Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με τους Raptor

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να αγοράσω ένα γρήγορο σκληρό για λειτουργικό. Σκέφτομαι τον WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB 10000RPM. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με αυτόν; Ή κάτι άλλο υπόψιν;

• Super Moderators
Δημοσ.

oti einai grhgoros einai, exw 74arh Raptor edw kai 3 xronia kai xalara den ton allazw...alla imo einai mikros pleon...twra pou ta games pianoun toso poly xwro den mporeis na fantasteis poso eukola gemizei...yparxei kai o 150arhs alla einai kapws akrivos :P

Δημοσ.

Βασικά λέω στο μέλλον να αγοράσω άλλον έναν και να κάνω ένα RAID 0. Να σου πώ μιας και έχεις ήδη έναν. Στο κουτί του είχε και οδηγούς για RAID;

Δημοσ.

Παλιά είχα έναν 74αρι, είναι πράγματι πιο γρήγορος από ένα με 7200rpm αλλά κάνει περισσότερο θόρυβο.

Του είχα εγκαταστήσει μόνο τα XP και ήμουνα πολύ ευχαριστημένος.

Κάποια στιγμή αγόρασα τα Vista και έφτιαξα δεύτερο partition και με dual boot έμπαινα είτε στα XP είτε στα Vista. Το κάθε partition ήταν 35GB περίπου το οποίο είναι ανεπαρκές τουλάχιστον για τα VISTA.

Έτσι τον πούλησα και αγόρασα έναν 150GB Raptor στο οποίο εγκατέστησα εκεί τα XP-VISTA.

Παντός αν έχεις ένα λειτουργικό είναι πάρα πολύ καλός. Δύο σε RAID ακόμα καλύτεροι.

Για games δεν αξίζει, είναι πολύ μικρός.

Οδηγούς για RAID δεν έχει γιατί συνήθως τον βρίσκεις χωρίς κουτί, τυλιγμένος σε μια ζελατίνα μόνο.

Δημοσ.

εχω ολους της σειρας σε raid 0.λογω εντονου ανταγωνισμου των μεγαλων σε χωρητικοτητα δισκων οπως ο 1000gb seagate,samsung ακουγεται νεα σειρα ραπτορ.δεν ξερω ομως ποσο ευσταθει κ ποτε θα κυκλοφορησουν.

Δημοσ.

Εχω εναν 150άρι και ειμαι ευχαριστημένος.

Σίγουρα ειναι μια πολυτέλεια. ΟΚ. δεν ειναι το πιό βασικό υποσυστημα, πρωτα κοιτάς να παρεις άλλα. cpu, vga, mobo, καλή οθόνη, ενα δίσκο αποθήκη 250-500gb, klp..

Αλλα αν τα έχεις τα βασικά, και εχεις ενα περίσσευμα για ξόδεμα, δεν ειναι άσχημη επιλογή.

Δηλ, επιλέξεις να μη δώσεις σε άλλες "πολυτέλειες", πχ

αν παρεις εναν ιντελ 6550 αντι του 6850 που σχεδίαζες,

αν βαλεις 2 γιγα ραμ, αντι 3-4,

αν εχεις ενα απλο keyboard, αντι για ασυρματα keyb-mouse,

κλπ,

τα λεφτα του ραπτορ, πιάνουν πολύ περισσότερο τόπο.

Απο θορυβο, έχω πρόβλημα, γενικα στο σύστημα, αλλα δεν μπορω να ενοχοποιήσω τον ραπτορ. απο τοτε που τον έβαλα, δεν αυξηθηκε, ουτε μειώθηκε.

Κ[λ]άνουν αρκετο θορυβο, psu, chipset, και oi υπολοιποι hd και τον σκεπάζουν :shock:

Αν εσυ εχεις, ηδη στημένο συστημα με υπεραθορυβα psu, vga, cpu fan, case fans, και 1 δισκο, τότε ίσως να σου φανεί οτι ο ραπτορ δεν εχει ίδιο ηχο με εναν 7200αρη.

τον εχω χωρισει στα 4:

1. 27 gb για XP,
  2. 27 για win2003 ή ενα φεγγαρι vista, (δεν τα χρησιμοποιώ καθολου, λεω να το σβησω, αλλα ειναι πολυ χρησιμο, αν τα xp δεν μπουταρουν)
  3. 60 για games, (κραταω τα install για 3-4 βδομαδες οσο ειναι φρέσκα, και μετά delete ή μετακόμιση στα υπόλοιπα 2 Tb των άλλων hd )
  4. και τα υπολοιπα για δοκιμές linux.

