Neural_handshake Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 κ εγω pure bash με blesh + powerline ειμαι ,φορτωνει λιγο αργα βεβαια, οχι τπτ τραγικο (βαλε στο bashrc scriptακι να σου δειχνει ποσο παλια ειναι η εγκατασταση ,tip datediff ) για το gnome δεν θα πω τπτ ,προτιμω cinnamon χιλιες φορες .αλλα περι ορεξεως τα γνωστα για να στρωσεις τον ηχο easyeffects με ετοιμα presets k για laptop ηχεια https://github.com/JackHack96/PulseEffects-Presets
imitheos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πολύ ωραίος μπράβο. Να και κάποιος που δεν βρίζει το gnome :p Ας βάλω και εγώ το δικό μου αν και είναι πολύ απλοϊκό σε σχέση με το δικό σου. Spoiler Διανομή είναι παρεμφερής: ρέουσα με systemd αλλά Tumbleweed αντί για Arch. Τερματικό: gnome-terminal αν και πιο πολύ χρησιμοποιώ το urxvt. Themes και icons: Αυτά που φέρνει το branding της openSUSE (Greybird-Geeko-κάτι). Το openSUSE έχει κάποια μειονεκτήματα σχετικά με διανομές όπως Arch, Fedora αλλά το branding του τα σπάει. Ειδικά το splash screen σε KDE, με τη λάμπα πυρακτώσεως που το σύρμα είναι ο χαμαιλέων, είναι πανέμορφο. Gnome Extensions: Appindicator and κτλ. Όπως είπες, για system tray icons, clipboard manager, κτλ Extension list για εύκολο πείραγμα των ρυθμίσεων και άνοιγμα / κλείσιμο extensions Night Theme Switcher το οποίο όταν μειώνεται το χρώμα της οθόνης για τη νύχτα, αλλάζει και το θέμα σε σκούρο (υποτίθεται ότι είναι πιο εύκολο για τα μάτια αν και αυτό παίζεται) User themes Status Area κτλ. Όπως είπες, μειώνει τα κενά στη μπάρα Vitals (ή Freon) για να βλέπω 1 - 2 θερμοκρασίες Dash to Dock Hide Top Bar Dash to Panel Και εγώ παίζω με ρυθμίσεις πότε πότε με το σκεπτικό να είναι μίμηση, όσο αυτό είναι δυνατό, του WindowMaker. Στην 1η φωτο έχω το dash to panel το οποίο μαρέσει πιο πολύ επειδή έχω τα πάντα σε ένα πάνελ και γλυτώνω την μπάρα αλλά, όπως φαίνεται στη φωτο, λόγω κάθετου πάνελ και μικρού "width", δεν παίζουν όλα τόσο σωστά. Στην 2η φωτο έχω το dash to dock, το οποίο παίζει πιο ωραία, σε συνδυασμό με την Hide Top Bar ώστε να κρύβεται η μπάρα όταν ανοίγει κάποιο παράθυρο εκεί πέρα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από imitheos 2
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Neural_handshake είπε βαλε στο bashrc scriptακι να σου δειχνει ποσο παλια ειναι η εγκατασταση ,tip datediff Στα υποψη. 1 ώρα πριν, Neural_handshake είπε για να στρωσεις τον ηχο easyeffects με ετοιμα presets k για laptop ηχεια Το φορητο ειναι refurbished και ειχε εξαρχης προβλημα με τα ηχεια. Δεν παιζει το ενα Εχω παραγγειλει ανταλλακτικο και το περιμενω , οποτε μεχρι τοτε δεν ασχολουμαι με τον ηχο. Αλλα και αυτο στα υποψη. 1 ώρα πριν, imitheos είπε Να και κάποιος που δεν βρίζει το gnome 😛 Ειμαι gtk/gnome-fanboy Αλλα στην επομενη μεγαλη εκδοση , οταν σπασουν ολα τα extensions , ειμαι σιγουρος οτι θα πεσουν καντηλακια 1 ώρα πριν, imitheos είπε αλλά το branding του τα σπάει. Ειδικά το splash screen σε KDE, με τη λάμπα πυρακτώσεως που το σύρμα είναι ο χαμαιλέων, είναι πανέμορφο. Ισχυει , εχει κανει πολυ καλη δουλεια στο branding το opensuse. 