Biron Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Ολα αρχισαν μετα απο ενα update microsoft για τον internet explorer που εκανε το PC μετα εκανε restart και αργισε να επανελθει. Διοτι υπαρχει προβλημα με τον εξωτερικο σκληρο.δηλαδη: Ο σκληρος εμφανιζετε σαν εικονιδιο Η: κανονικα αλλα μεσα δεν εχει τιποτα....ενω κανονικα ειχε μεσα used 180GB απο τα 250. START--> CONTROL PANEL-->PERFOMANCE AND MAINTENANCE (αν ειναι CATEGORY VIEW)-->ADMINISTRATIVE TOOLS-->COMPUTER MANAGMENT STORAGE-->DISK MANAGMENT Μου εμφανιζετε μονο ο 1 σκληρος ο αλλος οχι ενωεμφανιζετε στο My computer/HARD DISK DRIVERS ως (Η) Τωρα οταν πχ θελω να create new folder βγενει error Unable to create the folder "New Folder" The System Cannot Find The File Specified. Δεν μπορω να κανω τιποτα ουτε να δω τι εχει μεσα ουτε να κανω μεταφορα απο Files. Στο My computer/HARD DISK DRIVERS/(H)>ο σκληρος που εχει το προβλημα/Properties/ Type>Local Disk File system>RAW (to RAW den to exw ksanadei sinithos NTFS or FAT32) Used space: 0 bytes 0 bytes Free space: 0 bytes 0 bytes και ο δισκος στιν εικονα ειναι ολοκληρος μπλε Στα Tools (ειμαι παντα στα Local Disk (H)Properties ) Δεν μπορω να κανω τιποτα απο τα 3 δλδ error-checking -Defragmentation-Backup Στα Hardware Μου εμφανιζει Τον σκληρο που ειναι οκ ©και τον σκληρο (Η) που εχει το προβλημα δλδ τον εχει ως εξης>Name:HDT72252 5DLAT80 USB DEVISE TYPE:Disk drives Device Properties (ειμαι παντα στα Στα Hardware Local Disk (H)Properties ) The device is working properly.(δειτε foto) Το επομενο βημα ποy εκανα ειναι να προσπαθεισω σε "safe mode" alla kai ekei problem.Δεν μπορω να κανω τιποτα To PC καθυστερη παρα πολυ να κανει εππανακινιση μετο που βγαζω το usb tou HDD (H) λειτουργουν ολα καλα και γρηγορα. Μετα προαπαθεισα να κανω εππανακινιση στο PC με το cd Windows Xp service pack 2 Και βρεθηκα στο σημειο ποy μποροyμε να κανουμε νεα εγκατασταση windows repair partition ktlp(μπλε οθονη) Τον πρωτο δισκο τον εχει κανονικα ολα οκ και το προβληματικο τον βλεπω αντι (Η) σε γραμμα (D) και μετα γραφει<> 238473ΜΒ Disk on disk [MBR] D:Partition 1 [uNKNOWN] 238473ΜΒ <238473ΜΒ FREE> Καπια αλλα στοιχεια ακομα ποθ μπορω να σας πω ειναι οτι ο σκληροσ εχει 2 κουμπια το on-of kai to allo backup τα οποια δεν λειτουργουν. Τελος διαβασα στο Forum kai gia enan θορυβο που κανει ο σκληρος σαν να κολλαει και κανει ενα τακ τακ το διαπιστοσα και αυτον το θορυβο στον σκληρο μου δισκο. Υ.Γ Ο σκληρος κανει τα ιδια κοληματα και σε αλλο PC που πριν τον αναγνωριζε κανονικα Τι θα μπορουσα να κανω για να αποκτισω τα αρχεια και να επαναφερω τον HDD εαν ειναι δυνατον? Ελπιζω να ειναι αρκετα τα στοιχεια που σας γραφω για να εχουμε καρπους σασ ευχαριστω.
