Petza Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Ερώτηση κρίσεως προς αγανακτισμένους πελάτες-καταναλωτές της ΔΕΗ έχετε υπόψιν σας πόσο πουλάνε οι ιδιώτες (ναι ναι υπάρχουν ιδιώτες που παράγουν ρεύμα) την κιλοβατώρα στη ΔΕΗ ???
Socratis_g Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Ερώτηση κρίσεως προς αγανακτισμένους πελάτες-καταναλωτές της ΔΕΗέχετε υπόψιν σας πόσο πουλάνε οι ιδιώτες (ναι ναι υπάρχουν ιδιώτες που παράγουν ρεύμα) την κιλοβατώρα στη ΔΕΗ ??? για πες ?
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 αν εννοεις αυτους που παραγουν απο ανανεωσημες πηγες ενεργειας, τοτε την πουλανε πιο ακριβα απ'οσο την πουλαει τελικα η δεη. Αλλα μην τρελαθουμε τελειως αυτοι δεν παραγουν ουτε το 1% που πουλαει η δεη.
sam sam Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2007 Ερώτηση κρίσεως προς αγανακτισμένους πελάτες-καταναλωτές της ΔΕΗέχετε υπόψιν σας πόσο πουλάνε οι ιδιώτες (ναι ναι υπάρχουν ιδιώτες που παράγουν ρεύμα) την κιλοβατώρα στη ΔΕΗ ??? εκανε την αναγκη φιλοτιμο...ειναι και αυτο το πυμαδο κιοτο στην μεση (καλα που ειναι)... να εβαζε και αυτη περισσοτερες γεννητριες. ατο με τις τιμες που αγοραζει ειναι κατι σαν κινιτρο για να βαλει και αλλους ιδιωτες στην παραγωγη ρευματος (και καλα κανει)
Petza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 αν εννοεις αυτους που παραγουν απο ανανεωσημες πηγες ενεργειας, τοτε την πουλανε πιο ακριβα απ'οσο την πουλαει τελικα η δεη. Αλλα μην τρελαθουμε τελειως αυτοι δεν παραγουν ουτε το 1% που πουλαει η δεη. Έχει σημασία πόσο είναι το ποσοστό παραγωγής ??? η το πόσο κόστος έχει. και δεν είναι μόνο από ανανεώσιμες πηγές, αλά και από βιομηχανίες που η ΔΕΗ υποχρεούται δια νόμου να απορροφήσει ακόμα και αν χρειαστεί να σβήσει δικές της μονάδες Αν η ΔΕΗ δεν είχε τον λιγνίτη το μαγαζί θα είχε κλείσει προ πολλού με τα τιμολόγια που ισχύουν. Στα νησιά το κόστος παραγωγής είναι υπερδιπλάσιο του εθνικού τιμολογίου Απλά ενημερωτικά προς τους εραστές της απελευθέρωσης για να έχουν υπόψιν τους τις προθέσεις των επιδοτούμενων εν δυνάμει σωτήρων Αρχικό μήνυμα απο sam samεκανε την αναγκη φιλοτιμο...ειναι και αυτο το πυμαδο κιοτο στην μεση (καλα που ειναι)... να εβαζε και αυτη περισσοτερες γεννητριες. ατο με τις τιμες που αγοραζει ειναι κατι σαν κινιτρο για να βαλει και αλλους ιδιωτες στην παραγωγη ρευματος (και καλα κανει) Άσχετο
apoikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Έχει σημασία πόσο είναι το ποσοστό παραγωγής ???η το πόσο κόστος έχει. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. πρέπει κάποια στιγμή να φτάσουμε το 20% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες όμως [/b]δεν[/b] περιλαμβάνονται τα μεγάλα υδροηλεκτρικά, τα μεγάλα αιολικά και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το κράτος. Αντ' αυτών πρέπει ντε και καλά να αγοράζει η ΔΕΗ στην 6πλάσια τιμή απ' αυτή που η ίδια πουλάει, από διάφορους «σωτήρες» ιδιώτες. Αν η ΔΕΗ δεν είχε τον λιγνίτη το μαγαζί θα είχε κλείσει προ πολλού με τα τιμολόγια που ισχύουν. Ο λιγνίτης, πέρα από οικονομική, έχει και στρατηγική σημασία: είναι ένας φυσικός πόρος που διαθέτουμε σε αφθονία και μας επιτρέπει να είμαστε σε ένα βαθμό ενεργειακά ανεξάρτητοι. Ναι, δεν είναι το οικολογικότερο καύσιμο του πλανήτη, όμως πρέπει να δεχθούμε ότι αν γυρίσουμε σε πετρέλαια ή φυσικό αέριο, θα είμαστε εντελώς εξαρτημένοι ενεργειακά. Απλά ενημερωτικά προς τους εραστές της απελευθέρωσης για να έχουν υπόψιν τους τις προθέσεις των επιδοτούμενων εν δυνάμει σωτήρων Α γεια σου! Αμ έλα όμως που σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί το σλογκαν γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας: «Θέλω». Τα θέλω όλα τώρα. Θέλω να καίω 100 KWh την ημέρα, να είμαι οικολογικός και να είμαι και δωρεάν. Θέλω να ανάβω το κλιματιστικό το καλοκαίρι απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, στους 18 βαθμούς, και ας μην είμαι εκεί, έτσι επειδή είναι Δικαίωμά Μου και μετά-όταν-γίνεται-μπλακάουτ-γκρινιάζω. Φυσικά κανείς από αυτούς που γενικά «Θέλουν» δεν έχει σκεφτεί ότι πρέπει π.χ. να έχει ηλεκτρικό ρεύμα το Καστελόριζο ή η Λέρος τουλάχιστον με την ίδια τιμή που το έχει η Αθήνα.