1 ώρα πριν, imitheos είπε Στην 1η φωτο έχω το dash to panel το οποίο μαρέσει πιο πολύ επειδή έχω τα πάντα σε ένα πάνελ και γλυτώνω την μπάρα αλλά, όπως φαίνεται στη φωτο, λόγω κάθετου πάνελ και μικρού "width", δεν παίζουν όλα τόσο σωστά. Γιατι βαζεις την μπαρα στο πλαι ? Αν ενεργοποιησεις το dash-to-panel και το βαλεις κατω , εξαφανιζεται η πανω αυτοματως και εχεις μια πολυ πρακτικη και λειτουργικη μπαρα. Θα μου πεις οτι εκει σε βολευει , πασο λοιπον Απλα στην 2η φωτο που εχεις το dash-to-dock που παιζει καλυτερα , εχεις και την πανω μπαρα και πηζεις λιγο στις μπαρες... και φορτωνεσαι ενα ακομα extension για να κρυψεις την πανω μπαρα. 2 ώρες πριν, imitheos είπε Τερματικό: gnome-terminal αν και πιο πολύ χρησιμοποιώ το urxvt. Θα εμενα και εγω στο gnome-terminal αλλα δεν το προτιμησα γιατι δεν το υποστηριζει το neofetch για να δειχνει το "terminal font". Ξερω ασχολουμαι με μαλακιες Απο την αλλη το alacritty ειναι και καλα gpu accelerated και υποστηριζει transparent background , κατι που οι φωστηρες στο arch το εχουν απενεργοποιησει (κατα το compile υποθετω) απο το gnome-terminal και πρεπει να περασεις "πειραγμενο" πακετο απο το AUR. To oποιο εχω περασει , ετσι για να βρισκεται Τελος , ξερω οτι ειναι θεμα γουστου το wallpaper , αλλα μπορεις να συγκεντρωθεις με ενα wallpaper που εχει τοσα χρωματα και σχηματα και προσωπα κλπ ?
imitheos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, mphxths είπε Γιατι βαζεις την μπαρα στο πλαι ? Αν ενεργοποιησεις το dash-to-panel και το βαλεις κατω , εξαφανιζεται η πανω αυτοματως και εχεις μια πολυ πρακτικη και λειτουργικη μπαρα. Θα μου πεις οτι εκει σε βολευει , πασο λοιπον Απλα στην 2η φωτο που εχεις το dash-to-dock που παιζει καλυτερα , εχεις και την πανω μπαρα και πηζεις λιγο στις μπαρες... και φορτωνεσαι ενα ακομα extension για να κρυψεις την πανω μπαρα. Για να σου κλέψω τη φράση, είμαι WindowMaker fanboy. Πάντα θεωρούσα το κάθετο "πάνελ / dock" πιο βολικό και πιο λογικό. Το μικρότερο aspect λογικά πρέπει να είναι το 1,25 που είχαμε όταν είχαμε 1280x1024. Μετά ανεβαίνουμε σε 4:3, 16:10, 16:9 και εδώ και χρόανια έχουμε και ultrawide με 2,5 ή κάπου εκεί aspect. Με άλλα λόγια, οι "γραμμές" είναι πολύ πιο πολύτιμες από τις "στήλες". Με το κάθετο dock χάνω 64 pixels (ή και λιγότερα. εγώ το έχω μεγάλο) από τα 1920 ενώ με το οριζόντιο χάνω 32 (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς είναι τα οριζόντια πάνελ) από τα 1200. Ακόμη χειρότερα αν μιλάμε για ανάλυση 1366x768. Θυμάμαι όταν βγήκε το gnome3 και όλοι επαινούσαν το gnome2 / mate layout με τα δύο πάνελ και πόσο καλύτερο ήταν. Εμένα μου φαινόταν εντελώς παράλογο να χάνεις χώρο 2 πάνελ και μάλιστα με το 1 από αυτά να έχει ελάχιστη λειτουργικότητα. 