stefanos_79 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δοκιμασε καποιο προγραμμα ανακτησης δεδομενων οπως το Get data back for ntfs
Biron Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δοκιμασε καποιο προγραμμα ανακτησης δεδομενων οπως το Get data back for ntfs Δοκιμασα το File Scavenger v3.0.1 αλλα δεν βρισκει δεδομενα στον σκληρο .... θα το δοκιμασω και αυτο ευχαριστω
dali13gr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Nα υποθέσω ότι είναι WD MYBOOK? Για πεθαμένος μου μοιάζει ο δίσκος. Δοκίμασε το GetDataBack for NTFS που είπε ο φίλος πιο πάνω ή το GetDataBack for FAT32 που πιθανότατα είναι ο δίσκος σου αν δεν τον έχεις κάνει format όταν τον πήρες.
vman Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Το RAW που αναφέρεις ότι εμφανίζει ο disk manager, σημαίνει ότι ο δίσκος δεν έχει κανένα file system (πχ NTFS,FAT32 κά). Κάποιες φορές καταστρέφεται μόνο το MBR (Master Boot Record) και κάποια indexes που περιγράφουν το είδος του partition (NTFS ή FAT32 ή άλλο) και τα περιεχόμενα του δίσκου. Είναι αντίστοιχο του να κόψεις από ένα βιβλίο τις σελίδες με τα περιεχόμενα. Οι υπόλοιπες σελίδες δεν έχουν κοπεί, αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις στο βιβλίο, αφού λείπουν τα περιεχόμενα (η αντιστοιχία δεν είναι απόλυτη). Στη δική σου περίπτωση είναι ανησυχητικό το γεγονός της μη ανάκτησης δεδομένων με το File Scavenger. Ωστόσο, νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσεις να διορθώσεις το MBR. Αυτό μπορείς να το κάνεις, εάν κάνεις εκκίνηση από το CD των XP, μπεις στη recovery console και πληκτρολογήσεις την εντολή: fixmbr d: Έβαλα d για δίσκο, γιατί ανέφερες ότι έτσι αναγνωρίζεται ο δίσκος σου. Ελπίζω να είναι αυτό και να μην έχει χαλάσει ο δίσκος σου. Εάν δεν δουλέψει αυτό που σου περιέγραψα ή οποιαδήποτε μέθοδος ανάκτησης (software) μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις format. Θα χάσεις τα δεδομένα σου, αλλά ίσως επανέλθει ο δίσκος.
Biron Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Nα υποθέσω ότι είναι WD MYBOOK? Για πεθαμένος μου μοιάζει ο δίσκος. Δοκίμασε το GetDataBack for NTFS που είπε ο φίλος πιο πάνω ή το GetDataBack for FAT32 που πιθανότατα είναι ο δίσκος σου αν δεν τον έχεις κάνει format όταν τον πήρες. Καλα τα λες ...xaxa ειναι ενας Philips 250Gb θα το δοκιμασω το Get Ntfs elpizw na to vrw free
Biron Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Το RAW που αναφέρεις ότι εμφανίζει ο disk manager, σημαίνει ότι ο δίσκος δεν έχει κανένα file system (πχ NTFS,FAT32 κά). Κάποιες φορές καταστρέφεται μόνο το MBR (Master Boot Record) και κάποια indexes που περιγράφουν το είδος του partition (NTFS ή FAT32 ή άλλο) και τα περιεχόμενα του δίσκου. Είναι αντίστοιχο του να κόψεις από ένα βιβλίο τις σελίδες με τα περιεχόμενα. Οι υπόλοιπες σελίδες δεν έχουν κοπεί, αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις στο βιβλίο, αφού λείπουν τα περιεχόμενα (η αντιστοιχία δεν είναι απόλυτη). Στη δική σου περίπτωση είναι ανησυχητικό το γεγονός της μη ανάκτησης δεδομένων με το File Scavenger. Ωστόσο, νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσεις να διορθώσεις το MBR. Αυτό μπορείς να το κάνεις, εάν κάνεις εκκίνηση από το CD των XP, μπεις στη recovery console και πληκτρολογήσεις την εντολή: fixmbr d: Έβαλα d για δίσκο, γιατί ανέφερες ότι έτσι αναγνωρίζεται ο δίσκος σου. Ελπίζω να είναι αυτό και να μην έχει χαλάσει ο δίσκος σου. Εάν δεν δουλέψει αυτό που σου περιέγραψα ή οποιαδήποτε μέθοδος ανάκτησης (software) μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις format. Θα χάσεις τα δεδομένα σου, αλλά ίσως επανέλθει ο δίσκος. Πριν ο σκληρος ηταν σε NTFS σιγουρα. Θα δοκιμασω τωρα να μπω στη recovery console Οσο για to D emfanizete stis entoles DOS alla ta windows to diavazoun ws H ?/?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Βαλτον μεσα στο pc και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ απο το bios το Smart... Εμενα μονο ετσι τον διαβαζει τον μισοχτυπημενο 250ρη Western Digital... Αλλιως τον εμφανιζει σαν Raw...
