Προς το περιεχόμενο

Αγορα απο hong-kong και δασμοι

sret

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,θελω να αγορασω ενα mp3 player με τιμη περιπου 40 ευρω απο το Αγγλικο ebay το οποιο θα σταλει απο hong-kong και θα ειναι ασφαλισμενο.Ξερει καποιος αν

8α χρειαστει να πληρωσω δασμους?

Δημοσ.

εσύ όμως πες στον πωλητή να δηλώσει αξία στα 30? και να οριστεί ως gift για να είσαι περισσότερο σίγουρος.

Δημοσ.

Μέχρι 50 ευρώ δεν έχει δασμους. Εγώ πάντως και gift που πήρα, πάλι με σκίσανε εκεί στα CUSTOMS ... κλαψ

Δημοσ.

Από Hong Kong πληρώνεις δασμούς. Από οποιαδήποτε χώρα εκτός ΕΕ υπάρχει κίνδυνος να πληρώσεις δασμούς.

Μόλις σήμερα την άρπαξα εγώ. Αγόρασα κάτι από Σιγκαπούρη και με πήρε σήμερα η εκπρόσωπος της FedEx που μου είπε ότι πρέπει να δώσω στο τελωνείο άλλα 145 ΕΥΡΩ!!!! Να τονίσω απλά οτι το προίόν το είχε δηλώσει ο πωλητής ότι κόστιζε 100 δολάρια και η πραγματική του αξία όντως ήταν κάπου εκεί.

Αμέσως ρώτησα που πάνε όλα αυτά τα λεφτά. Μου είπε λοιπόν η κυρία:

-35 είναι η αμοιβή της FedEx που θα το εκτελωνίσει αντί εμού.

-30 ευρώ τα παράβολα που θέλει το τελωνείο.

-30 ευρώ ο φόρος. Αυτό είναι το ποσόν που περίμενα ότι θα πληρώσω, αν το έπιαναν στο τελωνείο.

-35 ευρώ το ενοίκιο για τον χώρο που καταλαμβάνει το προΊον στην αποθήκη!!!! Το πακέτο είναι διαστάσεων 30Χ30Χ8 εκατοστά!!! Επειδή αυτή η χρέωση ήταν η πιο γουστόζικη, ρώτησα γιατί αυτό και τότε έμαθα το ωραιότερο. Το τελωνείο (ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ δηλαδή) δεν έχει δικούς του χώρους στο Ελ.Βενιζέλος και ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΧΩΡΟΥΣ από μία ξένη εταιρεία, την Swiss port!!!! Καλό, ε;

Μετά μου είπε και μια άλλη χρέωση, αλλά είχα πια λιποθυμήσει και δεν άκουγα.

Επειδή το έψαξα και παραπέρα, έμαθα ότι αυτό είναι η νέα πρακτική που εφαρμόζει η FedEx, ώστε να βγάζει και αυτή το κατιτίς της...Σου λέει "σιγά μην έρθει αυτός από του διαόλου την μάνα να το παραλάβει, θα εξουσιοδοτήσει εμένα να το κάνω και θα βγάλω 35 ευρούλια, άσε που θα το παίξω καλή εταιρεία και στο τελωνείο.

Το τί θα κάνω τώρα είναι άλλη ιστορία...

Δημοσ.
To θέμα εγγύησης το έλαβες υπόψιν σου?

Για την συγκεκριμένη αγορά έχω συνεννοηθεί με τον πωλητή και αν συμβεί κάτι, θα του το στείλω πίσω για επισκευή με την εγγύηση Σιγκαπούρης ή θα μου το αντικαταστήσει. Γενικά πάντως, το θέμα της εγγύησης δεν με απασχόλησε καθόλου.

Μέχρι τώρα έχω κερδίσει τεράστια ποσά από αγορές μέσω e-bay, ποτέ τίποτε δεν μου βγήκε ελαττωματικό. Στατιστικά, κάποια στιγμή θα μου τύχει και κάποιο πρόβλημα, αλλά ήδη το κέρδος μου είναι πολύ μεγάλο.