10 ώρες πριν, mphxths είπε Θα εμενα και εγω στο gnome-terminal αλλα δεν το προτιμησα γιατι δεν το υποστηριζει το neofetch για να δειχνει το "terminal font". Ξερω ασχολουμαι με μαλακιες Απο την αλλη το alacritty ειναι και καλα gpu accelerated και υποστηριζει transparent background , κατι που οι φωστηρες στο arch το εχουν απενεργοποιησει (κατα το compile υποθετω) απο το gnome-terminal και πρεπει να περασεις "πειραγμενο" πακετο απο το AUR. To oποιο εχω περασει , ετσι για να βρισκεται Το gpu acceleration παίζει πολύ καλά με την amdgpu κάρτα μου αλλά και πάλι (ίσως σε συνδυασμό με κάποια έκδοση mesa και πυρήνα) μου έχουν τύχει περιπτώσεις κολλημάτων. Ο firefox να κρεμάει το σύστημα στο άνοιγμα κάποιου site. Στο mpv, ενώ έχω την "safe" εκδοχή στο hwdec, να κάνει κατευθείαν reboot σε ορισμένα videos. Οπότε για καλό και για κακό, το έχω κλειστό όπου μπορώ. Επίσης, ποτέ δεν ήμουν του bling και ειδικά όταν μιλάμε για ένα τερματικό. Τι "accelerated" περιεχόμενο θα δείξει ένα τερματικό; Θυμάμαι παλιά το τερματικό του enlightenment (τώρα νομίζω λέγεται terminology) εισήγαγε την ιδέα και υποστήριζε ένα κάρο bling features όπως πχ να κάνεις ls και όταν κάνεις hover το ποντίκι πάνω σε ένα όνομα πχ αρχείου εικόνας, να σου ανοίγει σε preview την εικόνα, και άλλα τέτοια. Ποτέ δεν μου χρειάστηκαν τέτοια πράγματα. Ποτέ δεν είχα "κύβο" του compiz ή όπως τα έλεγαν αυτά. Το urxvt θέλει ελάχιστη μνήμη και παίζει παντού και πάντα. Επίσης χρησιμοποιώ και gentoo οπότε οτιδήποτε θέλει rust αποφεύγεται λόγω χρόνων χτισίματος (ακόμη και με τη χρήση της rust-bin, υποθέτω θα θέλει κάμποσο να χτιστεί το alacritty). Πόσο ακόμη πρέπει να μιλήσεις μαζί μου για να καταλάβεις ότι είμαι δεινόσαυρος κολλημένος στο παρελθόν; :p 10 ώρες πριν, mphxths είπε Τελος , ξερω οτι ειναι θεμα γουστου το wallpaper , αλλα μπορεις να συγκεντρωθεις με ενα wallpaper που εχει τοσα χρωματα και σχηματα και προσωπα κλπ ? Αφενός το βλέπω σπάνια γιατί το desktop είναι σχεδόν πάντα καλυμένο με παράθυρα, αφετέρου δεν είναι μόνο αυτό το wallpaper. % crontab -l #*/30 * * * * /home/user/bin/mate-wallpaper.sh */30 * * * * /home/user/bin/wmaker-wallpaper.sh */30 * * * * /home/user/bin/gnome-wallpaper.sh % cat /home/user/bin/gnome-wallpaper.sh #!/bin/zsh # Find PID of gnome-shell GSHELLPID=$(pidof -s gnome-shell) if [ ! -z ${GSHELLPID} ]; then walls=( /home/user/photos/wallpapers/* ) WMRANDWALL=${walls[RANDOM % $#walls + 1]} gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri "file://${WMRANDWALL}" fi Έχω το παραπάνω το οποίο αλλάζει wallpapers κάθε 30 λεπτά. Ο κώδικας δεν είναι δόκιμος φυσικά αλλά σε ένα μονοχρηστικό μηχάνημα παίζει χωρίς προβλήματα. Άλλες είναι με τοπία, άλλες με ανθρώπους, άλλες είναι φωτος από ταινίες, κτλ. Απλά όταν βάζω screenshot καπου, χρησιμοποιώ κάποιες wallpaper σαν αυτή για να μην έχω θέματα. Μου έχει τύχει να ανεβάσω screenshot με τραγουδιστή και να πει κάποιος ότι έχει κάνει σκιώδη και ανήθικα πράγματα και βάζοντας τον wallpaper συναινώ στις πράξεις του και αν δεν ξέρω κάποιον να μην τον βάζω wallpaper, αντίστοιχα με wallpaper όμορφης γυναίκας, ότι προάγουμε την αντικειμενοποίηση της γυναίκας και άλλα τέτοια. Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να βάλω με τοπίο για σιγουριά.