Biron Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Βαλτον μεσα στο pc και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ απο το bios το Smart...Εμενα μονο ετσι τον διαβαζει τον μισοχτυπημενο 250ρη Western Digital... Αλλιως τον εμφανιζει σαν Raw... Μπορεις να μου πεις κανενα Site information για το πως μπορω να τον βαλω μεσα στο Pc thnks
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Εαν μπορεις να ανοιξεις το κουτι του απλα βγαλτον απο εκει και συνδεσε τον μεσα στο pc σου. Εαν οχι (π.χ. MY book, LaCIE) απλα πηγαινε τον πισω για να σου δωσουν αλλον, δεν υπαρχει επιστροφη
Biron Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Στη δική σου περίπτωση είναι ανησυχητικό το γεγονός της μη ανάκτησης δεδομένων με το File Scavenger. Ωστόσο, νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσεις να διορθώσεις το MBR. Αυτό μπορείς να το κάνεις, εάν κάνεις εκκίνηση από το CD των XP, μπεις στη recovery console και πληκτρολογήσεις την εντολή: fixmbr d: Κατι μαλλον δεν κανω καλα διοτι εβαλα το CD των XP για να μπω στη recovery console εππανακινιση απο το CD (μπλε οθονη) και εφτασα στο σημειο ποy λεει To repair Windows xp installation using Recovery console press R...εως εδω καλα?? διοτι εαν πατησω R ερχομαστε σε μια DOS(μαυρη οθονη)και μου δειχνει μονο 1.C:windows.. μου εχει επιλογη για να γραψω αλλαεκει δεν μπορω να γραψω fixmbr d: dioti exei xwro mono gia 1 gramma i arithmo.... Εαν σου ειναι ευκολο πες μου πως μπορω να μπω στη recovery console? ευχαριστω
Biron Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Εαν μπορεις να ανοιξεις το κουτι του απλα βγαλτον απο εκει και συνδεσε τον μεσα στο pc σου.Εαν οχι (π.χ. MY book, LaCIE) απλα πηγαινε τον πισω για να σου δωσουν αλλον, δεν υπαρχει επιστροφη Θα το δοκιμασω και θα σας πω αποτελεσματα
vman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Κατι μαλλον δεν κανω καλα διοτι εβαλα το CD των XP για να μπω στη recovery console εππανακινιση απο το CD (μπλε οθονη) και εφτασα στο σημειο ποy λεει To repair Windows xp installation using Recovery console press R...εως εδω καλα?? διοτι εαν πατησω R ερχομαστε σε μια DOS(μαυρη οθονη)και μου δειχνει μονο 1.C:windows.. μου εχει επιλογη για να γραψω αλλαεκει δεν μπορω να γραψω fixmbr d: dioti exei xwro mono gia 1 gramma i arithmo.... Εαν σου ειναι ευκολο πες μου πως μπορω να μπω στη recovery console? ευχαριστω Μια χαρά τα κάνεις φίλε μου. Εκεί πρέπει να γράψεις τον αριθμό 1 και να πατήσεις Enter. Έτσι θα σε βγάλει σε command prompt και θα μπορέσεις να γράψεις την εντολή που σου είπα. Εάν είχες και άλλη ή άλλες εγκαταστάσεις των Windows στον υπολογιστή σου, θα σου τις εμφάνιζε σε λίστα, όπως έκανε και τώρα. Για να είσαι σίγουρος για το δίσκο που θα βάλεις στην fixmbr, γράψε πρώτα την εντολή map και πάτησε enter. Στην οθόνη σου θα εμφανιστεί μια λίστα με τους δίσκους που υπάρχουν στο σύστημά σου η οποία θα μοιάζει κάπως έτσι: \Device\HardDisk0 (αυτός θα είναι ο master δίσκος που έχεις) Δεν ξέρω πως ακριβώς θα φαίνεται ο USB HDD, αλλά νομίζω ότι θα το καταλάβεις. Τελικά η fixmbr θα είναι: fixmbr \Device\HardDisk0 (όπου "\Device\HardDisk0" θα βάλεις το string για τον USB δίσκο σου)