gtsamour Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Παρόμοια ακούγαμε και για τον ΟΤΕ όταν ήταν μονοπώλειο, ότι τα έξοδα συντήρησης του δικτίου είναι μεγάλα γι'αυτό και τα ψηλά τιμολόγια και λοιπές πίπες.... Τώρα που έφαγε το αγγούρι και μείωσε τις τιμές του δεν είναι τα έξοδα συντήρησης μεγάλα? Ας απολύσει η ΔΕΗ τους χιλιάδες αργόσχολους που έχει μέσα της και τους ΚΑΛΟπληρώνει (και πληρώνουν κάτι ψίχουλα για ρεύμα στο σπιτάκι τους ως εργαζόμενοι και καλά στη ΔΕΗ) να δείς για πότε θα λυθούν τα προβλήματα της ΔΕΗ.... Βρε ΟΥΣΤ απο δω χάμω... αλλά θα έρθει εκείνη η μέρα δεν θα έρθει? Και θα πάρει και αυτή το δρόμο του ΟΤΕ, στα τσακίδια.
djapal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 (και πληρώνουν κάτι ψίχουλα για ρεύμα στο σπιτάκι τους ως εργαζόμενοι και καλά στη ΔΕΗ) :S ... δεν ήξερα ότι ισχύει κάτι τέτοιο!!!
gtsamour Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Ου πως δεν ισχύει, και μάλιστα θα αναφέρω και ένα παράδειγμα από γνωστό μου πρόσωπο (φίλο του πατέρα μου). Ο τύπος είναι συνταξιούχος πια, εργαζόταν στη ΔΕΗ. Για να καταλάβεις τι παίζει με το τι πληρώνουν αυτοί για το ρεύμα που καίνε.... ο τύπος έδινε ρεύμα (με καλώδιο) και σε ένα γείτονα φιλαράκι του.... Κάτι ανάλογο με αυτό που γινόταν στην Ολυμπιακή.... οικογένεια συμμαθητή μου στο λύκειο (διπλανός μου), κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα πετούσαν οικογενειακώς (5 άτομα) για Νέα Υόρκη, Παρίσι κλπ. πληρώνοντας ένα ΤΕΛΕΙΩΣ συμβολικό και αστείο ποσό ο καθένας τους... Σημειωτέον ότι η μητέρα αυτού του παιδιού ήταν αεροσυνοδός ΕΔΑΦΟΥΣ, ούτε καν αέρος.... Εντύπωση μου είχε κάνει τότε το ότι το παιδί με τον πατέρα του ταξίδεψαν (τσαμπέ) στο Χόνγκ Κονγκ γιατί ήθελε το παιδί να πάρει λάπτοπ και εκεί ήταν φθηνά σε σχέση με εδώ.... Τώρα κλαιγονται που η Ολυμπιακή θα βάλει λουκέτο....
republican Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Ο λιγνίτης, πέρα από οικονομική, έχει και στρατηγική σημασία: είναι ένας φυσικός πόρος που διαθέτουμε σε αφθονία και μας επιτρέπει να είμαστε σε ένα βαθμό ενεργειακά ανεξάρτητοι. Ναι, δεν είναι το οικολογικότερο καύσιμο του πλανήτη, όμως πρέπει να δεχθούμε ότι αν γυρίσουμε σε πετρέλαια ή φυσικό αέριο, θα είμαστε εντελώς εξαρτημένοι ενεργειακά. Ναι αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα πέραν του οικολογικού: δεν μπορούμε να έχουμε λιγνίτη για πάντα. Αυτήν τη στιγμή τα αποθέματα είναι αρκετά (σύμφωνα με την ίδια την ΔΕΗ έχουμε τουλάχιστον για άλλα 45 χρόνια: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=898&nt=18&lang=1), αλλά με το ρυθμό που αυξάνονται οι ανάγκες άρα και η κατανάλωση πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά τις λεγόμενες εναλλακτικές μορφές, δηλ. φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Εκεί όμως με το παρόν καθεστώς, όπου η κατασκευή γίνεται από ιδιώτες και μετά χρυσοπουλάνε το ρεύμα στη ΔΕΗ, πάλι δεν βλέπω μέλλον. Ίσως αν απελευθερωθεί η αγορά, ο συνδυασμός επένδυσης και παροχής από ιδιώτες θα μπορούσε χάριν του ανταγωνισμού να ρίξει τις τιμές, αλλά και πάλι είμαι πολύ επιφυλακτικός...
