Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για format

asxeti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικά, ξεκινάς τον υπολογιστή από το cd των WindowsXP και στο σημείο που σου ζητάει να ορίσεις που θέλεις να εγκαταστήσεις το λειτουργικό, διαλέγεις τον σκληρό που θέλεις να κάνεις format, συνεχίζεις και με το τέλος του format ξεκινάει η εγκατάσταση των Windows.

Εννοείται ότι αν έχεις αρχεία στον σκληρό που τα θες, τα σώζεις κάπου (σε ένα CD/DVD/USB HDD, κοινώς κάνεις backup) και μετά κάνεις format. Αν το ξεχάσεις, θα μπλέξεις και δεν το θες, πίστεψέ με!

Υ.Γ.: Καλώς ήρθες στο forum.

Δημοσ.

Το εκανα αλλα οι φακελοι απο τα διαφορα προγραμματα ειχαν μεινει μεσα και δεν σβηστηκαν μονο τα windows ξαναπεραστηκαν.Πωσ να το κανω ωστε να ειναι εντελως καθαρος ο σκληρος και να τα ξαναπαερασω ολα????

Thanks

Δημοσ.

έχεις σταθερό υπολογιστή ή φορητό; το cd είναι καθαρό WindowsXP ή είναι recovery που δίνουν οι εταιρίες με τα laptops τους;

Δημοσ.

δεν μου απάντησες όμως: είναι σταθερό ή φορητό; Αν είναι σταθερό ή φορητό, είναι κάποιας εταιρίας (π.χ. IBM, HP, Dell κτλ) ή είναι ελληνικής συναρμολόγησης (Multirama, Πλαίσιο, Γραμμή, Cosmodata κτλ) ; Το cd είναι WindowsXP ή recovery; Τι γράφει πάνω;

Μήπως, αντί να κάνεις format έκανες repair; Στην περίπτωση αυτή, οι φάκελοι/documents κτλ μένουν ίδια, απλά "ανανεώνονται" τα Windows.

Δημοσ.

Εάν θέλεις να διαγραφούν όσα έχεις στο σκληρό κάνεις καθαρή εγκατάσταση και όχι αναβάθμιση.

Δημοσ.

καθαρη εγκατασταση εκανα αλλα μονο τα windows περαστηκαν διαφοροι φακελοι απο προγραμματα και διαφοροι drivers εμειναν μεσα.Το pc ειναι σταθερο kai to cd γραφει επανω CD ROM ανακτησης

Δημοσ.
δεν μου απάντησες όμως: είναι σταθερό ή φορητό; Αν είναι σταθερό ή φορητό, είναι κάποιας εταιρίας (π.χ. IBM, HP, Dell κτλ) ή είναι ελληνικής συναρμολόγησης (Multirama, Πλαίσιο, Γραμμή, Cosmodata κτλ) ; Το cd είναι WindowsXP ή recovery; Τι γράφει πάνω;

Μήπως, αντί να κάνεις format έκανες repair; Στην περίπτωση αυτή, οι φάκελοι/documents κτλ μένουν ίδια, απλά "ανανεώνονται" τα Windows.

Μαλλον γιατι δεν μου εβγαλε καμια επιλογη για format οταν εκανα boot απο το cd

Δημοσ.
Εάν θέλεις να διαγραφούν όσα έχεις στο σκληρό κάνεις καθαρή εγκατάσταση και όχι αναβάθμιση.

Καθαρη εγκατασταση εκανα οχι αναβαθμιση.Το cd των windows λεει cd rom ανακτησης λες να φταιει αυτο????

Δημοσ.

Αφού το CD-ROM είναι ανάκτησης δεν μπορείς να αποφύγεις την εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων και drivers. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο CD είναι να επαναφέρει το σύστημά σου στην κατάσταση που ήταν όταν το αγόρασες. Κατά πάσα πιθανότητα το PC σου δεν είναι build to order αλλά έτοιμο σύστημα επώνυμου κατασκευαστή.

Για να κάνεις αυτό που θέλεις θα χρειαστείς ένα retail δισκάκι εγκατάστασης των XP που θα σου δώσει τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις αυτά που εσύ θέλεις.

Δημοσ.
Αφού το CD-ROM είναι ανάκτησης δεν μπορείς να αποφύγεις την εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων και drivers. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο CD είναι να επαναφέρει το σύστημά σου στην κατάσταση που ήταν όταν το αγόρασες. Κατά πάσα πιθανότητα το PC σου δεν είναι build to order αλλά έτοιμο σύστημα επώνυμου κατασκευαστή.

Για να κάνεις αυτό που θέλεις θα χρειαστείς ένα retail δισκάκι εγκατάστασης των XP που θα σου δώσει τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις αυτά που εσύ θέλεις.

Επειδη το λεει και το ονομα μου μηπως γινεται να μου εξηγησεται πως θα το κανω αυτο???Το pc ειναι altec performer

Δημοσ.

το cd που έχεις δεν κάνει τη δουλειά που θες. Θα πρέπει να προμηθευτείς ένα cd Windows. Από εδώ δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, αν θες στείλε μου pm για περισσότερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...