Τα 145 ευρώ που μου ζητάνε θα τα έδινα, καθώς όπως είπα έχω υπολογίσει και κάποιες ατυχίες που μπορεί να συμβούν. Περισσότερο όμως μουλάρωσα για την αρπακτική διάθεση που έχει το τελωνείο και η FedEx. Είναι ποτέ δυνατόν το Ελληνικό κράτος, δηλαδή το τελωνείο, να μην έχει δικούς του χώρους στο Αεροδρόμιο (το οποίο υποτίθεται είναι του Ελληνικού λαού, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στη Γερμανική κατασκευάστρια) και να νοικιάζει από μία ιδιωτική εταιρεία αποθήκες; Είμαστε καθόλου καλά;

Δημοσ.

Φίλε βουντουμαν χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως αν δε χρησιμοποιήσεις απλό ταχυδρομείο, αλλά fedex-ups κλπ κλπ, τότε σίγουρα θα πληρώσεις τελωνείο. Με το απλό ταχυδρ. η πιθανότητα είναι γύρω στο 10%.

Δημοσ.
Για την συγκεκριμένη αγορά έχω συνεννοηθεί με τον πωλητή και αν συμβεί κάτι, θα του το στείλω πίσω για επισκευή με την εγγύηση Σιγκαπούρης ή θα μου το αντικαταστήσει. Γενικά πάντως, το θέμα της εγγύησης δεν με απασχόλησε καθόλου.

Μέχρι τώρα έχω κερδίσει τεράστια ποσά από αγορές μέσω e-bay, ποτέ τίποτε δεν μου βγήκε ελαττωματικό. Στατιστικά, κάποια στιγμή θα μου τύχει και κάποιο πρόβλημα, αλλά ήδη το κέρδος μου είναι πολύ μεγάλο.

Τα 145 ευρώ που μου ζητάνε θα τα έδινα, καθώς όπως είπα έχω υπολογίσει και κάποιες ατυχίες που μπορεί να συμβούν. Περισσότερο όμως μουλάρωσα για την αρπακτική διάθεση που έχει το τελωνείο και η FedEx. Είναι ποτέ δυνατόν το Ελληνικό κράτος, δηλαδή το τελωνείο, να μην έχει δικούς του χώρους στο Αεροδρόμιο (το οποίο υποτίθεται είναι του Ελληνικού λαού, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στη Γερμανική κατασκευάστρια) και να νοικιάζει από μία ιδιωτική εταιρεία αποθήκες; Είμαστε καθόλου καλά;

Ελλαδιστάν φίλος τι να πείς :) :devil:

Δημοσ.

Πολυ κοπο θα κανεις για το τιποτα, μπορεις να βρεις αναλογα κι εδω στην χωρα μας. Παντως ελεγξε τους δασμους απο το ηλεκτρονικο καταστημα που θα το παρεις.

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί για τις πουστιές που κάνουν οι μεγάλες εταιρείες courier με το τελωνείο. Έχουν δικούς τους εκτελωνιστές και τα περνάνε όλα χρεώνοντας απίθανα ποσά. Αν ήταν με ΕΛΤΑ δεν θα πλήρωνες ούτε τα μισά.

Εγώ για δέμα αξίας 72? από το amazon.com πλήρωσα 25? συνολικά (20? στο τελωνείο και 5? στα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό). Δεν με χρέωσαν αποθήκευτρα ενώ το δέμα πρέπει να είχε μείνει σχεδόν 2 μήνες στο τελωνείο μέχρι να φιλοτιμηθούν να το περάσουν (ίσως το μόνο αρνητικό αν επιλέξεις απλό ταχυδρομείο).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει μέχρι πόσα ευρώ δεν πληρώνει κάποιος δασμούς και αν παίζει ρόλο και η ποσότητα στους δασμούς κ όχι μόνο το ποσό. Μπορεί κάποιος να μου το διευκρινίσει αυτό?

Δημοσ.
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει μέχρι πόσα ευρώ δεν πληρώνει κάποιος δασμούς και αν παίζει ρόλο και η ποσότητα στους δασμούς κ όχι μόνο το ποσό. Μπορεί κάποιος να μου το διευκρινίσει αυτό?

Έχω γράψει στον οδηγό του e-bay τι (θεωρητικά) ισχύει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...