Biron Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Για να είσαι σίγουρος για το δίσκο που θα βάλεις στην fixmbr, γράψε πρώτα την εντολή map και πάτησε enter. Στην οθόνη σου θα εμφανιστεί μια λίστα με τους δίσκους που υπάρχουν στο σύστημά σου η οποία θα μοιάζει κάπως έτσι:\Device\HardDisk0 (αυτός θα είναι ο master δίσκος που έχεις) Δεν ξέρω πως ακριβώς θα φαίνεται ο USB HDD, αλλά νομίζω ότι θα το καταλάβεις. Τελικά η fixmbr θα είναι: fixmbr \Device\HardDisk0 (όπου "\Device\HardDisk0" θα βάλεις το string για τον USB δίσκο σου) Λοιπον ολα εγιναν καλα πιστεβω πατησα map και τοn εβγαζε κανονικα δλδ D: 238473 \Device\HardDisk1\Partition1 εγραψα fixmbr \Device\HardDisk1\Partition1 enter και μετα μου εγραψε..Are you sure you want to write a new MBR? Y....Enter kai telos egrafe The new master boot record has bene successfuly written. Ελπιζω να τα εκανα καλα....λοολ Το μονο που εγινε μετα το Fixmbr ειναι οτι με το File Scavenger τωρα μπορω να δω τα δεδομενα μου αλλα οτι επαναφερω ειναι κατεστραμενο...και good kai poor Υπαρχει καμια ιδεα???? οσο για το GetDataBack μοθ βγαζει error και μετα δεν τον βλεπει τον HDD....θα το δω καλητερα αυριο με ηρεμια και θα σας πω Kata talla o Hdd akoma emfanizete me 0 bytekai status:unreadable. Den ton exw formatari akoma gia na dw ean mporesw na swsw tipota apo mesa που μου μαλλον ειναι δυσκολο.. Tha dokimasw na ton valw mesa sto pc prin ton formatarw alla opws elege o filos mas tha prepi na apenergopiisw to smart apo bios ..(dld?) ευχαριστω για την βοηθεια
Biron Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Εαν μπορεις να ανοιξεις το κουτι του απλα βγαλτον απο εκει και συνδεσε τον μεσα στο pc σου.Εαν οχι (π.χ. MY book, LaCIE) απλα πηγαινε τον πισω για να σου δωσουν αλλον, δεν υπαρχει επιστροφη [/QUO Λοιπον σημερα εχουμε καρπους.... Εβαλα τον σκληρο μεσα στο PC και τωρα μπορω να παρω ολα ολα τα δεδομενα 180GB Ο σκληρος τωρα ειναι online Type: Basic Status:online Partition style:Master Boot Record(MBR) Capacity:238473MB Unallocated-Reserved space:0 Τωρα ελπιζω να φτιαξει και αυτο μετα το φορματ και να εχω 100% την λειτουργεια του HDD. Διοτι ακομα οταν παω να κανω open στον HDD μου βγαζει error δλδ οτι θελει να κανει format....ante na doume ..το smart γιατι το αλαζουμε ομως? κατι ακομα ο σκληρος απεξω γραφει οτι ειναι fhilips και τωρα που τον ειδα μεσα πανω του εχει αυτοκολιτο με χαρακτιροστικα και ειναι hitachi.... καλητερα δεν λεω λοολ ευχαριστω Μετα το Format ολα πηγανε καλα ο σκληρος μου ειναι 100% ενταξει σας ευχαριστω ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.