Houston Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 οφτοπικ : μα είναι δυνατόν σε παραδοσιακούς οικισμούς οι στύλοι να είναι πιο πολλοί από τα δέντρα?….έχουν καταστρέψει όλα τα τοπία…. τουλάχιστον θα γίνουν που θα γίνουν αυξήσεις…. ας να γίνουν και κάποια έργα …αρκεί βέβαια να ασκείται πίεση από κάποιους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση
Petza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Παρόμοια ακούγαμε και για τον ΟΤΕ όταν ήταν μονοπώλειο, ότι τα έξοδα συντήρησης του δικτίου είναι μεγάλα γι'αυτό και τα ψηλά τιμολόγια και λοιπές πίπες.... Τώρα που έφαγε το αγγούρι και μείωσε τις τιμές του δεν είναι τα έξοδα συντήρησης μεγάλα? Ας απολύσει η ΔΕΗ τους χιλιάδες αργόσχολους που έχει μέσα της και τους ΚΑΛΟπληρώνει (και πληρώνουν κάτι ψίχουλα για ρεύμα στο σπιτάκι τους ως εργαζόμενοι και καλά στη ΔΕΗ) να δείς για πότε θα λυθούν τα προβλήματα της ΔΕΗ.... Βρε ΟΥΣΤ απο δω χάμω... αλλά θα έρθει εκείνη η μέρα δεν θα έρθει? Και θα πάρει και αυτή το δρόμο του ΟΤΕ, στα τσακίδια. πλήρης παραπληροφόρηση Δεν το παίρνω ως εμπάθεια αλλά ως άγνοια 1) οι "χιλιάδες" αργόσχολοι δεν είναι απλά ένα στατιστικό στοιχείο, αλλά είναι οι γονείς σου, συγγενείς σου, φίλοι σου, γείτονες σου 2) Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ έχει τεράστιο πρόβλημα από έλλειψη τεχνικού προσωπικού το ότι έχουν μαζέψει 500 η 1000 διοικητικούς παραπάνω (της το επιβάλουν στις προκηρύξεις) και εσύ εντοπίζεις εκεί το πρόβλημα επιβίωσης της ΔΕΗ τι να πω 3) και μόνο που κάνεις σύγκριση παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας με παραγωγή ηλ. ενέργειας δείχνει το πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζεις το θέμα Μιλάς για κόστος συντήρησης δικτύου και το συγκρίνεις με παραγωγή που εξαρτάτε σε καθημερινά μεταβαλλόμενη οικονομικά πρώτη ύλη. 4) Το μειωμένο τιμολόγιο που έχει το προσωπικό δεν είναι ένα "κεκτημένο" αλλά είναι αντί αύξησης Συλλογικής σύμβασης εργασίας προ κάποιον δεκαετιών και επειδή το συγκεκριμένο "προνόμιο" έχει γίνει άπειρες φορές αιχμή του δόρατος για τον κάθε λασπολόγο λαϊκιστή , η ομοσπονδία (ΓΕΝΟΠ) έχει προτείνει αρκετές φορές την κατάργηση του, και αντί αυτού την ενσωμάτωση της αύξησης στο μισθό ,κάτι το οποίο δεν έχει δεχθεί η διοίκηση το γιατί σκέψου το. Ο τύπος είναι συνταξιούχος πια, εργαζόταν στη ΔΕΗ. Για να καταλάβεις τι παίζει με το τι πληρώνουν αυτοί για το ρεύμα που καίνε.... ο τύπος έδινε ρεύμα (με καλώδιο) και σε ένα γείτονα φιλαράκι του.... Όντως είχε παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο αλλά μετά το πλαφόν που έχει μπει (αν θυμάμαι καλά γύρω στο 1991) έχει (χωρίς να θέλω να είμαι απόλυτος) τελειώσει
Petza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. πρέπει κάποια στιγμή να φτάσουμε το 20% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες όμως [/b]δεν[/b] περιλαμβάνονται τα μεγάλα υδροηλεκτρικά, τα μεγάλα αιολικά και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το κράτος. Αντ' αυτών πρέπει ντε και καλά να αγοράζει η ΔΕΗ στην 6πλάσια τιμή απ' αυτή που η ίδια πουλάει, από διάφορους «σωτήρες» ιδιώτες. Και που η ΡΑΕ δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ (κράτος) να συμμετέχει
paschalia Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Να ρωτήσω κάτι ? Όταν λέτε ''Ιδιώτες'' , για τι πράγμα μιλάτε ακριβώς ?
apoikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2007 paschalia: Με την περιβόητη «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, μπορεί ο κάθε ιδιώτης (εσύ, εγώ, ο τάδε βιομήχανος) να στήσει μια εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας (από οτιδήποτε γουστάρει) και να πουλάει ρεύμα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Το catch είναι ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει αυτό το ρεύμα σε πολλαπλάσια τιμή απ' ότι το πουλάει η ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.