οπότε, αν θελεις να βαλεις:

1 λειτουργικό + λιγα,τα πιο νέα σου, παιχνίδια,

ή 2 λειτουργικά

μπορει να σε φτάσει ενας ο 74άρης.

αλλα μεχρι τον 150αρι, η διαφορά στο κοστος δεν ειναι μεγάλη.

Αν δικαιολογεις τη δαπανη πχ. 136 ευρω για δισκο (και μονο τότε), σκέφτεσαι οτι με +47-50 ε, καπου 183 παιρνεις 50% παραπάνω χώρο.

φυσικα μακρυα απο raptor-x 150 ή 36άρη. τσάμπα λεφτά.

πάντως σίγουρα, σαν μοναδικός δισκος, δεν στέκεται. θελεις ενα minimum 250αρι για αποθηκη, και εγκαταστασεις παιχνιδιων (αν θελεις να εχεις πολλά μονίμως εγκατεστημένα).

Δημοσ.

Κοίτα, έχω ήδη 2 δίσκους των 250 και εντός μισού χρόνου θα αγοράσω κι έναν 500αρη μάλλον. Αυτή τη στιγμή το λειτουργικό (ΧΡ) το έχω σ' έναν απλό 80άρη, τον οποίο ποτέ δε γεμίζω. Πάντα έχω ελεύθερα 30-40 gb, αφού εγκαθιστώ μόνο τα προγράμματα και τα παιχνίδια που θα παίξω. Δηλ. με 3-4 παιχνίδια (20gb), 2gb για pagefile, 2 για ΧΡ, και λίγα ακόμα για προγράμματα. Κι αυτό για να είναι όσο πιο ελαφρύς μπορεί και να γίνεται εύκολα ανασυγκρότηση (Παρεμπιπτόντως με ειδικό πρόγραμμα, όχι των ΧΡ γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα...).

Επίσης, θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις κι όποιος ξέρει και μπορεί ας απαντήσει:

1.Ξέρει κάποιος κάποιο εργαλείο για ανασυγκρότηση; (εκτός από το Ο&Ο 4 πού έχω)

2.Εάν πάρω στα χέρια μου τον Raptor, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνω φορματ (Τόσο την πρώτη φορά, αλλά και για την κάθε επόμενη); μέσω του cd των ΧΡ ή με κάποιο Partition Magic; (γιατί κάτι έχει πάρει το αυτί μου για το 2ο)

3.Παθαίνουν τίποτα οι δίσκοι από τα πολλά φορμαρίσματα;

Δημοσ.

ουπσ δεν ειδα πως το 1 το εχεις.φορματ κανεις απο το cd των windows.τωρα δε σου απανταω με σιγουρια για το φορματ,απλως ειχα 1αν 60αρη μαξτορ και ειχε φαει γυρω στα 30-40 φορματ.ποτε δεν παραπονεθηκε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

petamena lefta o raptor-x...plhrwneis extra apo ton normal 150ari raptor mono kai mono epeidh einai see through...den nomizw na exei alles diafores...dior8wste me an kanw la8os...

kai asfalws o 36aris einai apisteuta mikros...kakh agora kai autos gia twra asfalws...

Δημοσ.

(κραταω τα install για 3-4 βδομαδες οσο ειναι φρέσκα, και μετά delete ή μετακόμιση στα υπόλοιπα 2 Tb των άλλων hd )

φυσικα μακρυα απο raptor-x 150 ή 36άρη. τσάμπα λεφτά.

Εννοείς οτι μετα τα βαριεσαι η τα ξαναφορτωνεις για αλλο λογο?

raptor-x..allos apo ton raptor?nomiza oti ena eidos htan! :P

• Super Moderators
Δημοσ.

o raptor-x einai mia ekdosh tou 150ari raptor alla me tzamaki (or something) apo panw wste na vlepeis tous kulindrous tis kefales kai etsi...koinws gia ta looks...

Δημοσ.

εχει και διαφορα στη απόδωση?

θυμαμαι καποια φορα που τους ειχα δει (πλαισιο νομιζω) η διαφορα στην τιμη ηταν πολυ λιγο.. (γυρω στα 6-10?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...