mphxths Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, imitheos είπε Για να σου κλέψω τη φράση, είμαι WindowMaker fanboy. Πάντα θεωρούσα το κάθετο "πάνελ / dock" πιο βολικό και πιο λογικό. Κοιτα , εγω μεγαλωσα με windows. Αρα η μπαρα κατω , για μενα μοιαζει κατι το φυσικο. Απο κει και περα , πλαινες μπαρες δεν μπορω να πω οτι με χαλασαν οταν τις πρωτοσυναντησα στον κοσμο του λινουξ , αλλα σιγουρα δεν ειναι του γουστου μου. Οταν το ubuntu δηλ ειχε το unity ή αργοτερα , ubuntu και καποιες αλλες διανομες βαλανε μια custom πλαινη μπαρα μεσα στο gnome 3 , δεν με χαλαγε... Αλλα αυτες οι πλαινες μπαρες ειχαν απλα εικονιδια (καρφιτσωμενα υποθετω) απο εφαρμογες. Αρα δεν παραμορφωνοντουσαν οταν αλλαζανε τοποθετηση απο οριζοντια σε καθετη. Οταν βλεπω σε λινουξ ή/και σε windows , καθετες μπαρες , που η ωρα ή γραμματα απο ημερονηνιες ας πουμε ή και τα εικονιδια αλλαζουν προσανατολισμο και προσπαθουν να γινουν καθετα και το αποτελεσμα βγαινει χαλια απλα σκεφτομαι... μα γιατι το κανετε ? Οσο για διπλες μπαρες πανω και κατω , και σε μενα μου φαινεται σπαταλη χωρου. Απο την αλλη , αν πεις σε καποιον που εχει 30αρα οθονη με 4k αναλυση , ολους αυτους τους συλλογισμους που κανεις με τα χαμενα πιξελς , πολυ πιθανο να μην συγκινηθει Τελος υπαρχει και η επιλογη να βαλεις την μπαρα , οπου και αν ειναι αυτη , να κρυβεται οταν πλησιαζει ή ακουμπαει παραθυρο σε αυτην... 6 ώρες πριν, imitheos είπε Τι "accelerated" περιεχόμενο θα δείξει ένα τερματικό; Και εγω και αυτο διερωτηθηκα σε μια φαση Αλλα αμα ειναι αφαιρεσω ακομα και ενα 0.0000001% usage απο τον επεξεργαστη , καλοδεχουμενο. To μονο αρνητικο προς το παρον με το alacritty ειναι οτι δεν εχει μενου για ρυθμισεις , αλλα πρεπει να αλλαζεις το conf file και να βλεπεις τις αλλαγες στο τερματικο σε real time... λιγο δυσχρηστη λογικη... Επισης εχει ενα θεμα με τα δεξι/αριστερο κλικ , copy/paste και τα σχετικα... Το urxvt οπως το βλεπω θα πρεπει να φαω την υπολοιπη μιση ζωη μου για να το κανω ... ομορφο Τελος ακουγεται πολυ το kitty , που ειναι και αυτο gpu accelerated αλλα δεν ξερω αν προσφερει κατι παραπανω απο το alacritty. Θα το δοκιμασω και αυτο να δω πως συμπεριφερονται τα δεξι/αριστερα κλικς... Οσο για τα wallpapers , περι ορεξεως... Εγω προσωπικα αν δεν ειναι κατι σκοτεινο , με λιγα χρωματα και σχηματα δεν μπορω να δουλεψω. Για το οτι γιναμε ολοι politically correct , το αφηνω ασχολιαστο... μια απο τις υποκρισιες του ανθρωπινου ειδους..ασε μην αρχισω 6 ώρες πριν, imitheos είπε Πόσο ακόμη πρέπει να μιλήσεις μαζί μου για να καταλάβεις ότι είμαι δεινόσαυρος κολλημένος στο παρελθόν; 😛 Αγορασε καινουργιο μηχανημα , βαλε μια συγχρονη διανομη και καλως ηρθες στο 2022
Neural_handshake Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake 3
RTW4ever Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Στις 1/1/2022 στις 9:24 ΠΜ, imitheos είπε αντίστοιχα με wallpaper όμορφης γυναίκας, ότι προάγουμε την αντικειμενοποίηση της γυναίκας και άλλα τέτοια Τι μπούρδες και σαχλαμάρες είναι αυτά, τι ανέραστοι τα λένε; Η γυναίκα είναι στολίδι, είναι ομορφιά και φυσικά θα τις θαυμάζουμε, θα τις αγαπάμε και θα τις έχουμε και wallpapers και αφίσες και απ' όλα. Δεν άντεξα να μην το σχολιάσω. Πραγματικά ποια ζώα τα λένε αυτά; 2
