμε εκεί περιμένω και μια τεκμηρίωση γιατί οι βελτιστοποιήσεις ανισοτροπικού δεν απενεργοποιούνται πλέον στους πρόσφατους Catalyst και μπορούμε ευχαρίστως να μιλήσουμε αναλυτικά και εδώ για ποιότητα απεικόνισης και για την υπερβολική πτώση επιδόσεων στις Radeon όταν είναι δυνατή η απενεργοποίηση. ΥΓ. Και στην τελική καταναλωτής είμαι, δεν έχω συμφέροντα σε καμία εταιρία απλα καταθέτω τις προσωπικές μου εμπειρίες για να βοηθήσω και τους υπόλοιπους καταναλωτές να αποκτήσουν μια ποιο σφαιρική άποψη. Mια μεροληπτική άποψη κάθε άλλο πάρα σφαιρική είναι. Δεκτές όλες οι απόψεις εφόσον μπορούν να υποστηριχτούν με επιχειρήματα και να τεκμηριωθούν, αλλά εξίσου δεκτός θα πρέπει να είναι ο κάθε αντίλογος όπως βλέπεις παραπάνω.
Ailuros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 diplo chip sto idio pcb kai katanalwsh panw apo 200-220w...epishs 8a leitourgoun se fash crossfire nomizw kai oxi san mia karta...ara einai 8ema uposthri3hs paixnidiwn kai pali opws me to crossfire kai to sli... kai sto kapaki sou erxetai mia 9800 ton Fevrouario/Martio pou 8a thn pataei xamo kai 8a klaime ta lefta mas... Πάντα σε σχέση απόδοσης/τιμής (αν και θα υπάρξει διαφορά χρονική) σε χειρότερο βαθμό με την R7x0 (πρόσεξε όχι R700). Mισές μονάδες, διπλάσιος χρονισμός για αυτές και διπλάσια απόδοση από μια "R680" και φυσικά με μοιραζόμενη μνήμη μεταξύ των MCM chips. Aν και υπάρχουν ακόμα πονοκέφαλοι για το πως θα υλοποιηθούν πολλαπλά dice σε μια βάση και κυρίως την μεταξύ τους συνδεσμολογία, έχω την αίσθηση ότι εδώ η AMD μακροχρόνια διάλεξε την λογικότερη οδό από την επιμονή σε μονολιθικά γιγαντιαία chips. Eκτός βέβαια και έχει ακολουθήσει ήδη η NV μια ανάλογη οδό και το κρύβει πάλι καλά γιατί στις μέρες μας είναι φύση αδύνατο να βρει κανείς μια ασφαλή πληροφορία για τα μελλοντικά τους σχέδια μήνες πριν την κυκλοφορία. Επιγραμματικά για το R7x0 αναμένετε η επιστροφή του resolve σε ανάλογο hardware και μια λογική αύξηση όσων αφορά τους εκάστοτε ρυθμούς πλήρωσης που ταλανίζουν αρκετά τις R6x0/RV670. Σε παιχνίδια όπως το Stalker όπου κατατροπώνονται οι Radeon λόγω των χαμηλών ρυθμών πλήρωσης Z και texel, θα δούμε μια αύξηση επιδόσεων που θα φτάσει το 4x και όχι απλά 2x σε σχέση με μια 3870. E μη ρωτήσεις τώρα σε τι ανάλυση, ξέρεις εσύ από marketing και "up to" ισχυρισμούς τι ακριβώς σημαίνουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.