rhtoras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Σε laptop φίλου περάσαμε void linux με xfce. Οσοι θέλετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη διανομή έχει ένα θέμα ο grub στα καινούρια iso και ειναι δύσκολο. Είχα παλιότερο iso που έχω ανεβάσει στο telegram group της διανομής για όποιον θέλει. Εδω με 6 καρτέλες firefox πιάνει λίγα mb ram σχετικά. Το wallpaper ειναι custom από: https://e100beta.github.io/void-wp.html και η επιλογή της διανομής έγινε αφου έψαξε μερικές διανομές από αυτή τη λίστα: λιστα διανομών systemD free και μια λίγο αναβαθμισμένη 3
nick0lis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Καλή χρόνια ρήτορα ! Ωραίο το ρετρό acqua στυλ και τα εικονίδια, γιατί δεν βάζεις ένα tiling window manager να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ 2 1
rhtoras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, nick0lis είπε Καλή χρόνια ρήτορα ! Ωραίο το ρετρό acqua στυλ και τα εικονίδια, γιατί δεν βάζεις ένα tiling window manager να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ Να σαι καλά φίλε. Το laptop δεν ειναι δικό μου και συνεπώς δε μπορώ να βάλω οτι θέλω. Κάνω κάποιες προτάσεις κάνει ο φίλος κάποιες άλλες και βγαίνει η τελική επιλογή. Τώρα θα σετάρει και το vim αλλά κι εκεί δε μπορώ να του πω τι plugins θα έβαζα εγώ αλλά εκείνος επιλέγει. Για να φανταστείς περίμενα θα θέλει δεξιά τα minimize/maximize κ.λ.π buttons αλλά επέλεξε αριστερά. Μετά μπορεί να πάμε σε δευτερη διανομή dual boot όταν μαστεράρει αυτήν. Η προηγούμενη εμπειρία του ήταν με debian και ήταν πολύ κακή αλλά με void μου πε οτι τα βρήκε πιο απλά τα πράγματα. Περι ορέξεως... 1
Petros Electron Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποσα ακόμα visualizations ??? 😅😁 Glava C.a.v.a Vis Ολα modified Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από Petros Electron 4
mphxths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Λοιπον η ενασχοληση με το arch συνεχιζεται και αυτες τις μερες ασχολουμαι με τον SSD (samsung) του μηχανηματος. Μου καρφωθηκε λοιπον να βρω μεσα απο το λινουξ το health και τα TBW (total bytes written) να δουμε που βρισκομαστε και να τα βαλω ως πληροφορια στο neofetch. Περιττο να πω οτι ηταν μια οδυσσεια. Απο την μια φταινε τα διαθεσιμα εργαλεια , απο την αλλη φταινε οι κατασκευαστες των δισκων που δινουν τα στοιχεια με διαφορετικο τροπο ο καθενας. Ξεκινησα λοιπον με το smartctl , το οποιο εδινε ενα νουμερο μεταξυ αλλων που το ονομαζε "Total LBAs written". Αλλα δεν ελεγε τι ειναι αυτο το νουμερο. Γοογλαρισα λοιπον , εκανα πραξεις και οι πραξεις δεν εβγαιναν. Μην τα πολυλογω , εφτιαξα ενα maintenance live iso στυλ hirens cd και το φορτωσα ωστε να τρεξω windows εργαλεια να δω τι μου λενε αυτα. Δοκιμασα crystaldiskinfo , hdsentinel , hwinfo , aida . Τα μισα λεγανε 8ΤΒ , τα υπολοιπα 270GB. Το νουμερο στο smartctl παρεπεμπε στο 8ΤΒ εντωμεταξυ. Κατεβασα και μια λινουξ εκδοση του samsung magician , δεν γιναμε πιο σοφοι και με αυτο. Σε καποιο pdf στο σαιτ της samsung ελεγε οτι το "Total LBAs written" ειναι bytes (ουσιαστικα gbytes) και απλα υπονοουσε , καντε τις πραξεις με αυτο το δεδομενο. Οποτε εκεινη την στιγμη μου ηρθε η εξης φαεινη ιδεα. Κατεγραψα το νουμερο του "Total LBAs written" και στο καπακι εγραψα ενα αρχειο 1gb στον δισκο και ξανατσεκαρα το νουμερο , το οποιο ειχε αυξηθει κατα ΕΝΑ. Αρα ναι , οπως ελεγε και το pdf της samsung , το νουμερο εδειχνε gbytes. Αφου ξεκαθαριστηκε αυτο το θεμα μετα απο 2 μερες ψαξιματος , εφτιαξα 2 bash scripts , ενα να τραβαει το νουμερο αυτο απο το smartctl και ενα να τραβαει το νουμερο του health (που ουσιαστικα ειναι επι τοις εκατο ποσοστο) και μπηκαν και τα δυο στο neofetch , αφου σουλουπωσα λιγο το τελικο αποτελεσμα με φρουφρου και αρωματα... Ιδου το αποτελεσμα λοιπον (η πληροφορια ειναι τριτη απο το τελος της λιστας) : Spoiler Τελος να σημειωσω οτι για να δουλεψουν τα σκριπτς απροβληματιστα , επρεπε να δηλωσω το smartctl ως passwordless sudo εντολη , αλλιως θα σταματουσαν τα σκριπτς την εκτελεση τους και θα περιμεναν να βαλω το sudo password... 3
stefanos_th Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, mphxths είπε Λοιπον η ενασχοληση με το arch συνεχιζεται και αυτες τις μερες ασχολουμαι με τον SSD (samsung) του μηχανηματος. Μου καρφωθηκε λοιπον να βρω μεσα απο το λινουξ το health και τα TBW (total bytes written) να δουμε που βρισκομαστε και να τα βαλω ως πληροφορια στο neofetch. Περιττο να πω οτι ηταν μια οδυσσεια. Απο την μια φταινε τα διαθεσιμα εργαλεια , απο την αλλη φταινε οι κατασκευαστες των δισκων που δινουν τα στοιχεια με διαφορετικο τροπο ο καθενας. Ξεκινησα λοιπον με το smartctl , το οποιο εδινε ενα νουμερο μεταξυ αλλων που το ονομαζε "Total LBAs written". Αλλα δεν ελεγε τι ειναι αυτο το νουμερο. Γοογλαρισα λοιπον , εκανα πραξεις και οι πραξεις δεν εβγαιναν. Μην τα πολυλογω , εφτιαξα ενα maintenance live iso στυλ hirens cd και το φορτωσα ωστε να τρεξω windows εργαλεια να δω τι μου λενε αυτα. Δοκιμασα crystaldiskinfo , hdsentinel , hwinfo , aida . Τα μισα λεγανε 8ΤΒ , τα υπολοιπα 270GB. Το νουμερο στο smartctl παρεπεμπε στο 8ΤΒ εντωμεταξυ. Κατεβασα και μια λινουξ εκδοση του samsung magician , δεν γιναμε πιο σοφοι και με αυτο. Σε καποιο pdf στο σαιτ της samsung ελεγε οτι το "Total LBAs written" ειναι bytes (ουσιαστικα gbytes) και απλα υπονοουσε , καντε τις πραξεις με αυτο το δεδομενο. Οποτε εκεινη την στιγμη μου ηρθε η εξης φαεινη ιδεα. Κατεγραψα το νουμερο του "Total LBAs written" και στο καπακι εγραψα ενα αρχειο 1gb στον δισκο και ξανατσεκαρα το νουμερο , το οποιο ειχε αυξηθει κατα ΕΝΑ. Αρα ναι , οπως ελεγε και το pdf της samsung , το νουμερο εδειχνε gbytes. Αφου ξεκαθαριστηκε αυτο το θεμα μετα απο 2 μερες ψαξιματος , εφτιαξα 2 bash scripts , ενα να τραβαει το νουμερο αυτο απο το smartctl και ενα να τραβαει το νουμερο του health (που ουσιαστικα ειναι επι τοις εκατο ποσοστο) και μπηκαν και τα δυο στο neofetch , αφου σουλουπωσα λιγο το τελικο αποτελεσμα με φρουφρου και αρωματα... Ιδου το αποτελεσμα λοιπον (η πληροφορια ειναι τριτη απο το τελος της λιστας) : Απόκρυψη περιεχομένων Τελος να σημειωσω οτι για να δουλεψουν τα σκριπτς απροβληματιστα , επρεπε να δηλωσω το smartctl ως passwordless sudo εντολη , αλλιως θα σταματουσαν τα σκριπτς την εκτελεση τους και θα περιμεναν να βαλω το sudo password... aur θα παει ? θα με κανεις να ξαναγυρισω manjaro . . .
mphxths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 56 λεπτά πριν, stefanos_th είπε aur θα παει ? θα με κανεις να ξαναγυρισω manjaro . . . Ποιο να παει AUR ? Manjaro μην γυρισεις... arch να ερθεις
stefanos_th Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Ποιο να παει AUR ? Manjaro μην γυρισεις... arch να ερθεις θα το βαλεις aur ? arch θελει στομαχι , καρδια , πνευμονες και τριτο μηχανημα για δοκιμες . ουτε αθλητης , ειμαι ουτε πλουσιος . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις